Şimdi Ara

Geçmeyen mavi ekran hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kullandığım masaüstü bilgisayar yaklaşık 1 yıldır çeşitli mavi ekran hataları vermekte.
    İlk başlada oldukça nadiren oluyordu ama son zamanlarda sürekli bu hataları alıyorum.
    Windows vist5a kullanıyordum,daha çok oyundayken,youtube da video izlerken,dizi izlerken bu hataları alıyorum.
    İnternette dolaşırken de flash player uygulaması çöküyor ve buı hatayı alıyorum çoğu zaman.
    Elimde 2 hdd var.2 hddye ayrı ayrı windowslar yükledim fakat hata geçmedi,yani sorun hddlerde değil.
    Sorunun yazılımsal olup olmadığını anlamak için windows 7 ile de denedim fakat yine hata veriyor.
    Windows vistada genelde internette gezinirken hata veriyordu fakat dizi-film izleyebiliyordum,win 7de ise dizi açtım 5 dk sonra mavi ekran verdi.
    İnternetten mavi ekran hatalarını araştırdım,fakat benim pc tek bir hata vermiyor,adeta sırayla bütün mavi ekran hatalarını veriyor,yani her seferinde farklı bir mavi ekran hatası.
    Bilgisayar mavi ekran verdikten sonra genellikle belirli bir süre (1-2 saat) pc açılmıyor.
    Açma düğmesine basıyorum,öyle siyah ekranda kalıyor.Ya da windows loading kısmına gelipr tekrar restart atıyor.
    Ramlerin yerini değiştirdim(slotları),böylece 3-4 saat sorunsuz kullandım fakat sonra yine hata veriyor.
    Format attıktan sonra 6-7 saat sorunsuz çalışıyor,sonra yine hatalar başlıyor.
    Mavi ekranlar sıklaştığında bilgisayarı 2 saat falan kapalı tutmazsam masaüstü açılmıyor bile,dediğim gibi ya sürekli res atıyor ya da siyah ekranda kalıyor.
    Hangi parçanın bozuk olduğuna emin olabilsem gidip alacağım ama işte sorunun kaynağını bulamadım.
    Sistem
    gigabyte ga-m720-us3
    amd phenom 2 x2 550 3.1 ghz
    2*1 gb ddr2 corsair
    vtx hd4870

Teşekkür ederim

• Öncelikle sağlam bir RAM bulup sadece o RAM ile sistemi bir süre kullanmanız. Eğer yine mavi ekran hatası verirse bence anakarta sorun var demektir..
  • Mavi ekran hataları sonrası pc açılmıyor demişsin. Kastettiğin gerçekten pc mi yoksa işletim sistemi mi?
    Anakartının bios'u güncel mi?
  • m720 us3 icin sicaklik kontrolu ve vtx in sicaklik kontrolu cok onemli. Biosunuz guncel mi bu ara? F8 en stabil biosu idi yanlis hatirlamiyorsam.
  • Bios u aldığımdan beri güncellemedim ama aynı bios un durup dururken hataya sebep olacağını sanmam,sonuçta bu hatalar durup dururken ortaya çıktı.
    Bu arada pc açılıyor işletim sistemi açılmıyor,açabilmek için yine 2-3 saat bekledim.
    Ekran kartı sıcaklığında sorun yok,anakart sıcaklığını hangi programla görürüm bilmiyorum.
    Sanırım bir yerden başka ram bulup denemem gerekecek.
  • Son gelişmeler şu şekilde.
    Video izlerken görüntü takıldı ses devam ediyordu 10 sn sonra sistem kitlendi ve mavi ekran.
    Akşam yine netten maç izliyordum yine kitlendi bilgisayar ve hoparlörden devam eden trrrrrr sesi takılı kaldı.
    Restart a bastım sistem açılmadı;
    your computer was unable to start,,, deyip startup repair hatayı bulmaya çalıştı fakat bulamadı ve sistem kendini kapattı.
    1 saat bekledim ve şimdi açıldı,internette gezerken sorun yok 6 saat internette gezindim bugün.
    Sorunun kaynağı sizce nedir?
    Maalesef etraftan tek tek anakart,ram veya ekran kartı bulma imkanım yok.Nokta atışı yapmak zorundayım,bozuk parçayı bulmak önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fordmustanggt2005 -- 25 Şubat 2013; 21:01:20 >
  • blue screen wiever diye bir program var tüm blue screenlerin ss ini atıp yollarmısınız lütfen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mavi ekran hatası
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Alindiginda zaman neydi bios neydi? bunlar onemli sorular.. Bu kartın bildigim bir kac arizasi var ama emin olmak istiyorum... anakartin isilarina baktiginizi soyluyorsunuz mcp sicakligina bakiyor musunuz? ekran karti isinmiyor belli verilen hatadan dolayi zaten ekran karti degil anakart veya bios sorunu gibi geliyor..
  • Üst topicte görüp denedim, Memtest %1 e bile gelmeden mavi ekran veriyor.
  • bu programı indir bilgisiyarının hangi nedenden mavi ekran verdiğinin öğreneceksin.http://www.tamindir.com/bluescreenview/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.