Şimdi Ara

Gemi İnşaatı ve Makineleri mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Seneye üniversiteye giricem İTÜ Gemi İnşaatı ve Makineleri bölümünü istiyorum. İnternette bununla alakalı çok fazla bilgi bulamadım bulduklarımsa 3-4 sene önceden kalma aranızda bu bölümü okuyan, bu bölümü okuyan tanıdıklarınız varsa veya bu bölüm hakkında detaylı bilgi sahibiyseniz bana anlatabilir misiniz. Bu bölümü seçmeli miyim? Neden? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.



  • Bu bölüm diğer mühendisliklere göre ekonomi ile daha içli dışlı dönem dönem alçalış veya azalış gösterebiliyor.Maaşı da diğer mühendisliklere göre iyi olmasına karşın çalışma şartları ve izin günleri bakımından sıkıntı yaratabilir.Gemi ile ilgili bir mühendislik düşünüyorsan seçmelisin kalanını sektör deki abilerimiz cevaplarsa daha iyi olurç
  • Gemide mühendis olarak çalışacaksan düşünme gir.(Bu dediğim 6,5,4,3 aylık kontratlarla uluslararası çalışmak oluyor gemiyle sefere gidiyorsun). 6 aylık stajdan sonra 3.mühendis olarak başlarsın 3bin dolar civarında(firmadan firmaya gemi tipinden gemi tipine değişiklik gösterir ortalaması budur).Tek artısı budur.Eğer tersaneymiş,yat sektörüymüş bulaşma.Rezil bi sektör.Kaç yıldır içindeyim aynı maaşla çok daha iyi yerlerde çalışabilceğin bölümlerde var.Elektrik oku,yazılım oku,bilgisayar mühendisliği oku yada mekaktronik oku ama makine müh,gemi müh bu tarz bölümlere bulaşma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SroKO -- 18 Eylül 2017; 16:27:50 >
  • Ben gemi inşaatı ve gemi makinaları mühendisiyim. Türkiyede hiç çalışmadım. Çünkü yeni mezun bir mühendis tersanede ustabaşlarından daha az para kazanıyorlar. Mezun oldum hemen açık deniz stajına çıkıp uluslararası ticaret gemilerinde 3.mühendis olarak çalışmaya hak kazandım. Seneye 2.mühendis olacağım bir aksilik çıkmazsa. Gemi inşaatı okuyacaksan ve denize çıkmayı düşünüyorsan 1 yıl staj yapman lazım tecrübe edineyim falan derken bir bakmışsın 27-28 oluyorsun. Saçma sapan bölümler okuyup devlet memuru olup 5binlira maaşla çalışan arkadaşlarımı kıskanıyorum. Dünyayı görmüş, az çok tanıdıkları olan gözlemleri olan biri olarak sana mimarlık düşünmeni tavsiye ederim. Temiz pırıl pırıl ofislerde çalışmk varken tulumla yağla pisle uğraşmaya gerek yok. Adımız mühendis ama amelelik yapıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.