Şimdi Ara

Gelecek 20 yılda sizce hangi meslekler gözden düşer, neden? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
1
Favori
4.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yukarda arkadaşın biri ameliyati makinalar yapmaya başlayacak demiş. bu nasıl bi hayal gücüdür arkadaş. bu neyin kafası. sağlık sektörü her daim ayakta kalacak. kötü beslenme, doğal yaşamdan gün geçtikçe uzaklaşma vs. gibi durumlar yüzünden asla ölmez. çünkü insan sagligi gün geçtikçe daha bozuluyor.
    ayrıca tıp muhendislik hukuk vs. malesef bizim ülkede bu halde. bu kadar çok tıp hukuk muhendislik açmanın ne manası var. özellikle tıbbın. madem ihtiyaç çok o zaman iyi eğitim verenlerin kontenjanlarinı arttır. kalitesiz üniversitelerde fakülte açma. aynı şey muhendislik öğretmenlik içinde geçerli. hiç bi vizyonu olmayan düşünmeyi bile doğru düzgün bilmeyen yeni nesle okuma yazmadan başka hiç bi şey öğretemeyen insanlığı aşılamayan öğretmenler yetiştirmeye ne gerek var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

bütün meslekler gözden düşecek. Tıp 12.000 oldu. Hukuk 15000. Mühendislikler branş başına 10.000.

Yine tıp en iyisi devlet güvencesi olduğu için.

Tıp 15binlere de düştü. Seneye gir Tıpa git sende kurtul biz de kurtulalım.
    Şaka bir yana bu ülkede neyin ne olacağı hiç bir zaman belli olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: messkara77

Tıp ve Hukuk gözden düşecek diyenler yaşlarınız kaç cnm 12 falan mı Doktorluğun, Hakim-Savcılığın, Avukatlığın saygınlığı her zaman her yerde vardır. İnsan yaşamı devam ettiği sürece bunlara ihtiyaç olacak.Hangi beyinle düşünüyorsunuz siz? Eski çağlarda bile yargıçlık, hekimlik önemli aradan 1000 yıl geçmiş 500 yıl geçmiş önemini yitirmiş mi? İnsanın olduğu yerde doktorluğun, Hukuk sisteminin olduğu yerde Hakim-Savcı-Avukatlığın önemini yitireceğini neye göre söylüyorsunuz? 2 milyon kişinin girdiği sınavda 29 bininci aday Hukuk'a yerleşti diye mi? 17 bininci aday Tıp'a girdi diye mi? 76 milyonluk ülkede 15 bin hukuk, 11 tıp kontenjanı çok mu fazla? Adliyelerde biriken dosyaları, Hastanelerde kuyruk bekleyen insanları hesaba katıyor musunuz? 5 net fazla yapıp 20 bininci olan TM'ci kaliteli 5 net az yapan kalitesiz mi oluyor? Öyle forum sitelerinde bebelerin şu iyi değil bundan bişey olmaz demesiyle gözden düşecek şeyler değil bunlar.

İnsan yaşamı devam ettiği sürece tüm mesleklere ihtiyaç var dostum.Yediğin etten içtiğin süte veterinerlik ekmekden kirazina domatesine ziraat mühendisliği.Bu mesleklerin günümüzde ki durumu bellidir.Her meslek kutsaldır fakat bu puanlarla bu bölümlere girilebiliyorsa bir sorun vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: cegaunist

Pilotluk,
    Uçak Mühendisliği,
    Beslenme ve diyetetik,
    Eczacılık,

Bu mesleklerin gözden düşmesi bir yana bence bazılarının tamamen yok olması söz konusu. Herkes çok küçük düşünmüş. Yok, mezun sayısı artar falan.
    Yav 20 yıl önce cep telefonu yoktu. Şimdi elimizden düşmüyor.
    Geleceğe daha gerçekçi bakmak ve biraz da gündemi takip etmek gerekiyor.

