Şimdi Ara

Geely kullanıcıları platformu (60. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.208
Cevap
17
Favori
425.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: surinamli

    2014 te tüple muayneden geçen aracım şimdi tüvden geçmiyor.kanun değişti diyorlar.
    son zamanlarda bu problemi çözebilen arkadaş varmı? tüple muayneden geçebilen kimse varmı aramızda?

    Maalesef pek yapılacak birşey yok.

    4 sene tüplü şekilde kullandığımız 2 kez muayaneden sorunsuz geçen aracımız 2015 de tüplü ağırlığın azami ağırlık limitini geçmesi nedeniyle ağır kusurlu sayılarak muayaneden geçememişti. Distiribitör ve servisle görüşmemize rağmen bir çözüm üretilemedi. Lpgci eş dostla görüştük simit tank yapalım falan dediler ama olayın bir garantisi olmayacağından riske girmedik ve söktürdük lpgyi. Benzine para yetiştiremeyincede sattık kurtulduk.
  • dün itibariyle geçti aracım muayneden LPG ile.
    benim geely emgrand 25 litrelik ufak tank lpgem vardı.
    2014 yılında benzin-lpg işli ruhsatta muayeneden geçmişti.
    buay muayeneye götürdüm. görevli memur azami yüke takıldığımdan bahisle geçirmedi. tüpü sök dedi.
    1 aylık araştırmalarım sonucu, ruhsatta boş ağrlığımın 1390 kilo azami ağılık 1690 kilo ağırlığın geçerli değerlerde olduğunu tespit ettirdim.
    tüvü aradığımda o memurun işten kovulabilmek için çoğu kişinin işini yanlış yaptığını ve işten çıktığını belirtti. özür dilediler ve aracım tekrar muayenesinde geçti.

    sözün özü boş ağırlıkla dolu ağırlık arasında 300 kilo olması lazım arkadaşlar.
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Geelylerin fiyatlari uygun geldigi icin bi arastirayim dedim ama su mesajinizdan sonra 96 model corollama bin kere sukrettim, hicbir ozelligi yok, kuru direksiyonlu manuel camlı, 287binde ve defalarca uzun yola gittim hala da gidiyorum cok sukur bi kere bile yuzumu kara cikarmadi. Ne varsa japonlarda var, uc bes ozellik olsun, ucuz ve modelli olsun demektense efsane kasa corollaya binmeye devam etmek en mantiklisiymis sayenizde bunu anladim. Size bu mesajiniz icin tesekkur ediyorum ve cok gecmis olsun diyorum sayin hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eakpinar67 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
  • muayeneden lpg ile geçmeyi başaran veya bir çözüm bulabilen oldu mu acaba . bugün geely nin distribitörü anadolu motor u aradım . böyle bir bilgimiz de yok , distribitörlüğümüz de yok dedi müşteri hizmetleri. servis distribitör ağırlık bilgilerinin değiştiğine dair evrar verirse trafikten ruhsat değiştirilebilir demişti ancak anadolu motor da sahip çıkmıyor arabaya . fiyatına göre iyi sayılabilecek bir araca bunu yaşatıp milleti şahine doğana bindirdiği için bakanlığı özel olarak kutluyorum
  • disci1980 D kullanıcısına yanıt
    merhaba kusra bakmayin forumda cok aktif degilim. ancak cevap vereyim gene de. ben aracimi sattim. ancak aracim gecerdi vizeden. sebebi ise bir cok mk ya gore ruhsattaki agirlik kismi tup islendikten sonra hazirlanmis olmasi. onubda gectim. egerki tankinizi en minik kazandan alirsaniz gene vizeden geciyor. alan arkadasa ulasabilecek olsam gene sorardim. tesekkur ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu fiyatlara hurda araç alalım o zaman ne yapalım :))
  • Merhaba benim Geely.mk 2010 model aracımda bazen ilk çalışmada 4000-5000devire kadar rölanti çıkıyor veya 600-1200devir arası dalgalanip stop ediyor arac. Ustam hortumlarinda hava kaçağı yok boğaz kelebeği yada oksijen sensoru dedi. Bazen aracim arıza lambası da yakıyor ve P0172 (sistem çok zengin sira1) ve P0300 rastgele yanlış ateşleme arızaları yanında P0420 katalizör sisteminin verimi eşik değer altında.... şeklinde arıza lambaları yakıyor başına gelen varmı çözüm neler olabilir teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: seriall714

