Şimdi Ara

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
7.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Bu konu hakkında bir konu açılmış 2010 senesinde :) Ama 3 yıl geçmiş gaziantep güzel gelişen bi şehir acaba üniversiteside öylemi bilen arkadaşlar bilgilendirirlerse sevinirim. Tercihler 18 inde bitiyor buraya göre ayarlayacağım tercih sırasını. Okumak zor eyvallah mezun olduğumuzda iş imkanı bolmudur? Sonuçta artık ingsiz mühendislik beş para etmiyor. Saygılarımla

• Merhabalar. Ben gaziantep üni.'de makine müh. okuyorum.Okulun eğitim kalitesinden gayet memnunum bunu belirteyim öncelikle.Ancak arada garip hocalarda çıkmıyor değil ancak o maalesef hemen hemen her üniversitede var.Verilen ingilizce eğitim ile ilgilide şunu söyleyebilirim fen edebiyat'tan gelenlerin pek bir ingilizcesi yok ancak bölüm hocalarının ingilizcesi gayet iyi seviyede.Hakkıyla bitirirsen bölümü işsiz kalacağını sanmam ayrıca şunuda belirtmek istiyorum intern mühendislik uygulaması ile çoğu kişi iş buldu veya deneyim kazandı.Bu uygulama okuyanların önünü açan bir uygulama
    Teşekkür ederim. Muhakkakki cins hoca heryerde :) Bazı yerlerde bu uygulama hakkında olumsuz düşüncelerde var amele gibi çalıştırıyorlar gibi. Bu konu hakkında ne dşünüyorsunuz. Sizi bulmam çok iyi oldu antepte makina okuyan biri olarak. Sosyal ortam nasıldır? Veya çk ders çalışma gibi durumlar varmı? İngilizce eğitimi hakkında azçok bilgi vermişsiniz ingilizcem benm neredeyse yok anadolu lisesindeyken sevdiğim bir ders değildi acıkcası sevmeyede niyetım yoktu :)
  • Amele gibi çalıştırdıkları doğru ancak şöyle söyleyeyim, uygulama bittikten sonra çoğu intern oldukları yerde iyi maaşlarla işe başladı.Yurttan tanıdığım 1750 liraya (ilk maaş için gayet iyi bir rakam)konya'da iş buldu.Aynı şekilde gıda mühendisi biri izmir'de 2000 lira gibi bir maaşla işe başladı.Yani faydasını gördü çoğu.

Sosyal ortam için şöyle söyleyeyim ben İstanbul'dan geldiğim için biraz sönük buldum burayı başlarda ancak yavaş yavaş alıştım.Büyük şehirden geleceksen pek beklentin olmasın bunu belirteyim öncelikle.Tabii birde benim muafiyetle direk hazırlığı atlamam arkadaş ortamı oluşmasında sıkıntı arz edince baya bir zorluk yaşadım.Ancak gözlemlediğim kadarıyla iyi bir arkadaş çevresiyle yapamayacağın şey yok şehirde.Üniversite çevresi hep canlı olur genelde.Üniversite çevresinde baya eğlenebilirsin.

Makine mühendisliği zor bir bölüm bunu belirteyim ders çalışmak zorundasın sevsende sevmesende.İngilizce ile aran yoksa hazırlıkta önünde uzun bir zaman olacak.İngilizce'ni hazırlıkta geliştirmelisin yoksa bölüme geçtiğinde büyük sıkıntı çekersin.

• Kratoss12 K kullanıcısına yanıt
    Bursadan geliyorum. Dersleri bir şekilde hallederim heryerde çalışacağız yapacak birşey yok ona. Şuan balıkesir makina ile antep makina arasında gidiyorum. Bazıları antep bazıları balıkesir diyor sizede sorayım balıkesir hakkında belki çok şey bilmiyorsunuz ama antepimi tercih etmeliyim balıkesirimi? Teşekkür ederim

balıkeseride :3 prof 3 doç

antep : 11 prof 4 doç

ve benim tavsiyem konya :10 prof 6 doç

bu şekilde yaptığım kaba araştırmayı daha detaylı incelemeni tavsiye ederim, aynı zamanda akademik çalışmaları, tezleri ve projeleri incele.

