Şimdi Ara

Geçmişi rüya gibi hatırlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aklıma takılan bir konu. Son birkaç senedir bu durumdayım galiba. Yaşadığım günü bile neredeyse acaba oldu mu ya ? diye düşündüğüm oluyor. 1 hafta öncesinde ise " şuraya o gün mü gitmiştim " falan diyorum. Onun dışında uzun dönem hafızam inanılmaz iyi derece, normal insanlardan çok daha iyi olduğunu düşünüyorum çünkü gereksiz detayları bile hatırlayabiliyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır ?

• quote:

Orijinalden alıntı: bRaVo!

bu konu hakkında ne tür bi bilgimiz olmasını bekliyorsun

Böyle bir şeyi yaşamış biri olabilir, tanıdığı olabilir. Psikolojik bi rahatsızlık da olabilir belki emin değilim.
  • Aynı durum bende de var. Örneğin daha bir kaç ay önceki fotoğraflara bakıyorum sanki oraları ben gezmemişim gibi çok değişik bir his.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayarcibaba

Aklıma takılan bir konu. Son birkaç senedir bu durumdayım galiba. Yaşadığım günü bile neredeyse acaba oldu mu ya ? diye düşündüğüm oluyor. 1 hafta öncesinde ise " şuraya o gün mü gitmiştim " falan diyorum. Onun dışında uzun dönem hafızam inanılmaz iyi derece, normal insanlardan çok daha iyi olduğunu düşünüyorum çünkü gereksiz detayları bile hatırlayabiliyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır ?

Tam olarak anlamadım ama benliğinden uzaklaşmış hissine mi kapılıyorsun acaba? her şey sana yabancı gibi geliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: neverdays

quote:

Aklıma takılan bir konu. Son birkaç senedir bu durumdayım galiba. Yaşadığım günü bile neredeyse acaba oldu mu ya ? diye düşündüğüm oluyor. 1 hafta öncesinde ise " şuraya o gün mü gitmiştim " falan diyorum. Onun dışında uzun dönem hafızam inanılmaz iyi derece, normal insanlardan çok daha iyi olduğunu düşünüyorum çünkü gereksiz detayları bile hatırlayabiliyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır ?

Tam olarak anlamadım ama benliğinden uzaklaşmış hissine mi kapılıyorsun acaba? her şey sana yabancı gibi geliyor mu?

Rüya gibi düşün hocam. Hayal gibi. " Oldu mu ki ? böyle bir şey yaptım mı acaba ? " en çok sorduğum sorular. Hayal - mayal hatırlamada denebilir.

• quote:

quote:

quote:

Rüya gibi düşün hocam. Hayal gibi. " Oldu mu ki ? böyle bir şey yaptım mı acaba ? " en çok sorduğum sorular. Hayal - mayal hatırlamada denebilir.

Peki bu durum sadece geçmişte yaşadığın olaylardamı oluyor yoksa günlük yaşantında oluyor mu?

• @neverdays, Genellikle günlük, 1 haftalık süre zarfları içerisinde oluyor. Uzak geçmişi ise normal üzeri, detaylı hatırlıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok Garip Bir RÜYA
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende geleceğimi rüyamda görürüm 5 sn kadar sonra,gördüğüm yerde bulurum kendimi yıllar içinde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

@neverdays, Genellikle günlük, 1 haftalık süre zarfları içerisinde oluyor. Uzak geçmişi ise normal üzeri, detaylı hatırlıyorum.

Hocam yakın zamanda bir psikiyatriste gitmende fayda var büyük ihtimal psikolojik bir şey bende bu duruma benzer şeyler yaşadım anti depresan kullandım 1 ay boyunca şuan iyiyim
  • quote:

quote:

@neverdays, Genellikle günlük, 1 haftalık süre zarfları içerisinde oluyor. Uzak geçmişi ise normal üzeri, detaylı hatırlıyorum.

Hocam yakın zamanda bir psikiyatriste gitmende fayda var büyük ihtimal psikolojik bir şey bende bu duruma benzer şeyler yaşadım anti depresan kullandım 1 ay boyunca şuan iyiyim

Ne teşhis koyuldu peki ?
  • quote:

Sebebini çözmem için bir soru sormam lazım kardeşim,
    Uyuşturucu yada uyarıcı bir madde kullandın mı? hadi çekinme söyle. Kullandıysan yüksek ihtimal bundan kaynaklıdır.
  • Bende bu gün içinde oluyor, ayda yılda bir dışarı çıkarım mesela bir iki kişiyle, günüm onlarla geçer işte sonra eve gelirim kısa bir süre sonra hiç yaşamamamışım gibi gelmeye başlar, çoğu kez yaşadım bunu.
    Detayları falan unuturum hep, nerelere gittiğimizi bazen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • banada oluyor. mesela 3 gün önce yaşadığım bir olayı "lan acaba o anı gerçekten yaşadım mı, yoksa rüyamıydı o??" diye baya düşünüyorum.
  • Geriye dönük hatıralarım tamamen net olmasına karşın yakın zamanda yaptıklarımı oldumu acaba düşünme durumu bendede var. Ve bunu sen diyince fark ettim. Bu durumun başladığı zaman muhtemel olasılık hayattan beklentilerimin azaldığı yaşadığım günü sadece öbür gün olsada kurtulsak diye yaşamaya başladığım zamandır.Şu an ölmemek için yemek yediğim bi zamandayım. Bir beklentim yok beklentim için çabaladığım bişey yok ki buda yaptıklarımı anlamsız hatta hatırlanmaya deymez kılıyo sanırım. Ben kendi teşhisimi böyle koydum şu an ,bilmem sana ne kadar uyar.
  • @-Nazi, sence de çok saçma bir soru değil mi ? Uyuşturucunun nasıl etkiler yaptığını az çok biliyorum, kullansam böyle başlık açmam çok saçma olur.
    @forumid_12 Sanırım senin dediğin gibi ben de bu sene bitsin diye bakıyorum. Belki unutmak istediğimdendir bilemiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.