|
gelecekte programcılar işsiz kalacak mı acaba (2. sayfa)



-
-
tabiki de kalıcak ama zamanla şuan her şeyin hazırı var belli sistemlerle inşa ediyorsun, chatgb var o da bir işler yapıyor, şuan yapılan işlemleri depoluyorlar, veriler birikiyor, insanların yaptıkları tıklamalar , internette gezilen yerler , durulan süre , hepsini hafızaya atıyor, tabikide bu kadar veriyi insan çözemez, yapay zeka gelişiyor dahada gelişicek, o kadar şey öğrenecek, sonra kendi kendini idame ettirecek, belki şimdi değil ama 2050, 2100 yılları makine, yapay zeka ve insanların imtihanı olucak
-
yazılımcıların geleceğini değerlendirirken kasiyer ile örnek vermek şu iki yönden yanlış l:
1- proje üreten yazılımcı entelektüel bi iş yapar yani kafa yorup çözüm üretmeye çabalar. kasiyerlik ise full otomatize bir iştir ve kasiyerliğin ölmesi için yapay zekaya gerek bile yok.
2- Türk Telekom 2006 yılında ADSL abonelerinin bilgilerini excel'de tutuyordu. veri tabanı sistemine geçince excel'e veri girişi yapan okumamış teyze tayfası emekli edildi. sonuç? birsürü network mühendisi, yazılımcı, DBA, siber güvenlikçi, sistemci işe alındı. kasiyer işsiz kalır ordan yazılımcıya ihtiyaç artar.
IT sektörü bitmez, ihtiyaçlar değişir, yapılan işler değişir, ama adam ihtiyacı azalmayacak.
yazılım projesinde de yapay zeka çalıştıramazsın çünkü yapay zeka aynı anda çok sayıda farklı alanla ilgili düşünemez. toplantıya girip tartışamaz. yapay zeka sadece eğitildiği konuda düşünür. mesela Chat GPT teorik fizik ile ilgili eğitildi, yine başka bi Chat GPT kopyası da network ile ilgili eğitildi. sen fizik sorusu sorarsan arka planda fizik kısmı çalışır ve cevap verir. sen network sorusu sorarsan network kısmı çalışır ve cevap verir. ama aynı anda hem fizik hem de network konusunu içeren bi soru tartışmaya kalkarsan cevap veremez. çünkü fizik ile network eğitimi birbirinden bağımsızdır yapay zeka için. bu iki alanı aynı anda düşünmesini istiyorsan, yeni bi kopya oluşturup aynı anda hem fizik hem de network konusunda eğitim vermen lazım. napacaksın her iş için eğitim mi verecen sıfırdan. çapraz alanların sayısı sınırsız. gerçek projelerde çalışan yazılımcılar aynı anda farklı alanlarda düşünebildikleri için proje ortaya çıkartabiliyolar. hayatında yazılımcılık yapmamış, yapay zeka kodlamamış, yapay nöron'nun ne olduğunu bilmeyen adamlar internette video çekip boş muhabbet yapıyolar. aklı olan bu safsatalara kanmaz IT sektörüne yönelir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 13 Nisan 2023; 19:52:32 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
değim gibi yapay zekayı kullanarak kod yazanlar işsiz kalırken, yapay zekayı programlayanlar ise işlerini korur. aynı şey otomasyonda da yaşanıyor. otomasyon sistemleri montaj işlerini ve taşımacılık yapanlar ile basit işleri yapan teknikerleri işsiz bırakırken, ince işçilik yapanları ve komplike bakım onarım yapan teknikerleri daha değerli kılıyor. yazılımda da aynı durum yaşanacaktır.
-
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X