Şimdi Ara

GeForce GTX 470 ve GeForce GTX 480 incelemeleri için geri sayıyoruz! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
937
Cevap
0
Favori
25.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • anni mesajların neden silindiğini anlayabildin mi?sen mi sildirdin yoksa
  • valla hiç bi fikrim yok, en azından ati nvidia ile ilgili filan konuşuyoduk, mageji ile attığmız boks mesajları niye silinmedi de bunlar silindi hiç bi fikrim yok
  • dh iyi güzelde ya o gün geldiginde siteniz kilitlenirse :)
  • farkındayım bizi çekemeyen bazı DH yöneticileri mevcut.halbuki raytingin bizden geldiğinin farkında değiller. sayfalarında reklamsız yer bırakmadılar maşallahüyeliğimi iptal ettireyim de akılları başlarına gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 23 Mart 2010; 19:47:47 >
  • Daha ne kadar kaldı testlere tam olarak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

quote:

Orijinalden alıntı: blacksmoke

yani anlıyoruz ki metro 2033 te fermi de zırvaladı

aslında pek zırvalıyor sayılmaz. zırvalayan metronun grafik motoru. tesseletionu bide adını unuttuğum bir efekt vardı kapatın gitsin onları. görüntüye bir etkisi yok gibi bişey. kartım dx 10 olduğu için kendim denemedim ama sslere baktım fark yok. görüntüye etkisi olmayan birşey nasıl bu kadar performans düşüşü yaşatıyor anlamaıyorum.
    tesselation neden bu kadar performans kaybına neden oluyor? bu teknolojinin çıkış amacı fazla performans kaybı yapmadan yakındaki nesnelere daha fazla opligon çizmek değilmiydi? o poligonlar sürekli sabit olsa performansı bu kadar ancak düşürebilirdi zaten gran turismodaki araçların poligon sayısı kadar poligon içeren insan çizseler ati 5000ler ve fermiler kaldırmayacak mı yani şimdi.

sonuç olarak; bu tesselationun adam olmasına daha çok var

Tesselation'ın adam olmasından çok, firmaların ADAM gibi kullanma niyetlerine ve becerisine daha çok var...

Unutmayın bütün dünyada Global bir ekonomik kriz var, herkes maliyetleri kısıp kâr paylarını arttırmaya çalışıyor... Bir başka kâr arttırımı da "sürümden kazanım"dır bunu da ancak pazarlama ile yapabilirsiniz(ya da GERÇEKTEN, yalan dolan olmadan adam gibi bir ürünü değerinde satarsanız yapabilirsiniz)... Kısacası şuanda Tesellation = Pazarlama stratejisi başka birşey değil...

Biraz önce yarım saat kadar Metro 2033 oynadım, 5870 ile herşey full+full + dx11 herşey açık 16xAF cart curt evet bazı yerlerde bayağı düşüyor performans, 20'li FPS'lere kadar ama inanın bu performans kaybına değecek bir gram "görsel haz" göremedim... "Görsel Haz"'dan kasıt karşılaştırmalarımı da Mass Effect 2, Modern Warfare 2, Batman Arkham Asylum gibi oynadığım popüler oyunlarla yaptım... Kısacası zaten optimizasyonun bırakın zayıf olmasını hiç olmadığını görmemin yanı sıra birazcık dahi bir farklılık görmedim grafiksel olarak ki daha şuanda aklıma gelmeyen daha nice güzel grafikli oyunlar var...

Ha madem öyle neden 5870 aldın ? diceksiniz, hemen cevap vereyim: 1.si ekran kartım artık eskimişti 512MB G92 8800GTS'im vardı, ayrıca geceleri hep download için açık bırakırım bilgisayarımı bu yüzden idle durumda az güç tüketen ve DX11'i geçtim DX9 ve DX10 performansı yüksek bir kart almak istedim... Ama bu demek değil ki DX11 önemsiz ve gereksiz... Dediğim gibi şuanda olması gerektiği gibi kullanılmıyor DX11 ve Tesselation ve de bu pazarlama stratejilerinin de ömrü dolunca adam gibi kullanılmaya başlanacak, işte o zaman 5870-DX11 ve Tesselation'ın faydalarının o zaman yaşamaya başlayacağım... O yüzden 5870 bütçem dahilinde, geleceğe yatırım olarak güzel bir seçim oldu... Sonuçta 2-3 yılda bir ekran kartı değiştiriyorum ben, her sene değil

