Şimdi Ara

Gelecekte iş imkanı yüksek bölümler ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
18.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herkez aklındaki gelecekte imkanı yüksek bir bölüm yazsın.Bakalım hangi bölümler var ?

• Sağlık bölümleri, özellikle de Tıp Fakültesi.

Bir de Türkiye'de "geleceğin mesleği" diye tanıtılmış ve tanıtılmakta olan mesleklerden uzak durun.
  • Tıp'da 10 sene önce Gibi Olucak ! 10 sene öncede öğretmenlik revaştaydı çok kolay atanılıyo diye şimdi herşey ortada !
  • TM bölümleri
  • Sağlık alanındaki bölümlerde bana daha fazla iş garantisi varmış gibi geliyor. Tıp,diş,ftr,beslenme gibi...
  • geçen haftaki kpss atama sonuçlarına bakarak geleceği açık meslekleri görebilirsiniz....
  • Pilotaj bölümü ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mekatronik muhendisliginin geleceği parlak diyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Sağlık bölümleri, özellikle de Tıp Fakültesi.

Bir de Türkiye'de "geleceğin mesleği" diye tanıtılmış ve tanıtılmakta olan mesleklerden uzak durun.

o zaman sağlık bölümlerinden ve tıptan uzak duralım
  • quote:

Orijinalden alıntı: LOCOO

quote:

o zaman sağlık bölümlerinden ve tıptan uzak duralım

Benim demek istediğim Çevre Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik gibi bölümlerdi. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnRYzK

Tıp'da 10 sene önce Gibi Olucak ! 10 sene öncede öğretmenlik revaştaydı çok kolay atanılıyo diye şimdi herşey ortada !

Kedi uzanamadığı ciğere ... Öğretmenlik işini iyi yapıyorsan hala iyi bir meslek okuldaki öğretmenlerin çoğu dersimi bitirip gideyim maaşımı alayım havasındalar kendilerini gelişterecek bir şey yapan çok az ama aylık 15-20 bin+ kazanan matematikçi tanıyorum veya yıllık 9 bin'e kayıt alan matematikçi. Burda olduğu gibi tıpta aynı kendini geliştirecek bir şey yapmazsan alacağın maaş belli. 10 yıl sonra emin ol tıp şimdikinden daha fazla gözde olacak. İlk baştaki lafımı, cümleni ünlemlerle falan yazmışsın o yüzden yazdım.

• okuma:D
  • quote:

Aynen ordaki "gelecek" kelimesinin önü çok açık çünkü.
  • Bence de geleceği açık bölümler mf-3'teki tüm bölümler yani eczacılık, tıp, veteriner özellikle diş hekimliği.... bunlar hali hazırda çok iyi para kazanan ve gelecektede kazanacak olan bölümlerdir... Bu bölümlerin hep göz önünde olmasının sebebi yerlerine asla başka bir meslek grubunun konamayacağından kaynaklanmaktadır. Özellikle bizim gibi mühendislerin teknik konularda değiş daha ziyade yönetimsel konularda kullanıldığı ülkelerde gazete ilanları ve internet sitelerindeki iş ilnalarına bakarsan birinin ne mühendisliğinden mezun olduüu değil yanlızca mühendis olmasına dikkat ediliyor...

Yani Türkiye ne ucak ne araba ne de başka bişey ürettiği ve konunun tekniğinden uzak olduğu için makinacanın olduğu bölüme ee mezunu adam konulabiliyor... Benim sana önerim spesifik meslekler seçmen olacak mesala doktorluk geçmişten popüler, kazancı iyi, önü açık bir meslektir şimdide öyle ve her zaman da böyle olcak geçen yıllar bu tarz mesleklerin geçerliliğini değiştirmeyecek. He tabi şunu de eklemek isterim ki bu tarz meslekler sadece kazancı düşünülerek seçilmemeli bu tarz sağlık bilimlerini özelliklede hekimliği hedeflerin arasına alacaksan iyice düşünüp taşınmalısın...

• quote:

Orijinalden alıntı: tri_nitro_toluen

Bence de geleceği açık bölümler mf-3'teki tüm bölümler yani eczacılık, tıp, veteriner özellikle diş hekimliği.... bunlar hali hazırda çok iyi para kazanan ve gelecektede kazanacak olan bölümlerdir... Bu bölümlerin hep göz önünde olmasının sebebi yerlerine asla başka bir meslek grubunun konamayacağından kaynaklanmaktadır. Özellikle bizim gibi mühendislerin teknik konularda değiş daha ziyade yönetimsel konularda kullanıldığı ülkelerde gazete ilanları ve internet sitelerindeki iş ilnalarına bakarsan birinin ne mühendisliğinden mezun olduüu değil yanlızca mühendis olmasına dikkat ediliyor...