Öncelikle pilotlar ve uçak mühendisleri.. Pilotların iki durumda yok olma ihtimali var.
    1) Bugün bile insansız uçan uçaklar var. 20 yıl sonrasını düşünemiyorum bile. Bütün uçaklar belli bir merkezden, pilotsuz uçurulur herhalde.
    2) Dünya'nın en zengin insanlarından biri yeni bir proje başlatmayı düşünüyor ve bilim dünyasının ilgisini çekti bile. Tüp içinde saatte 1000 km/h hızla seyahat diye çılgınca bir proje. Uzun süre kolay kolay oturmaz belki. Ama bundan 20 yıl sonra artık uçak dediğimiz ulaşım aracı çok basit gelecek kulağa belli ki. Belki bu tüp sistemi sayesinde Ankara'dan Paris'e duraklar eşliğinde 1 saat gibi bir sürede gideceğiz. Bir tek okyanus aşırı ülkelerde ne olacağını söylemediler. Ona da 20 yılda bi çare bulunur.
    Uçak mühendisleri 1. durumda bitmez. Aksine daha da rağbet görür. Fakat 2. durum söz konusu olursa onların da uçaklarla bir alakaları kalmaz. Ha minnacık bir kısmı silahlı kuvvetlere falan girebilirse savaş uçakları için çalışmalar yapabilirler belki. Zira ulaşımda uçak bitse bile savaşta biteceğini düşünmüyorum.

Diğeri beslenme ve diyetetik. Bunda o kadar detaylı bilgim yok. Fakat insanların özellikle kilo, sağlıklı beslenme gibi konulardaki sorunlarını çözdüğü mağlum. Obezite artacak bu mesleğin değeri de artacak kadar düz düşünen arkadaşlar var. Kimse de demiyor ki " Ulan 20 yıl sonra hala randevu alıp doktora gidip kağıttan doğru yemek yeme planı mı yaptıracağız? " diye. Muhtemelen 20 yıl sonra internet aracılığıyla, internetten yapılan testlerle, kişinin besin durumu kontrol edilecek ve internet üzerinden basit bir şekilde yönlendirilecekler. Ha bazıları ameliyat falan yaptırıyor. Tabii ki işin o kısmı bitecek değil. Fakat gözden düşeceği çokça kesin gene nacizane fikrime göre.

Ve eczacılık.. İlaç sektörü bitmez diye düşünüyorum. 20 yıl da geçse 40 yıl da geçse temel bir şey bu. İnsanlığın varolşundan beri var. İlaç üretilir gene. Hatta çokça yol da katedebilirler. Fakat şu dükkan işi biter. 20 yıl sonra muhtemelen sağlık kartı diye kredi kartı diye bir şey verirler insanlara. Doktora gideriz. Doktor karta okutur ilacı, siz de gider hastanedelerde bulunan veya şehrin bazı yerlerine konulmuş makinelere kartınızı okutup ilacınızı otomatik alırsınız muhtemelen. Çağ, iş gücünü azaltıp, elektronik ve yazılımla işi kolaylaştırma çağı.

Pilotsuz uçan bir uçağa sen biner misin peki ?
    Pilotsuz uçan uçaklar yapılıyor doğru fakat ileride bu havayollarında yaygın olarak kullanılsa bile en azından kontrol için bir pilot bulunur uçaklarda. Çünkü teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin insan beyninin ötesine geçemez. Bir arıza durumunda mutlaka bir pilotun olması lazım. Bu yüzden bence pilotlara hiç ihtiyacın kalmaması söz konusu değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ilerleyen teknoloji ile kimya bilgisi ile yapılacak tedaviler ilaçlar falan olmayacak mı sanıyorsunuz ? teknoloji ilerlemesi sadece elinizdeki o milyarlık telefonlarının gücünün artması mı demek oluyor ? eczacılık tıp ve genetik mühendisliği ilerleme kaydedecektir. petrol ve doğalgazın sonunu hayırlı görmüyorum zaten bir de elektrikli arabalar veya daha farklı alternatif enerji kaynakları geliştirilirse. tabi bunlar çok uzun vadede de olabilir. polislik düşer gözden paralı askerlik veya robotlar güvenlik kameraları tespit sistemi vs olabilir ama tabi bu da daha da uzun bir sürede gerçekleşecek bir olay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0114F579C -- 12 Mayıs 2014; 12:55:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jim Beam

quote:

Pilotluk,
    Uçak Mühendisliği,
    Beslenme ve diyetetik,
    Eczacılık,

Bu mesleklerin gözden düşmesi bir yana bence bazılarının tamamen yok olması söz konusu. Herkes çok küçük düşünmüş. Yok, mezun sayısı artar falan.

