Şimdi Ara

Gelin gelin hele yaptığım aptallığa bakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HTC Desire HD telefonumu satacaktım. Güncel bir ROM kurayım hem de dosyalarım silinsin dedim. Açtım recovery modunda tüm SD kartını, datayı, cache'i filan formatladım. SD kartta yer kalmadığı için de önceden kayıtlı olan ROM'ları silmiştim. Bir anlık dalgınlığıma geldi telefonu açıp bilgisayardan gerekli dosyaları atayım dedim. Reboot Now'a bastığım an aklım başıma geldi ama nafile. Şimdi kuzum siyah bir ekranda beni bekliyor. Bootloader menüsü de çalışmıyordu. Brick midir son durum? Bu işin bir kurtuluşu yok mudur? Bu halde götürsem en fazla 50 kağıt fiyat biçerler telefoncular. Yardım edin beyler.

• Önce htc'nin sitesinden htc sync programını indir ve bilgisayarına kur,

http://dl4.htc.com/managed-assets/support/software/htc-sync/setup_3.3.63.exe

daha sonra aşağıda ki dosyayı indir bilgisayarına ama hemen kurmaya çalışma!

http://www.androidfilehost.com/?fid=23252070760974041

bu dosya desire hd'nin en son çıkan stok romudur.

Dosya indikten sonra hemen çalıştırma, önce bu adımları hazırla, telefonu tamamen kapat yani pilini çıkararak kapat. Daha sonra ses kısma tuşuna basılı tutarak (- volume) cihazı başlat. Aşağıdaki boot loader menüsü gelecek ve bir iki saniye yazılar akacak ekranda.

Gelin gelin hele yaptığım aptallığa bakın

Ekran sabit kalınca ses tuşları ile "FASTBOOT" yazan menüye gel ve telefonu açtığın güç düğmesine bas (Power)

Şimdi bilgisayara indirdiğin dosyayı çalıştır, program zaten türkçe ve seni yönlendirecek, telefonu bilgisayara bağla dediği anda aynen bu durumda yani fastboot modunda bağla ve yükleme işlemini devam ettir. Gerisi zaten otomatik devam edecek ve telefon yeniden kurulunca otomatik açılacak.

• Basliga cok guldm ya :D kardesim umarim sorununu cozersin en kisa zamanda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • qx5 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam yardımın için. Yalnız bunları yapmam için bootloader, hboot menüsü çalışır olması lazım. İşte bende resimdeki menü de çalışmıyor. Zamanında oraya da el atmıştım. Şu anda telefondan hiçbir tepki alamıyorum çünkü içerisinde hiçbir şey yüklü değil. Bana lazım olan varsa eğer kurulumu olmayan bir recovery kitti. Öyle birşey de bulamadım. Bugün yeni bir telefon aldım bu da umrumda değil. Yakında belki parçalarına ayırır incelemesini yaparım bu lanetin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MademliBagnumm

Teşekkürler hocam yardımın için. Yalnız bunları yapmam için bootloader, hboot menüsü çalışır olması lazım. İşte bende resimdeki menü de çalışmıyor. Zamanında oraya da el atmıştım. Şu anda telefondan hiçbir tepki alamıyorum çünkü içerisinde hiçbir şey yüklü değil. Bana lazım olan varsa eğer kurulumu olmayan bir recovery kitti. Öyle birşey de bulamadım. Bugün yeni bir telefon aldım bu da umrumda değil. Yakında belki parçalarına ayırır incelemesini yaparım bu lanetin.

O menüye kolay kolay bir şey olmaz, en fazla CWM recovery bölümünü silmişsindir bu da bootloder da RECOVERY yazan kısıma girdiğinde bir tepki vermemesine sebep olur. Yani şu an ses kısma tuşuna basarak bu menüye ulaşman gerekiyor, ilginç gerçekten. Vakit olsa yardım etmek isterdim gerçekten ancak gerçekten vaktim yok, bu başlığı da çaresiz kaldığını okuyunca yazayım dedim. Telefondan hemen vazgeçme, yazılımsal donanım sorunu olmadıktan sonra çözülmüyecek problem yok. İngilizcen varsa biraz yabancı kaynakları araştır illa ki bu tarz problemle karşılaşan olmuştur.

Ayrıca bu forumda güzel bir başlık açılmıştı zamanında "Desire hd A dan Z ye teknik rehber" diye, biraz burayı oku, burada eksik olan bir dosya olursa ismini söyle arşivden bulup buraya eklerim senin için.

http://forum.donanimhaber.com/m_47167134/tm.htm

Yine olmazsa ya da uğraşmak istemezsen cihazın ekranına uygun bir fiyatla ben talip olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qx5 -- 3 Temmuz 2014; 1:26:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: qx5

quote:

O menüye kolay kolay bir şey olmaz, en fazla CWM recovery bölümünü silmişsindir bu da bootloder da RECOVERY yazan kısıma girdiğinde bir tepki vermemesine sebep olur. Yani şu an ses kısma tuşuna basarak bu menüye ulaşman gerekiyor, ilginç gerçekten. Vakit olsa yardım etmek isterdim gerçekten ancak gerçekten vaktim yok, bu başlığı da çaresiz kaldığını okuyunca yazayım dedim. Telefondan hemen vazgeçme, yazılımsal donanım sorunu olmadıktan sonra çözülmüyecek problem yok. İngilizcen varsa biraz yabancı kaynakları araştır illa ki bu tarz problemle karşılaşan olmuştur.

