Şimdi Ara

Gelecek kaygısı gençlerin psikolojisini bozuyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
3
Favori
4.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Artık cidden sorun yaratıyor bu iş. Yani iyi üniversitelerden mezun olan adamlar bile eğer iyi ortalama yapamadıysa iş bulamıyor. İş yok abi ülkede. En iyisi sen değilsen, milletvekili tanıdık yoksa, babadan 3 tane daire kalmadıysa işsizsin yani. Köpek gibi çalışmak zorundasın. Hani sistemde orta seviyeye, düşük seviyeye yer yok. Yani ben çalışacam başkasının önüne geçecem ama bu sefer benim önüne geçtiğim kişi a101'de çalışacak. Tüm gençler farkında bu durumun artık. Üniversite sınavına tekrar hazırlananların sayısı giderek artıyor. Biliyorlar düşük üniversitelerin çöp olduğunu.

Ekonomi bitik, adalet bitik, siyaset bitik, eğitim bitik, sağlık bitik, üretim yok. Sürekli pislik halının altına itiliyor. Böyle bir ülkede kaygılanmamak mümkün değil.

EDİT:
    arkadaslar forumda cogu arkadasin iq seviyesinin ortalamanin altinda oldugunu dusunuyorum. simdi bu arkadaslarin zeka seviyene uygun bir sekilde anlatayim mevzuyu.

ülkede
    x mesleği için 100 tane çalışılabilecek iş mevcut
    x mesleği için üniversiteden mezun olmuş 1000 kişi mevcut.

bu durumda bu 1000 kişinin her birisi isterse günde 15 saat çalışsın yine de 900 kişi eğitimini aldığı işi yapamayacak.

bu konuda eleştirilen şey tam olarak bu. gel gelelim bazı arkadaşlar burda bireysel tavsiyeler vererek bu sayıyı değiştirebileceğini sanıyor. birisinin günde 5 saat daha fazla ders çalışması nasıl olur da ülkedeki iş pozisyonlarının sayısını etkileyebilir.

eyyyyy iq seviyesi düşük kardeşim, bireysel tavsiye vereceksen git kardesine kuzenine ver elin adamina tavsiye verip baska bir elin adaminin onune gecmesinin sana ne getirisi var? ayrıca "calisan adam kazanir kardesim ulkede sorun yok" gibi bi elestiri yapabilecek kadar dusuk olan zekaniz keske hic olmasaydi lan. uzuluyorum size.

ben burda kendim için ağlamıyorum ki toplum için ağlıyorum. aradaki farkı anladınız mı şimdi? bana verdiğiniz tavsiyeler umrumda değil cunku bu konu bunun icin acilmadi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3E41C059B -- 24 Şubat 2020; 21:34:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Valla sürekli Avrupa ile ABD ile karşılaştırmaktan gına geldi artık.

Arkadaşlar biz gelişmekte olan bir ülkeyiz. Gelişmiş değil. Hedefimiz elbette gelişmiş bir ülke olmak. Seviye atlamanın yolu da ya bu ülke böyle çok kötü bu neden böyle bu siyasilerin A partisinin B partisinin Allah belasını versin bunlar olmasaydı şimdi uçuyoduk ağaydık paşaydık. Ya bu eğitim sistemi de ne böyle. Vay bu teknolojiler ne yetersiz. Ulan bu işsizlik ne.

Arkadaşlar yukarıdakileri sayıkladıkça bi halt olamayacaksınız.

Çünkü kuralları değiştirmenin yolu önce kurallarını anlamaktan geçiyor. Yaşadığınız ortamın, ülkenin kurallarıyla alakalı bilmeniz gereken şey kuralları ve şartları önemsemeyip pencereden dışarı attığınızda peşinden sizin de gideceğinizdir.

Evet eğitim sistemimiz sıkıntılı, ekonomimiz bizi tatmin etmiyor, yetişmiş eleman sıkıntısından tut da bize has üretimlerde katma değer sağlayan üretimlerde sıkıntımız var. Ama bunlar AĞLAYARAK düzelen şeyler değil.