    Merhaba benim Geely.mk 2010 model aracımda bazen ilk çalışmada 4000-5000devire kadar rölanti çıkıyor veya 600-1200devir arası dalgalanip stop ediyor arac. Ustam hortumlarinda hava kaçağı yok boğaz kelebeği yada oksijen sensoru dedi. Bazen aracim arıza lambası da yakıyor ve P0172 (sistem çok zengin sira1) ve P0300 rastgele yanlış ateşleme arızaları yanında P0420 katalizör sisteminin verimi eşik değer altında.... şeklinde arıza lambaları yakıyor başına gelen varmı çözüm neler olabilir teşekkürler



    usta veya bilen birisi olarak cevap vermiyorum da eğer ilk çalıştırmada tekleme oluyorsa , yakıt tüketiminde artış varsa oksijen sensörü olması muhtemel . eğer oksijen sensörüyse bilgisayar söyler zaten . bazen de arızayı yakıt değişimiyle kaldırır. lpg kullanımında oksijen sensörünü kullanmıyor araç diye biliyorum ama eğer oysa araçta iki tane var . bilgisayarda hata kodunu silmeden önce yukarıdaki mi aşağıdaki mi usta ona baksın ona göre değişsin




  • diğer modellerde durum nedir bilmiyorum ama geely fc modeli 1 senedir kullanıyorum 40.000 km yaptım bi sıkıntısını görmedim çok şükür periyodik bakımlar vede fazla km kullanımından kaynaklı değişmeler dışında sanayiye gitmedim internette parça sağlaıcıları var aksarayda gerekli parçaları gerek giderek gerekse internetten buldum ben çok memnunum araçtan km 80000 oldu bundan sonra ıkıntı cıkarırmı bilmem ama bu zamana kadar problemsiz geldim eğer değiştireceksem üzerine en z 20 binlik bi araç alabilirsem değiştiririm bunun dışında üzerine para verilip 30 35binlik dğecek bir araç görmüyoru açıkçası
  • 14/10/2016 tarihinden beri 2009 model Geely Familia kullanıcısı olarak aracımdan müthiş memnunum. Tofaş parasına bu kadar donanımçı bir araca binmek harika. 82binde aldığım aracım şuan 98binde Haziran 28, Temmuz 26 aralığındaki Tarsus-Antalya-Marmaris-Antalya-İzmir-Antalya-Tarsus istikametindeki yaklaşık 4500 km.lik, bagaj full yüklü, klima full açık, eşim, ben ve 2 çocuğum ile yaptığım yolculukta 8,7Litre/100 km.lik yakıt tüketimi de mükemmel. Klima açık olması sadece yarım litre farkettirdi.
    Ne diyeyim, daha ne isteyeyim bir araçtan ?
    Allah'tan bir mani olmazsa inşallah arkadaşlığımız uzun süreli olacak gibi. :)
  • armanac05 A kullanıcısına yanıt
    öncelikle lpg sorunundan bahsedeyim
    geely mk familia modeli araçlarda oldukça iyi performans verdiğini biliyorum.fakat malesef işini bilmez birkaç yönetici birçok mk kullanıcısının başına çözülmez sorunlar açmıştır.araç muayene kusur listesinde 2009 yılından çok daha önce ağır kusur listesinde olan otomobillerde üst yapı değişikliği adı altında bulunan konulardan biri olan ayağ değeri ile anılan araç ağırlık yeterliliğidir.
    yani aracın boş ağırlığı ve dolu ağırlığı arasındaki farkın yolcu ağırlığı toplamda 3000 kğ hesaplanıp geride kalan ağırlığa sığdırılabileceği değişiklikler dengesi
    geely mk familia
    1158boş 1460 dolu ağırlığı fark 302 kğ 300kğ yolcu kalan 2 kğ 2 kğ ağırlığında lpg sistemi yok.
    dayatılan bu kural bu aracın türkiyeye geldiği tarihte de vardı yeni çıkmadı yine ağır kusurdu
    böyle olmasına rağmen bu araçlara sorunsuz lpg takılmıştır buna güvenen herkes bu aracı tercih etmiştir.bu uygulama yeni bir kararla uygulanmaya başlamıştır.
    ben bu olayı mahkemeye taşıdım 15 ay civarında bir zaman aldı davayı tüvtürk e açtım bilirkişi istediler bilirkişi raporunda haksız bir uygulama olduğu ve sorumlusunun tüvtürk değil kanun yapıcılar olduğu işaret edilerek davayı düşürdüler.şimdi beklemedeyim itiraz edeceğim bir üst mahkemeye gerekirse avrupa insan haklarına gideceğim zarara uğramış durumdayız ayrıca ekonomik değerini yitirmiş değersizleşmiştir.bekleme sebebim ise şu anda olaganüstü hal uygulamasıyla hükümet alehine dava açılamaması.verilen hakların geri alınamamsı ilkesinden yararlanmalıyız.
    bazı araçların yine muayeneden geçtiğini görüyoruz bunun sebebi ise lpg atılırken proje mühendisinin dolu ağırlık bölümü boş olan ruhsatlara projede kurtarabileceği rakamı yazmasındandır yani fabrika çıkışında türkiyedeki modellerde farklı kg yok hepsi aynı yani distribütörden yazı isterseler bunlarda iptal edilecektir.geely mk markalı araç sahipleri haklarını aramalı ve yeniden lpglerine kavuşmalıdırlar.




