Şimdi Ara

Gelmiş Geçmiş En Güçlü Devlet (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
448
Cevap
4
Favori
44.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki

Gelmiş Geçmiş En Güçlü Devlet

(En Son Oy Tarihi: 18.4.2022)
Giriş
  • Belki tarihin en büyük devleti değil ama döneminde çok önemli olan ve çok sevdiğim bir diğer devlet GÖKTÜRK DEVLETİ.

Gelmiş Geçmiş En Güçlü Devlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vişne-Limon

quote:

Orijinalden alıntı: Oğuzhan AŞAR

quote:

Orijinalden alıntı: lethegrn

arkadaşlar duygusal davranmayın, siyasi ve askeri olarak Roma İmparatorluğudur

Ne Roma'sı ya...Başlık "Gelmiş, Geçmiş" diyor...Roma o kadar güçlü olsaydı Anadolu'ya geldiğimizde bizi atmasını bilirlerdi...Şuan yoklar bile sence şuan bi Amerika ile, Rusya ile, İsrail ile birlermi? Tohumları Yunanistan'ı da görüyoruz, etkinlikleri varmı? Roma'nın gücü, Türkler gelene kadardı...

of of

türkler anadoluya geldiğinde roma imparatorluğu yoktu
    bizans vardı

hiç mi tarih görmediğiniz nedir?

Bizans ney benim akıllı kardeşim? Doğu Roma İmp. değilmi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ne Roma'sı ya...Başlık "Gelmiş, Geçmiş" diyor...Roma o kadar güçlü olsaydı Anadolu'ya geldiğimizde bizi atmasını bilirlerdi...Şuan yoklar bile sence şuan bi Amerika ile, Rusya ile, İsrail ile birlermi? Tohumları Yunanistan'ı da görüyoruz, etkinlikleri varmı? Roma'nın gücü, Türkler gelene kadardı...

of of

bizans vardı

bizim bahsettiğimiz doğu roma mı?

2ye bölünmeden önceki roma imparatorluğundan bahsediyoruz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Takao

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emre_dogan1903

daha neler neler var da yazmayalım şimdi konu çığırından çıkar hocamama şundan eminim yahudiler dünyanın özellikle son 50 yıl gerçek efendisidir.ayrıca ben onların da üstünde masonik bir güç olduğuna inanıyorum

Dünya İsrail, Amerika ve İngiltere ile birlikte derin devletlerle yönetilmeye başladı...Hatta şuan bu bahsettiğimiz ülkeleride yönetenler devlet başkanları değil... Ama neyse dediğin gibi konuyu dağıttık...

Sonuç olarak benim fikrim: Birkaç yıl içinde, Dünya'nın en büyük gücü İsrail olacaktır...(hoş bence şuanda öyle ama, sizlerde anlamış olacaksınız )

İsrail in güçlü olması bulunduğumuz kıtada bi çok kişi rahatsız eder güçlendirmezler daha fazla bence.. Bu arada ben koredende bişi bekliyorum en son denemeler yapıyorlardı..

Olaya bu kıtadakiler tarafından bakarsak, örneğin İngiltere...

1- İsrail'in, vaad edilen toprakları Türkiye üzerinde ve Türkiye'yi bölünmesi, İngiltere'nin işine gelir...
    2- İsrail'in, Ortadoğu'da bulunması, Müslüman devletler için tehtittir, ve belki çoğunuda yok eder...Buda İngiltere'nin işine gelir...
    3- O bölgede Rusya'ya karşı koyacak bir güç olur buda Nato ülkelerinin işine gelir...
    4- İran'a karşı koyacak bir güç, bu da Batı'nın işine gelir..

vs. vs. kısa dönemde kimsenin İsrail'e köstek olacağını sanmıyorum...Ki kendilerinde bulunan lobi sebebiyle daha çok destek ble verirler..

Ekleme: Bu ülkelerden desteği aldıktan sonra, bizim kıtadakilerden almasa kaç yazar...