• quote:

annihilator

bi de alakasız bişi söylemek istiyorum, ATI 5870'leri çıkaralı 6 ay oldu, ciddi performans artışı getiren 10.3 sürücüsünün 6 ay sonra tam da Fermi'nin çıktığı hafta piyasaya sürülmesi sizce de düşündürücü değil mi

Net bi şekilde bu driverların performans artışı ATI'nin zaten elindeydi aylardır ama Fermi çıkışına denk getirmek için bizi daha yavaş driver'lara mahkum ediyorlardı. Hoş değil

Benzer türden bir sürücü sıçramasını Nvidia dan da görmüştük. "Big Bang II"
    ATI 10.3 sürücülerini daha önce geliştirmiş olsaydı ve
    5xxx serisinin sürücüler ile performansını %15 arttırabilseydi piyasaya sürmek için hiç beklemezdi.
    Çünkü GTX 470-480 in 5850-5870 ten %10-15 civarı hızlı olacağı aylar öncesinden söylenmeye başlamıştı.
    Bazı kullanıcılar aradaki %15 için ATI almamayı seçti.
    10.3 elinde olsaydı ve aylar önce piyasaya sürseydi,
    En azından Gf 100 bekleyenlerin bir kısmına daha sürcü takviyesi ile kart satabilirdi.

http://www.donanimhaber.com/Nvidianin_Eylul_surprizi_Big_Bang_nin_sifreleri_cozuldu-10229.htm

• Orijinalden alıntı: Speed-Step

Arkadaşlar Merhaba,

Herkes için güzel bir gün olsun :)

Testlerde Metro 2033 de yer alıyor. Oyun DX11 altında süper görünüyor fakat tam bir donanım katili. DX11 altında en iyi sistemler bile emeklemeyle yürüme arasında gidip geliyor.

bence oyuna patch çıkar gibime geliye sanırım sorunu war oyunun:) yada dx 10 oynarız yapcak baska bişii yok herhalde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E0B8030F -- 23 Mart 2010; 17:59:23 >
  • @dellino
    "Big Bang II" yazma yazın silinebilir sonraben de aynı şeyleri demek istemiştim halbu ki. sonuçta yazılımcıların oyunlardaki performans artışını sağlayıcı sürücüleri çıkarmaları zaman isteyen bişey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 23 Mart 2010; 18:01:37 >
  • Yaklaşık kasım ayından beri fermi-ati svaşı devam ediyor.Savaşın bitmesine çok çok az kaldı.

Ati çok güçlü ordusuyla nerdeyse nvdiayı yıktı gibi.2 milyon üstünde satılan dx11 kart bunun göstergesi.

Fermi orduları yeni kullanmaya başlayan lazer teknolojisi sayesinde silahları çok çabuk ısındı askerlerinin ellerini yaktı.

Sonuç olarak mp5 ile saldıran ati savaşı kazanmış gözüküyo.

Son gelen tabloda en üstte 480 bi altında 470 var gibi. Ki tahminimde bu yöndedir.

Burdan çıkarılcak sonuç kendine en bağlı fanatiklerinin bir kısmını keybeden nvidia tam bir fiyasko olaya imza atmıştır.

Hade rasgele

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 23 Mart 2010; 18:55:03 >

• Kalpli tabloya göre durum vahim gerçekten ,buna benzer başka bi tablo görmemiştim

Diğer tabloya göre 470 oc ile 5870 e yakın performans verecek gibi duruyor Dh nin kartları oc yapacağı testler en çok rağbet görecek testler arasında yerini alacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754
    Yaklaşık kasım ayından beri fermi-ati svaşı devam ediyor.Savaşın bitmesine çok çok az kaldı.

Ati çok güçlü ordusuyla nerdeyse nvdiayı yıktı gibi.2 milyon üstünde satılan dx11 kart bunun göstergesi.

Fermi orduları yeni kullanmaya başlayan lazer teknolojisi sayesinde silahları çok çabuk ısındı askerlerinin ellerini yaktı.

Son gelen tabloda en üstte 480 bi altında 470 var gibi. Ki tahminimde bu yöndedir.

Burdan çıkarılcak sonuç kendine en bağlı fanatiklerinin bir kısmını keybeden nvidia tam bir fiyasko olaya imza atmıştır.

Hade rasgele

Ama oda ne nwidia askerlerine fazladan eldivenler wererek we askerlerine verdigi destekle savasin gidisatina degistiriyor 2008 den beri kaybettigi topraklari geri alan NWiDiA TARIHE bu operasyonu Buyuk Fermi Taarruzu olarak geciriyor xD

• quote:

Yaklaşık kasım ayından beri fermi-ati svaşı devam ediyor.Savaşın bitmesine çok çok az kaldı.

