Şimdi Ara

Gastronomi fark nedir bilenler yazsın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Okan ygs ile 405 ile alıyor antalya ts ile 370 alıyor farkları nedir bunların ygs ve ts çok fark varmıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ts-1 sanırım + özel sınavla alıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: uniquee_x3

ts-1 sanırım + özel sınavla alıyor

eğitim kalitesi sizce hangisinin daha iyidir hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qazwsx21

quote:

Orijinalden alıntı: uniquee_x3

ts-1 sanırım + özel sınavla alıyor

eğitim kalitesi sizce hangisinin daha iyidir hocam?

gastronomi okuyacaksan gaziden şaşma diyolar pek bilgim yok
  • Ben Anadolu üni. Gastronomi bölümündeyim. Aklına takılan soruları sorabilirsin.

Öncelikle Ts Ygs olayını anlatayım. Ygs 4 YGS sınavındaki başarı puanına göre esas alınarak bölüme girmene yarayan puan türü. Bu puan türü genelde özel üniversitelerdeki ve yüksekokul çatısı altındaki gastronomi bölümleri için geçerli. Yüksekokul olduğuna bakma bunlarda da gastronomi eğitim süresi 4 yıldır. Bunlara Çanakkkale 18 Mart Üni. Yeditepe, Özyeğin vs örnek olabilir.

TS Puan türü ise, hem ygs puanını hem de Lys 3 ve Lys 4 puanının ortalaması alınarak hesaplanan puan türüdür. Devlet üniversitelerindeki çoğu gastronomi bölümü TS puanına göre alır. Benim okuduğum Anadolu Üni. dahil.

Bence TS puanıyla girmek daha kolay ve zaten gastronomi eğitimini veren en iyi devlet okulları da ts puanıyla alıyor. LYS 3 VE 4 edebiyat,coğrafya,tarih ve felsefen oluşuyor ve bu bölümü kazanabilmek için Lys 3 ve 4 te iyi puan yapmaya bak yani sözele ağırlık vereceksin.

Eğitim aşamasına gelirsek sözelle girdiğin bir bölüm olmasına rağmen 4 sene boyunca sayısal derslerde var. ( 3 dönemdir muhasebe dersinin her türlüsünü gördük :( )
    Gastronomi bölümü size sadece güzel yemekler yapıp tabakları nasıl daha iyi süzlerizi öğretmiyor. Bu bölümden mezun olduğunuzda kendi işletmenizi açacak kadar tecrübe ve bilgiye sahip oluyorsunuz. Bana kalırsa 5 yıl içinde bu bölüme girecek olan herkesin işi garanti. Aşırı bir öğretim elemanı açığı var ve akademik anlamda düşünürseniz şansınız nerdeyse %99. 4sene oku üniversitede hoca ol rahat. Bu bir tercih tabi. ben düşünmüyorum orası ayrı :)

Lafın kısası kesinlikle önereceğim bölüm derslerde canı sıkılan menemen yapıp bakkaldan da ekmek alıp yiyor.sınavlarda da yemek yapıyoz sen düşün.eğlenceli yani

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.