Türkiyenin bölünmesini Amerika istermi hadi istedi diyelim Rusya istermi pek sanmam

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

of of

bizans vardı

bizim bahsettiğimiz doğu roma mı?

2ye bölünmeden önceki roma imparatorluğundan bahsediyoruz

Bahsettiğiniz kadar güçlü otoriter olsaydı ikiye bölünmezdi zaten...Güç otoriteyi sağlayabilmektir...Diğer güçlere mâlup olmuşsan, seni birbirine düşürmüşlerse sen güçlü değilsindir...

Yineliyorum, başlık "Gelmiş geçmiş"...Roma şuanki Amerika'dan, İsrail'den güçlümü? Uzaya kaç mekik attılar? Amerika şuan uydudan evlerin içini dinleyebilecek kadar gelişti...Roma'da ne vardı ayıptır sorması?

• Bir kaç şey yazıcam.

İlk olarak, önceki sayfalardaki timur meselesi;

Ben lise tarih kitaplarında olayın çarpıtıldığını söyledim, arkadaş bana babam tarihci dedi. İşte olayları yanlış anlatan ya da doğrusunu bilmeyen o tarihciler.
    Tarihimizin bir amacı da ondan ders almaktır. Hatta en önemli amacı budur. Ankara savaşından almamız gereken dersler, harp alanında mevzi tutmanın önemi, suyun önemi, askerlerin dinçliğinin yorgun olmamasının önemidir. Sen yıldırım timura mühlet verdi o yüzden kaybetti dersen o koca savaş hiç bir işe yaramamış olur.

Kitap olarak kaynak istersen Jean-Paul Roux'un Timur kitabını önerebilirim.

Savaşın sebeplerine gelelim. Bildiğiniz gibi Timur da Türk. Hatta ismi demir anlamına geliyor Türkçe. Ve Türklüğe oldukça bağlı biri.
    Burdan birinci savaş sebebini çıkarabiliriz. Yıldırımın sırp(hem Türk değil hem müslüman değil) bir kadınla evlenmesi.
    Timur'un çin seferi öncesi batı sınırını güvene almak istemesi.
    En önemlisi ise Yıldırıma üstünlüğünü kabul ettirmek istemesi.

Zaten Yıldırım da Timurun karşısına sırp kayınçosuyla birlikte çıkar. Ordusu eridiğinde Timurun otağına doğru gider amacı timuru öldürmek. O sırada esir alınır.

Ve ayrıca Yıldırım esirliği süresince eziyet görmedi ve yüzüğünden bir şeyler içip intihar etmedi. Hastalanıp öldü.
    Zaten derler padişahlar esir olurum diye yüzüklerinde zehir vs taşırlarmış. Kaç tane esir olan padişah var da bundan feyz alıp yapmış olabilir ki? Hem niğbolu zaferinin özgüvenine sahip Yıldırım sence esir alınacağını felan düşünür mü?

Nazilere gelelim. Yahu başlıkta gelmiş geçmiş diyor. 5 yıllık devleti gelmiş geçmiş en güçlü devlet yaptınız. Fransa dışında işgal ettiği ülkelerin hangisi büyük problem ki? Üstelik sonunu düşünmeden herkese saldır bu mu büyüklük? 5 yıl sonra paçavra olursun işte. Kurtlar vadisi gençliği hemen off herkese saldırmış ne kadar da büyük devlet hayıl hıtleer yeee diye atlamış konuya. Cahillik.
    Korkak fransızlarla birlikte şıklardaki en saçma ikili bunlar..

