Şimdi Ara

Gelir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Beni tanıyanlarınız vardır sayısaldan sınava girdim ve sayısal tercihi yapacaktım. Olursa devlet tıp olmazsa özel tıp şeklinde.

1-2 gündür eşit ağırlık sıralamamı da incelemeye, ailemi ve çevremi dinlemeye karar verdim ve B planı olarak İktisat da okuyabileceğimi farkettim. Böyle bir durumda da önceliğim aile işimizi büyütmek

Böyle bir durumda Bilkent iktisat veya TOBB iktisat’ı seçmek istiyorum. Benim 2019 EA Sıralamamı 75k civarı gösteriyor hesaplama uygulamaları

Bilkent iktisat %50 son giren arkadaş 101k sıralama ile girmiş.
    Tobb %50 son giren arkadaş da yanlış bakmadıysam 200k gibi bir sıralama yapmış.

Açıkcası tercih yaparsam TOBB’un geleceğini düşünüyorum fakat Bilkent’ten hiç emin değilim. Sizce Bilkent %50 gelir mi bu sıralamaya?

Fikir belirten herkese teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam kafanız tıp okuyacak kadar çalışıyorsa eada 10k yapmak sizin için çocuk oyuncağı bence

• Muhammed0123 M kullanıcısına yanıt
    Estağfirullah hocam. Zaten ea’da derece yapmanın sayısaldan kolay olduğu herkesçe bilinen bir şey. Bir sene daha mezuna kalmak istemiyorum artık. Bu sene gitmek istiyorum kısmetse

• Bilkent İktisat %50 bursluyu yaz derim hocam zaten ücretleri diğer vakıflara göre daha makul f/p oranında en mantıklı tercih Bilkent olur. geleceğini de düşünüyorum.TOBB'a verdiğin paraya değer mi değmez mi tartışılır
  • Hocam zaten böyle bir durum olursa tek tercih Bilkent yapıp gitmek de istiyorum çünkü gerçekten iktisat okumak için güzel bir okul. 70-100k aralığında olursam gireceğimi düşünüyorum. Ama bu seneki yığılma ve bölümün tercih edilirliğinin artması gibi durumlar beni kötü etkiler. Pamuk ipliğindeyim şuan :D

• SUTURS kullanıcısına yanıt
    hocam eada geçen senenin 75k'sının bu sene 90k-100k bandında olacağını düşünüyorum.eada sayısal kadar zıplama olmaz en kötü senaryoda bile rahat ol zaten önündeki binlerce sayısalcı ea tercihi yapmayacak.vakıflarda bu seneye özel kontenjan artışı oldu %50 bursluda oldu mu bilmiyorum ama olduysa sıralamaların öne çekmesini dengeleyecektir(geçen sene 6 kontenjan arttırmış yüzde 50 burslu). 106 binden 101 bine çekmiş bu sene de 90-95 bandına çekeceğini düşünüyorum dediğin gibi pamuk ipliğindesin umarım girersin hocam çok kaliteli bir üniversite ve bölüm sayısal ağırlıklı olduğu için severek okursun
  • Sağ olun hocam bakacağız artık duruma göre. Sizin tercihiniz neresi olacak bu sene

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gider Mi?
    12 yıl önce açıldı
    Gelir mi
    geçen yıl açıldı
    hangisi gelir
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Odtu iktisat,boun uluslararasi ticaret ve itu ekonomi dusunuyorum hocam bunlarin arkasina da sabanci yuzde 75 burslu koyacagim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tıp tutuyorsa şuan ben olsam tıp seçerdim hocam
  • İktisat nedir ? Gecen sayisalda tip tutturan birisi daha iktisat felan demis. Tr de is imkani var midir bu bölümün?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlısı hocam iyi haberlerini bekliyorum :)

• Hocam sizi üzmek istemem ama 75 burslu tercih yapamazsınız.Çünkü kaldırıldı. YÖK Başkanı Yekta Saraç, vakıf üniversitelerinde yüzde 75 bursun kaldırıldığını ve düşük kontenjanların artı 10 artırılacağını açıkladı. Vakıf üniversitelerinde sınırsız büyümenin artık bittiğini kaydeden Saraç, özel üniversite kavramının da artık tartışılması gerektiğini söyledi. Herhangi bir haber sitesinde bulabilirsiniz.
  • rabego R kullanıcısına yanıt
    Hocam Sabancı'nın yüzde 50 burslusuna girerseniz üniversite bunu yüzde 75'e çıkarıyor YÖK'ten bağımsız bir durum yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 8 Temmuz 2020; 13:43:58 >
    ben de iyi haberlerini bekliyorum hocam
  • Hocam merhaba. Ben de Bilkent İktisat %50 tercih edeceğim. Umarım ikimizin de istediği olur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.