Anadolu üniversitelerini kötüleyerek de değil. Amerika’da da Avrupa’da da ciddi bir şeyler başarmak isteyen herkes şartlarını ve rahatını inanılmaz zorluyor.

X anadolu şehrinde okumanız stresti ergenlikti bazı şartlardı doğru düşünememeydi vs belki sizin suçunuz değildir. Ama üniversite hayatına başladıktan sonra bir baltaya sap olamamak sizin suçunuzdur. Devletten kadro bekleyerek, asgari ücret 10.000 tl olsun diyerek ömür harcarsınız sonra da hayatta hiçbir ışık yakamadan cesediniz toprak olur.

Konfor alanınızı bozacaksınız. Geceleri yorgunluktan ağlayacaksınız belki ama bir şekilde sıyrılacaksınız. Devletin verdiği kredi/bursu alıp günde 20 lira harcayıp onu da tütüne batak oynamaya veriyorsanız devletin size hiiiç de kadro vermek gibi bir zorunluluğu yok. Devlet de her kurum gibi bakar işine yarayacak olanı alır.

Üniyi açtın alacaksın diye bir şey yok. Devletin bu kadar çok üniversite açıp bir de bunları ÜCRETSİZ yapması zaten inanılmaz bir lütuf. Yetmiyor bir de kredi ve burs veriyor faizleri de ABD ile karşılaştırıldığında yok gibi.

Ben şunu bunu yapın demeyeceğim spesifik olarak. Bu kadar yazdıktan sonra kendini geliştirmek adına ne yapacağınızı bilmiyorsanız kafanızda bir şeyler canlanmıyorsa önce beyninizde kullanılmamaktan örülmüş ağları temizleyin sonra da kafanız biraz bile açıldıysa ben ne yapıyorum diye silkelenin.

Kahve köşelerinde sürünmeniz ne CHP’nin ne AKP’nin suçu. Kahve köşelerinde sürünmeniz SADECE sizin suçunuz. Herkesin bilgisayarı olmayabilir ama herkesin telefonu var. Bu telefonlarınızdan bir dil öğrenirsiniz, bir kodlama dili öğrenirsiniz, bir web tasarım öğrenirsiniz, yenilikçi bir formasyon sistemi keşfedersiniz, yeni kitaplar bulursunuz, pdfler makaleler bulursunuz, alanınızla alakalı binbir türlü yararlı şey bulursunuz, sizinle aynı bölümü okuyan insanların kendilerini nasıl gelişen dünyaya uyarladığını bulursunuz, doğru kişilerle iletişime geçebilirsiniz binbir türlü şey yapabilirsiniz.

Ama Twitter’da o dönemki mevcut hükumete sövme tweetleri likelamak istiyorsanız forum köşelerinde ülke leş gibi yazıp kendinizle aynı düşünenlerle karşılıklı masturbasyon yapmak istiyorsanız bu da sizin hür iradenizin tercihidir. Saygı duyarım.
    Gozunuzu kapattiginiz zaman dunya istediginiz yere donuyorsa blok da bir ise yarar zaten. Kendi fikirlerinizden olusan, sadece sizin gibi dusunen ve daha da korkuncu sadece sizi onaylayan insanlarla dolu bir dunyaniz olsun istiyorsunuz. Garip yani, hatalarinizi soyleyen arkadaslarinizla da gorusmeyi kesiyor musunuz? Dedigimde nasil bir yanlislik var? Umutsuzluga dusmek en kolayi degil mi? Calismak neden zulum gibi geliyor?
    Sen benim neler yaşadığımı, derdim olup olmadığını nereden biliyorsun?
    Yaşanılan olaylardan dolayı intihar etmek yanlistir.
    Ekonomik olarak sıkıntı çekmek tabiki çok çok çok zor.
    Peki ciddi sağlık sorunları çekenlerin işi kolaymı?
    Büyük ailevi sorunlar yaşayanların işi kolaymı?
    Yaşlanıp yanliz kalmış, çoluk çocuğu, dostu akrabası tarafindan kapısı açılmaz olanların işi kolaymı?
    Genç yaşta eşini, yakınını, evladını toprağa verenlerin işi kolaymı?
    Açlıktan sefillikten dolayı bebeğinin kemikleri sayılan annenin işi kolaymı?
  • Gençlerin nasıl psikolojisi bozulmasinki Avrupalı yaşıtları Dünyayı dolaşıp vizyonuna vizyon katarken kahve köşelerinde sürünüyorlar

