Şimdi Ara

GEÇEN SENEKİ YGS SINAVI FEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar az önce geçen seneki ygs sınavının fen bölümünü çözdüm. Dershanede 14ü bile doğru düzgün geçemememe rağmen kimyadan tüm 9 doğru 2 boş 1 yanlış çıktı, biyoloji de gördüklerimin çoğu doğru çıktı, fizik de öyle.
    Toplam 28 civarı net yaptım.

Sonuç olarak dershane denemeleri olması gerektiğinden fazla kazık bence, takmamalıyız

• Sınav anında o kadar rahat yapamazsın ama işte.Dershane sınavları seni en kötü olasılığa hazırlamak için daha zor
  • Evet genelde çoğu dershanenin denemeleri daha zor ama sınavda saçmaladığımız için genelde de o önceki yılın sorularını çözünce çıkardığımız netleri değil de dershane denemesindeki netlerimizi çıkarıyoruz yani takmalıyız Bi bakarsın evde çözdüğün 2012 ygsde 140 net yapmışsın 2013 ygsde 100 net Tabi herkesin bu kadar fark etmez de hiç gerçek sınavda ortalama netlerinden daha yükseğini yapmış birine rastlamadım daha kolay olmasına rağmen.
  • Haklısın dersane denemeleri kadar zor olmuyor genelde ama sınav anında yapamayabiliyorsun. Ben sınava matematikle başlamıştım ve matematiğin sonuna geldiğimde 80 dk bitmiş ve 10 boşum vardı. Sınavın yarısında 30 soru çözmüştüm hiçbir dershane sınavında mata bu 50dk dan fazla harcamamıştım ama sınavda zaman birden geçiverdi işte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sınav ani öyle değil ama en kolay soruda bile bi bit yenigi arıyorsun

• sınav anında zaman kalmadığı zaman soruyu okuma hızın 10 a katlanıyor.Hatalarda
  • Zaten herkes sınav anından bahsetmiş ona girmiyorum hiç,

Direk bölüm denemesi çözmekle 40 türkçe 40 matematiğin ardından 40 fen çözmek biraz daha zorlar insanı. Yani dersanedeki zor bu kolaydan önce direk ygs 2013'ü deneme olarak çözseydin o kadar net çıkar mıydı bunu da hesaba katmak lazım

O yüzden bölüm denemeleri -alıcaksınız kitap halinde de- sadece bilginizi ölçer. Bi türkçe denemesi, dur saati durdurayım bi elimi yüzümü yıkıyım, bi matematik, dur bi püskevit bakayım falan yaş o işler. Bunlarla bilginizi ölçün, masaya oturup kafayı kaldırmadan deneme çözerek zamanı kullanmanızı ölçün derim. Ve sınav anındaki stresle de bi 10 dakika ekleyin o kullandığınız süreye, tahmini süre çıkar bence

Umarım anlatabilmişimdir, iyi çalışmalar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Zor Ygs Matematik
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Doğru, sınav heyecanı da var ama yinede dershanedeki denemelere göre baya basitti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgikutusu

Doğru, sınav heyecanı da var ama yinede dershanedeki denemelere göre baya basitti.

bundan ''doğru, sınav heyecanıda var'' seklınde bahzedemessın bro cunku oyle bişiki zaten sınav cok psikolojik sınavın % 50 den fazlası bu kısmı ılgılendırıyor

not: mezunum
  • Fen için bu doğru valla dershane denemesinden genelde yüksek yapılır ygs ilk yılından beri fen bilimleri kısmı orta şeker oluyor biyoloji 1-2 zor soru soruyorlar fizikten 1 en fazla, kimyadan da zor sormuyorlar toplamda iyi çalışan biri rahat 35 neti görebiliyor.
  • Veraniego V kullanıcısına yanıt
    denemelerde fen netim 20nin üstüne çok nadir çıkardı 2013 ygsde fen netim 32.5
  • Ben ygs den 35 net yaptım dershanede en çok 30 yapmıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: idealist23

bu konuyu gordugum cok iyi oldu

en cok fenden korkuyorum özellikle de fizik ama zor olmamasina sevindim

• quote:

O yorumu yaparken özellikle bahsetsem mi toplam neti kastettiğimden diye düşünmüştüm Dediğin gibi olması normal sonuçta bir yıl türkçe zor geliyor bir yıl mat ama sosyal fen genelde kolay geliyor. Ama toplam netin hiçbir denemede görmediğin kadar yüksek mi geldi? Geldiyse tamam ama genelde öyle olmaz. 2012 türkçesi 2011 matı vardı belki abartılacak kadar zor değillerdi ama sınav anında bir de elinin ayağının dolaşmasını sayarsak sorun oluyor. Hiç "ben denemelerde 100 net üstünü görmüyordum YGSde 115 net yaptım fen daha kolay olduğundan" gibisini duymadım.

• deneme ortalamalarimdan yaklasik 70 puan fazla yaptim ygsde ama psikolojik olarak nedenini bilmediğim bi rahatlik vardi sinav esnasında zaten sene icinde kendimi hep hazirlamistim ygs daha kolay olacak diye sanirim onun verdigi özgüven vardi iyi ki ters tepmedi

• quote:

Orijinalden alıntı: ardelis

quote:

Sadece 2013 icin konusursak fen gercekten kolaydi fizikte 2 soru eleyiciydi ama f=m.a da yerine konarak cozulen soru da vardi sunu da soyliyeyim kış baslarinda dershanede bi ygs denemesinde kimya kisminda 0.75 net cikarabilmistim ama 2013 ygsde kimyada sadece 1 yanlisim cikti o da dalginliktan oldu eger mezun degilsen netlerin zaten zamanla artacak sabredip duzenli calisman yeter ondan sonrasi sans bakalim sorular nasil gelecek

• sınavlara bakarsak zaten zorladıkları alan ya matematik ya Türkçe
    feni ya da sosyali çok zor olan bir ygs olmadı bence

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ardelis

quote:

Sadece 2013 icin konusursak fen gercekten kolaydi fizikte 2 soru eleyiciydi ama f=m.a da yerine konarak cozulen soru da vardi sunu da soyliyeyim kış baslarinda dershanede bi ygs denemesinde kimya kisminda 0.75 net cikarabilmistim ama 2013 ygsde kimyada sadece 1 yanlisim cikti o da dalginliktan oldu eger mezun degilsen netlerin zaten zamanla artacak sabredip duzenli calisman yeter ondan sonrasi sans bakalim sorular nasil gelecek

11.sinifim sayisal

sence simdiden kimya calismak gereksiz mi ben calisiyorum da

edit:beyler bence osym bu konuyu görüp feni zorlicak bu sene atin fava bekleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardelis -- 8 Ekim 2013; 23:49:52 >

• 1. si rahatlık var.

2.si denemelerde genelde kalıplaşmış sorular oluyor ama YGS de yoruma dayalı dikkat gerektiren sorular oluyor. Biraz bilince dikkat edincede yapıyorsun.
  • Hele bir de sinavda ardinda oturan kiz hungur hungur aglamaya baslarsa... rahat rahat cozerken bir anda benim ellerim titremeye kalbim kut kut atmaya basladi. Bu durumda ister istemez hata oranin ciddi miktarda artiyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.