Öncelikle pilotlar ve uçak mühendisleri.. Pilotların iki durumda yok olma ihtimali var.
    1) Bugün bile insansız uçan uçaklar var. 20 yıl sonrasını düşünemiyorum bile. Bütün uçaklar belli bir merkezden, pilotsuz uçurulur herhalde.
    2) Dünya'nın en zengin insanlarından biri yeni bir proje başlatmayı düşünüyor ve bilim dünyasının ilgisini çekti bile. Tüp içinde saatte 1000 km/h hızla seyahat diye çılgınca bir proje. Uzun süre kolay kolay oturmaz belki. Ama bundan 20 yıl sonra artık uçak dediğimiz ulaşım aracı çok basit gelecek kulağa belli ki. Belki bu tüp sistemi sayesinde Ankara'dan Paris'e duraklar eşliğinde 1 saat gibi bir sürede gideceğiz. Bir tek okyanus aşırı ülkelerde ne olacağını söylemediler. Ona da 20 yılda bi çare bulunur.
    Uçak mühendisleri 1. durumda bitmez. Aksine daha da rağbet görür. Fakat 2. durum söz konusu olursa onların da uçaklarla bir alakaları kalmaz. Ha minnacık bir kısmı silahlı kuvvetlere falan girebilirse savaş uçakları için çalışmalar yapabilirler belki. Zira ulaşımda uçak bitse bile savaşta biteceğini düşünmüyorum.

Diğeri beslenme ve diyetetik. Bunda o kadar detaylı bilgim yok. Fakat insanların özellikle kilo, sağlıklı beslenme gibi konulardaki sorunlarını çözdüğü mağlum. Obezite artacak bu mesleğin değeri de artacak kadar düz düşünen arkadaşlar var. Kimse de demiyor ki " Ulan 20 yıl sonra hala randevu alıp doktora gidip kağıttan doğru yemek yeme planı mı yaptıracağız? " diye. Muhtemelen 20 yıl sonra internet aracılığıyla, internetten yapılan testlerle, kişinin besin durumu kontrol edilecek ve internet üzerinden basit bir şekilde yönlendirilecekler. Ha bazıları ameliyat falan yaptırıyor. Tabii ki işin o kısmı bitecek değil. Fakat gözden düşeceği çokça kesin gene nacizane fikrime göre.

Ve eczacılık.. İlaç sektörü bitmez diye düşünüyorum. 20 yıl da geçse 40 yıl da geçse temel bir şey bu. İnsanlığın varolşundan beri var. İlaç üretilir gene. Hatta çokça yol da katedebilirler. Fakat şu dükkan işi biter. 20 yıl sonra muhtemelen sağlık kartı diye kredi kartı diye bir şey verirler insanlara. Doktora gideriz. Doktor karta okutur ilacı, siz de gider hastanedelerde bulunan veya şehrin bazı yerlerine konulmuş makinelere kartınızı okutup ilacınızı otomatik alırsınız muhtemelen. Çağ, iş gücünü azaltıp, elektronik ve yazılımla işi kolaylaştırma çağı.

Pilotsuz uçan uçaklar yapılıyor doğru fakat ileride bu havayollarında yaygın olarak kullanılsa bile en azından kontrol için bir pilot bulunur uçaklarda. Çünkü teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin insan beyninin ötesine geçemez. Bir arıza durumunda mutlaka bir pilotun olması lazım. Bu yüzden bence pilotlara hiç ihtiyacın kalmaması söz konusu değil.

Gene söylüyorum. Küçük düşünmemek lazım. Bilgisayarların her markette bulunması bir ütopya gibi gözükürken bugün her evde her sınıfta varlar. Şu an insansız uçaklara biner misin diyorsun ama 20 yıl sonra öyle olacak ve göreceksin ki onlara binmek son derece normal olacak.

Hadi diyelim gerçekten 20 yılda o kadar gelişemedik ve hala tedbir amaçlı pilotlar var uçaklarda. Bu sefer ihtiyaç az olacağı için daha ucuza çalıştırılacaklar. Ve pilot fazlası olmuş olacak.

Tutkun varsa seç, fakat para içinse kaç.

