Şimdi Ara

Geforce Experience sorunu çözümü (EN GÜNCEL SÜRÜMÜ KULLANABİLİRSİNİZ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
3
Favori
8.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende de işe yaradı.
    Teşekkürler & selamlar
    nvidia experience bir önceki sürümünü sorunsuz kullanıyorum ama kendisi otomatik güncelliyor ve açılmıyordu,bu ayarı yapınca düzeldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cogman -- 2 Ağustos 2015; 14:11:07 >

AMD RYZEN 7 1700
  • teşekkürler
     Geforce Experience sorunu çözümü (EN GÜNCEL SÜRÜMÜ KULLANABİLİRSİNİZ)
  • Rica ederim herkese :)
    Ríca ederim.
    en hakiki mürşit ilimdir, fendir''
  • quote:

Orijinalden alıntı: fakemessiah

Ríca ederim.

burdan da mı yardım gelmiyo
    belki başka bir şeydendir daha önce hiç sizde benzer durum oldu mu hiç bi oyunumda kan yok
    Asus x99 Deluxe intel i7 5820k Evga 1080 FTW 2 icx Corsair AX860i NZXT x62 Corsair K70 RGB LUX TR Logitech Proteus Core G502 Kingston Savage HyperX 480GB Corsair 780T VIEWSONIC XG2703-GS NI Komplete Audio 6 M-audio BX8 D2 Speaker Corsair Dominator Platinum + G.SKILL Trident Z 64GB
  • Arkadaşlar nvidia forumunda konu açtım en azından nvidia yetkililerinin görmesi için. Konuya girip "I have the same problem." yazabilirsiniz:https://forums.geforce.com/default/topic/865148/geforce-drivers/nvidia-geforce-experience-does-not-start-important-/

Ryzen 5 1600X | GA-AB350M-D3V | 2x8GB 3000MHz | RX 5600 XT - Xeon X3440@3.8GHz | GA-H55M-S2V | 2x4GB@1200MHz | R9 380 4GB
    CGNat IP ile Port Açma
  •  Geforce Experience sorunu çözümü (EN GÜNCEL SÜRÜMÜ KULLANABİLİRSİNİZ)

Dediğinizi yaptım. Program hiç açılmazken en azından açılmaya başladı ama diğer sekmelere tıklayamıyorum ve NVIDIA'ya bağlanmıyor.
  • Bolgeyi degistirdim her ihtimale karsi ingiltere icin olan driveri kurdum 355.... ve duzeldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun %90 ihtimal gün veya ay isimlerinden kaynaklanıyor. Nvidia forumlarında da Türkçe karakterden kaynaklandığını söylüyorlar ama aslında sorun bilgisayarındaki bölge ayarı İngiliz olmayan herkeste var. Sadece Türkçe'ye özgü bir hata değil gibi görünüyor. Zaten program açıldığında da yine Türkçe olarak açılıyor ve Türkçe karakterlerde (ı,ş,ç) gayet sorunsuz görünüyor.

Bunu da şu şekilde farkettim,

Çünkü Bölge Ayarlarında farklılık gösteren ayarları dilediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz. Programlama bilgim olduğu için daha önce başıma gelmişti buna benzer birşey. Biliyorsunuz Türkiye'de biz tarih biçimi olarak "gg.aa.yyyy" (gün.ay.yıl) kullanırız. Windows'ta da varsayılan olarak bu şekilde gelir. Daha önce başıma gelen şeyde bununla ilgiliydi. Yazdığım bir programda tarih biçimini "gg.aa.yyyy" şeklinde kullanmıştım ama sadece 1 tane bilgisayarda program hataya düşüyordu. Hatayı saatlerce arayıp bulamamıştım taa ki canım sıkılıp saat kaç oldu diye bakana kadar. İngilizce Windows'tu ve saat/tarih kısmı bizimkinden çok farklıydı. Bilenler bilir Amerikalılar tarih biçimini "aa/gg/yyyy" (ay/gün/yıl) şeklinde kullanır. Zaten sizde bölgesel dil ayarını İngilizce (Amerikan) yaptığınızda tarih kısmının bu şekilde değiştiğini görmüşsünüzdür. Ama GeForce Experience'teki sorun ne tarih biçimi, ne de saat biçimi. Hepsine tek tek denedim (diğer para ve ölçü birimleri dahil), belki bulurumda çözümü Nvidia'ya bildiririm diye. Ama tek tek tüm ayarları İngiliz ayarları ile karşılaştırarak inceledim ve Türkiye bölgesinde denedim, hiçbiri olmadı. Değiştiremediğimiz tek yer gün ve ay isimleri. Sanırım çok acemice bir hata yapmış Nvidia Developer'ları. Bilgisayar bölge dilini kontrol etmedikleri için, ona göre farklı dillerde olan günler ve aylar içinde programda kullandıkları değişkenlerde gün ve ay isimlerini bölge diline göre değiştirmemişler. Haliyle program açılırken değişkenlerden biri hataya düşüyo ve açılmasını engelliyor.

