|
|

|
|
Kepek sorunu, saç derisinde pulların oluşmasıyla karakterize edilen yaygın bir durumdur. Çoğu durumda, geçici ve hafiftir. Ancak bazı kişilerde kepek geçmez hale gelebilir ve günlük hayatı olumsuz etkileyebilir.
Geçmeyen kepek sorunu, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir:
Geçmeyen kepek sorunu ile mücadele etmek için aşağıdaki önlemleri alabilirsin:
Kepeğin geçmemesinin nedenini belirlemek için bir dermatoloğa görünmek önemlidir. Dermatoloğun, uygun tedaviyi belirleyebileceği cilt muayenesi ve testler yapacaktır.
Kepek sorununun tedavisi, altta yatan nedene bağlı olarak değişir. Sabır ve tutarlı tedavi ile geçmeyen kepek sorununun üstesinden gelebilir ve sağlıklı bir saç derisine kavuşabilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Kafası deli gibi kaşınanlar, pullanma, kabuklanma ve kepek benzeri döküntü çoğu zaman kepekle karıştırılır ancak geçmiyorsa cildiyeye gitmeniz doğru olandır. Büyük ihtimalle psoriasis yani saçta sedef hastalığı olabilir. Aklınızda bulunsun belirtileri kaşıntı ve kepekli görüntüdür. |
|
|
Kepek değil arkadaşlar bir egzema çeşidi olan Seboreik dermatit rahatsızlığı belirtisi bunlar çözümü kesinlikle şampuan değil bir sindirim sistemi r alerjisinden bu şekilde etki ediyor saçlara tavsiyem domates,patlıcan,süt ve süt ürünlerini,mayalı tüm gıdaları hayatınızdan bir süre çıkartın (6 ay) Alkol bazlı ürünleri kullanmayın. Şampuanları Alkolsüz doğal olanlardan tercih edin. Eşek sütü sabunu ve kükürt şampuanı kullanın |
|