  • surinamli S kullanıcısına yanıt
    S.a Hocam benimde başımda aynı sorun var Şikayet etmediğim yer kalmadı. 2010 model Familia mk var bende.
    Daha önce muayneden geçen araba aynı sorun yüzünden muayneden geçiremedim.
    Yanlız ben öyle basıp gitmedim yetkiliyle görüşcem falan biraz yaygara yaptım.
    Her neyse adam önce geldi yanıma dedi ki;
    -lpg tankını kucultmen lazım abı gecmiyor.
    + Nasıl gecmiyor?
    dediğimde başladı açıklamaya.
    - Arabanın azami ağırlığı 1460 kg net ağırlığı 1223 Kg + 4 yolcu 300 kg = 1523 kg yani Azami ağırığı geçiyor dedi.
    + Dur bi dk dedim lpg tankı kaç kilo ve net ağırlığa dahil mi?
    - Evet dedi dahil olduğunu DÜŞÜNÜYORUZ. Ve lpg tankı 60 kg.
    + Gerizekalı 60 kg luk tankı sök at diyosun yerine daha küçük koy yine gel diyosun bahsettiğin masraf 1.000 tl ! Şimdi bi bak bakayım 1523 - 60 kaç yapar?
    - 1463 kg dedi
    + Mal herif sen bana diyosun ki lpg tankını söküp atsanda 3 kilo yüzünden trafikten men bu araç doğrumu?
    - Abi bilmiyorum dedi.
    + Yetkiliye götür dedim.
    Sonuç olarak onunlada aynı tartışmayı yaptık. Ve bana dedi ki;
    -- Abi sen bu arabanın azami ağırlığının daha yüksek olduğunun kanıtını getir servisten trafik tescilden herhangi biyerden.
    + iyide al işte burda Ruhsatta azami ağırlık 1598 kg yazıyo buna göre herşey uyuyor.
    -- Abi o yanlış yazılmış belli ki ben kaputun altındaki plakada yazan azami ağırlığı baz alırım
    + Ya kardeşim senin demene göre bu arabanın üretimi hatalı net ağırlığı + yolcular Azami ağırlığını geçiyor. Bu saçmalık Çöz şu işi ne istiyosun daha?
    -- Abi bişey yapamam bana kanıt getir. Belgeleri al getir.
    + Peki dedim bu arabanın net ağırlığı sizde kaç çıktı? onun belgesini ver yanlış tartmışsınızdır kesin.
    Demezmi
    -- Abi bende kantar yok ben muayne istasyonuyum...
    Aha orda şok oldum sinirlendim çıktım. çıkınca aklıma geldi Ruhsattaki azami ağırlık yanlış sa net ağırlıkda yanlış olabilir.
    1223 kg net ağırlık yazıyor onu baz alıyorda azami ağırlığı niye kaputtan bakıyor diye sorsaydım keşke.
    Ama nafile onada bişey derdi sonuç kaldım böyle ortada Trafik sicilden randevu falan hiç bişey alamadım.
    Ya hocam yalvarıyorum sana nasıl çözdün ne yaptın bana bi ulaş tel : 0505 838 54 14 anlat bana yaptığını. Çıldırcam yoksa.