Son olarak şu son sayfadaki derin devlet vs mevzularına gelelim.
    Yahu bu nasıl derin devletmiş, nasıl gizli oluşummuş, kahvedeki adamın bile haberi var herşeyden. Neyin derinliği bu yahu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalheadjm -- 20 Ağustos 2009; 4:12:02 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emre_dogan1903

daha neler neler var da yazmayalım şimdi konu çığırından çıkar hocamama şundan eminim yahudiler dünyanın özellikle son 50 yıl gerçek efendisidir.ayrıca ben onların da üstünde masonik bir güç olduğuna inanıyorum

Dünya İsrail, Amerika ve İngiltere ile birlikte derin devletlerle yönetilmeye başladı...Hatta şuan bu bahsettiğimiz ülkeleride yönetenler devlet başkanları değil... Ama neyse dediğin gibi konuyu dağıttık...

Sonuç olarak benim fikrim: Birkaç yıl içinde, Dünya'nın en büyük gücü İsrail olacaktır...(hoş bence şuanda öyle ama, sizlerde anlamış olacaksınız )

İsrail in güçlü olması bulunduğumuz kıtada bi çok kişi rahatsız eder güçlendirmezler daha fazla bence.. Bu arada ben koredende bişi bekliyorum en son denemeler yapıyorlardı..

Olaya bu kıtadakiler tarafından bakarsak, örneğin İngiltere...

1- İsrail'in, vaad edilen toprakları Türkiye üzerinde ve Türkiye'yi bölünmesi, İngiltere'nin işine gelir...
    2- İsrail'in, Ortadoğu'da bulunması, Müslüman devletler için tehtittir, ve belki çoğunuda yok eder...Buda İngiltere'nin işine gelir...
    3- O bölgede Rusya'ya karşı koyacak bir güç olur buda Nato ülkelerinin işine gelir...
    4- İran'a karşı koyacak bir güç, bu da Batı'nın işine gelir..

vs. vs. kısa dönemde kimsenin İsrail'e köstek olacağını sanmıyorum...Ki kendilerinde bulunan lobi sebebiyle daha çok destek ble verirler..

Ekleme: Bu ülkelerden desteği aldıktan sonra, bizim kıtadakilerden almasa kaç yazar...

Türkiyenin bölünmesini Amerika istermi hadi istedi diyelim Rusya istermi pek sanmam

İkiside ister...Türkiye bölünürse Amerika istediği gibi at koşturur...Rusya zaten düşman, neyimizi savunsun ya..Adamların politikası bikere bizi geçip sıcak denizlere inmek...

Ekleme: Geberen teröristlere bak bakalım, üzerlerinden hangi silah çıkıyor...Amerikan silahı... Amerika, Türkiye'yi korursa birtek Rusya önünde oluşmuş bir set olduğu için korur...Kendine zarar gelmez, hasarı Türkiye alır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreezeTheLife -- 20 Ağustos 2009; 4:19:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: metalheadjm

Yahu bu nasıl derin devletmiş, nasıl gizli oluşummuş, kahvedeki adamın bile haberi var herşeyden. Neyin derinliği bu yahu?

Kahvedeki adamın olaydan haberdar olması, olay olduktan sonra oluyor zaten... Bunu görmek içinde kahvede veya yalıda olmaya gerek yok kafada at gözlüğü olmasın yeter... Zaten bizim ülkemizdede derin devlet olsaydı, bu olaylar olmadan önce önlenirdi...Böyle fabrikalar hatır hutur satılmazdı, uçakların beyinlerini ondan bundan almazdık, amerikan abiler daha ucuzunu vercek diye kendi uçak fabrikalarımızı kapatmazdık, tren yolu yapcaklar diye yeraltı kaynaklarımızı vermezdik vs. vs.

Derinlik nedir sana söyleyeyimmi, Tekirdağ'da ki doğalgazların bile yabancılar tarafından işletilmesidir..(amerika yada israil'di) Sen kendi ülkendeki yeraltı madenini keşfedemezken adam binlerce km öteden onları yönetiyor, derinlik budur kardeşim...

• Bu ülkede böyle bir ankette osmanlı imparatorluğu % 100 oy almıyorsa eğitim sistemimizi ve aile yapımızı sorgulamak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .TaneR.

