Şimdi Ara

geleceğin mesleği hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayar mühendisliği mi kimya mühendisliği mi inşaat mühendisliği mi endüstri mühendisliği mi. size bir şans verilse boğaziçinde bunlardan birini okuyacaksınız denilse hangisini okursunuz?

ben eczacı olmak istiyorum

• Geleceğin mesleği diye bir şey yok... Kimse geleceği bilemez, illa bir ön görü yapmak gerekiyorsa, imkanlarını en iyi şekilde kullanabileceğin mesleği seçmek mantıklı. Geçenlerde arkadaşlar otostopçu bir çocuk aldık, sınava hazırlanıyormuş. Sorduk ne yaparsın ne edersin diye, inşaat Müh. istiyormuş.. Babası abisi inş. müh. Azerbaycan'da beraber çalışıyorlarmış. Elemanı elleriyle tutup istedikleri konuma çıkartabilecek imkanlara sahipler haliyle, helal olsun aferin dedim.

Babam inşaat ile uğraşsa mimarlık, inşaat okurdum. Makine, elektronik ile ilgili bir iş yapıyorsa ilgili bölümü okurdum. Memursa karakterime, gelecek projeksyonuma uygun bir meslek okurdum. Memur çocuklarına genelde memurluk gidiyor. Geleceğin mesleği en az çalışarak en çok para kazandıran meslektir. Sağlık meslek lisesi, iki yıllık ön lisans okuyanlara kibirli bakardık Fen-Anadolu Lisesi okuyan bireyler olarak fakat sonradan fark ettik ki adamlar 20 yaşında atanıp iyi para kazanırken biz sefillik çektik. 22 yaşında okul bitti, askerlik dediler özelde askere gitmeden iyi işe giremezsin, yaş oldu 24. Bir sene süründük, apır sapır işlerde çalıştık nihayetinde bir yola girdik şükür mutluyuz ama beş sene koydu adamlar bize, Lisansa tamamladılar sonra askere gidip geldiler. Adamlar memur, kısa dönem gidip gelip işlerine devam ettiler. Okul öncesi, hemşirelik okuyan kızar falan hiç kasmadan atandı.

Neyse, maaşım bahsettiğim arkadaşlar kadar var daha yolun başındayım ileride onlar bir tık ileri gidemezken ben onları katlayacağım belki ama bir risk aldık bir şekilde paçayı kurtardık. Ya adamakıllı kalifiye bir yerde iyi bir iş bulamasaydım diye düşünürüm bazen ki arkadaşlarımın çoğu hala sefil gibi üç kuruşa eziliyor. Bunun analizini iyi yapmak gerekli, zamanında hiç kasmadan bahsettiğim bölümleri okuyanlar işleri çoktan rayına koydu, biz gece gündüz orta okuldan beri dersanelerde koştururken onlar takılıyordu. Bilemiyorum bu emeklerin karşılığı alınır mı alınmaz mı ama risk payı yüksek.

Artık memurları da sözleşmeli yapmaya çalışıyorlar, reis kafaya koymuş memur ol sırtını devlete daya mantığını çürütecek gibi... Haklı da aslında, memurların bütçeye çok ciddi yükü var. Yarısını işten çıkartsan işler yine yürür her türlü. Gizli işsiz bu memurlar

Birde öğretmenlik cazip meslek, çalışma ortamı vs. güzel. Artık devlette tıkandı kadroları ama dışarıda da çok güzel iş yapanlar, güzel para kazananlar var. Eğer bir on sene kadar önce doğsaydım öğretmen olmayı çok isterdim. Öğretmen hatun bulurdum bir tane, pek tayin derdi yok kalk git diyen yok. Senenin yarısı tatil zaten, haftada 10 saat civarı özel ders versen eve eşinle birlikte 10.000TL para sokarsın aylık, bol tatillerde çatır çatır da yersin...

Eczacılığın iç dinamiklerini bilmiyorum ama okuyup da kendi işini yapabileceğin en iyi ve güzel kazandıran mesleklerden biri. Eskiden çok daha iyiymiş, şimdi de gayet yeterli kazanç sağlıyor. Devlette falan da kadroları var hadi oldu yer açamadın..

Bu ülkede gençlerin geleceği karanlık, gittikçe dar boğaza giriyor. Ar-Ge, sıfırdan üretim, katma değer üretimi olmadığı için yeni iş kapıları açılmıyor, devlet politikası gereği betona yatırım yapılıyor o da anca amelelerin işine yarıyor. Devlet kadroları dolu.. Çok sıkıntılı meseleler yani. İnce görmek lazım biraz, önce iş bulmayı başarmak lazım planları buna göre yapmak lazım. Gerisi gelir... Nasihat dolu bir yazı oldu, gençler okusun faydalansın

• Yazılım,bilgisayar,genetik mühendisliği. Ama türkiye'de değil ,büyük ülkelerde. Burada ancak sınavda yüksek yapayım devlette calisirim kafası olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sporcu olun okumayin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geleceğin mesleğini bilmem de hiç bitmeyecek sektörler var.

Gıda
    Sağlık
    Tabutçuluk

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En karizmatik meslek sizce nedir?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.