Şimdi Ara

## GeForce 9800GTX'in GPU-Z Görüntüsü Ortaya Çıktı, G92 Doğrulandı ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ## GeForce 9800GTX'in GPU-Z Görüntüsü Ortaya Çıktı, G92 Doğrulandı ##

Nvidia'nın Mart sonu veya Nisan başında kullanıma sunmayı planladığı GeForce 9800GTX'in 9.jenerasyon GeForce ailesinin amiral gemisi olması beklenirken kartın GPU-Z ekran görüntüsü de ortaya çıktı. Daha önceki haberlerimizde de belirttiğimiz üzere GeForce 9800GTX, Nvidia'nın 8800GT ile kullanmaya başladığı 65nm üretim teknolojisine sahip G92 gpu'sunun özel bir varyasyonunu kullanıyor. 256-bit bellek veri yolu ile gelecek olan GeForce 9800GTX'in 128 adet paralel işlem birimine ve 16 adet ROP ünitesine sahip olacağı GPU-Z tarafından ortaya konuyor. 512MB GDDR3 bellek ile donatılan ekran kartı PCIe 2.0 standardıyla uyumluluğun yanı sıra Nvidia'nın 3 yollu çoklu grafik kartı teknolojisi olan Triple SLI'a da destek sunacak. GPU-Z'de de gördüğünüz üzere referans tasarım GeForce 9800GTX'in 675MHz gpu, 1688MHz shader ve 2200MHz bellek saat hızları ile gelmesi bekleniyor. GeForce 8800GTS 512MB modelinden saat hızı anlamında biraz daha hızlı olan 9800GTX'in yine daha önceki haberlerimizde belirttiğimiz üzere 8800GTS 512MB ile son derece benzer bir soğutmayı kullanması bekleniyor. Bu arada kartın 0.8ns'lik yüksek performanslı bellek yongaları ile donatıldığı ve bellek saat hızının 2400MHz'e kadar ulaşabileceği de söyleniyor. GeForce 9800GTX'in GPU-Z ekran görüntüsü en azından kartın genel hatlarını ortaya serdi ve akıllarda yer alan bazı soru işaretlerini netleştirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 26 Şubat 2008; 6:16:16 >

• heyecanla bekliyoruz...
  • Bundan sonraki serileri heyecanla bekliyoruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: fx57

Nvidia'nın Mart sonu veya Nisan başında kullanıma sunmayı planladığı GeForce 9800GTX'in 9.jenerasyon GeForce ailesinin amiral gemisi olması beklenirken kartın GPU-Z ekran görüntüsü de ortaya çıktı. Daha önceki haberlerimizde de belirttiğimiz üzere GeForce 9800GTX, Nvidia'nın 8800GT ile kullanmaya başladığı 65nm üretim teknolojisine sahip G92 gpu'sunun özel bir varyasyonunu kullanıyor. 256-bit bellek veri yolu ile gelecek olan GeForce 9800GTX'in 128 adet paralel işlem birimine ve 16 adet ROP ünitesine sahip olacağı GPU-Z tarafından ortaya konuyor. 512MB GDDR3 bellek ile donatılan ekran kartı PCIe 2.0 standardıyla uyumluluğun yanı sıra Nvidia'nın 3 yollu çoklu grafik kartı teknolojisi olan Triple SLI'a da destek sunacak. GPU-Z'de de gördüğünüz üzere referans tasarım GeForce 9800GTX'in 675MHz gpu, 1688MHz shader ve 2200MHz bellek saat hızları ile gelmesi bekleniyor. GeForce 8800GTS 512MB modelinden saat hızı anlamında biraz daha hızlı olan 9800GTX'in yine daha önceki haberlerimizde belirttiğimiz üzere 8800GTS 512MB ile son derece benzer bir soğutmayı kullanması bekleniyor. Bu arada kartın 0.8ns'lik yüksek performanslı bellek yongaları ile donatıldığı ve bellek saat hızının 2400MHz'e kadar ulaşabileceği de söyleniyor. GeForce 9800GTX'in GPU-Z ekran görüntüsü en azından kartın genel hatlarını ortaya serdi ve akıllarda yer alan bazı soru işaretlerini netleştirdi.

Merhaba fx57,

Dün forumda rastladığım eski konuların tekrar ortaya çıkması (hortlaması) olayından sonra aklıma faydalı olabileceğini düşündüğüm bir fikir geldi. Size iletmek istedim. Forumda her konunun yanında konuyu başlatan kısmında başlatanın adı yazıyor. Orada, son mesaj kısmında olduğu gibi mesajı atanın attığı tarih ve saat yazdığı gibi, konuyu başlatanın attığı ilk mesajın tarihi ve saati de yazsa güzel olmaz mı? Hem bu sayede konunun yeni veya eski olduğu da belirli olur.

İyi sabahlar.