Bu ülkede böyle bir ankette osmanlı imparatorluğu % 100 oy almıyorsa eğitim sistemimizi ve aile yapımızı sorgulamak lazım.

Böyle bir ankette, Osmanlı %100 oy alsaydı işte o zaman eğitim sistemimizi sorgulamamız gerekirdi... Duygusal olarak vatan, millet, sakarya olsan ne değişecek tarihin akışınımı değiştireceğiz? Osmanlı'nın son zamanlarında ülkede yabancı güçler cirit atıyordu...Devlet otoritesi dipteydi, askeri sistem bozuldu, tımar sistemi bozuldu, tarım çöktü, eğitim sisteminde beşik uleması çıktı, rüşvetler kol gezdi, teknolojik gelişmelere günah de, elin avrupalısı gelişirken sen lale devriyle gösteriş yap vs....Bunlara rağmen Osmanlı'ya gelmiş geçmiş en büyük güç dersen sana sadece gülerler...He ecdatlarımızla her zaman gurur duyuyoruz ancak realist olmayan adam bu ülkeye fayda sağlamaz, poh pohlamaktan başka birşeye yaramaz...

Osmanlı sadece bir dönem süpergüç oldu, onuda aşırı merhameti yüzünden yüzüne gözüne bulaştırdı...Avrupalılar kendi arasında savaşıyor bizimkiler araya atlıyo, aynı şimdiki zamanda olduğu gibi..Bıraksana birbirini yesinler...Fransız kralını kurtar, bugün Fransa sana "soykırım yaptın" desin...Hiçbir zaman menfaatimizi koruyamadık, koruyamıyoruzda en büyük kusurumuzda bu...

Amerika olsun Rusya olsun, A ve B ülkesi savaşırken ikisinede silah satar birbirini yokettirir biz iki düşman ülkemizin arasına girip barış yapmalarını istiyoruz...Daha büyük saflıkmı olur düşün iki tane kavgalı olduğun adam birbiriyle kavga ediyor sen araya giriyorsun..."Böyle ülkeye gelmiş geçmiş en güçlü devlet" demem ben...Halkının menfaatini korumadıktan sonra sarayları hanları olsa ne yazar...Sadece yükseliş döneminde iyiydi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreezeTheLife -- 20 Ağustos 2009; 4:36:25 >

• quote:

quote:

Kahvedeki adamın olaydan haberdar olması, olay olduktan sonra oluyor zaten... Bunu görmek içinde kahvede veya yalıda olmaya gerek yok kafada at gözlüğü olmasın yeter... Zaten bizim ülkemizdede derin devlet olsaydı, bu olaylar olmadan önce önlenirdi...Böyle fabrikalar hatır hutur satılmazdı, uçakların beyinlerini ondan bundan almazdık, amerikan abiler daha ucuzunu vercek diye kendi uçak fabrikalarımızı kapatmazdık, tren yolu yapcaklar diye yeraltı kaynaklarımızı vermezdik vs. vs.

Derinlik nedir sana söyleyeyimmi, Tekirdağ'da ki doğalgazların bile yabancılar tarafından işletilmesidir..(amerika yada israil'di) Sen kendi ülkendeki yeraltı madenini keşfedemezken adam binlerce km öteden onları yönetiyor, derinlik budur kardeşim...

Yok yok. Bunlar değildi kastım bunlar zaten bariz çıplak gözle görülcek şeyler. Benim kastettiğim: "Yok israil herkesi yönetiyor, yok mason, yok illuminati, yok cart yok curt." Bana israil abd'yi maşası olarak kullanabilcek güçte bir devlet gibi gelmiyor.