Ayrıca bu forumda güzel bir başlık açılmıştı zamanında A dan Z ye teknik diye, biraz burayı oku, burada eksik olan bir dosya olursa ismini söyle arşivden bulup buraya eklerim senin için.

Hocam bu işleri yaladım yuttum HTC sayesinde sağolsunlar. HBOOT menüsü çökünce direkt recovery kitin açılması için ayarlamıştım açılışını. Yani volume down+ power bastığımda direkt 4ext recovery tool açılıyordu. O da gidince artık hiçbir şey açılmıyor. Ama önemli değil dediğim gibi. Aksesuar olarak kullanmayı düşünüyorum şimdi telefonu. Ekranından cep aynası filan yaparım.

• quote:

quote:

quote:

Ayrıca bu forumda güzel bir başlık açılmıştı zamanında A dan Z ye teknik diye, biraz burayı oku, burada eksik olan bir dosya olursa ismini söyle arşivden bulup buraya eklerim senin için.

Hocam bu işleri yaladım yuttum HTC sayesinde sağolsunlar. HBOOT menüsü çökünce direkt recovery kitin açılması için ayarlamıştım açılışını. Yani volume down+ power bastığımda direkt 4ext recovery tool açılıyordu. O da gidince artık hiçbir şey açılmıyor. Ama önemli değil dediğim gibi. Aksesuar olarak kullanmayı düşünüyorum şimdi telefonu. Ekranından cep aynası filan yaparım.

Aman dur :) Ekranı uygun bir şey sayarsan alırım ben :) Benim ekran çatladı bende ekran bakınıyordum internetten

• qx5 kullanıcısına yanıt
    Hocam en alt satırı okumamışım şimdi fark ettim. :D Sadece ekranı mı istiyorsun?
  • quote:

Hocam en alt satırı okumamışım şimdi fark ettim. :D Sadece ekranı mı istiyorsun?

Evet sadece ekran, yani öndeki digitezer ile ayırmadan komple o şekil. Telefonun kasası kılıfla kullanıldığı için hala ilk günkü gibi :)
  • Ya düzgün bir şekilde nasıl çıkaracağımı bilmiyorum orayı. Ben parçalamayı planlıyordum kendisini ama. :) Alacağın parçada dokunmatik kısmı da oluyor mu yoksa sadece ekran mı?
  • quote:

Ya düzgün bir şekilde nasıl çıkaracağımı bilmiyorum orayı. Ben parçalamayı planlıyordum kendisini ama. :) Alacağın parçada dokunmatik kısmı da oluyor mu yoksa sadece ekran mı?

Nasıl sökeceğini aşağıda ki videodan öğrenebilirsin biraz zahmetli bir iş. Evet dokunmatik kısımı ile ayırmadan almak istiyorum. Ama sen beni dinle internette araştır biraz daha illa ki senle aynı sorunu yaşayanlar olmuştur.

http://www.youtube.com/watch?v=jG6RLR_tAEs

Benim şimdi çıkmam gerek, sen iyi düşün taşın eğer yine dağıtmayı karar verirsen aklında ki fiyatı bana özel mesaj ile gönder, uygun sayarsan alırım senden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qx5 -- 3 Temmuz 2014; 1:41:04 >

• quote:

quote:

Ya düzgün bir şekilde nasıl çıkaracağımı bilmiyorum orayı. Ben parçalamayı planlıyordum kendisini ama. :) Alacağın parçada dokunmatik kısmı da oluyor mu yoksa sadece ekran mı?

Nasıl sökeceğini aşağıda ki videodan öğrenebilirsin biraz zahmetli bir iş. Evet dokunmatik kısımı ile ayırmadan almak istiyorum. Ama sen beni dinle internette araştır biraz daha illa ki senle aynı sorunu yaşayanlar olmuştur.

http://www.youtube.com/watch?v=jG6RLR_tAEs

Benim şimdi çıkmam gerek, sen iyi düşün taşın eğer yine dağıtmayı karar verirsen aklında ki fiyatı bana özel mesaj ile gönder, uygun sayarsan alırım senden.

Hocam dokunmatikte bazı sorunlar olduğu için sana sordum. Dokunmatiğin özellikle sağ alt ve üst kısmında algılamama gibi problemler oluyor. Bu problem düzeltilebilir mi bilmiyorum. Para sıkıntı değil ama alırsın iki gün sonra sıkıntı çekersin, kendimden biliyorum. Telefoncu bir arkadaşım var yarın onun yanına götürüp göstereyim telefonu. Olmadı orada yaptırıp normal satarım. Yaptıramazsam da almak istersen sana uygun bir fiyata veririm komple telefonu.

• Hımm bu kötü oldu, neyse ebay'den falan bakayım artık. İnşaAllah sende telefonu tamir ettirebilirsin.
  • quote:

Hımm bu kötü oldu, neyse ebay'den falan bakayım artık. İnşaAllah sende telefonu tamir ettirebilirsin.

Saolun hocam :) İnşallah siz de aradığınız parçayı bulursunuz.
  • Hocam en kötü jtag yaptırırsın telefonu kullanırsın merak etme bişey olmaz... Htc one 'a bile jtag yapabiliyorlar.(Yekpare kasa olmasına rağmen)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.