Şimdi Ara

GBT sorgusunda yakalandıktan sonra (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
0
Favori
30.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ibrahim3890

Arkdaşlar bugün sabah emniyete girerken gbt sorgusunda yoklama kaçagı oldugum çıktı bir tutanak imzalatıp beni askerlik şubesine götürdüler. Benim üniversitede ögrenci kaydım vardı 2 yıl harç yatırmadım askerlik şubesindeki bayan baya yardımcı oldu önce aile hekimine muayne oldum tekrar gititm askerlik şubesine bana askere gitmek isteyip istemedigimi sordu gitmek istersem hemen götüreceklerini söyledi bende hemen gitmek istemedigimi söyledim bana okuldan gidip kaydımı aldırıp tekrar gelmemi istedi bende işlemleri yapıp kaydı aldırdım ve tecil yaptı şu an 01.01.2015 e kadar tecilliyim benim sorum şu beni polis askerlik şubesine götürdü buran bana para cezası gelirmi bilgilendirirseniz sevinrim teşekkürler.

Hocam harç yatırıp okula devam etme şansınız varmıydı?

• X kare kullanıcısına yanıt
    evet vardı ama harç zamanı geçti şu an kaydı aldırdım okuldan
  • ibrahim3890 İ kullanıcısına yanıt
    Yani harç yatırsaydınız askerliğiniz tecil olacakmıydı?
  • X kare kullanıcısına yanıt
    galiba olmayacaktı yoklama kaçagı olarak görünüyomuşum 31 -12 -2013 itibariyle yani harcı yatırsamda yine görünürdü çünkü askerlik şubesinde 2 yıl yatırmadıgımı görüyolar zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim3890

galiba olmayacaktı yoklama kaçagı olarak görünüyomuşum 31 -12 -2013 itibariyle yani harcı yatırsamda yine görünürdü çünkü askerlik şubesinde 2 yıl yatırmadıgımı görüyolar zaten

Hocam yaş kaç sizin ?
  • 23 yaşındayım
  • ben.askeri mah calisiyorum soylim 15 gun icinde gitmez isen as sb si savciliga suc duyusunda bulunur hakkinda arama cikartilir yakallanirsan direk mahkemeye sevk edilirsin savcilik ifade ni alir mahkemeye sevk eder mahkemede 5 yil denetim cezasi verir yada para cezasi diyelim araniyorsun ama okulu bittirdin menzun oldun o zaman okuldan menzun olursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar yurtiçi uçak seyahatlerinde gbt sıkıntısı varmı acaba bilgisi olan?
  • Başlayacağım gbt lerinede askerliklerinede hayatımızda bin bir zorluk var bir de bunlarla uğraşıyoruz. Yat kalk nöbet yat kalk nöbet......sırf bunun için geleceğimi erteleyemem

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Last Mogolo

ben.askeri mah calisiyorum soylim 15 gun icinde gitmez isen as sb si savciliga suc duyusunda bulunur hakkinda arama cikartilir yakallanirsan direk mahkemeye sevk edilirsin savcilik ifade ni alir mahkemeye sevk eder mahkemede 5 yil denetim cezasi verir yada para cezasi diyelim araniyorsun ama okulu bittirdin menzun oldun o zaman okuldan menzun olursun

Peki yurtdisinda yasayanlar ne gibi sorunla karsilasir
  • darthvaderınabisi kullanıcısına yanıt
    yurtiçi seyahatlerde sorun yok. rahatlıkla kullanabilirsiniz.
  • causeisunknown C kullanıcısına yanıt
    Kafadan sallama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: causeisunknown

eğer ilk yakalanışınız ise polis sizin askerlik işlemlerinizi başlatıp 15 gün süre veriyor. Siz kaçmaya devam ederseniz ve ikinci yakalanışız yaşanır ise direkt askere gidiyorsunuz gibi bir anlam çıkıyor değişen yasadan. yeni yasada polisin götürme yetkisi varmış gibi görünüyor.

yoklama kaçağı durumundayken yakalananlar ya da kendisi gelenler için: "bulundukları yerde resmi bir hekime yahut en yakın yerde bulunan asker hastanesinde muayene ettirilirler. Muayene neticesinde askerliğe elverişli oldukları anlaşılanlardan erteleme hakkı bulunmayanlar Millî Savunma Bakanlığınca tespit edilecek sınıf ve tertibat yerlerine derhal sevk olunurlar."

yazdığım yazı yeni değişen yasadan. resmi gazeteden okuyabilsiniz:
    http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/06/20120603-6.htm

hocam ben şuan 23 yaşındayım 3 yıl tecil sürem bitti 31 aralık 2016 da ve bugün 11 şubat 2017 polis kontrolünde gbt de cıktıgı icin karakolda tutanak imzalattılar 15 gün içinde cezayı ödemem gerekiyomuş 1 ay 11 güne ne kadar ceza öderim acaba biliyorsanız söylermisiniz internetten bulduklarım kendi gelenler 118 tl yakalanıp götürülenler 1187 tl yazıyo ama beni yakalayıp sonuçta askere almadılar o yüzden anlayamadım ne kadar ödeyeceğimi

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.