Yani Türkiye ne ucak ne araba ne de başka bişey ürettiği ve konunun tekniğinden uzak olduğu için makinacanın olduğu bölüme ee mezunu adam konulabiliyor... Benim sana önerim spesifik meslekler seçmen olacak mesala doktorluk geçmişten popüler, kazancı iyi, önü açık bir meslektir şimdide öyle ve her zaman da böyle olcak geçen yıllar bu tarz mesleklerin geçerliliğini değiştirmeyecek. He tabi şunu de eklemek isterim ki bu tarz meslekler sadece kazancı düşünülerek seçilmemeli bu tarz sağlık bilimlerini özelliklede hekimliği hedeflerin arasına alacaksan iyice düşünüp taşınmalısın...

eczacılık yazmadan önce bir daha düşün derim

• dünya ekonomisinin şekilden şekile girmesi nedeniyle iktisat derler ama türkçe iktisat beş para etmez. okuyacaksan ingilizce ikitsat ok. al sana gelecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: materyalist imam

quote:

Bence de geleceği açık bölümler mf-3'teki tüm bölümler yani eczacılık, tıp, veteriner özellikle diş hekimliği.... bunlar hali hazırda çok iyi para kazanan ve gelecektede kazanacak olan bölümlerdir... Bu bölümlerin hep göz önünde olmasının sebebi yerlerine asla başka bir meslek grubunun konamayacağından kaynaklanmaktadır. Özellikle bizim gibi mühendislerin teknik konularda değiş daha ziyade yönetimsel konularda kullanıldığı ülkelerde gazete ilanları ve internet sitelerindeki iş ilnalarına bakarsan birinin ne mühendisliğinden mezun olduüu değil yanlızca mühendis olmasına dikkat ediliyor...

Valla ben genel gözlemimi söylüyorum muhakkak ki eğer siz işin içindeyseniz bildikleriniz benden fazladır ama bir tanıdığım maddi olarak eczacılıktan kazandığı parayı başka işlerden dolayı batırdı ama elindeki o diploma sayesinde ona buna kira vererek hiçç uğramadığı eczanelerden çok iyi meblalar aldı aylık olarak. Yani 23-24 yaşında elde ettiği diploması ona hayatı boyunca gelir kaynağı oldu. Ayrıca çoğu zaman yakınsalar sgk gibi kurumlar tarafından mağdur edildiklerinden bahsetselerde genel olarak hayat standartları yüksektir eczacıların ben ordan gördüklerimi söylüyorum.

Ama tabi dışarıdan görüldüğü gibi olmayabilir. Sizin düşünceniz nedir eczacılıkla alakalı...

• Gelgecegin meslekleri

1.mekatronik mühendisliği (kontrol müh)
    2.beslenme uzmanlığı (tıp içinde)
    3.genetik mühendisliği (bazı yerlerde adı farklı)
    4.elektronik ve haberleşme mühendisliği
    5.çevre mühendisliği
    6.elekrik mühendisliği
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: materyalist imam

quote:

Valla ben genel gözlemimi söylüyorum muhakkak ki eğer siz işin içindeyseniz bildikleriniz benden fazladır ama bir tanıdığım maddi olarak eczacılıktan kazandığı parayı başka işlerden dolayı batırdı ama elindeki o diploma sayesinde ona buna kira vererek hiçç uğramadığı eczanelerden çok iyi meblalar aldı aylık olarak. Yani 23-24 yaşında elde ettiği diploması ona hayatı boyunca gelir kaynağı oldu. Ayrıca çoğu zaman yakınsalar sgk gibi kurumlar tarafından mağdur edildiklerinden bahsetselerde genel olarak hayat standartları yüksektir eczacıların ben ordan gördüklerimi söylüyorum.

Ama tabi dışarıdan görüldüğü gibi olmayabilir. Sizin düşünceniz nedir eczacılıkla alakalı...

benim ablam istanbul üni eczacılıktan mezun olalı bir ay oldu henüz daha ama öğrencilik döneminden beri gelişmeleri yakından takip ediyor ve anlattıklarına göre hocalarının da yorumlaryla mesleğn gidişatı pek de iç açıcı görünmediğinden bahsediyorlar. örneğin eczane açma işlemini marketleşirme projeleri var duymuşsundur haberlerde belki büyük iş adamları süpermarketler zinciri gibi eczane, ecza deposu vs açma derdinde bu şimdilik mümkün görünmese de ilerde olması son derece muhtemel içinde bulunduğumuz sistemden dolayı ve eğer olursa eczacıların bu büyük yatırımlar karşısında düşecekleri durum çok aciz bırakacak onları malesef alıveriş merkezleri çoğaldıktan sonraki mahalle bakkalı durmuna düşecekler resmen.

Bir de diploma kiralama olayı çok riskli zaten yasak olmasının yanı sıra kiralayan kişiler genelde sınır illerinden telefon edip bu tarz tekliflerde bulunuyor ablama adamın ne yapacağı belli değiil eczanede esrar eroin üreteni bile var hiç yoktan ismin bu tarz bir şebekeyle bile anılabilir çok riskli işler çok iyi tanıdığın biri olmadığı sürece.

gerçi sadece eczacılık değil hükümetin getirdiği arabuculuk sistemi vs hukuk bölümündekileri de zora sokacak gibi.

• benim annemde eczacı işler berbat ki normalde annem diye değil gerçekten iyi bir eczacıdır marmara ecz bölümünü bitirdi bence bu saatten sonra eczacı olunmaz
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.