Şimdi Ara

Garmin Nuvi 310 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
0
Favori
12.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: orhan44

@keremka34 bu navigasyon cihazlarında iki seçenek varmış en kısa yoldan götür veya en hızlı yoldan götür diye o seçenekleri kurcalayın isterseniz
    NOT:Bana soru sormayın bende navigasyon cihazı yok sadece yardımcı olmak istedim...

saol yardımın için ama dostum inan denemediğim alternetifler denemediğim olasılıklar kalmadı
    acaba tomtom alsam ondada aynı şey (feribot problemi geçerli mi)

üstadlar eğer bu problemler her navigasyonda mevcut ise demekki tr de halen oturmuş bi navi programı yok sanırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: keremka34

quote:

Orjinalden alıntı: orhan44

@keremka34 bu navigasyon cihazlarında iki seçenek varmış en kısa yoldan götür veya en hızlı yoldan götür diye o seçenekleri kurcalayın isterseniz
    NOT:Bana soru sormayın bende navigasyon cihazı yok sadece yardımcı olmak istedim...

saol yardımın için ama dostum inan denemediğim alternetifler denemediğim olasılıklar kalmadı
    acaba tomtom alsam ondada aynı şey (feribot problemi geçerli mi)

üstadlar eğer bu problemler her navigasyonda mevcut ise demekki tr de halen oturmuş bi navi programı yok sanırım

valla arkadaşlar sabah ola hayrola
    sabah olsun beylikdüzü media markt a gidip nuvi 310 umu iade edicem yerim ben böle cihazı
    bu saate kadar 3 4 foruma baktım araştırma yaptım navigasyon cihazı alacak kişilere de tavsiye edeyim

en çok tavsiye edilenler
    1-igo yazılımlı cihazlar
    2-başarsoft yazılımlı cihazlar

he bu arada next next star ında navileri varmış genel olarak sn tekcan diye bi yöneticinin bu cihazlarla alakasını gördüm
    next cihazı da piyasada fazla olmamasına rağmen genel olarak bi şikayet yok...
    next te igo yazılımını kullanıyo çok ilginçtir ki budapeşte firmasıymış

dünyaca ünlü garmin aldıkta ne oldu -->garmin firması zengin oldu :D

bu saate kadar edindiğim bilgiler bunlar arkadaşlar paylaşmak istedim sevgiler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremka34 -- 5 Aralık 2008; 6:14:24 >

• ya valla iş yılan hikayesi oldu ilginc bi şekilde baytekin cihaz çalışıyo diye gönderiyo adamlardan alıyorum cihazı iki gun çalışıyor sonra baglantı kopuyor ve cihaz çalışmıyor .. . bu 5. olcak ama yine yollicam ne sacma iş bu sakın garmin almayın...
  • Uzun süredir foruma girmiyordum... Ben de birkaç şey yazayım...

2008 yılının sonunda aldığımı buraya yazmıştım Garmin Nüvi 310'u. Bu zamana kadar epey test etme fırsatı buldum. İstanbul'da şehir içinde, otobanda, Bursa'da, Bursa şehir içinde test ettim. Genel olarak cihaz çok çok iyi. Benim işime çok yaradı, üstelik doğma büyüme İstanbullu olmama rağmen bilmediğim sokakları, kestirme yolları buldum adres sorma derdi olmadan... POI'ler ise çok kullanışlı ama nedense bana ATM'ler lazım oluyor hep o yok :) Havaalanından olivium'a onlarca kez gitmiş olmama rağmen hep kullanıyorum, o yolu bi türlü öğrenemedim. Üstelik 3 yıl zeytinburnunda yaşadım :) Çengelköyde sıkışık sahil trafiğinde ara sokağa daldım, trafiği ekarte edip en az 30 dk. kazandım... Bütün yolu tıkır tıkır tarif etti... Arnavutköy ilçesinde terkos taraflarını gezerken bilmediğim yerleri bu cihaz sayesinde öğrendim. Bursa'da bilmediğim semtlere giderken çok rahatım. Kısacası cihaz yanımda iken kendimi güvende hissediyorum.