http://www.tubitak.gov.tr/tr/haber/universitelere-1er-milyon-tllik-tto-destegi

bu haberide okumanı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: 101010ss

Bursadan geliyorum. Dersleri bir şekilde hallederim heryerde çalışacağız yapacak birşey yok ona. Şuan balıkesir makina ile antep makina arasında gidiyorum. Bazıları antep bazıları balıkesir diyor sizede sorayım balıkesir hakkında belki çok şey bilmiyorsunuz ama antepimi tercih etmeliyim balıkesirimi? Teşekkür ederim

Antep bulunduğu puan diliminde tartışmasız en iyisi.Dersleri de zordur.Ona göre :)

DONANIMHABERE ÖZEL ALİEXPRESS İNDİRİMLERİ!!!

Çukurova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet Konyada fena değil ama sanırım benim tercihim Antep olacak. Uzak ama problemde değil benim için. Yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim.
    Önceden belirttiğim gibi istanbul'dan geliyorum bende ve balıkesir makine'de okuyan bir çok arkadaşım var.Dersleri çok daha hafif bir tempoda işliyorlar onu belirteyim öncelikle.Yakında olması evet senin için avantaj sağlar ancak eğitim kalitesi Antep'in yanına yaklaşamaz bana kalırsa.Biz autocad ile cebelleşirken onlar daha perspektif çiziyorlardı.
  • arkadaşlar ben bişey sorucam 2. öğretimler 1. öğretime giren hocalar aynı mı 1 . ye iyi 2 . ye daha dandik hocalar girmiyo değilmi bide 2. öğretim fiyatına 1.400 civarı bişe yazıo bu 1 dönemlik mi ?

harc parasini iki donemde yatirman gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kratoss12 -- 17 Temmuz 2013; 3:00:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ben Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden yeni mezun oldum. Bu yazıyı, bölümü yazmak isteyenler için birkaç tavsiye ve bilgi vermek amacıyla kaleme aldım.

Kredi Hakkı:

Not ortalamanız 2.0’ın altındaysa 22 kredi alabilirsiniz. 2.0’ın üstündeyse 26 krediye kadar çıkabilirsiniz. Ancak ortalamanız 3.0’ın üstündeyse 30 kredi alma hakkınız var.

Hazırlık Sınıfı:

Hazırlık var ama gözünüz korkmasın, çok zor değil. Az bir çalışmayla rahat geçersiniz. Okul %100 İngilizce ama bölüme geçince derslerde hocalar genelde Türkçeye dönüyor, sadece sınavlar İngilizce oluyor.

1. Sınıf:

Genel ortak dersler var. Kasmanıza gerek yok, ortalamanın üzerinde notlar almanız mümkün. Fizik dersi bizim bölümde zor, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde ise kolay. Ama bizde Calculus daha kolay. Bu da önemli bir detaydır.

1.sınıftan 2. sınıfa geçerken yaz döneminde okulun atölyesinde yapılan bir uygulama dersi (ME 199) var. Antep sıcağında okulda oluyorsunuz ama yapılabilir bir ders.

2. Sınıf:

İşte asıl bölüm dersleri burada başlıyor. Termodinamik 1 ve Malzeme 1 biraz zorlar, çalışmanız gerekir. Ayrıca uygulamalı bir ders olan "Manufacturing Processes" var. Tornada top arabası yapmanız isteniyor.

2.sınıfın 2. döneminde işler biraz karışıyor. Dinamik, Mukavemet, Malzeme 2 ve Termo 2 derslerini almaya başlıyorsunuz. Dersler zorlaşır, notlar düşer, okulun uzayacağı sinyalleri alınır.

3. Sınıf (İlk Dönem):

Burası tam anlamıyla Şampiyonlar Ligi A Grubu gibi. Artık düzenli çalışmayı öğrenmeniz gerekiyor. Makel 1, Process 2 ve Fluid 1 dersleri karşınıza çıkar.

Özellikle Heat Transfer dersi çalışırsanız kalırsınız. Open book sınav ama kitap pek bir işe yaramıyor. Sait Hoca sizi tanırsa geçme ihtimaliniz artar.

Mekanizma dersi ise çalışınca meyvesini veren bir ders.

Not: Makel 1 senede sadece 1 kez açılır. Kalırsanız okul uzar.