  • Arkadaşlar mrb. Hayırlısıyla emgrand aldım. Ankarada servis neresi bilen varmı. Araştırdım ama net bilgi edinemedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yzb_Charon

    S.a Hocam benimde başımda aynı sorun var Şikayet etmediğim yer kalmadı. 2010 model Familia mk var bende.
    Daha önce muayneden geçen araba aynı sorun yüzünden muayneden geçiremedim.
    Yanlız ben öyle basıp gitmedim yetkiliyle görüşcem falan biraz yaygara yaptım.
    Her neyse adam önce geldi yanıma dedi ki;
    -lpg tankını kucultmen lazım abı gecmiyor.
    + Nasıl gecmiyor?
    dediğimde başladı açıklamaya.
    - Arabanın azami ağırlığı 1460 kg net ağırlığı 1223 Kg + 4 yolcu 300 kg = 1523 kg yani Azami ağırığı geçiyor dedi.
    + Dur bi dk dedim lpg tankı kaç kilo ve net ağırlığa dahil mi?
    - Evet dedi dahil olduğunu DÜŞÜNÜYORUZ. Ve lpg tankı 60 kg.
    + Gerizekalı 60 kg luk tankı sök at diyosun yerine daha küçük koy yine gel diyosun bahsettiğin masraf 1.000 tl ! Şimdi bi bak bakayım 1523 - 60 kaç yapar?
    - 1463 kg dedi
    + Mal herif sen bana diyosun ki lpg tankını söküp atsanda 3 kilo yüzünden trafikten men bu araç doğrumu?
    - Abi bilmiyorum dedi.
    + Yetkiliye götür dedim.
    Sonuç olarak onunlada aynı tartışmayı yaptık. Ve bana dedi ki;
    -- Abi sen bu arabanın azami ağırlığının daha yüksek olduğunun kanıtını getir servisten trafik tescilden herhangi biyerden.
    + iyide al işte burda Ruhsatta azami ağırlık 1598 kg yazıyo buna göre herşey uyuyor.
    -- Abi o yanlış yazılmış belli ki ben kaputun altındaki plakada yazan azami ağırlığı baz alırım
    + Ya kardeşim senin demene göre bu arabanın üretimi hatalı net ağırlığı + yolcular Azami ağırlığını geçiyor. Bu saçmalık Çöz şu işi ne istiyosun daha?
    -- Abi bişey yapamam bana kanıt getir. Belgeleri al getir.
    + Peki dedim bu arabanın net ağırlığı sizde kaç çıktı? onun belgesini ver yanlış tartmışsınızdır kesin.
    Demezmi
    -- Abi bende kantar yok ben muayne istasyonuyum...
    Aha orda şok oldum sinirlendim çıktım. çıkınca aklıma geldi Ruhsattaki azami ağırlık yanlış sa net ağırlıkda yanlış olabilir.
    1223 kg net ağırlık yazıyor onu baz alıyorda azami ağırlığı niye kaputtan bakıyor diye sorsaydım keşke.
    Ama nafile onada bişey derdi sonuç kaldım böyle ortada Trafik sicilden randevu falan hiç bişey alamadım.
    Ya hocam yalvarıyorum sana nasıl çözdün ne yaptın bana bi ulaş tel : 0505 838 54 14 anlat bana yaptığını. Çıldırcam yoksa.
    Aracim emgrand.

    Aldigimda lpg vardi fakat isli degildi.

    Gecenlerde gaz kacagi yuzunden araba az kala yaniyordu.

    Tup isli olmadigi yuzden itfaiyeyi vs. arayamadim.

    Bu isin ciddiyetini gorunce isletmeye karar verdim.

    Uzerindeki sistemle olmadigini arastirdim.

