Bildirim
GAZLARDAN BİR SORU

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
2-)İdeal gazlarda, gaz atomlarının kapladığı hacim gerçekte kapladığı hacme oranla çok küçük olduğu için ihmal edilir, yok sayılır. Yani gerçek gazın hacmi ideal gazın hacminin üstüne gaz atomlarının kapladığı hacmin de eklenmesiyle bulunur. Dolayısıyla gerçek hacim daha büyüktür.
Edit: pardon 3 ü yanlış mı almış?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ermisss -- 8 Mayıs 2014; 11:41:39 > -
quote:
Orijinalden alıntı: ermisss
2-)İdeal gazlarda, gaz atomlarının kapladığı hacim gerçekte kapladığı hacme oranla çok küçük olduğu için ihmal edilir, yok sayılır. Yani gerçek gazın hacmi ideal gazın hacminin üstüne gaz atomlarının kapladığı hacmin de eklenmesiyle bulunur. Dolayısıyla gerçek hacim daha büyüktür.
Edit: pardon 3 ü yanlış mı almış?
2. şık için teşekkür ederim.aynen 3 ü yanlış almış cevap anahtarın yanlış olduğunu düşünmüyorum sorunun videosunda da o cevabı veriyor ama mantığını anlamadım. -
İdeal daha cok genlestigi icin ayni sartlarda basinci daha yuksektir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: black37
İdeal daha cok genlestigi icin ayni sartlarda basinci daha yuksektir
hocam gazlar düşük basınçta ideale yaklaşıyor diye biliyoruz ya o dediğimiz şey gaz üzerine uygulanan basınç mı? ben o bilgiyle ilişki kuramadım. -
dostum ideal gazların tanımındada geçen atomları arasındaki etkileşimin yok sayılması yüzünden 3.şıkta verilen bilgi yanlış olur.şöyleki gerçek gazlarda gaz atomları arasında bir etkileşim yani birbirlerine uyguladıkları bir kuvvet vardır.bu yüzden içine konuldukları kabın çeperlerine ideal gazların ki kadar basınnç yapamazlar. -
Rica ederim. Videosunda nasıl açıklıyor 3 ü ? -
quote:
Orijinalden alıntı: walt09
dostum ideal gazların tanımındada geçen atomları arasındaki etkileşimin yok sayılması yüzünden 3.şıkta verilen bilgi yanlış olur.şöyleki gerçek gazlarda gaz atomları arasında bir etkileşim yani birbirlerine uyguladıkları bir kuvvet vardır.bu yüzden içine konuldukları kabın çeperlerine ideal gazların ki kadar basınnç yapamazlar.
Mantıklı -
quote:
Orijinalden alıntı: ermisss
Rica ederim. Videosunda nasıl açıklıyor 3 ü ?
yukarıdaki arkadaş gibi açıkladı ama burada anladım -
quote:
dostum ideal gazların tanımındada geçen atomları arasındaki etkileşimin yok sayılması yüzünden 3.şıkta verilen bilgi yanlış olur.şöyleki gerçek gazlarda gaz atomları arasında bir etkileşim yani birbirlerine uyguladıkları bir kuvvet vardır.bu yüzden içine konuldukları kabın çeperlerine ideal gazların ki kadar basınnç yapamazlar.
hocam teşekkür ederim anladım fakat düşük basınçta ideale yaklaşıyor diyoruz bununla ilişkisini açıklarsan sevinirim. -
ben sadece soru üzerinden gittim kusura kalma reyiz. senin öğrenmek istediğin şeyin soruyla pek alakası yok.gazların düşük basınç yüksek sıcaklıkta idealliğe yaklaşmasını kısaca şöyle açıklayabiliriz:mesela ideal pistonlu bir kapta gaz var.eğer sen bu pistonu yukardan aşağı itersen ve onu orda sabit tutarsan gazın içindeki tanecikler birbirine yaklaşır ve ihmal etmeye çalıştığımız etkileşimler artar eğer pistonu aşağı doğru değilde yukarı itersen ve burda tutarsan gaz atomları iyice birbirlerinden uzaklaşacaklar ve bizde ulaşmaya çalıştığımız ütopyamıza biraz olsun yaklaşmış olucaz. -
quote:
ben sadece soru üzerinden gittim kusura kalma reyiz. senin öğrenmek istediğin şeyin soruyla pek alakası yok.gazların düşük basınç yüksek sıcaklıkta idealliğe yaklaşmasını kısaca şöyle açıklayabiliriz:mesela ideal pistonlu bir kapta gaz var.eğer sen bu pistonu yukardan aşağı itersen ve onu orda sabit tutarsan gazın içindeki tanecikler birbirine yaklaşır ve ihmal etmeye çalıştığımız etkileşimler artar eğer pistonu aşağı doğru değilde yukarı itersen ve burda tutarsan gaz atomları iyice birbirlerinden uzaklaşacaklar ve bizde ulaşmaya çalıştığımız ütopyamıza biraz olsun yaklaşmış olucaz.
doğru söylüyorsun hocam dediğim şeyin soruyla alakası yok fakat aklıma takılan şeyi de açıklamış oldunsağolasın hocam.
-
bence 3 doğru, soru yanlış -
düşük basınçta ideale yaklaşır, yüksek basınçta idealden uzaklaşır, çünkü ideal gaz teorisinde atomların hacim kaplamadığı, noktasal varlıklar olduğu varsayılır, oysa gaz atomları az da olsa yer kaplar. O yüzden basınç arttıkça bu etki hissedilir.
diye biliyorum -
quote:
Orijinalden alıntı: Nicotinell
düşük basınçta ideale yaklaşır, yüksek basınçta idealden uzaklaşır, çünkü ideal gaz teorisinde atomların hacim kaplamadığı, noktasal varlıklar olduğu varsayılır, oysa gaz atomları az da olsa yer kaplar. O yüzden basınç arttıkça bu etki hissedilir.
diye biliyorum
hocam soruda üzerine uygulanan basınçtan bahsetmiyor kendi halindeki basınçlarından bahsediyor bu yüzden 3. şık yanlış diye düşünüyorum anladığım kadarıyla
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X