Şimdi Ara

Gece 2 den sonra internet hızında ki ani düşüş!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternet hızım 35 mbps,kota aşılınca 16 mbps ye düşüyor. Gece 2 den sonra Btk'nın açıklamasına göre 8'e kadar 35 mbps internet kullanmam lazım, gel görki 0,25 mbps ye düşüyor hız. Başka bu durumu yaşayan var mı ?

• Bölgenizde kotadan tasarruf etmek isteyen her kullanıcı saat iki olunca indirmelerini başlatıyor sanırım, şebeke kapasitesi doyuma ulaşıyor ve hız düşüyor. :D Tabi bunun olması için çok sayıda kişinin bu şekilde organize olması gerek yav, indirmeleri planla, ayarla; saat iki olsun başlat vs...
    Coğrafya Öğretmeni
  • Türknet kullanıyorum. Bende 40 megabit hız alıyorum kotayı aştım gündüz 16 megabit gece 2 de tekrar 40 megabit oluyor. Şuan saat sabah 6 mesela 40 megabit çıkıyor. Bence senin hatlarda sorun var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sabah 5.40 -8 arası başlattım ben indirmeleri ttnet 50 Mbps hipernet kullanıyorum,son hızda stabil olarak indirme yaptım sorunsuz.Benim bulunduğum santralden direkt bağlı kablo modeme,arada ankastre yok.Hat değerlerim de mükemmel.

Ben bu hız durumu konusunda telekom görevlilerinin masa başında anlık olarak ayarlama yaptığını düşünüyorum.50 Mbps tarifeye geçmeden önce arıza kaydı oluşturmuştum 16 Mbps kullanırken 12 Mbps'ye sabitlemişlerdi,16'yı sorunsuz kullanırken üstelik.Görevli bayan "Bizde hız sabitlemesi yok" dedi üstelik büyük bir özgüvenle..Tekrar arayıp başka bir görevli ile görüştüğümde ise hattımın 50 Mbps desteklediğini söyledi ve istersem bu hıza ait pakete geçiş yapalım sizi dedi..16 Mbps akksız 170 tl ödüyordum..Şimdi 50 Mbps 200 Gb akkli 80 tl ödüyorum..Düşeceği hız zaten 16 .Her türlü kardayım..

İmkanınız olursa ankastreye bulaşmadan direkt modeminize hat çektirin,sonuç çok daha iyi oluyor.

• sis651 kullanıcısına yanıt
    Zannetmiyorum öyle bir durum olacağını.
    Bir xDSL santraline 1.2 Gigabit gpon bağlantısı olduğunu farz edelim herkes (128) kişi downloada başlasa 8 MEgabitin altına inmemesi lazım.
    POP da sıkıntı varsa vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErrorVerenHesapMakinası -- 8 Mayıs 2017; 12:52:26 >

• Aynen, dslam tarafında bir sıkıntı olmaz da hatların birleştiği daha ileri hiyerarşide bir noktada sıkıntı olmuş olabiir, ya da bir hattı bakım vs. için devre dışı trafiği başka birine aktarıyorsa vs.

Orijinalden alıntı: yunus6397

Türknet kullanıyorum. Bende 40 megabit hız alıyorum kotayı aştım gündüz 16 megabit gece 2 de tekrar 40 megabit oluyor. Şuan saat sabah 6 mesela 40 megabit çıkıyor. Bence senin hatlarda sorun var.

Benimde kota doldu sabah 7 de hız testi yapayım dedim tesadüfen daha başlamadım sömürüye :D çıkan sonuç 18 mbit az önce aradım 2-8 arası sozlesme hızı degılmı dıye hayır akn sonrası hız dıye gecıstırdıler vay uyanıklar bırakmam ısın pesını :)
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.