Şimdi Ara

gece fotoğrafları çok kötü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar yeni aldığıum samsung pl210 makinemle çektiğim gece fotoları hiç beğenmiyorum. 10 senelik makinemle çektiklerim daha iyi. nerde hata yapıyorum.
    Makine ayarları:
    f: 3.3
    LT : 6 saniye
    iso :80
    Ayrıca makineyi bir yere sabitleyip zamanlayıcı ile çekiyorum fotoları.

http://i.imgur.com/GWOVM.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melangee -- 23 Haziran 2012; 0:39:38 >

• Hata yok resimde. O sınıfta yeni makinelerle bu iş bu kadar oluyor.
    Zaten gece resim çekmek çok zor iştir. Eğer o makineler bunu yapabilse idi şu an bir çok DSLR kullanıcısı makinesini satıp bundan alırdı.
  • Resimde bir problem olduğunu sanmıyorum. Zaten çoğu dslr da bundan daha iyi gece çekimi yapamıyor. Resmin nesinden memnun kalmadın ki sen ?
  • sanki kodak cx7430 makineyle çektiğim gece resimleri daha iyiydi. bunun daha iyi olmasını bekliyordum. çünkü kodak 2005 yılında aldığım bir makina, bu ise 2012 yılına aldığım bir makine.
  • bu sınıfta eskiler daha iyi idi. Yenileri sadece eşeği boyayıp at diye satma işi.
  • Bazı merceklerde uzun pozlar pek iyi olmuyor. İşi biraz da bu bozmuş olabilir.

ISO: 160 veya 200
    poz 3"
    beyaz dengesi (WB): tungsten

deneyin bir de. Bakalım ne verecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Bazı merceklerde uzun pozlar pek iyi olmuyor. İşi biraz da bu bozmuş olabilir.

poz 3"

Bencede böyle daha iyi sonuç verir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Işık az gelmiş, karanlık çıkmış, eksik pozlanmış yani. Diğer değerleri değiştirmeden 6sn yerine 10-12 veya 15 sn de çekmeyi dene.
  • diyaframı kısıp, biraz daha uzun pozlanabilir, ama bu makinadan cokta fazla birsey beklememek lazım.
  • quote:

poz 3"

3" biraz kısa gelmesin hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekşın men

quote:

poz 3"

Orjinal fotograf ISO 80 ve 6" çekimiş. Teorik olarak eğer ISO 160 ve 3" pozla çekilirse aynı aydınlığı alması lazım.

Artan poz süresi de grenlenmeye neden oluyor. Filmlerde de böyleydi. Bunu gözönüne alıp bir optimizasyon yapmak iyi olabilir. Uzun poz süreleri makinadaki, objektifteki zaafları da ortaya çıkarıyor, potansiyel değişkenlerin hataların arasını açıyor. Bu halde ISO 200 duyarlılığın zaafları tercih edilebilr. Uzaktaki sarı ışık fena dağılmış, bunda 6" pozun (ve objektifin) payı olabilir diye düşünüyorum. Bu nedenle 6"'den belirgin şekilde kurtarmayı önerdim. Az gelirse de ISO 200'ü denerdim. Tabii sadece fikir, emin değilim, makinaları tanımaya böyle başlıyorum.

Sokaktaki aydınlanmalar çok değişiklik gösterebiliyor. Burası belki karanlık bir sokak. Şahsen gece çekimi de olsa, gökyüzünde ayrd edilebilecek bir ikinci ton arıyorum. Kumaş gibi tek renkten kurtarsam benim için kafi olur. Sokak karanlık diyebilirim o zaman :) ama bu çekim denemelerle biraz daha iyiye gidebilir sanki. Tabii makinayı da tanımıyorum, ilk deneyeceğim şeyi yazdım.

Mesela aşağıda kompakt Coolpix'le denemek için çektiğim karede ISO 200 duyarlılığında, poz da 1sn'den biraz daha kısa (13/10) tripodsuz çekim. Akşam 11:00 gibi çİft camın arkasından çekildi. Burada floresans reklam ışıkları hatalı. Panoların üstü patlamış ve yere yansımaları olduğundan abartılı görünüyor. Hatta gamut dışı olabilirler. Ama havadaki detaylar, sokak lambasının nemli havada difüzyonu, ağaç yaprakları aynen böyle görünüyordu diyebilirim. Tabii detayları almak için monitörün aydınlık ayarda olması gerekebilir, ama detay alınabiliyor neticede. Çünkü, en başta sanıyorum ki bu sokak daha aydınlıktı, sonra da ISO en kısıkta değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: AKINLASINN

bu sınıfta eskiler daha iyi idi. Yenileri sadece eşeği boyayıp at diye satma işi.

+1
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ekşın men

quote:

poz 3"

Orjinal fotograf ISO 80 ve 6" çekimiş. Teorik olarak eğer ISO 160 ve 3" pozla çekilirse aynı aydınlığı alması lazım.