Buna ek olarak konu dışı osmanlı devleti ile ilgili tartışılabilcek bi yer değil. Adam osmanlı %100 almıyorsa aile yapımızı sorgulayalım diyor.
    Tarih ve aile yapısı. Nasıl bir bağ kurduysa artık.
    Ben bu yorumları gördükten sonra tarih öğretmenlerımızın tamamının işten atılmasının, tüm tarih ders kitaplarıın yakılması gerektiğini düşünüyorum. Biri çıkmış 600 yıl hükmetti diyor. Kanuni'den sonra neyine hükmetti yahu? (Kanuni de tam anlamıyla baba parasıyla götürdü işleri. Mirasyedi bir evlat. Dolu aldığı hazineyi bomboş bıraktı.) Yıldırım mühlet verdi de kaybetti diyen var. Diğer Türk beyliklerini, Türk komutanları düşman gören var.

• quote:

quote:

quote:

Yok yok. Bunlar değildi kastım bunlar zaten bariz çıplak gözle görülcek şeyler. Benim kastettiğim: "Yok israil herkesi yönetiyor, yok mason, yok illuminati, yok cart yok curt." Bana israil abd'yi maşası olarak kullanabilcek güçte bir devlet gibi gelmiyor.

Buna ek olarak konu dışı osmanlı devleti ile ilgili tartışılabilcek bi yer değil. Adam osmanlı %100 almıyorsa aile yapımızı sorgulayalım diyor.
    Tarih ve aile yapısı. Nasıl bir bağ kurduysa artık.
    Ben bu yorumları gördükten sonra tarih öğretmenlerımızın tamamının işten atılmasının, tüm tarih ders kitaplarıın yakılması gerektiğini düşünüyorum. Biri çıkmış 600 yıl hükmetti diyor. Kanuni'den sonra neyine hükmetti yahu? (Kanuni de tam anlamıyla baba parasıyla götürdü işleri. Mirasyedi bir evlat. Dolu aldığı hazineyi bomboş bıraktı.) Yıldırım mühlet verdi de kaybetti diyen var. Diğer Türk beyliklerini, Türk komutanları düşman gören var.

Baştaki paragraf hariç, tamamına katılıyorum hocam...Ayrıca sen git 1. Dünya Savaşında, her yere Alman komutan ata...Liman paşa'da çok iyi olduğu için afedersiniz ...tı ağzımıza...Türk komutanlar kat be kat daha iyiydi...Bi ülkeyi hayranlıklarla yönetiyorlar, bu ülke nasıl güçlü olsun ya? Tarihimiz zaten şuanda çok eksik anlatılıyor, her yerde soru işareti kalıyor...

Az önceki yorum trajikomikti zaten... (Tarih ve aile yapısı)

• Roma'nın dünyaya katkısı bazı yönlerden olabilir, ancak aynı zamanda Roma imp.'nun bilime çok ciddi darbe vurduğu dönemler de olmuştur. Bu açıdan Osmanlı ve biraz daha öncesinde Türklerin bilime çok daha önemli katkıları olmuştur. Fakat güç ve hakimiyet açısından Roma imp. seçeneğini işaretledim.

quote:

Orijinalden alıntı: glazer

kesinlikle ROMA'dır,ordusunu veyaa politik gücünü bir kenara bırakalım;insanoğluna katkısı tartışılmaz..Nazi Almanya'sı gerçekten büyüleyici bir güce ve ihtişama sahipti fakat insanlığa yıkımdan başka ne kattı ? Hepimiz Osmanlı torunuyuz fakat insanoğluna ne kattık ? İngiltere ne kattı peki;hollanda veya ispanya gibi sömürgeciliğimi ? bu böle uzar gider....Ama modern toplumları bugünkü haline getiren eski roma uygarlığıdır,en güçlü devletler olarak saydığınız avrupa ülkeleri ortaçağ zamanında karanlık içindeyken eski roma kültürü onları ışığa çıkarmıştır,olaya bencede biraz böle bakmak gerekir..Düz mantık yapıp en güçlü ordu=en güçlü ülke karşılaştırması yapmak ahmaklıktan başka birşey değildir kanımca

