Şimdi Ara

GeForce FX 5500 -- oyun ve 3d uygulamalar sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
15.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese merhaba. bende GeForce FX5500 256mb ekran kartı var. ben bu ekran kartını internet üzerinden satın aldım.sorunum şu:
    kart bilgisayarıma takılı ve donanımsal olarak hiç bir sorun yokmuş gibi çalışıyor. ama oyunlar ve 3d uygulamalar açtığım zaman makine donuyor kalıyor. belli bir süre sonra 1 saniyeliğine açılıyor ve tekrar aynı donma devam ediyor. windows ortamında sorun yok tüm işlemlerimi donmadan yapabiliyorum ama oyun oynayacağım zaman kilitlenip kalıyor. ati 9550 256 mb taktım sorun yok herşeyi yapabiliyorum fx 5200 taktım 128mb yine sorun yok bu ekran kartını iade şansım yok. sizce ekran kartının sorunu nedir? biosunu güncelle falan dediler anlamadım bişey. yardımcı olurmusunuz?

• arkadaşım kart ile gelen cd tam uymuyor... bunun yerine internette ndriver dowload et.. fx 5500 8.4 felan indir .. bnde de ayn ısorun yaşandı... Ve bunu yapınca düzeldi..
  • ilgin için tşk. arkadaşım. ama onu denedim en son sürümüne yükselttim ve bi iki daha version denedim. başka ne yapabilrim.
  • kartı değiştir kurtul bu işten
  • dx uygulaması yüklümü dx9c
  • en son driver i demedim.. fx5500 8.4 ü dene..!!!
  • mr.marvel kartı değiştir demiş...çözümü güzel :)
    ama daha önce 4system ün dediği versiyonu denemek istiyorum...
    ayrıca cumur arkadaşa ilgisi için tşk ediyorum. dx9c yüklü durumda...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Buradaki driver ile bi dene istersen:http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_162.18.html
  • Selam herkese arkadaşlar bendede aynı ekran kartı var benım sorunumda hemen hemen aynı, bende normal bir şekilde güçlü 3d grafikli oyunları acabiliyor ama bir oyunda kitleniyor ve makinayı resetlemek zorunda kalıyorum.
    Oyunu sildim yeniden kurdum, donanım ivmesini düşürdüm, sürücüyü güncelledim, 3d ayarlarını düşürdüm ne denediysem hiçbir sonuç alamadım bir öneriniz varmıdır ? veya bu sorunu aşmış bir arkadaş.

nv4_disp te bir sorun veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abreg -- 3 Ağustos 2007; 10:59:22 >
  • arkadasim serji nickli arkadas bu konuda uzman bir cok arkadasn problemini cozmustur ona buradan ulasbilirsn
    www.projecturk.net
  • kartta sorun var gibi görünüyor bence hiç ugraşma firmanın gösterdigi ithalatçıya götür
  • Konuyu biraz daha acayım;

sistemim böle

ısı değerlerimde bu şekilde.
    Benim problemim oyun oynarken ekranımın donması ve reset atmak zorunda kalmam ( bu sadece 1 oyunda yapıyor ragnarok ) bunu yaptıgı oyunun grafikleri ve gereksinimleri ahım şahım degil, mesela silkroad gibi bir oyunu oynarken hiçbir problemim olmuyor.

Tahminim ekran kartında yapıyor bunu, bu sorunu çözmek için ekran kartının güncel driverını yükledim, donamım ivmesini en alt düzeylere çektim, oyunu kaldırdım tekrar kurdum, 3d ayarlarını en düşük durumuna getirdim,full screen oynamıyordum full screen yaptım, masaüstüm ile oyunun çözünürlükleri farklıydı aynı yaptım, ilk mesajdaki denilenleri yaptım ama halen aynen sorunu yaşıyorum. Aklıma başka bişey gelmiyor. bir kere kitlenmeden hata mesajı verdi nv4_disp görüntü uygulamsını sona erdidrdi gibi bir hataydı ve sonunda hemen reset attı makinaya.

Sizce bu sorunu neden yapar? Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Not: bu ekran kartımı p3 450 bir makinada kullandım oyunda hiçbir hata vermedi yeni bir board,cpu,işlemci aldım ve bu sorunu yaşıyorum sadece 1 oyunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abreg -- 3 Ağustos 2007; 15:55:27 >

• Benim eski aynı zamanda yeni ekran kartım.. Bunu değiştirdim 1 hafta önce sapphire hd2600 pro aldım bu sorunnları o kartta yaşadım. Onu çöıkardım tekrar bunu taktım. Hiç dirver falanda yüklemedim. destekledği her oyunu7 takır takır açıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.