Şimdi Ara

GDO başvurularına red! - [işe yaramaz demeyin gençler]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle ben ve kuzenlerim ve arkadaş çevrem bu konuda çok duyarlıyız 1 kuzenim 2 ' de arkadaşım büyük ihtimalle bu gdo'lu ve hormonlu besinler yüzünden kanserleri tetiklendi şükürler olsun kuzenim atlattı şuan sağlıklı ve beslenmesini artık çok dikkatli ve kontrollü yapmak zorunda.
    İnternetten imza atarak ne kadar kurtuluruz demeyin. Gerekirse sokaklarda insanlara bunun ne kadar zararlı olduğunu anlatacağım.
    6 GDO'lu mısır başvurusuna red! Yemezler diyen çeyrek milyon bunu başardı.Katılan herkese teşekkürler, tebrikler. Sırada durdurulması gereken gıda amaçlı GDO'lar var. Yemezler demeye ve paylaşmaya devam:http://www.yemezler.org/

Biyogüvenlik Kurulu GDO’lu 9 mısır başvurusu hakkında kararını verdi. 6 GDO’lu mısır çeşidi Biyogüvenlik Kurulu’nca riskli bulunarak reddedildi.

GDO karşıtı Yemezler kampanyamız ve kamuoyunun konuyu gündeme taşıması sayesinde alınan bu güzel karar bizi umutlandırıyor ve ilham veriyor. GDO'ların ülkemizde tamamen yasaklanmasını sağlayacağımıza inancımız tam.

GDO başvurularına red! - [işe yaramaz demeyin gençler]

Yem amaçlı kullanılmak üzere başvurusu yapılan 6 GDO'lu mısır çeşidinin Biyogüvenlik Kurulunca reddedilmesi çok yerinde bir karar. Ancak riskleri bilimsel raporlarla kanıtlanmış genetiği değiştirilmiş çeşitlerin tamamının reddedilmesi gerekiyor.

AB'de izin verilmiş 6 genetiği değiştirilmiş mısır çeşidine Türkiye'de izin verilmemesi son derece olumlu bir gelişme. Ancak başta MON 810 çeşidi olmak üzere 9 mısırın hiçbirine izin çıkmamasını bekliyorduk. Bu anlamda alınan kararı olumlu ama eksik olarak değerlendiriyoruz.

Biyogüvenlik Kurulu'nun raporlarında önerildiği gibi, tüketicilerin tercih haklarının ihlal edilmemesi adına söz konusu GDO'lu yemlerle beslenen hayvanlardan elde edilen et, süt, yumurta ve peynir gibi gıdalar acilen etiketlenmeli. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker bu konuda cesur bir adım atmış ve geçtiğimiz hafta GDO'lu yemlerle beslenmiş hayvanlardan elde edilen ürünlerin GDO etiketi taşıyacağı müjdesini vermişti. Şimdi bu müjdenin bir an önce yasalaşmasını bekliyoruz.

Sevinerek görüyoruz ki gerek Bakan Eker gerekse Biyogüvenlik Kurulu, GDO'lar konusunda var olan ve gitgide artan hassasiyeti dikkate almaya başlamış durumdalar. Ancak şu anda doğrudan insan gıdasında kullanılmak üzere izin bekleyen 29 ayrı GDO'ya dair başvuru var. Bakan Eker'den, kamu ve çevre sağlığı adına bu başvuruların ivedilikle geri çekilmesi yönünde adım atmasını bekliyoruz.

Ülkemizin insanını, hayvan yetiştiricilerini, hayvanlarını ve biyoçeşitliliğini GDO tehlikesinden korumak adına mücadele etmeye devam edeceğiz.

Sen de yemezler de!
    GDO karşıtı kampanyamız Yemezler'e çeyrek milyondan fazla kişi imza attı. Tepkiler artıkça önce Bakan'dan GDO'lu ürünleri etiketleme müjdesi, sonra da 6 GDO'lu mısır başvurusunun red kararı geldi. Şimdi sırada 29 tür GDO'lu gıdanın ülkemize gelmesini engellemek var. Sen de yemezler de ve yarım milyon kişiye ulaşmamıza yardım et!

• Konuyu dün açtım ve hiç kimsenin ilgisini çekmemiş anlaşılan.
    Aslında hepimizi ilgilendiren bir durum ve her gün tükettiğimiz besinlerile alakalı.

Umarım bir kişide olsa bu yazıyı okur.
  • yanlız bişey sormak istiyorum bu greenpeace i kim finanse ediyo?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skywalke®

yanlız bişey sormak istiyorum bu greenpeace i kim finanse ediyo?

Almanyada yaşıyan kuzenim bu konuda bana israilli kişilerin finanse ettiğini söyledi hani oda kendi çapında konuşuyor herhangi bir kanıtı yok.
    Lakin benim bildiğim çoğu kişi bağışta bulunuyor ve destekte bulunuyor en son efes pilsen de baya büyük bir katkıda bulunmuştu.
    Ve ülkemizde yararlı işlerde bulunuyorsa bende buna destek vermek isterim elbet.
    Farkındasınız son 2 3 senedir sahte baldan hormonlu sebzeler meyvelere kadar. Zararlı bebek mamalarına kadar birçok besinden dolayı zehirleniyoruz.
    Bunlara bir karşı çıkış sergilememiz gerekli bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: One Piece - Ace

quote:

Almanyada yaşıyan kuzenim bu konuda bana israilli kişilerin finanse ettiğini söyledi hani oda kendi çapında konuşuyor herhangi bir kanıtı yok.
    Lakin benim bildiğim çoğu kişi bağışta bulunuyor ve destekte bulunuyor en son efes pilsen de baya büyük bir katkıda bulunmuştu.
    Ve ülkemizde yararlı işlerde bulunuyorsa bende buna destek vermek isterim elbet.
    Farkındasınız son 2 3 senedir sahte baldan hormonlu sebzeler meyvelere kadar. Zararlı bebek mamalarına kadar birçok besinden dolayı zehirleniyoruz.

mutlaka tabiki. 17 yaşındayım fakat yiyip içtiklerime benden büyüklerden daha çok dikkat ediyorum. bu işin şakası yok. sağlık...

• quote:

quote:

Efes pilsen mi katkida bulunmus ?!?! Greenpeace in kampanyasi vardi bisey bisey bu kapakta! Diye adi aklima gelmedi ama,baya karsi karsiyalardi.komur kullanimi hakkindaydi galiba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sserdar93

quote:

quote:

Efes pilsen mi katkida bulunmus ?!?! Greenpeace in kampanyasi vardi bisey bisey bu kapakta! Diye adi aklima gelmedi ama,baya karsi karsiyalardi.komur kullanimi hakkindaydi galiba

Pardon doğrudur kesin bir bilgim yoktu zaten finanse edenler kim bilmiyorum lakin sonuçlar ortada. Ülkemizde yararlı girişimlerde bulunuyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SimonAdebisi -- 21 Nisan 2012; 22:54:10 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.