Tabi ki bu cihazın artıları olduğu gibi eksileri de var.
    - Pili çok az gidiyor (max 2 saat dayandırabildim ben) Ama çok problem değil, çakmak şarjı iş görüyor
    - Sesi maximumda bile çok iyi duyulmuyor, müziği kapatmak gerekebiliyor ama idare eder
    - Otobana çıktınız, 2 km sonra dönecekseniz "2 km sonraaa" deyip kalıyor alet adamı tilt ediyor "sonra" ne ulen, yol mu bitiyor :) Böyle otoban gibi uzun süre dümdüz gidilen yollarda bir de örneğin "5 km sonra soldan git" diyor, sanki "5 km'ye kadar sağdan git, sonra soldan git" der gibi, halbuki orada "5 km boyunca soldan gidebilirsin" demek istiyor yani ilk çıkışımız 5 km sonra, rahat ol demeye getiriyor. Bu tercümeden kaynaklanan bir hata sanırım. Yolun sağına yanaş birazdan sağa döneceğiz anlamında "sağdan git" diyor bunu "sağdan çık" ile karıştırmamak lazım, zira insan "sağdan git"i duyunca sağa dönebilir direk... Bir de anayoldan arayola dönüşler için "sağdan çık" diyor, bazen de ağdalı bir şekilde "sağdaaaki rampadan çık" diyor ben de yokuş çıkıcaz sanıyorum halbuki yol yokuş aşağı ise de "rampadan çık" kelimesini kullanıyor, "höyt noluyo len, rampa nerde" diye panik oluyo insan...
    - En önemlisi ise yol tariflerinde sıralamalarda uydudan kaynaklanabileceğini düşündüğüm bazı hatalar yapabiliyor. Örneğin düz gidiyorsunuz ileride önce sola, sonra sağa dönmeniz gerek. Alet "sola dön" demeden ekranda tamamen doğrusunu göstererek "sağa dön" diyebiliyor. Veya düz gidiyorsunuz, yol ileride V oluyor, bir de tam sağa içeri dönüş var. Alet "sağa dön" diyor, fakat o sağ V'nin sağımı yoksa tam 90 derece sağ mı ancak ekrana bakarak anlayabiliyorsunuz, bu da tehlike yaratabiliyor. Bu biraz da yolların durumu ile ilgili, öyle saçma yollar, öyle saçma dönüşler var ki ülkemizde... Ben hasbelkader birçok Avrupa ülkesi gezdim, tabi ki tüm taksilerde navigasyon cihazı var, tabi ki yollar dümdüz, tabi ki sorun falan yok :) Atina'da bile ki Yunanistan Avrupa'nın en dandik ülkelerinden biri (İtalya ve İspanya ile beraber Akdeniz grubu, aynı bizim gibiler, yarı-düzenli hayat var) olmasına rağmen navigasyon çatır çatır çalışıyor...

Neyse yol tariflerine biraz alışmak lazım cihazın... Bir de gözucu ile ekranı arada bir kontrol etmek gerek, ne olur ne olmaz diye. Ben yukarıda saydığım şeylerin hepsine 4-5 kullanım sonra alıştım. Sonuç olarak cihaz parasını hakediyor mu; sonuna kadar evet...

Herkese iyi gezmeler...

• Evet arkadaşım "rampa" kelimesi bana da biraz tuhaf gelmişti başlarda, ama kullanıdıkça alıştım. Rampa yerine kavşak dese daha iyi oludu sanki. Biz genelde rampayı yokuş yukarı anlamında kullanıyoruz ama çeviride tuhaflık var. İlk zamanlar hiç anlayamıyordum ne demek istediğini, İzngilizce'ye çevirdim, sonra neyin nezaman ne anlama geldiğini öğrenince tekrar Türkçe'ye çevirdim seslendirmeyi.

Seslendirme ile ekran uyarısı arasında zaman zaman çok büyük uyumsuzluklar olduğu da doğru, bu nedenle gözüm hep ekranda oluyor. Dönüşlerde de, ortalama hızınız ile anlık hızınız arasında aşırı fark olursa sapıtabiliyor. Örneğin bir süre yavaş gitmişseniz ve dönmeye yakın hızlanmışsanız seslendirme geç kalabiliyor, aynı şekilde ortalama hızınız yüksekse son anda yavaşladığınızda daha dönüş yeri gelmeden dön komutu geliyor. En iyisi ekrandaki falanca metre yazısını takip etmek.

Cihazı verimli kullanabilmek için dilinden biraz anlamak ve alışmak için kendinize zaman tanımak gerekiyor.

İşim gereği sadece adres bilgisi ile ulaşmam gereken yerler oluyor. Şirketten çıkarken adresi girdiğimde noktayı bulursa gönül rahatlığıyla yola koyuluyorum. Eğer adresi bulamazsa ( belediyelerimiz sağolsun senede 4 kere sokak adı değiştiriyorlar ) rastgele deyip düşüyorum yola, cihazda direk noktayı bulamadığım için hedefin çevresinde 1,5 saat dolandığım bile oldu :) %80'inde ise elimle koymuş gibi buluyorum adresi...

Sağolasın GPS...

• Arkadaşlar merhaba,

bana yurt dışında GARMIN nuvi 310 geldi. Fakat menü ve ses seçeneklerinde türkçe yok. Garmin.com.tr den güncelledim ama yine yok....

Bu sorunu nasıl halledebilirim?

şimdiden teşekkürler....
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.