• Hukuk düşer(kalbur üstü hukuklar hariç Gs,Bilkent,Tobb,Koç,Nispeten Ankara)Buralar en kötü kendine adam yetiştirir.
    İnsalarla ilgili bölümlerde artış olabilir:Psikoloji,Danışmanlık,Sosyal Hizmet
    Tıp düşmez bence çünkü geçen hastahanede yürüyemedim.Bildiğin koridor tıkanmış .Bizim insanlarımız hastalık hastası.Haa olurda kontenjanları artırırlarsa ki inşallah olur.Belki 20 yıl olmasada 40-50 yıla prestiji sarsılabilir.Maaş ve statü olarak.
    İnsanlar her geçen gün bilinçleniyor herkes iş bulma derdinde devlete kapağı atmak diye tabir edilen bölümlerde yükselme olabilir.Polislik,askerlik,memurluklar.
    Kısacası bu ülkede 20 yıl sonrasını kestirmek güç.
  • Hükümet değişikliği olursa ki mutlaka olacaktır , inşaat sektörü sekteye uğrayabilir.
  • yazılım ölmez dimi la yazılım düşünüyom da
  • Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık mesleği hakkında ne düşünüyosunuz acaba ? :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Jim Beam

quote:

Pilotluk,
    Uçak Mühendisliği,
    Beslenme ve diyetetik,
    Eczacılık,

Gene söylüyorum. Küçük düşünmemek lazım. Bilgisayarların her markette bulunması bir ütopya gibi gözükürken bugün her evde her sınıfta varlar. Şu an insansız uçaklara biner misin diyorsun ama 20 yıl sonra öyle olacak ve göreceksin ki onlara binmek son derece normal olacak.

Hadi diyelim gerçekten 20 yılda o kadar gelişemedik ve hala tedbir amaçlı pilotlar var uçaklarda. Bu sefer ihtiyaç az olacağı için daha ucuza çalıştırılacaklar. Ve pilot fazlası olmuş olacak.

Tutkun varsa seç, fakat para içinse kaç.

Ben seçimi zaten yaptım. Tıp okuyorum şuanda.

Amcamın oğlu Thy'de b777de f/o (2.pilot) ve ben de sanal havacıyım. Yani çevremde bir pilot varken ve havacılığı severken tıp seçtim çünkü bir seçim yapmam lazımdı ve tıbba daha çok ilgim olduğunu farkettim.

Neyse burayı geçelim ben kuzenimle de bu konuyu defalarca konuştum. İmkanı yok dedi. Yani 2. Dediğin kısımda haklılık payın var şuan 2 veya 3 pilot bir uçuşta görev alırken bu sayı 1e inebilir.

Ayrıca şuan piyasada kullanılan uçakların (b737 , a320 , a340) tasarım ve üretimi 1960larda 1980lerde başlanmış ve 30-40 yıl geçmesine rağmen kullanılıyor. Tasarımına ve kullanımına yeni başlanan uçakların ( b787,a350) pilotsuz uçma gibi bir gayesi yok ve uçaklarda en az 2030-2040lara kadar kullanılacak. Dediğim gibi pilotsuz olarak bir uçağın yolcu taşınmasında kullanılması tek kelime ile İMKANSIZ. Zaten şuanki uçakların da özellikle Airbusların otomasyon sistemleri çok gelişmiş. Pilota acil bir durum olmadıkça düşen yük çok az. Ha bu adamlar pilotsuz full otomasyonlu uçak üretemezler mi yolcu uçaklarında, çok rahat üretitler fakat yine %1-2 bile olsa pilota iş düşen uçaklar üretirler.

Ayrıca bilgisayarın yaygınlaşması örneği çok ters kaçtı. Çünkü sen direkt olarak hayatını bir bilgisayara emanet etmiyorsun o sadece senin günlük hayatında kullandığın bir eşya.

• beyler gidip bilim kurgu filmi izleyip degişik degişik seyler yazıyorsunuz
  • Dijital pazarlama

• oto tamirciliği

• quote:

Orijinalden alıntı: NoobDotacı

Abi saka gibi yorumlar var ya.

Hicbir muhendislik asla bitmez. Ozellikle Makine muhendisligi ve nanoteknoloji muhendisligi en revacta bolumler olacaktir.

Mühendislik 4 okul haricinde tamamen bitmis bir meslek. O 4 okul bile mutlak bir garanti sunmuyor. Cok fazla mezun var ama ihtiyac cok az.

Odtu itu mezunu olunca iyi sirketler seni yetistirmeye layik goruyorlar ve ise aliyorlar.

Insanlar saniyor ki ben 50 bininci olayim sonra kendimi gelistireyim lys deki eksigi kapatayim. Imkansiz olmamakla beraber cok zor. Cunku kendini gelistirebilecegin bir ortam bir is bulmak zor.

