Şimdi Ara

GAZLARDAN BİR SORU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 2. ve 3. maddeyi açıklayabilir misiniz?
    3. madde de düşük basınçta ideale yaklaşılmıyor muydu neden 3 ü yanlış almış?
     GAZLARDAN BİR SORU

• 2-)İdeal gazlarda, gaz atomlarının kapladığı hacim gerçekte kapladığı hacme oranla çok küçük olduğu için ihmal edilir, yok sayılır. Yani gerçek gazın hacmi ideal gazın hacminin üstüne gaz atomlarının kapladığı hacmin de eklenmesiyle bulunur. Dolayısıyla gerçek hacim daha büyüktür.

Edit: pardon 3 ü yanlış mı almış?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ermisss -- 8 Mayıs 2014; 11:41:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ermisss

2-)İdeal gazlarda, gaz atomlarının kapladığı hacim gerçekte kapladığı hacme oranla çok küçük olduğu için ihmal edilir, yok sayılır. Yani gerçek gazın hacmi ideal gazın hacminin üstüne gaz atomlarının kapladığı hacmin de eklenmesiyle bulunur. Dolayısıyla gerçek hacim daha büyüktür.

Edit: pardon 3 ü yanlış mı almış?

2. şık için teşekkür ederim.aynen 3 ü yanlış almış cevap anahtarın yanlış olduğunu düşünmüyorum sorunun videosunda da o cevabı veriyor ama mantığını anlamadım.
  • İdeal daha cok genlestigi icin ayni sartlarda basinci daha yuksektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: black37

İdeal daha cok genlestigi icin ayni sartlarda basinci daha yuksektir

hocam gazlar düşük basınçta ideale yaklaşıyor diye biliyoruz ya o dediğimiz şey gaz üzerine uygulanan basınç mı? ben o bilgiyle ilişki kuramadım.
  • dostum ideal gazların tanımındada geçen atomları arasındaki etkileşimin yok sayılması yüzünden 3.şıkta verilen bilgi yanlış olur.şöyleki gerçek gazlarda gaz atomları arasında bir etkileşim yani birbirlerine uyguladıkları bir kuvvet vardır.bu yüzden içine konuldukları kabın çeperlerine ideal gazların ki kadar basınnç yapamazlar.
  • -DarmaDuman- kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Videosunda nasıl açıklıyor 3 ü ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: walt09

dostum ideal gazların tanımındada geçen atomları arasındaki etkileşimin yok sayılması yüzünden 3.şıkta verilen bilgi yanlış olur.şöyleki gerçek gazlarda gaz atomları arasında bir etkileşim yani birbirlerine uyguladıkları bir kuvvet vardır.bu yüzden içine konuldukları kabın çeperlerine ideal gazların ki kadar basınnç yapamazlar.

Mantıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ermisss

Rica ederim. Videosunda nasıl açıklıyor 3 ü ?

yukarıdaki arkadaş gibi açıkladı ama burada anladım
  • quote:

dostum ideal gazların tanımındada geçen atomları arasındaki etkileşimin yok sayılması yüzünden 3.şıkta verilen bilgi yanlış olur.şöyleki gerçek gazlarda gaz atomları arasında bir etkileşim yani birbirlerine uyguladıkları bir kuvvet vardır.bu yüzden içine konuldukları kabın çeperlerine ideal gazların ki kadar basınnç yapamazlar.

hocam teşekkür ederim anladım fakat düşük basınçta ideale yaklaşıyor diyoruz bununla ilişkisini açıklarsan sevinirim.
  • -DarmaDuman- kullanıcısına yanıt
    ben sadece soru üzerinden gittim kusura kalma reyiz. senin öğrenmek istediğin şeyin soruyla pek alakası yok.gazların düşük basınç yüksek sıcaklıkta idealliğe yaklaşmasını kısaca şöyle açıklayabiliriz:mesela ideal pistonlu bir kapta gaz var.eğer sen bu pistonu yukardan aşağı itersen ve onu orda sabit tutarsan gazın içindeki tanecikler birbirine yaklaşır ve ihmal etmeye çalıştığımız etkileşimler artar eğer pistonu aşağı doğru değilde yukarı itersen ve burda tutarsan gaz atomları iyice birbirlerinden uzaklaşacaklar ve bizde ulaşmaya çalıştığımız ütopyamıza biraz olsun yaklaşmış olucaz.
  • quote:

ben sadece soru üzerinden gittim kusura kalma reyiz. senin öğrenmek istediğin şeyin soruyla pek alakası yok.gazların düşük basınç yüksek sıcaklıkta idealliğe yaklaşmasını kısaca şöyle açıklayabiliriz:mesela ideal pistonlu bir kapta gaz var.eğer sen bu pistonu yukardan aşağı itersen ve onu orda sabit tutarsan gazın içindeki tanecikler birbirine yaklaşır ve ihmal etmeye çalıştığımız etkileşimler artar eğer pistonu aşağı doğru değilde yukarı itersen ve burda tutarsan gaz atomları iyice birbirlerinden uzaklaşacaklar ve bizde ulaşmaya çalıştığımız ütopyamıza biraz olsun yaklaşmış olucaz.

doğru söylüyorsun hocam dediğim şeyin soruyla alakası yok fakat aklıma takılan şeyi de açıklamış oldun sağolasın hocam.

• bence 3 doğru, soru yanlış
  • düşük basınçta ideale yaklaşır, yüksek basınçta idealden uzaklaşır, çünkü ideal gaz teorisinde atomların hacim kaplamadığı, noktasal varlıklar olduğu varsayılır, oysa gaz atomları az da olsa yer kaplar. O yüzden basınç arttıkça bu etki hissedilir.

diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

düşük basınçta ideale yaklaşır, yüksek basınçta idealden uzaklaşır, çünkü ideal gaz teorisinde atomların hacim kaplamadığı, noktasal varlıklar olduğu varsayılır, oysa gaz atomları az da olsa yer kaplar. O yüzden basınç arttıkça bu etki hissedilir.

diye biliyorum

hocam soruda üzerine uygulanan basınçtan bahsetmiyor kendi halindeki basınçlarından bahsediyor bu yüzden 3. şık yanlış diye düşünüyorum anladığım kadarıyla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.