Şimdi Ara

Gelin Şu Fps Sorununu Çözelim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzun zamandır oyun oynarken fps dalgalanması yaşıyorum.Genelde cod 2 ve coh oynarım,mesela cod2 oynarken fsp birden 200 lerden 80 lere iniyor ve bu arada sürekli dalgalanıyor.İyice sorunu anlamak için kendim bir bölüm açtım ve bir noktada sabit olarak fpsye baktım ve durum yine aynı, aynı kareye bakmama rağmen fps sürekli inip çıkıyor.Ancak diyebilirsiniz "en düşük olan 80 fsp bile yeterlidir niye sorun yapıyorsun",ancak fps dalgalanması oyunu da kasıyor fps yüksek ama oyun kasıyor Sizce neyden kaynaklanan bir sorun yaşıyorum.?
    Sistem;
    P4 3.2 ghz
    X1950 pro 256 mb pci-ex
    2gb ram 667 mhz
    550w psu

• 28 kişi bakmış ama bir tek cevap yok
  • Arka planda çalışan programlardan olabilir mesela virüs programları işlemci ve hdd yi oyun esnasında tarama yaparak sıkıştrabilir yada 1 çoğu işine yaramıycak ve hiç gereksiz yere sürekli nete yeni sürüm çıktımı fln gibisine ping atmak amacı ile arka planda çalışan quicktime adobe v.s. gibi daha 1 çok programın service'leri fln yapabilir, genelde görüyorum'ki program kurarken çok dikkatsiz hareket edilio herkes 1 yazılımı system'e yüklerken next, next diye tıklayıp yazılımın kendisi için gereksiz olan 1 sürü ıvır zıvırıda system e yüklüo 1 ara farkedio'ki internet gezginine kadar 1 sürü programını başka sitelere ait 1 sürü virus tipi yazılım eline geçirmiş konuma gelio , hal böyle olunca'da normal olrk; system çok şişti format atmak lazım die yakınılıyo d~.~b
    Fakat sadece yazılım'la alakalı deil aslında o bahsettiin fps hareketleri VGA sürücünle alakalı olabilir, kartının oyuna desteiyle alakalı olabilir, kartın üzerindeki bellek ve oynadıın çözünürlük/detail ayarlarıyla alakalı olabilir, oyuna göre cpu yetersizliin olabilir, oyuna göre system ram'î düşük olabilir yani olasılıklar listesi çok uzundur sen oyun gereksinimlerine göre systemini kıyaslıycaxın, systeminn arka planda çalışan programları kullandıın sürücü sürümünü varsa Dx fln hepsini kontrol edip yenileyip 1 kanıya varmalısın herhalde.

• quote:

Orijinalden alıntı: DhanTE

Arka planda çalışan programlardan olabilir mesela virüs programları işlemci ve hdd yi oyun esnasında tarama yaparak sıkıştrabilir yada 1 çoğu işine yaramıycak ve hiç gereksiz yere sürekli nete yeni sürüm çıktımı fln gibisine ping atmak amacı ile arka planda çalışan quicktime adobe v.s. gibi daha 1 çok programın service'leri fln yapabilir, genelde görüyorum'ki program kurarken çok dikkatsiz hareket edilio herkes 1 yazılımı system'e yüklerken next, next diye tıklayıp yazılımın kendisi için gereksiz olan 1 sürü ıvır zıvırıda system e yüklüo 1 ara farkedio'ki internet gezginine kadar 1 sürü programını başka sitelere ait 1 sürü virus tipi yazılım eline geçirmiş konuma gelio , hal böyle olunca'da normal olrk; system çok şişti format atmak lazım die yakınılıyo d~.~b
    Fakat sadece yazılım'la alakalı deil aslında o bahsettiin fps hareketleri VGA sürücünle alakalı olabilir, kartının oyuna desteiyle alakalı olabilir, kartın üzerindeki bellek ve oynadıın çözünürlük/detail ayarlarıyla alakalı olabilir, oyuna göre cpu yetersizliin olabilir, oyuna göre system ram'î düşük olabilir yani olasılıklar listesi çok uzundur sen oyun gereksinimlerine göre systemini kıyaslıycaxın, systeminn arka planda çalışan programları kullandıın sürücü sürümünü varsa Dx fln hepsini kontrol edip yenileyip 1 kanıya varmalısın herhalde.

Teşekürler

• ekran kartınızın hafızası yetmiyor olabilir yani 256mb demişsiniz özellikle Coh oyunu çok şey ister zamanında buralarad millet adam vurdu bu oyun için...

yani çok kavga gürültü oldu özellikle aksiyon oyunlarında harita çok büyük ise vede ekran kartının hafızası yeterli miktarda ise ekran kartı sadece 1 kere hafızasına alır o bölüm ilk açıldığında sonra takılmalar yaşanmaz ama tabi karttan karta değişir bu durum...

320mb olan eski 8800gtslerde çok oldu bu problem, 64 128 256 512 1024mb gibi miktarlarda artıyor ekran kartının hafızaya alma miktarları yani kısacası 1024lük bir ekran kartı yeterli gibi şu anki oyunlar için...

bunu anlamak için o dalgalanmanın olduğu sıralar alt+tab tuşlarına basınız ve masaüstüne dönünüz, birkaç saniye sonra tekrar oyuna dönünüz zaten fps artışı yaşarsanız sorununuz bu yüzden, ancak ben hiçbir ati kartta bu sorunu duymamıştım...

• walla senin derdini anlıyorum ama kesin cozumu bilmiyorum benim 4870 te aynısı oldu cad 4 te 1680x1050 de max özelliklerde 91 sabitti fps bende bi gun geldim girdim aoyuna bi artıyor bi azalıyor bi artıyor bi azalıyor .. bir anda dedim senin ekran kartı gibiiii aaaa derken söktum kasadan ekran kartını geri taktım. Allah nazardan saklasın daha ole bişe olmadı :D ama gercekten sebebi bumu bilemem çözum yontemide bu ise en baştaki sihirli kelimeleri kullanarak sök tak ekran kartını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mürşit -- 26 Ekim 2009; 22:25:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sorun...SS'li Bakın Bir!..
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.