Şimdi Ara

Gemini Live artık size ne hakkında konuştuğunu gösterecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gemini Live artık size ne hakkında konuştuğunu gösterecek

Google, gerçek zamanlı konuşma yeteneğine sahip yapay zeka asistanı Gemini Live için bir dizi yeni özellik duyurdu. Bu yenilikler, kullanıcıların hem görsel hem de uygulama bazlı deneyimlerini ve etkileşimlerini güçlendirmeyi hedefliyor.

Gemini Live’ın yetenekleri artıyor

Öne çıkan özelliklerden biri, kameranızı paylaşırken ekranda belirli nesneleri vurgulayabilme yeteneği. Örneğin bir proje için doğru aracı bulmaya çalışıyorsanız akıllı telefonunuzun kamerasını araçlara doğrulttuğunuzda Gemini Live, doğru aracı ekranınızda işaretleyebilecek. Bu özellik, ilk olarak 28 Ağustos’ta tanıtılacak Pixel 10 cihazlarında kullanıma sunulacak. Google, görsel rehberlik özelliğini benzer tarihte diğer Android cihazlara da yaymayı ve birkaç hafta içinde iOS’a genişletmeyi planlıyor.

Bunun yanı sıra Google, Gemini Live’ın Mesajlar, Telefon ve Saat uygulamalarıyla etkileşime girebilmesini sağlayacak yeni entegrasyonlar sunuyor. Örneğin, bir yol tarifi konuşması sırasında geç kaldığınızı fark ettiğinizde Gemini, arkadaşınıza birkaç dakika geç kalacağınızı mesaj atabilecek.

Ayrıca Bkz.Hindistan için “ucuz” ChatGPT çıktı: Diğer ülkelere de gelebilir

Google aynı zamanda Gemini Live için geliştirilmiş bir ses modelini de tanıttı. Şirket, yeni modelin insan konuşmasının temel unsurlarını -ritim ve tonlama gibi- daha etkili kullanacağını belirtiyor. Bu sayede Gemini, konuştuğunuz konuya göre ses tonunu değiştirebilecek. Kullanıcılar ayrıca Gemini’nin konuşma hızını ayarlayabilecek. Bunun yanı sıra, bir hikayeyi belirli bir karakter veya tarihi bir figür perspektifinden dramatik şekilde anlatmasını istediğinizde, asistan zengin ve sürükleyici bir anlatım için aksan da kullanabilecek.

Kaynak:https://www.theverge.com/news/763114/google-gemini-live-ai-visual-guidance-speech-update

• Google elindeki kişisel datayı muhtemelen KVKK sebebiyle kullanamıyor, izne tabi oluyor. Aksi taktirde Google Gemini ChatGPT'den ve diğer rakiplerinden çok daha ileride olurdu.

• euludag kullanıcısına yanıt

Gemini zaten çok ileride dostum.

• İngilizce konuşma doğal hissettirirken Türkçe konuşma çok kötü şuan. Çok kötüden kastım eski asistan ve Siri'den pek farklı değil.

Umarım güncellemeyle Türkçe'ye de el atarlar. En azından şu anki İngilizce performansını yakalasa bile arada dağlar kadar fark olur.

• Gemini, GPT ve diğerlerinden çok çok daha doğal sohbet ve mantık yürütme işlemi gerçekleştiriyor ki.

• Gemini gerçekten çok iyi ilerliyor, özellikle CLI efsane, para ödemeden erişebilmek ayrı güzel

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.