Şimdi Ara

Gemi kaptanıyım. İstediğinizi sorabilirsiniz! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
14
Favori
11.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam ciddi bir soru olarak algılayın lütfen dalga geçmek maksadıyla sormuyorum acaba yüzme bilmeyen birisi bu tür bir gemi kaptanlığı, zabitliği v.b meslekte çalışabilir mi acaba? Yoksa mülakatlarda sınavda falan elerler mi direk?
  • Evlendirme hakkınız cidden var mı? Varsa kullandınız mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben inanmam. buraya kimlik no'ya kadar yazacak ki inanalım.

Forumda çok otobüs şöförleri, airbus pilotları gördük, bir tanıdığın resmini alıp koymuşlar, burada liselilerin geleceğini şekillendirmesinde yardımcı oluyorlardı..

biri travego idi sanırsam diğeri de pilotla alakalı bir nickname idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 23 Aralık 2015; 21:49:32 >
  • Gemiden en son sizin indiginiz doğru mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özel mesaj attım, tekrar liseye dönme şansım olsa okuyacağım tek bölüm olurdu.
  • İçki içiyor musunuz? Genelde gemi çalışanları içer, fazlasını stok yapar eve götürür yargısı doğru mudur?
  • @Sudden79 Dostum firmanın bazı gizlilik politikalarından dolayı firma adı söylememem gerekiyor. Anlayışla karşılayacağını düşünüyorum. Geçmiş yıllarda firma bu yönden çok sıkıntı yaşadığından dolayı bu tür bilgilerin sosyal medyada paylaşılması yasak.

@Uçamayan Pegasus Evli değilim üstad. Arkadaşlarımdan şuan evli olanlar uzakyol seferine çıkmıyorlar zaten. Birçoğu limanlarda kılavuz kaptanlık yapıyor yine birçoğu da yakınyol seferlerinde çalışıyorlar. İTÜ Güverte mezunuyum. Bizim zamanımızda bölümün adı Güverte idi. Şimdiki adı Deniz Ulaştırma İşletme Müh. olmuş. 47 yaşındayım.

@At_Adam Güverte ile makineyi kıyaslayacak olursam sorumluluk açısından farklılıklar bulunur diyebilirim. Kaptan geminin her şeyidir. Baş mühendisimin benim kadar sorumluluğu olmasa da onsuz gemiyi götüremeyiz.

@mebust Kardeşimin çocukları benden türlü türlü şeyler isteyebiliyorlar. Örneğin bir keresinde Barcelona'dan imzalı forma istemişti kerata :)

• @-Reikokuna Önceki mesajda da belirttiğim üzere bu meslek sevmeyenler için yapılabilecek bir meslek değildir. Çok kişi gördüm aile sevdasıyla işi bırakan, üniversite değiştiren, intiar eden. İşin zorluğuna bakacak olursak verilen para kuruşu kuruşuna hakkımızdır diye düşünüyorum. Bu ara bir tavsiye, muhtemelen henüz öğrencisin, meslek seçerken para her zaman ikinci planda bulunsun senin için. Hayat kısa, para kazanma hırsına heba etmemelisin.

@DATNET Üstad ben burada kimseyi yaptığım işi gerçekten yaptığıma inandırmak zorunda değilim. Gençlere yol gösterici olmak için sorularına cevap vermek için bu konuyu açtım. Bu şekilde yorumlarla konuyu baltalamaya çalışmayın.

@jack76 Bizim zamanımızda çok fazla bakmıyorlardı öğrencilerin yüzme bilip bilmemesine yani mülakatlar vardı ama çok seçici davranılmıyordu bu konuda. Şuanki mülakatlarda da muhtemelen birkaç yüz metre yüzdürüp öğrencinin soğukkanlılığını ölçen testler yapıyorlardır diye düşünüyorum. Korkmana gerek yok.

• Gemici belgesi çıkardım bu yaz iş bulamıyorum nasıl iş bulabilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Class man

@-Reikokuna Önceki mesajda da belirttiğim üzere bu meslek sevmeyenler için yapılabilecek bir meslek değildir. Çok kişi gördüm aile sevdasıyla işi bırakan, üniversite değiştiren, intiar eden. İşin zorluğuna bakacak olursak verilen para kuruşu kuruşuna hakkımızdır diye düşünüyorum. Bu ara bir tavsiye, muhtemelen henüz öğrencisin, meslek seçerken para her zaman ikinci planda bulunsun senin için. Hayat kısa, para kazanma hırsına heba etmemelisin.

@DATNET Üstad ben burada kimseyi yaptığım işi gerçekten yaptığıma inandırmak zorunda değilim. Gençlere yol gösterici olmak için sorularına cevap vermek için bu konuyu açtım. Bu şekilde yorumlarla konuyu baltalamaya çalışmayın.

@jack76 Bizim zamanımızda çok fazla bakmıyorlardı öğrencilerin yüzme bilip bilmemesine yani mülakatlar vardı ama çok seçici davranılmıyordu bu konuda. Şuanki mülakatlarda da muhtemelen birkaç yüz metre yüzdürüp öğrencinin soğukkanlılığını ölçen testler yapıyorlardır diye düşünüyorum. Korkmana gerek yok.

yapsam yapabilirim yani saydığınız şeyler fazla yok bende. denize biraz tutkum da var açıkçası

• Bende nickden anlaşılacağı üzere duim okuyorum daha anlaşılan çaylağız

Arkadaş bir soru sormuş gemi de mangal yaptınız mı hiç diye
  • Meslektaşım hoşgeldin

• Karaya çıkıncaya kadar kaptan in hakimlik yetkisi vardır.
    Hiç sorun çıkaran kişiyi hapsettiniz mi ya da kanuna dayanan kısıtlayıcı bir hüküm verdiniz mi ??

• Class man C kullanıcısına yanıt
    Tuzla'da okudunuz yani. Şimdi nerede yaşıyorsunuz? İtu denizcilik puanları düşük değil mi herkes sizin kadar kazanabiliyor mu?

• Pilotluk mu, Kaptanlık mı ?

• 0 mesaj gizli profil ve kaptan? Bende astronotum sorusu olan varsa cevaplarım.Sirkeci harem arası çalışıyorum.

• Bende 2 yillik Bilgi Universitesi Deniz Ulastirma ve Isletme 1.sinif ogrencisiyim.Cok istedigim bir meslek kesinlikle para amacli degil.2 yillik okuyan bir insan IDO vs.gibi firmalarda kaptan olabilir mi?

• Uçamayan Pegasus kullanıcısına yanıt
    Gecen hafta ITU'ye STCW belgesi alabilmek icin uygulamalara katildik.Ben Bilgi'de okuyorum.ITU bu alanda en iyilerindendir puanida dusuk degil.

• Kaptanım öncelikle emniyetli seferler dilerim pruvanız neta olsun,

Denizcilik çocukluktan beri hayalim bu sene üniversite sınavına girip tercihlerde bulunacağım soruma gelecek olursak, güvertede patlama var diyorlar sektör ne durumda makina bölümünü mü tercih etmeliyim sizce yoksa güverte mi iş olanakları açısından hangisi daha avantajlı olur ? Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.