Bu arada tarih ve saat biçimini değiştirmek isteyenler alttaki "Ek Ayarlar" butonuna tıklayarak aşağıdaki resimde gösterdiğim şekilde ayarları değiştirsinler. Bu şekilde sadece uzun tarih biçiminde günler ve aylar İngilizce olacaktır. Ama;

ÖNEMLİ: Bölgesel dili değiştirmek, Windows Update'lerinden tutunda, bu ayarı kullanan tüm programlarda farklı sonuçlar yaratacaktır. Bu ayarı bu şekilde kesinlikle bırakmayın. Size tavsiyem sadece GeForce Experience'i yada diğer özelliklerini (ShadowPlay, Game Stream yada güncelleme için) kullanacağınız zaman bu ayarı değiştirin. Sonuçta GeForce Experience programı açılmasa da (aslında ekrana gelmiyor), arkaplanda çalışıyor. GeForce Experience'de ayarladığınız grafik ayarları vs. herşey normal çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 16 Ağustos 2015; 5:31:48 >
    Epic Games @SheppaRD_TR
    Xbox Live @SheppaRD#3244
    Rockstar Social Club @SheppaRD_TR
    Blizzard Battle.net @SheppaRD#21694

• elinize sağlık hocam, nihayet forumda biri bu konuya akıl, mantık ve bilgi ile yaklaşarak durumu açıkladı.
    ben üstte sorunun perde arkasına bakmaya çalışınca ne tepki aldığımı görüyorsunuz.

bizim forumdaşımız böyle karışık teknik açıklamaları sevmez, anlamaz, araştırmayı ise hiç sevmez.
    tepkilerden belli zaten, ama sizi tebrik ediyorum istisnalardan biri olduğunuz için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 16 Ağustos 2015; 8:55:32 >
    Ey millet! İyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat medeniyet (uygarlık) tarikatıdır. Uygarlığın emir ve isteklerini yapmak, insan olmak için yeterlidir...
    (Atatürk, 30 Ağustos 1925)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

elinize sağlık hocam, nihayet forumda biri bu konuya akıl, mantık ve bilgi ile yaklaşarak durumu açıkladı.
    ben üstte sorunun perde arkasına bakmaya çalışınca ne tepki aldığımı görüyorsunuz.

bizim forumdaşımız böyle karışık teknik açıklamaları sevmez, anlamaz, araştırmayı ise hiç sevmez.
    tepkilerden belli zaten, ama sizi tebrik ediyorum istisnalardan biri olduğunuz için.

Güzel yorumunuz için teşekkür ederim fakat kesin böyledir demiyorum. O yüzden de %90 ihtimalle dedim. %10 ihtimalle de başka birşeyden kaynaklanıyor olabilir, belki benimde aklıma gelmeyen yada bilmediğim bir durum olabilir. Ama Windows'ta bölgesel dil ayarı, Ek Ayarlar butonuna tıklarsanız hangi ayarları değiştirdiğini görebilirsiniz ve istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Değiştirilemeyen tek kısım, ay ve gün isimleri. NVIDIA belki Bölgesel Dil ayarını farklı birşey için kullanıyor olabilir. O yüzden de %10 ihtimali bu sebeple ayırdım.

Fakat Türkçe karakterden kaynaklanmadığını kesin olarak söyleyebilirim. Bunu da şuna dayanarak söylüyorum;

Resimde gördüğünüz üzere sadece Türkçe'de bulunan "ş" "ç" "İ" "ı" gibi harfler sorunsuz görünmekte. Eğer Türkçe karakter sorunu olsaydı, bunu Bölgesel Dil ayarıyla çözmemiz imkansızdı. Windows'un dilini değiştirmemiz gerekecekti.
    Epic Games @SheppaRD_TR
    Xbox Live @SheppaRD#3244
    Rockstar Social Club @SheppaRD_TR
    Blizzard Battle.net @SheppaRD#21694

• görüşünüze katılıyorum hocam, bu başka ülkelerde de benzer sorun yaşanmasını doğruluyor.
    bakalım nVidia ne zaman harekete geçip sorunu halledecek.
    Ey millet! İyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat medeniyet (uygarlık) tarikatıdır. Uygarlığın emir ve isteklerini yapmak, insan olmak için yeterlidir...
    (Atatürk, 30 Ağustos 1925)
  • sahafiec kullanıcısına yanıt
    on on beş defa mesaj attım nvidia ya mal gibi oturuyolar sadece ben total war fanıyımdır ve nvidia sürücümü güncelledim güncelleyeli expeirenceye geçtim geçeli ne total war attilada ne de total war rome 2 de ne de medieval 2 total warda kan efekti var parçalanma yanma efekti var hepsi gitti ben napıyım
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.