|
|

1 Mobil
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kratoss12 -- 17 Temmuz 2013; 3:00:55 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Yazmak İsteyenlere Tavsiyeler Ben Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden yeni mezun oldum. Bu yazıyı, bölümü yazmak isteyenler için birkaç tavsiye ve bilgi vermek amacıyla kaleme aldım. Kredi Hakkı: Not ortalamanız 2.0’ın altındaysa 22 kredi alabilirsiniz. 2.0’ın üstündeyse 26 krediye kadar çıkabilirsiniz. Ancak ortalamanız 3.0’ın üstündeyse 30 kredi alma hakkınız var. Hazırlık Sınıfı: Hazırlık var ama gözünüz korkmasın, çok zor değil. Az bir çalışmayla rahat geçersiniz. Okul %100 İngilizce ama bölüme geçince derslerde hocalar genelde Türkçeye dönüyor, sadece sınavlar İngilizce oluyor. 1. Sınıf: Genel ortak dersler var. Kasmanıza gerek yok, ortalamanın üzerinde notlar almanız mümkün. Fizik dersi bizim bölümde zor, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde ise kolay. Ama bizde Calculus daha kolay. Bu da önemli bir detaydır. 1.sınıftan 2. sınıfa geçerken yaz döneminde okulun atölyesinde yapılan bir uygulama dersi (ME 199) var. Antep sıcağında okulda oluyorsunuz ama yapılabilir bir ders. 2. Sınıf: İşte asıl bölüm dersleri burada başlıyor. Termodinamik 1 ve Malzeme 1 biraz zorlar, çalışmanız gerekir. Ayrıca uygulamalı bir ders olan "Manufacturing Processes" var. Tornada top arabası yapmanız isteniyor. 2.sınıfın 2. döneminde işler biraz karışıyor. Dinamik, Mukavemet, Malzeme 2 ve Termo 2 derslerini almaya başlıyorsunuz. Dersler zorlaşır, notlar düşer, okulun uzayacağı sinyalleri alınır. 3. Sınıf (İlk Dönem): Burası tam anlamıyla Şampiyonlar Ligi A Grubu gibi. Artık düzenli çalışmayı öğrenmeniz gerekiyor. Makel 1, Process 2 ve Fluid 1 dersleri karşınıza çıkar. Özellikle Heat Transfer dersi çalışırsanız kalırsınız. Open book sınav ama kitap pek bir işe yaramıyor. Sait Hoca sizi tanırsa geçme ihtimaliniz artar. Mekanizma dersi ise çalışınca meyvesini veren bir ders. Not: Makel 1 senede sadece 1 kez açılır. Kalırsanız okul uzar. 3. Sınıf (İkinci Dönem): Burası okulun en zorlu dönemidir. Laboratuvar dersleri başlar. 13 ünitelik bir dersi iki hoca anlatır: Nihat Hoca (ilk 6 ünite), İhsan Hoca (son 7 ünite). Nihat Hoca dersi güzel anlatır ama İhsan Hoca çok hızlı geçer. Deneyler yapılır, verilen verilerle rapor hazırlanır. Vize dönemine denk getirilen bu lablar oldukça yorar. Toplamda 5-6 deney yaparsınız. Final notu açıklanmaz, sormayın bile. Laba bir kez katılmama hakkınız var ama raporu teslim etmezseniz kalırsınız. Meşhur DOM Dersi: Makine Dinamiği dersi (DOM) okulun efsane derslerinden. Sadettin Kapucu YouTube’da ders anlatıyor ama sınavlarda mutlaka tuzak sorular olur. En az bir kez kalmanız çok muhtemel. Geçme notu 45. Makel 2 ve Fluid 2: Makel 2’de hocalar iyi anlatıyor ama öğrenciye bir türlü bu ders geçmiyor. Projelerden yüksek not almaya bakın. Senede sadece 1 kez açılır, kalırsanız okul uzar. Fluid 2 için Melda Hoca’dan vizelerde yüksek almaya çalışın, finalde zorlanırsınız. (Vizelerden topladığınız kadar puan toplayın.) Enerji Sistemleri:
4. Sınıf: Artık okul uzamıştır büyük ihtimalle. Kalan dersler alınır, seçmeli derslere geçilir. Toplam 6 tane seçmeli almanız gerekir, hocalara ve ilginize göre seçim yaparsınız. Bitirme projeleri başlar. Bir tanesi bölüm içi, diğeri multidisipliner olur. 4. sınıfın ikinci döneminde artık okuldan koparsınız. Çünkü intörn mühendislik uygulaması var. Uygulama şöyle 80 iş günü boyunca bir işletmede çalışırsınız. Makine mühendisliği için o işletmede mutlaka makine mühendisi olması gerekir. Sizi denetleyen süpervizör mühendisin olması şarttır. Sonuç Olarak: Okul da güzel, bölüm de güzel. Bölgenin en güçlü üniversitelerinden biri. Zorluğunu bilen birçok fabrika ve kurum var. Ama okurken çok zorlanacaksınız. Quiz, proje, sınav derken kendinize ve çevrenize vakit ayıramaz hale gelebilirsiniz.
Umarım faydalı olur. |
|
hocam çok sağ olun genel olarak ekşi'de bu bölümü karalamışlar aklımda bazı soru işaretleri kalmıştı haliyle. burada nispeten daha olumlu yorumlar görmek mutlu etti açıkçası. ingilizcem fena değil b2 seviyesindeyim, muafiyet sınavına da girmeyi düşünüyorum haliyle. bazı hocalarım hazırlık sınavını geçmem durumunda 1 sene eğitime ara verdirildiğini söyledi yani hazırlık okumak evde yatmaktan daha mantıklı geldi bu doğruysa eğer. onun hakkında bilgi verebilir misiniz? |
|
eğer hazırlığı atlarsanız direkt bölüme başlarsınız merak etmeyin fakat bizim kykdan yurt hakkımız olsun kredi ve burs olsun eğitim süremize göre hesaplanıyor normalde 5 yıl ama sen direkt hazırlığı verirsen 4 yıla düşer |
|
|
|
Merhaba ben GAUN makine mühendisliği bölümünde öğrenciyim . Mezun olduktan sonra iş bulma süreciniz nasıldı ? Ne yapılmalı ki iyi ve büyük şirketlerde çalışalım ? Veya intörn stajımızı Antep dışında büyük bir şirkette yapalım ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|