Hade rasgele

26.03.2010 silah mühendisleri(nvidia) plazma atıcıları geliştirerek arşı bir savaş açar ati buna hazırlıklıdır Muhriplerini(5890) göndermeye başlar çok çetin bir mücadele olur.Nvidia arkasından lazer teklonojisi 12 olan firkateynlerini gönderirir(GTX 495(?)) ardından ati indirim kozunu kullanır bunun üzerine Death Star savaşa dahil olur(512SP fermi) ve aticik atomlarına ayrılır burda karlı çıkan GTX 470 SLI (komuta gemisidir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 23 Mart 2010; 20:00:05 >

• Danışıklı dövüşün kurbanları olan son kullanıcıların firmalar adına verdiği savaşı akıl almaz bir şekilde izliyorum,Enrico Fermi nin sızlayan kemikleri inşallah test sonuçlarının umulanı vermesiyle biraz olsun huzura erer temennisinde bulunsamda,bu kadar reklam ve şaşayı kendine güveni olan hiç bir kurum veya kişinin yapmayacağı kanaaitindeyim,sonuç olarak inşallah bir daha ki kartlarında Nvidia Ali Kuşçu nun adını kullanmaya kalkmaz..
  • Ama gtx 470 sli gemisinin daha büyüğü olan 480 sli gemisi reaktorundeki aşırı ısınmadan dolayı koca bir taş yığınına dönüyor.Düşma gemilerinin yanından geçerken reaktörünü kapayabilen 5970 sessizliği ve atikliği sayesinde arkadan dolaştığı gtx 470 amiral gemisini perişan ediyor.Hallaç pamuğuna dönen nvidia komutası yeni silahları devreye soksada (3d vision-physix-ve diğerleri) 5970 in zırhını delemiyolar.Tam savaşın ortasında gelen 5890 adlı özel kuvvet gemisi gtx 480 amiral gemisine arkadan bindiriyor.Sonuçta yanan iki gemiden arta kalan 5970 yine uzayın en kuvvetli gemisi ünvanını alarak nvidia gezegenine doğru ufak 5850 gemileri ve orta boyutlu 5870 gemileri ile taaruza geçiyo.Şimdi asıl savaş nvidia gezegeninde olcak.

(Ben kendimi boşa harcıyorum burda bi kitap veya film sektörüne girsem patlama yaşarım orda.

• ATI'nin yeni jenerasyon kartlarının adı CahitArf'mış
  • quote:

Orijinalden alıntı: annihilator

ATI'nin yeni jenerasyon kartlarının adı CahitArf'mış

Cahit Arf bizim matematikci değil mi?
  • quote:

Ama gtx 470 sli gemisinin daha büyüğü olan 480 sli gemisi reaktorundeki aşırı ısınmadan dolayı koca bir taş yığınına dönüyor.Düşma gemilerinin yanından geçerken reaktörünü kapayabilen 5970 sessizliği ve atikliği sayesinde arkadan dolaştığı gtx 470 amiral gemisini perişan ediyor.Hallaç pamuğuna dönen nvidia komutası yeni silahları devreye soksada (3d vision-physix-ve diğerleri) 5970 in zırhını delemiyolar.Tam savaşın ortasında gelen 5890 adlı özel kuvvet gemisi gtx 480 amiral gemisine arkadan bindiriyor.Sonuçta yanan iki gemiden arta kalan 5970 yine uzayın en kuvvetli gemisi ünvanını alarak nvidia gezegenine doğru ufak 5850 gemileri ve orta boyutlu 5870 gemileri ile taaruza geçiyo.Şimdi asıl savaş nvidia gezegeninde olcak.

(Ben kendimi boşa harcıyorum burda bi kitap veya film sektörüne girsem patlama yaşarım orda.

ogame lan direk

• quote:

Orijinalden alıntı: annihilator

ATI'nin yeni jenerasyon kartlarının adı CahitArf'mış

epik lafa ekle bunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

5970 yi haberlerinizde tanıtırken;gezegenin en hızlı kartı derken ortada bi yanlış anlaşılma yoktuda şimdi mi oldu acaba?

sizi tebrik ediyorum,çifte standartta avrupa birliğini geçtiniz

nvidia neyin lideri?

performans olarak dersen şu anda en iyi kart 5970

en çok satılan da değil çünkü Intel açık ara birinci ve nvidianin nerdeyse 2 katını daha fazla satıyor.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.