Evet lys sayisal agirlikli bir sinav oldugu ucin az cok zeka ölçer. Ve evet zeka ya da beyin kapasitesi tanri vergisidir. Ve odtu falan tutturunca zekanizi ispatlamis oluyorsunuz sektöre.

Her insan yuksek maasli is bulamaz. Hayat adaletsiz. Ama bu sadece zeka konusunda degil ki. Kimisi iri yaridir dayak yemez dayak atar. Kimisi yakisiklidir kiz pesinde kosmaz kizlar kendisi gelir ona. Vs vs.

100.000 siralama ile girebileceginiz okullarin olmasi mezun olunca is bulabileceginiz anlamina gelmiyor. Bu universiteler hukumetin isguzarligi yuzunden acildi. Ihtiyac oldugundan degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Batman_ethem

quote:

Orijinalden alıntı: hermafrodit

http://strawpoll.me/345414 Birden fazla seçim yapabilirsiniz.

Bu listeye metalurji ve malzeme müh eklemeliydin mesela! ben okumama ragmen gelecek görmüyorum çünkü metalurji sektörürün durumu ortada

http://www.youtube.com/watch?v=kVDywfWG2Jg (direkmen metalurji ile alakalı bir video degil ama metalurji sektörün durumuna da deginiliyor,ayrıca ukrayna metalurjinin merkezidir avrupada.Ayrıca 2.45 dikkat!!!!) metalurji sektörünün durumu ortada izlemek isteyenler izleyebilir.Malzeme kısmı amerikada çok iyi ama Türkiye için hiçbir şey ifade etmiyor ,ayrıca Türkiye'de okumuş birisi malzeme kısmı ile ugraşırsa ,kesinlikle yurtdışı yapmalıdır ve diyelim ki yaptı ne kadar başarılı olabilecektir (verilen egitim rezalet) tartışılır! ben bir gelecek görmüyorum bu meslegide eklemelisin

Not metalurji ve malzeme müh lerinin malzeme kısmıyla ilgili yaptıgı işlerin neredeyse tamamını makinacılar yapıyor! geri sadece metalurji kalıyor ,oda döküm sektörü kısmında çalışıyorsunuz! ayrıca çalışma koşulları çok pis ve maaşlar yerlerde(diger mühlerdede ortalama böyle)! metalurji sektörürün avrupada amerikada çin de krizde olması bence bu meslekten durmanız için yeterlidir! eger makinayı yazıyorsanız metalurjide yazılmalıdır...

Hızlı yazdım için Türkçe karakterlere fazla takılmayınız.Herkesten ayrıca özür dilerim.

İnsan merak ediyor madem bu kadar kötü durumda bu arkadaş neden bu bölümde?Hadi desem 3-4. sınıftır pişman olmuştur, oda değil daha bölüme bile başlamamış bırak bölümü daha üniversitesine dahi ayak basmamış(!).2001 krizinde 2008 krizindede herkes dünyada üretim durdu diyordu ne mi oldu bak bakayım Türkiye de ilk 500 ihracat devinden kaç tanesi demir-çelik üreticisi veya otomotiv devi?Fabrikalarda mühendis olarak ve işci olarak çalışmanın farklılığını stajda anlıcaksın anlatmama gerek yok.(ki senin bu mühendisliği okuduğuna emin değilim tüm yazılarında özellikle dönüp dolaşıp aynı yerleri vurgulamışın)