3. Sınıf (İkinci Dönem):

Burası okulun en zorlu dönemidir. Laboratuvar dersleri başlar. 13 ünitelik bir dersi iki hoca anlatır: Nihat Hoca (ilk 6 ünite), İhsan Hoca (son 7 ünite). Nihat Hoca dersi güzel anlatır ama İhsan Hoca çok hızlı geçer. Deneyler yapılır, verilen verilerle rapor hazırlanır. Vize dönemine denk getirilen bu lablar oldukça yorar. Toplamda 5-6 deney yaparsınız.

Final notu açıklanmaz, sormayın bile. Laba bir kez katılmama hakkınız var ama raporu teslim etmezseniz kalırsınız.

Meşhur DOM Dersi:

Makine Dinamiği dersi (DOM) okulun efsane derslerinden. Sadettin Kapucu YouTube’da ders anlatıyor ama sınavlarda mutlaka tuzak sorular olur. En az bir kez kalmanız çok muhtemel. Geçme notu 45.

Makel 2 ve Fluid 2:

Makel 2’de hocalar iyi anlatıyor ama öğrenciye bir türlü bu ders geçmiyor. Projelerden yüksek not almaya bakın. Senede sadece 1 kez açılır, kalırsanız okul uzar.

Fluid 2 için Melda Hoca’dan vizelerde yüksek almaya çalışın, finalde zorlanırsınız. (Vizelerden topladığınız kadar puan toplayın.)

Enerji Sistemleri:

1. sınıf 2. döneminin en basit dersi. Hoca da zorlamaz ama devam zorunluluğu vardır.

4. Sınıf:

Artık okul uzamıştır büyük ihtimalle. Kalan dersler alınır, seçmeli derslere geçilir. Toplam 6 tane seçmeli almanız gerekir, hocalara ve ilginize göre seçim yaparsınız.

Bitirme projeleri başlar. Bir tanesi bölüm içi, diğeri multidisipliner olur.

4. sınıfın  ikinci döneminde  artık okuldan koparsınız. Çünkü intörn mühendislik uygulaması var. Uygulama şöyle 80 iş günü boyunca bir işletmede çalışırsınız. Makine mühendisliği için o işletmede mutlaka makine mühendisi olması gerekir. Sizi denetleyen süpervizör mühendisin olması şarttır.

Sonuç Olarak:

Okul da güzel, bölüm de güzel. Bölgenin en güçlü üniversitelerinden biri. Zorluğunu bilen birçok fabrika ve kurum var. Ama okurken çok zorlanacaksınız. Quiz, proje, sınav derken kendinize ve çevrenize vakit ayıramaz hale gelebilirsiniz.

Umarım faydalı olur.

• afa46 A kullanıcısına yanıt

hocam çok sağ olun genel olarak ekşi'de bu bölümü karalamışlar aklımda bazı soru işaretleri kalmıştı haliyle. burada nispeten daha olumlu yorumlar görmek mutlu etti açıkçası. ingilizcem fena değil b2 seviyesindeyim, muafiyet sınavına da girmeyi düşünüyorum haliyle. bazı hocalarım hazırlık sınavını geçmem durumunda 1 sene eğitime ara verdirildiğini söyledi yani hazırlık okumak evde yatmaktan daha mantıklı geldi bu doğruysa eğer. onun hakkında bilgi verebilir misiniz?

• eğer hazırlığı atlarsanız direkt bölüme başlarsınız merak etmeyin fakat bizim kykdan yurt hakkımız olsun kredi ve burs olsun eğitim süremize göre hesaplanıyor normalde 5 yıl ama sen direkt hazırlığı verirsen 4 yıla düşer

hocam çok sağ olun her şey için, çok yardımınız dokundu

rica ederim tercih listenize eklediniz mi

Merhaba ben GAUN makine mühendisliği bölümünde öğrenciyim . Mezun olduktan sonra iş bulma süreciniz nasıldı ? Ne yapılmalı ki iyi ve büyük şirketlerde çalışalım ? Veya intörn stajımızı Antep dışında büyük bir şirkette yapalım ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

evet garanti tercihlerimde 1. sıraya yazdım. Tekrardan teşekkür ediyorum ilginiz için

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.