Artan poz süresi de grenlenmeye neden oluyor. Filmlerde de böyleydi. Bunu gözönüne alıp bir optimizasyon yapmak iyi olabilir. Uzun poz süreleri makinadaki, objektifteki zaafları da ortaya çıkarıyor, potansiyel değişkenlerin hataların arasını açıyor. Bu halde ISO 200 duyarlılığın zaafları tercih edilebilr. Uzaktaki sarı ışık fena dağılmış, bunda 6" pozun (ve objektifin) payı olabilir diye düşünüyorum. Bu nedenle 6"'den belirgin şekilde kurtarmayı önerdim. Az gelirse de ISO 200'ü denerdim. Tabii sadece fikir, emin değilim, makinaları tanımaya böyle başlıyorum.

Sokaktaki aydınlanmalar çok değişiklik gösterebiliyor. Burası belki karanlık bir sokak. Şahsen gece çekimi de olsa, gökyüzünde ayrd edilebilecek bir ikinci ton arıyorum. Kumaş gibi tek renkten kurtarsam benim için kafi olur. Sokak karanlık diyebilirim o zaman :) ama bu çekim denemelerle biraz daha iyiye gidebilir sanki. Tabii makinayı da tanımıyorum, ilk deneyeceğim şeyi yazdım.

Mesela aşağıda kompakt Coolpix'le denemek için çektiğim karede ISO 200 duyarlılığında, poz da 1sn'den biraz daha kısa (13/10) tripodsuz çekim. Akşam 11:00 gibi çİft camın arkasından çekildi. Burada floresans reklam ışıkları hatalı. Panoların üstü patlamış ve yere yansımaları olduğundan abartılı görünüyor. Hatta gamut dışı olabilirler. Ama havadaki detaylar, sokak lambasının nemli havada difüzyonu, ağaç yaprakları aynen böyle görünüyordu diyebilirim. Tabii detayları almak için monitörün aydınlık ayarda olması gerekebilir, ama detay alınabiliyor neticede. Çünkü, en başta sanıyorum ki bu sokak daha aydınlıktı, sonra da ISO en kısıkta değil.

Iso80 yazdığını görmemişim hocam kusura bakma

• çok normal, gidip samsung gibi asıl işi fotoğraf makinesi üretmek olmayan bir marka tercih ederseniz.
    bir değişik versiyonu casio hatta hp'dir.
  • Gece fotoğraf çekme ! İyi de fazla ışık kaynağı yok zaten. bir kaç lamba dışında. Makine 6sn bunu yapabiliyorsa fazla kasmaya gerek yok. Bu makineler gündüz yeterli ışıkta şipşak çekimler için ideal. Biraz sensör meselesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: mephistopheless

çok normal, gidip samsung gibi asıl işi fotoğraf makinesi üretmek olmayan bir marka tercih ederseniz.

Tamam da Samsung'u da forumda yorumlarına güvendiğim biri önerdi. Gerçekten de canon değil de samsung olması bu kadar farkettirir mi sizce?
  • samsung'un en ucuzundan kompakti olsun en pahalisindan bir modeli olsun urettigi hicbir makinanin ben bugune kadar sinifinda iyiler arasinda anildigina denk gelmedim.

Yeni cikan Samsung NX20 ve Samsung NX210 modelleri cok konusuldu, beklentiler var bu makinalarin iyi olabilecegine dair, umutlar da var... Henuz sadece surada ornek fotolarini gorebildim -http://www.imaging-resource.com/PRODS/samsung-nx20/samsung-nx20GALLERY.HTM - Tabi sinif olarak fiyati da 1000 us $ falan olacak gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melangee

quote:

Orijinalden alıntı: mephistopheless

çok normal, gidip samsung gibi asıl işi fotoğraf makinesi üretmek olmayan bir marka tercih ederseniz.

Tamam da Samsung'u da forumda yorumlarına güvendiğim biri önerdi. Gerçekten de canon değil de samsung olması bu kadar farkettirir mi sizce?

daha öncki makineniz kodakmış. Emin olun çok fark eder.
    megapixeli yüksek aletler iyidir gibi bir genel kanı yayılmıştır gidiyor.
    fotoğrafı fotoğraf yapan lensin kalitesi, sensörünün iso performansı, ve ışık bilgisidir.
    yani kısaca 4-5 yıl önceki kodak compactlar, samsungun yeni çıkan aletlerini cebinden çıkarır. varsın olsun megapixeli düşük olsun.

neredeyse 100 yıllık araba markalarıyla yeni markaları kıyaslayın, tecrübe konuşur yani bu konuda da..

• makinanın doğru dürüst teknik bilgileri yok.
    http://www.dpreview.com/products/samsung/compacts/samsung_pl210

fotolarda exif bilgileri,de görünmüyor. bulanık ve noise vermiş. makinayı sabitleyip çekin ve ıso ayarı yapışıyorsa 100 geçmesin.
    biraz daha aydınlık istiyorsanız shutter hızını uzun tutun tabii manuel ayarları varsa.
  • üzüldüm bak şimdi. Alalı 3 hafta oldu artık değiştiremem de...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.