• Basarili olanlarin tamami torpille basarili olmuyor. Gelecek kaygisi aslinda kendinden emin olamama durumundan gelir. Yani kendinden emin biri her sekilde calisir, is bulur, tutunur. Hicbir sey bilmiyorsaniz dil ogrenin yurt disina cikin bence. Kaygilanacak bir durum yok.
  • sonra neden intihar ediyorlar diye soruyorlar.
    bu ülkede bir gelecek yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • evlenilmez, büyük sorumluluklara girilmez bu ülkede ,zaten insan yaşamının değeri yok, o yüzden tek,dertsiz,sorumluk olmadan takılmak en doğrusu.
  • Balraos kullanıcısına yanıt
    :D toplumsal sorunlara bireysel tavsiyeler vermenin amacı nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3E41C059B

:D toplumsal sorunlara bireysel tavsiyeler vermenin amacı nedir?
    Toplumsal sorunlara, toplum bazinda tavsiye verebilecek durumdaysan bence hemen parti kur ve siyasete atil. Her donem bir toplumsal sorun olur, ya oyle, ya boyle. Norvec dedigin ulkede bile intihar vakalari tavan yapti ve sebebi agir bunalim. Bu mantikla toplumsal bir sorun ve bireysel oneri ise yaramaz dersin ancak oyle degil. Sen birey olarak isini dogru yaparsan, zaten sorunlu bir toplum varsa yukselmen de o kadar hizli olur. Tabi calisman ve ugrasman lazim bunun icin. Ben bir amaci olup, hergun bunun icin calisan birisinin basarisiz oldugunu gormedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Balraos kullanıcısına yanıt
    İlk cümlende bile birçok mantık hatası var. Blok.

• quote:

İlk cümlende bile birçok mantık hatası var. Blok.
    Gozunuzu kapattiginiz zaman dunya istediginiz yere donuyorsa blok da bir ise yarar zaten. Kendi fikirlerinizden olusan, sadece sizin gibi dusunen ve daha da korkuncu sadece sizi onaylayan insanlarla dolu bir dunyaniz olsun istiyorsunuz. Garip yani, hatalarinizi soyleyen arkadaslarinizla da gorusmeyi kesiyor musunuz? Dedigimde nasil bir yanlislik var? Umutsuzluga dusmek en kolayi degil mi? Calismak neden zulum gibi geliyor?
  • Ortalama yapamadıysa ?

Okul bittikten sonra ortalama puan vs hiç kimsenin umrunda olmuyor. Kendini avutma
  • Çare Gelmez Ağlamaktann..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Heheheheheheheheh sen öyle san.

• quote:

Heheheheheheheheh sen öyle san.
    Yaşın 18 diye tahmin ediyorum

Okulda çok çalışıp ortalama yaparsan , güzel bir iş bulup yüksek maaş alacağını sanıyorsundur
  • Konu dışına geri dön blok

• quote:

Konu dışına geri dön blok
    Hayallerin mi kırıldı liseli kardeşim
  • Arkadaşlar uzun bir yazı okumucaklar için direk konusu evliysen gelecek kaygın var bekarsan yok
    Nedenini merak edenler için :)
    Yaşım 29 oldu evliyim çocuğum var belki işim var ama emin değilim eşim öğretmen diye bir dükkan açtım ondada kalıcı degılım 2seneye kapaıtırım başka bir memlekete atanana kadar gelecek kaygısı lise bittiğinden beri çekiyorum geçmiş için kaç kez ağladım. Meslek yüksekokulu bitirdim.Mesleğim var ama bir türlü mesleğimde ilerleyemedim bazen bazı insan şansını kendi yaratır bazende ne kadar şansını yaratmak için kendinide yırtsa olmuyor yaş geçiyor bu seferde bu meslek için yaşın çok geç bize genç adam lazım deyip almıyorlar ben 20 yaşımda başvurduğumda almadınız ozamanda tecrübesizsin askerliğin yok dediniz bir karar verin amk çocukları. Eşimle 15 yaşında tanıştım üniversiteye birlikte gittik yaşım 18-19 du 2 sene sonra üniversiteyi bıraktım para lazımdı diye o okusun ben para kazanayım dedim parasal mevzulardan kavga çıkabiliyordu evlilik ozaman aklımdan evlilik geçmiyordu eşim mezun olsun ozaman askere giderim diyordum askere gitme mevzusu ayrı bir kenara koyalım evka 4 te oturuyorduk üniversiteyi bıraktığımda yaşım daha 21 elektrik bölümünü geçtim her türlü iş için fabrikalara kafelere dükkanlara başvuruyordum tecrübesizsin deyip almadılar askerliğin yok deyip almadılar yada elaman aramıyoruz diye almadılar yada servisimiz yok deyip almadılar servis önemli çünkü mesaili yerlerde gece eshot çalışmadığı için hadi eshota biner giderim derdim çalışmıyordu izmirde 5 sene durdum 5 senede 500ün üstünde işyerlerinden arkamı dönerek çıktım hergün iş aramaya çıkardım artık bir gün iş aramaktan vazgeçtim bu işkur denen kurum bende hiç bir işe yaramadı tuvaletçi olarak bile iş bulamadım tuvaletçi olarak aliağadaki fabrikalara kadar başvurmuştum gidiş geliş toplam 6 saat sürecekti ondada servis olmasına rağmen tuvaletçi olarak bile almadılar neyse öyle böyle izmirde part time full time askerliğe gidene kadar yaş 24-25 olana kadar idare ettim askere gitmeden önce 1 sene işsizdim iş bulamadım hayatım kabus gibiydi askere 5 kuruş para toplayamadan gittim askerliğim 1 sene sürdü 1 senede 5 kuruş harcamadım biriktirdiğimi eşime gönderdim oda mezun olmuştu ama bu mülakat muhabetleri yüzünden atanamadı 2 sene kpssde 85 alan kıza düşük not verdiler birde eşim 15 yaşından beri hayatımda izmire üniversite için okumaya gittiğimizde 18-19 yaşlarındaydık ev tutabilmek için sabah akşam nakliyede evden eve taşımada çalıştım iyi para topladım halbuki o parayı ailemde verirdi ama vermezdi biliyorum ilk 2 sene sıkıntı yoktu öyle böyle geçindik tabi aynı evi ilk defa paylaştığımız için kavgalarımız çok sert geçti hayatımız ilk defa kendi evimden hariç başka biriyle başka bir evde yaşıyorum çocuktum ya ben çocuktum daha eşimle sevgiliyken buluşur eve gelir evde bilgisayarda oyun oynardık gezer tozardık şimdiki çocuklar gibi daha küçücük yaşta siyaset bilmezdim hayatımda market alışverişi yapmamışım elektrik faturası ödememişim erdoğan umrumuzda değildi yada herhangi bir parti 18 yaşında dbazılarına büyük gelebilir ama hayat şartları herkesin aynı değil ben 5 yaşında atıldım 10 yaşında atıldım hayata yada bazıları ailelerini kaybeder erkenden büyürler herkesin hayat karşısında büyüme yaşları farklı olabilir bu konuda sidik yarıştırmayın lütfen benimkide 18-19 kaç sene geçti bu 18-19a takılmayın belki arasıdır bile :) mevzu sapmasın ben ozaman anladım bir kadının istekleri olabileceğini o istekleri en küçük şeyler benim eşim çok şey istemezdi ozamanlar en küçük şeylerdi onları yapmayınca onun üzülmesine üzülürdüm sonra neden böyle diye ayrı üzülürdüm ev nasıl geçindirilirmiş paranın ne kadar değerli olduğunu 15 yaşında deliler gibi birbirini seven insanın hayatına para yoksa araya parasızlıktan mutsuzluk girebileceğini bu yaşta öğrendim izmirdeysen bir yerden bir yere gitmek için para lazım o bile olmazdı arkadaş bazen oyunlarda flimlerde insanlar eskiden hiçbirşey yoksa sokakta gezelerdi yürüyerek bir simit yada çekirdek çay yeterdi belki izmirde yaşıyorsan ta anasının ebesindeysen eshot lazım git gel paraydı dışarda acıkıcaksın yemek yiceksin aç açta eve dönülmezdi eşim beni gezdir dediğimde utanırdim cebinde param yok demeye hayatının artık geriye kalan bölümünün paranın üzerine kurulu olduğunu sevginin yavaş yavaş azaldığını hissediyorsun o hayat dolu heyecanlı gençliğin gülen gözler gülen yüzlerin var olan hiç dinmicek zannettiğin o umutların yerini artık gülmeyen yüzler alıyor mutsuz bir kalp aynı geçen ve yerinde saydığını sandığın günler alıyor sürekli artan zamlar kavgalar dövüşler ölümler giriyor bunları görüyorsun eskiden korkusuzdum hayatım kavgayla geçti evlilik insanı zamanla kendi benliğni bitiren insan olduğunu unutturan bir müesse evlilikte evi mutlu eden şey bana gerçek sevgide paranın yeri yoktur muhabeti çekmeyin isterseniz ölün bitin ayrılmıcak olsanız bile parasızlıktan yinede evin ülsen gerçek olduğunu bilmiyorsun yaşadıkların artık sana heyecan vermiyor mutlu etmiyor en güzel anlarda bile heyecanlanmıyorsun gelecek kaygısı bu tek meslek için değil ev geçindirirken bu sene nasıl geççek bu sene şu planlarım var dersin ama planların hiçbir zaman gerçekleşmez çünkü hep birşeyler çıkar hayatımda ilk defa çocukluğumdan bu yana kardeşim hala bekardır 10 kere bilgisayar değiştirmiştir ben ilk defa bilgisayar aldım onda bile sevinemedim çünkü buna ihtiyaç varmıydı diyorsun alışmıssın aldığım ilk gün bile siparişini verirken bile sevinmedim nede geldiğinde babam bize ilk bilgisayar aldığında uyku girmedi gözümüze heyecandan kalbimiz çarpıyordu kardeşim lise 1 deyken işte hayat dediğin böyle boktan birşey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dabledore -- 22 Şubat 2020; 20:32:19 >