    Siifirdan lpg sisteminin takilmasi gerekiyomus lakin azami agirlik yuzunden birkac firma yapma isini girmedi.gittim olayi kaynagindan yani tuv e giderek durumu anlattim.sagolsunlar ruhsattaki degere gore max. 15litre tank takilabilecegi soylendi.

    Sonra lpg ciye giderek durumu anlattim,pazarlik sonucu 1200tl ye mimgas marka taktirdim.

    Tankida ne olur ne olmaz diye 10litre taktirdim.

    Persembe gunu muayene ye gidecegim.

    10litre tank şaka gibi oldu,gaz alirken adama fulle diyerrkten ustune abi tank kucuk alsa alsa en fazla 25tl alir sonra arkamizdan sovme diyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aracım emgrand.2 defa biri Konya'da diğeri Afyon'da muayeneye girdim.Araçta akl marka 35 litrelik tüp var.Aracın max.ağırlığı 1690 kg.31 ve 35 l.lik tüp ile lpg montajında sorun olmadan geçiliyor.Her iki muayenede sorun yaşamadım.Yalnız şunu belirteyim.Araç muayeneden ucu ucuna geçiyor.Yani tüplü ağırlık ve tüm yolcu ağırlığı 1690 kg.ediyor.
  • Mrh, 2010 model 1.5 Familia aldım 1 ay önce. Lpg var ama işli değil zaten muayeneden de geçmiyor işletmeyi düşünmüyorum.
    Benim aracım 2 haftadır su eksiltiyor öyleki 200 km de 1.5 litre kadar yaklaşık. Araçta çekiş çok iyi 3 gün önce hem de Lpg de iken 150 km ye kadar çıktık bana mısın demiyor. Sabahları yarım marşta çalışıyor tekleme silkeleme vs. yok araçta. Ekzostan duman veya su da gelmiyor çok soğuk havalarda ısınana kadar damla damla var sadece sonra kesiyor o kadar. Gözle kontrollerde kaçak tespit edemedik altına karton koyup sabaha kadar beklettim ama su izi yoktu. Motor yağı seviyesi normal ve yağ özlliğini koruyor. Su içerisinde de yağ karışımı yok. Ama hala su eksiltiyor malesef bikaç ustaya gösterdim ikisi contadır dedi biri de 1 gece bırak bakalım dedi bırakamadım zaman olmadı.
    Yedek su tankının kapağı orjinal değil, normal bir bidon kapağını depo ağzındaki kertiğe girecek kadar yarıp öyle takmış önceki sahibi. Radyatörde su eksildiğinde yedek depoda hala su var oluyor eksik ama tam bitmemiş mesela en son radyatör kapağını açıp 1.5 litre su ekledim ama yedek depo hala yarıda idi su eklemeden önce.
    Sorunu nerede aramalıyım acaba? Lpg regülatörünün içinde diyafram varmış ona baktıramadım henüz acaba kaçak yapar mı oradan.
    Bu arada devir daim dıştan sağlam duruyor ve zamanında devreye giriyor fan açıyor ama içeride sızıntı var mıdır bilmiyorum.
    Benzer sorun yaşayan arkadaşlar var mı veya bu araçların kronik sorunu mudur bu bilen var mı acaba?
    Bazı forumlarda radyatör depo kapağının da arızalı olmasının su eksiltebileceğini söyleyenler olmuş ama değiştirmedim şu anda.




  • Fabrika çıkışı LPGli araçlar dışında eğer içeride tanıdığınız yoksa muayeneden geçmiyor bu araçlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackblade

    Fabrika çıkışı LPGli araçlar dışında eğer içeride tanıdığınız yoksa muayeneden geçmiyor bu araçlar.
    Ne kadar sığ yazı.Benim 2012 geey emgrand gsl basic aracımla teknik muayeneye girip muayeneden kalmıyorum.Yeter ki kurallara uygun
    lpg taktırın.Benim içeride de dışarıda da tanıdığım yok.İnsanları durum hakkında bilgi sahibi olmadan yanlış yönlendirmeyin.
    Bir şey biliyorsanız içi doldurulmuş bilgi verin.
  • deltoid D kullanıcısına yanıt
    Sığ olan sizin önyargınız. Ben yukarıdaki arkadaşa famillia için yazdım. Benin gayet bilgim var siz merak etmeyin.
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.