• Bana kalırsa Dünya'yı sömüren bir devlet en güçlü devlet olamaz. Bana göre Osmalı Devleti de olamaz çünkü Osmanlı Teknolojik olarak ilerde olduğu zaman ordusuyla en güçlü devlet değildi. Ordusu güçlü olduğu zamanda teknolojisi diğer devletlere göre geride kalmaya başlamıştı.
  • romadır,perslerdir,moğollulardır felan hepsi hikaye.bana göre en güçlüsü israildir.savaşların yegane sebebi israildir.100 yıl 200 yıl ilerisinin adımlarını bugunden atar yahudiler.dünyayı yönettiklerinden bahsetmeye gerek bile yok.neden dünyanın en zengini yahudiler en zekileri yahudilerden çkıyor die bir soru geliyo insanın aklına.çünkü cok çalışıyolar.
  • Geçmişte Makedonya-Büyük İskenden dönemi,sonrasında Roma İmp.,Sonra Osmanlı Devleti.

Şuanda İsrail ve Rusya.
  • Yeri göğü inleten osmanlı
  • Bence amerika . Bombardiman ucaklariyla gidiyor , kendi topraklarini korumak icin savasan iraklilari havadan olduruyor , iraklilar hicbisey yapamadan olurken , amerikanin tek kaybi bomba atan subayin klavyeye doktugu bira oluyor .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .TaneR.

Bu ülkede böyle bir ankette osmanlı imparatorluğu % 100 oy almıyorsa eğitim sistemimizi ve aile yapımızı sorgulamak lazım.

Böyle bir ankette, Osmanlı %100 oy alsaydı işte o zaman eğitim sistemimizi sorgulamamız gerekirdi... Duygusal olarak vatan, millet, sakarya olsan ne değişecek tarihin akışınımı değiştireceğiz? Osmanlı'nın son zamanlarında ülkede yabancı güçler cirit atıyordu...Devlet otoritesi dipteydi, askeri sistem bozuldu, tımar sistemi bozuldu, tarım çöktü, eğitim sisteminde beşik uleması çıktı, rüşvetler kol gezdi, teknolojik gelişmelere günah de, elin avrupalısı gelişirken sen lale devriyle gösteriş yap vs....Bunlara rağmen Osmanlı'ya gelmiş geçmiş en büyük güç dersen sana sadece gülerler...He ecdatlarımızla her zaman gurur duyuyoruz ancak realist olmayan adam bu ülkeye fayda sağlamaz, poh pohlamaktan başka birşeye yaramaz...

Osmanlı sadece bir dönem süpergüç oldu, onuda aşırı merhameti yüzünden yüzüne gözüne bulaştırdı...Avrupalılar kendi arasında savaşıyor bizimkiler araya atlıyo, aynı şimdiki zamanda olduğu gibi..Bıraksana birbirini yesinler...Fransız kralını kurtar, bugün Fransa sana "soykırım yaptın" desin...Hiçbir zaman menfaatimizi koruyamadık, koruyamıyoruzda en büyük kusurumuzda bu...

Amerika olsun Rusya olsun, A ve B ülkesi savaşırken ikisinede silah satar birbirini yokettirir biz iki düşman ülkemizin arasına girip barış yapmalarını istiyoruz...Daha büyük saflıkmı olur düşün iki tane kavgalı olduğun adam birbiriyle kavga ediyor sen araya giriyorsun..."Böyle ülkeye gelmiş geçmiş en güçlü devlet" demem ben...Halkının menfaatini korumadıktan sonra sarayları hanları olsa ne yazar...Sadece yükseliş döneminde iyiydi...

O zaman siz de başkalarının gelmiş geçmiş en güçlü devletleriyle gurur duyun.
    Bu en doğal hakkınız.

• Birde şu açıdan düşünün ABD nin Alaska eyaletinde bir nükleer silah uzmanı kahvesini yudumluyor bir telefon geliyor koordinatları giriyor ve bir kaç dakika sonra İstanbul yok tartışmasız en güçlü devlet ABD dir.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.