• Dabledore D kullanıcısına yanıt
    boş bir yazı.
    gelecek kaygısının çocuk sahibi olmakla alakası yok.
    tabi evlenmeden önce baba parası yiyen birisi isen başka.

hayatı yaşayamadan evliliğe atlamışsın sen nereden bileceksin ki genç bekar birinin gelecek kaygısı olup olmadığını.

birkaç ay işsiz kal bakalım ne oluyor. çocuğu bahane etme ama.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel kardeşim Değişikmisin bilmiyorum bir kaç ay işsiz kal demişssin arkadaşım zaten yazmışım iş bulamadığım zamanları kaç kere işssiz kaldığımı en son çare tuvaletçi olarak başvurdum ona bile alınmadım yazmışım nerenle okudun doğru söyle bro hiç okumadan yorum yapmışssın olsun birdahakine dikkat et birde Keşke Babamdan para alsaydım valla buraya yorum yazmazdım Gelecek kaygısı olanların koy... rahman girsin g.'le gülerek okurduk burda yazılanları birde benim fırlama kız 5 ay önce oldu çokta geç oldu daha bu konuya girmedim kitap okutmayım dedim millete
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E41A5AE05

sonra neden intihar ediyorlar diye soruyorlar.
    bu ülkede bir gelecek yok.
    Hiç bir şey intihar etmek için sebep olamaz.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.