PM gönderemediğim için buraya yazayım dedim.

• bu kartı nie 9800 gtx de cıkartıcaklar anlamadım teknik özelliklerinde fark yaratıcak pek bi değişiklik yok.bence cok müthiş bişi olmucak
  • 8800 gts vol2
  • quote:

Orjinalden alıntı: adacay

quote:

Orjinalden alıntı: fx57

Merhaba fx57,

Dün forumda rastladığım eski konuların tekrar ortaya çıkması (hortlaması) olayından sonra aklıma faydalı olabileceğini düşündüğüm bir fikir geldi. Size iletmek istedim. Forumda her konunun yanında konuyu başlatan kısmında başlatanın adı yazıyor. Orada, son mesaj kısmında olduğu gibi mesajı atanın attığı tarih ve saat yazdığı gibi, konuyu başlatanın attığı ilk mesajın tarihi ve saati de yazsa güzel olmaz mı? Hem bu sayede konunun yeni veya eski olduğu da belirli olur.

İyi sabahlar.

PM gönderemediğim için buraya yazayım dedim.

Harika olur +1

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi açtım gpu-z yi benim 8800gtyi yanına koydum resmin ve ufak tefek farklar var zmnında 1gb 512bit bekliyorduk bu kartı gerçi benim işime geldi kartım hiç eskimemiş oldu
  • bence anlamsız bi kart olmuş, bari 1gb ve 512bit yapsalarmış iyi olurmuş :) eniyisi 4870 i beklemek... kart almaktansa kart beklemek daha güzel olmaya başladı, psikolojimiz mi bozuldu noldu bize
  • rakamlara bakarak yorum yapanlar cok yanilir isler rakamlarla yuruseydi ortada nvidia diye bir firma kalmaz hepimiz amd-ati kullaniyor olurduk
  • ozellikleri aynen g92 gts
    bakalim gucu nasil olacak
    mecbur test sonuclarini beklicez

bahse varim 9800x2 den daha gucsuz olacak bu kart
  • quote:

Orjinalden alıntı: CeOfFuture

ozellikleri aynen g92 gts

katılayrum sağa+1001
  • fiyat hakkında bir bilgi varmı arkadaşlar
  • fiyatlandırmada zaten 9800gx2 den 200 dolar daha düşük onun için en hızlı 9xxx 9800gx2 olacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: CeOfFuture

ozellikleri aynen g92 gts

guclu olma gibi bi ihtimali yok ztn
  • quote:

Orjinalden alıntı: sertert

bu kartı nie 9800 gtx de cıkartıcaklar anlamadım teknik özelliklerinde fark yaratıcak pek bi değişiklik yok.bence cok müthiş bişi olmucak

Eski gtx'in de en büyük avantajı yüksek miktardaki belleği ve yine yüksek miktardaki hafıza bant genişliğiydi. (yüksek çözünürlüklerde veya filtreler açıldığında çok önemli bir etken oluyor bunlar). gpu-z görüntüsünden yeni gtx'in gt ve yeni gts'ye göre farkının yüksek hafıza bant genişliği ve hızlı belleği olduğu görülüyor. Bu yüzden yüksek çözünürlüklerde veya filtreler açıldığında fark yaratabilir. Ayrıca shader hızı da diğerlerine göre yüksek. (ultranın gtx'e göre önemli farklarından biri shader hızıydı). Ama tabi herşey kağıt üzerinde olduğu gibi olmayabiliyor, pratikte beklenen performansı veremeyebilir. Bekleyip görücez.

• 8800 gt nin hız aşırtılmış hali gibi nvidia bu yıl pas geçecek herhalde
  • quote:

Orjinalden alıntı: badtr

bence anlamsız bi kart olmuş, bari 1gb ve 512bit yapsalarmış iyi olurmuş :) eniyisi 4870 i beklemek... kart almaktansa kart beklemek daha güzel olmaya başladı, psikolojimiz mi bozuldu noldu bize

walla yaa 3 4 aydır beklıyorumm en sonunda gidip parayı yiecem yaa

nvidia g92 üzerinde biraz daha ameliyat yapıp tekrar piyasa sürüyo bence cok fazla performans verceğinini sanmıyorum ama üst seviyeye sağlam ve güçlü bi kartta daha geliyo diyebiriz bu sayede rekabet dahaha artıcak
  • quote:

Orjinalden alıntı: badtr

bence anlamsız bi kart olmuş, bari 1gb ve 512bit yapsalarmış iyi olurmuş :) eniyisi 4870 i beklemek... kart almaktansa kart beklemek daha güzel olmaya başladı, psikolojimiz mi bozuldu noldu bize

aynen
  • Vay be rop sayısı bile aynı 8800 gts g 92 ile Ah ati ah. Gerçi nvidia ya belli de olmaz bakarsınız bir kaç revizyon yapmıştır kart coşar.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.