• electronicman34 E kullanıcısına yanıt
    pek bir şey değişmez tıp zaten aynı insanlar hastalanır, pc ilerler malum herkes pc kullandıkça ekmek artıyor, inşaat ilerler artık ufak evler yıkılıp koca binalar gökdelenler yapılmaya başlar ,makiba ilerler elektrik ilerler malum gene teknolojinin artmasına paralel artar. düşme olarak ziraat olabilir çünkü; artık köyde yaşayanlar tarlaları falan satıp şehre göçüyor elinde tarla tutanlarda ekmiyor bile devletin verdiği mazot parası gübre parası falan gibi şeyleri yiyor bunlar dönüm başına veriliyor..
  • Şu meslek kesin biter şu devam eder diye %100 bi cevap vermek zor ama iktidarın son 10 yılda uyguladığı politika gereği meslek bazında değil okul bazında düşünmemiz gerekli.Özel sektörde çalışan bir bilgisayar mühendisiyim ve 9 eylülden mezunum.İş başvurularındaki tecrübelerime dayanarak konuşursam her mühendislik alanında belirli üniversitelerin mezunları şirketlerin kadrolarını doldurmuş ve bu yüzdelik oranlar sürekli sabit kalıyor dersem yalan olmaz.Örneğin garanti teknoloji gibi sektörün en iyileri arasında olan şirketin çalışanlarının çok önemli bir kısmı Dokuz Eylül ve Ege bilgisayar tarafından tutulmuş durumda.Aselsan da 10 tane ODTÜ lü varsa 3 tane Dokuz Eylül mezunu var gibi oranlar her sene devam etmektedir.Ancak bazı arkadaşlar sadece 4 üniversite mezunlarının iş bulma ihtimali var falan demiş en azından bilgisayar mühendisliği için bu bilgi tamamen uydurmadır.2014 yılı itibariyle 9 Eylül Bilgisayar için iş bulma oranı hala %100 dür.Mezunların durumuna okulun sitesinden de bakabilirsiniz.Sorusu olan özelden de sorabilir.

Geleceğe gelirsek bilgisayar mühendisliğinin bitme ihtimali demek bile çok komiktir her geçen gün inanılmaz bilişim hamleleriyle tanışıyoruz önce bankalar bilgisayara teslim oldu sonra telefon iletişim derken 2006 yılında android diye bişe yokken şimdi yüzbinlerce insana ekmek kapısı oldu 10 sene önce sosyal medya yokken artık facebook,twitter uygulamalrı sayesinde milyon $kazanan pek çok girişimci ve bu şirketlerde çalışan ve çok güzel maaş alan pek çok arkadaşım var.Ancak bilişimde meydana gelen gelişmeler bazı meslekleri öldürmeye başladı hiç kimse bahsetmemiş ama Tercümanlık mesleği ilerde bitecek gibi google translate özellikle fransızca-ingilizce-almanca arasında inanılmaz başarılı çalışıyor.Bunun yanında doktora ihtiyaç kalmadan hastalığı anlayan yazılımlar ve ameliyat yapan robotlarla ilgili çok ciddi işler yapılmakta doktorluk biter demek yanlış olur ama gelecekte çok ciddi projeler göreceğimiz garanti.Pilotluğa gelirsek şu an bile airbus tarzı uçakların yazılımları için milyar $ lık sadece yazılım yatırımları var ve en ufak pilot hatasını tespit edecek şekilde geliştirilmiş ve otomatik pilotla ciddi mesafeler giden uçaklar yapılalı çok oluyor ancak tamamen insan faktörü çıkartılır mı söylemem zor.

Sonuç olarak hangi meslekler biter bilemem ama Bilgisayar Mühendisliğinin bitmeyeceği garanti .Sadece yeni açılan isimsiz üniversite mezunları sıkıntı yaşar.Ayrıca kesin olarak söyleyim yok sadece ODTÜ,İTÜ mezunları işe girer gerisinin işi bitti falan diye sallayıp milletin moralini bozmayın geçen gün biri daha öyle sallıyodu yok 9 eylül bilgisayar dan mezun 100 lerce kişi çok pişman falan diye madem pişmanlar isimlerini bana yolla bizzat ben iş bulacam dedim ondan sonra şaka olsun diye söyledim falan demeye başladı .3 büyük şehirdeki köklü üniversiteleri yazın Türkiye büyük bir ülke hem yetecek kadar iş hem de çok güzel maaşlar var korkmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: radamelfalcao

avukatlık ve eczacılık eskisine göre gözden düşecek gibi gözüküyor bir düzenleme gelmezse

Avukatlık sınavı geldi. Artık öyle parayi basıp yata yata özelde hukuk okuyan dostlarımız "avukatım" diyemeyecek.

• tıpın değersizleşeceğini düşünenler, düşünmeyin bence. olsa bile siz o zamana ölmüş olursunuz.hala kansere kesin çözüm bulunamadı demi ve daha birçok hastalığa. birileri hergün kaza geçiriyor.böyle bir sektör salak insanların eline geçmez arkadaşlar merak etmeyin. türkiyede geçebilir mi orasına tam birşey diyemiyorum.bu ülke her geçen gün beni şaşırtıyor üzüyor.ha teknoloji ilerliyor ama daha bir 50 senesi var bilimkurgu filmlerindeki gördüğümüz şeylerin.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.