< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Gazi tıp nasıl (2. sayfa)

-
-
Faydalı konu up
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çok kötü bi lisede okuduğum için beni son 2 sene özele yolladılar adam gibi ortamda ders çalışsın diye o dönem ben mezuna kalacağım demiştim ailem arkadaşlarım kimse bir şey demedi rehberlikçim zorla tercih yaptırmaya kalktı yok yaz gitsin en kötü 2 yıllık yaz sonra 4 e tamamlarsın mezuna sakın kalma falan kafamın etini yemişti sırf biz şu kadar kişiyi üniversiteyr yerleştirdik diyebilmek için karşısındakinin ilgisi nedir planı nedir umrunda değildi adamın abi ben o dönem kalbimin sesini dinlemiştim bu yolu seçtim iyi ki de seçmişim hocama kalsa şu an en kötü okul olsun yine de okuyordum sırf üniversite okumuş olmak için tercih yapılır mı o yüzden buradaki mesajlarda da görüyorum siz o okulunuzdaki dershanenizdeki rehberlikçiniz için sadece bir portföysünüz 2 sene sonra yanına gidin suratınıza bakmaz o yüzden kendinizi iyice tartın ben neyim ne yapmak istiyorum neye ilgim var x okula gitsem mutlu olacak mıyım sorularını kendinize sorun sonrasında ne yapmak isterseniz onu yapın kimse sizi sizden daha iyi tanıyamaz herkese ezbere lafla iş yaptırmaya kalkan insanları değil kendinizi dinleyin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
ben de tercihlerimde gazi tıpa yer vermeyi düşünüyorum lütfen yardımcı olun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yok abi averaj donanımhaber ucubesinin yapması gereken postları trolleyip konuyu yemek
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
up
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Mezunu geldi açılın.
Gazi eskiden kolay bir okuldu, çıkmış soru oranları yüksekti sonra 2015'ten sonra aşırı zorlaştı fakülte, hem ilk 3 senede, hem de stajlarda.
Öncelikle çıkmış sorma oranları çok azaldı, Tıp Eğitimi Anabilim dalı bilerek azalttıklarını söyledi.
Ardından Klinik Bilgileri Eğitimi dersi geçme notuna etki ederken bunu kaldırdılar bu dersten herkes 90-100 alırdı o yüzden bu durum kalma oranlarını arttırdı.
Eskiden klinik eğitimi iyi, temel bilim eğitimi kötüydü. Temel bilimi hala kötü, Tıp dışından gelen (veteriner, mikrobiyolog vs.) çok öğretim görevlisi var, bunların tıbbi bilgisi olmadığı için tıp eğitimleri de zayıf. Adam anatomide en alakasız yapıları sorarken cerrahi olarak en kritik yapıları sormaya dahi tenezzül etmezdi.
Klinik eğitimse epey kötüleşti, özellikle kontenjanların aşırı artması, bir vizitte 10 öğrenciyle dolaşıldığı için hasta odasına dahi sığamıyorsun, en çok öğrenmen gereken vizitlerden hiçbir halt öğrenemiyorsun bir de maalesef en iyi hocalar ya özele gidiyor, ya da emekli oluyor bazıları da artık derse bile girmiyor.
Hastanenin yeri ise merkezi ulaşımı çok kolay, dolmuş, otobüs, metro her şey var.
En gıcık kaptığımız özellik öğrencilere özel alan olmaması, kare çarşı denilen bir yer var, güya burası öğrencilere özel tasarlanmış ama gelir olsun diye hasta ve yakınlarına da açıldığı için oturmaya dahi yer bulamıyorsun öğle aran çöp oluyor resmen.
İntörnlüğü de aynı hacettepe ve ankara gibi rezalet sanırım Ankara'da o konuda en iyisi YBÜ, onlar şehir hastanesinde oldukları için herkesin iş tanımı belli, kimse o iş tanımının dışına çıkamıyor.
İntörlüğü kötü derken mesela gece genel cerrahi nöbetçi personeli kapısını kilitler uyur, tüpleri sana götürtürler, hemşireler biz sabah kanı almıyoruz derler, kanları sen alırsın, hemşireler biz covid hastalarına bakmıyoruz der, covid hastalarının kan şekerine dahi sen bakarsın vs.
Gidip de memnun bir şekilde mezun olan bir elin parmağını geçmez, zaten TUS sonuçlarında da İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi zaman zaman Gazi'yi geçiyor, normalde bu kadar yeni iki üniversitenin Gazi'nin yanına dahi yaklaşamaması gerekirdi ama durum bu maalesef.
İmkanınız varsa gidin intörn hekim arkadaşlarla konuşun, sizi daha fazla aydınlatacaklardır.
-
Yazmasam mı diye düşünmeye başladım harbiden yazmasam mı kötü mü cidden
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X