Şimdi Ara

Gemi ve yat tasarımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba bu bölümü okuyan / mezun / ya da bu işi yapan var mı aranızda. Okuyan bir kaç arkadaşım var hepsi de çok memnun iş garantisi var deniyor ama ben hala onlara güvenemiyorum . Sizlerin de yorumlarını merak ediyorum.

    Yat tasarımında dünya 2-3.yüz. Bu da işe eleman lazım gibi görünüyor. Ama gene de çekindiğim bir bölüm. Bir mühendislik,iç mimarlığa falan puan yetiyor ama bu alana yönelmek istedim eğer güzelse bölüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ben 4 sene okuyup bıraktım o bölümü. Tamamen sana bağlı. Bırakma sebeplerim arasında tek bir sebep yok. Mühendislik bana daha iyi giderdi zamanla da bu sardı tüm beynimi, okul desen zaten çok berbat bir okul kemik sebeplerden biri de buydu. zaman geçtikçe bölümü de sevmemeye başladım bölümün içinde de pürüzler oluyodu. O okulu kimseye tavsiye etmiyorum. Ama sana verebileceğim en iyi tavsiye ; git bir kendin gör ortamı solu. Okulu ve kampüsü gör. Bölüm işi de sana kalmış, bana kalırsa adam gibi çalış güzel bir devlet okulunda oku.

    @Mr Erym
  • hangi bölümden az varsa onu tercih edeceksin

    para yapılacak meslekler

    diğer alanlarda işe girmen için taşak gerekiyor. deniz ve hava sektöründe rahat işe girersin 1-2 yıla.

    para neredeyse oraya yerleş dolar olmuş 5 tl aq iş mi yapacaksın bu ülkede yakında boku çıkar isyanlar başlar tayyip götü kurtarmak için nenler neler yapar bakacağız

    bir an önce kaçmaya bak ülkeden siktir git yani bu ülkden bi bok olmaz idris ustanın bir kahve parası etmiyor 1 günlük kazancın
  • İyi bir üniversiteye girmeye çalış bence.Puanlar çok düştü,kalite de düştü.Bölüm olarak da sevdiğin bir bölümü seçmelisin. İnsan sevdiği işi daha rahat yapıyor.Tabi çok zorlanacağın bir bölümse yine bitiremeyebilirsin.
  • Merhabalar ben bu bölümü yaklaşık 4-5 ay okusamda bilgilendirmek için yazma zorunluluğu hissettim . Şimdi şuraya açıklık getireyim bana 4-5 ayda ne gördün de çıktın diyen bölümüne toz konduramayan arkadaşlarım da oldu . İnternette bu bölümle ilgili çok fazla bilgi yok o yüzden artı ve eksi yönlerini yazıcam .


    Artıları ;

    1) Eğer gemilere ve çizimlere meraklıysanız özgür ve keyifli bir ortam yaratılıyor .

    2) Bölümdeki öğretim görevlileri güler yüzlü ve yardımcı. ( yardımcı kısmı bi yere kadar )

    3) Eğer mezun olup iyi bir tasarımcı olursanız çok güzel paralar kazanırsınız .


    Eksileri ;

    1) Bölüm yeni olduğundan mütevelit elinizde hicbir kaynak olmayacak . Sabah derstw yaptiğiniz çizimin eskizini akşam çalıştiğinizda , çalışmanizin verimli olup olmadiğini anlayamiyorsunuz . Kaynak konusunda sıkıntılı bi bölüm olduğunu ve hocalarin bize internet üzerinden birkaç kaynak önereceğini zannettim . Ancak istediğimiz gibi olmadı.


    2) kaynak problemi üzerine mecburen hocalara bel bağliyosunuz ancak siz gidip bilgiyi koparmadikça yardım etmiyolar , bilgiyi sizin arayip çikarmanizi istiyolar . " Elinizin altında internet var çocuklar her şeye erişebilirsiniz " yalanıyla üşengeçliklerini örtbas ediyorlar . Dandik 2 siteden baska elinizde çizimlere dair hiçbir bilgi olmayacak . Ki o siteleri de denildiği gibi siz arayip bulmuyosunuz , hoca demese mümkünatı yok bulamazsınız . Nedeni de şu sektördeki kaynakların çoğu ingilizce ve italyanca dilinde olduğu için bulup çıkarmak çok zor . YANİ KISA KESEYİM KİTAP YOK , BUNDAN SEBEP BEL BAGLADİĞİNİZ HOCALARİN AĞZİNDAN CIMBIZLA YARDIM ALİYOSUNUZ Bİ YERDEN SONRA . YARDIM EDEN YOK ÜST SINIFLARDA ( kendileri bizden de yoğun olduklari için yardım edemiyolar , bazı üst sınıftan gelenler olursa yardim ederiz diye aldanmayın . Gerćekten birkaç istisna hariç yardim ederiz diyenlerin çoğu onlardan yardim istediğimize pişman ettirdiler ,burun kıvırdılar )


    3) Hoca geliyo şunu şunu yapın diyo gidiyo arada bir uğruyor . Üniversite de hocaların kısıtlı bilgi verdiğini ve sonrasında topun öğrencilerde olduğunu bilirdim ancak hicbir şey öğretmeyeceklerini düşünmezdim . Tamamen yardimlaşabildiginiz kadar arkadaşlarinizla anlamaya çalışırsınız . Akşam evde yaptiğiniz çizimin verimli olup olmadiğini anlayamayacak kadar bilgisiz bırakılıyorsunuz . Ben açıkçasi çok emek harcamama rağmen bu süre boyunca boş gidip boş döndüğümü itiraf ediyorum .


    4) Eğitimi kalitesiz ve çok düzensiz bir bölüm , üniversite çok geniş bir alanda bulunduğu için herkes her yerde , tam bir üniversite havası vermese de güzel bir okul ,ulaşımı problemi bir noktada .


    5) Bölümden kolay kolay gecirmiyorlar . Ana cizim dersiniz gyat stüdyo da 2,3 ve 4. sınıflarda 90 kişiden 9 u geçebildi sadece , yanlış hatırlamiyorsam en yüksek not 61 di ve gecme notu 50 . 4 yılda tamamlaması hayal gibi , çoğu kişi net 2,3 dönem kalıyor. Kulaktan dolma değil bizzat üst sınıflarin jürilerine gitmiş onlarla irtibata geçen biriyim .


    Ancak gerçekten tüm bunlara göğüs gererim hocanın paçasından ayrılmam , bir ipucu için bile olsa diyosaniz , gerçekten çizime ve gemilere ilgi duyuyosanız gidebilirsiniz . Bana uygun degildi .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hortlayan konuya bak yuh

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.