Şimdi Ara

Garmin Nuvi 2407LT - 2507LT Navigasyon Cihazları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
296
Cevap
5
Favori
19.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hemen bilgilendirme yapayım; Belirtmiştim Ankara'da ilk fırsatta Trafik Datası konusunda deneme yapacaktım. Cihaz kutusu içinden çıkan kablo ile Trafik Mesajlarını alamıyorsunuz. Bir hata olup olmadığını teyit için Baytekin Ankara'yı aradım. Görüşme sonucu şu;

"Cihaz kutusundan çıkan araç şarjı ile Trafik Bilgi mesajlarını alamazsınız. Cihazınız içinde TMC alıcısı ve yazılımı vardır, trafik bilgi mesajlarını online alabilmeniz için GTM-35 Traffic Receiver isimli alıcı kablonuzun da olması gereklidir. Kablo fiziksel özellik olarak diğer kablodan kolayca ayırt edilebilir; biraz daha kalındır. Bu kabloyu cihazınızı bağladığınızda ekran üzerinde tarfik yoğunluğu oyarıları belirecektir. Başka bir ayar yapmanıza gerek yoktur. GTM-35 Kablo şu an stoklarımızda mevcut , .... (Ankara adreslerini verdiler) adresimize uğramanız halinde derhal teslim edebiliriz. Fiyatı KDV Dahil 180 civarındadır." dedi görüştüğüm arkadaş özetle. Ben de adresi aldım ama Kavalıdere tarafına gitmeye zamanım kalmadığı için alım işini bir sonraki gidişime erteledim.
    Açıkçası biraz hayal kırıklığı oldu... Ama alacağım.

Genel değerlendirmem; Ankara içi rotalama gayet iyi, neredeyse hatasız (Tabii kullandığım root'lar için geçerli bu yorumum; Ankara geneli için konuşamam) navigasyon yaptım. Hava şartları çok kötüydü; buna rağmen uydu bağlantısı kopması 2-3 defa kısa süreli oldu. Biraz tekrar bağlanma uzun sürüyor gibi görünse de eve döndüğümde baktığım gpx iz kayıtlarında kopuklukları göremedim. Demek ki burada yazılımsal bir eksik var.

Bir şey dikkatimi çekti; Rota dışına çıktığımızda yeniden Rota hesaplaması yapmıyor veya geç yapıyor. Bu konuda tecrübe yaşayan var mı? Yoksa ben kötü hava şartlarına bağlayacağım.

Saygılar

• Sevgili dostum benim cihazım 2567 ve kutunun içinden çıkan şarj aletini kullanıyorum ayrıca bir kablo almadım ama ne zaman yola çıksam eğer trafik yoğunluğu varsa Rotanızda trafik yoğunluğu var diye uyarıyor ve ekranın sağ tarafına bir bölüm açılıyor ordada ne kadar geçikeceğimiz yazıyor. belki sizin aldığınız cihazda bu özellik yok o yüzden ayrıca kablo almanız gerekiyordur. Cihazda rota dışına çıktığınızda ise diğer cihazlar gibi yeniden hesaplanıyor demiyor sessiz olarak hemen hesaplıyor havanın kaplı lmasıda etkiler elbette bende bugün hep yollardaydım hiç öyle birşey yaşamadım.
  • ipekmehmet İ kullanıcısına yanıt
    Müdürüm teşekkürler; aracınızdaki kablonuz bu mu?

Garmin Nuvi 2407LT - 2507LT Navigasyon Cihazları

Yoksa bu mu?

Garmin Nuvi 2407LT - 2507LT Navigasyon Cihazları

Bildirime göre cihazların (Nüvi 2407LT) kutularından bu kablo çıkıyormuş.

• DD252Admin kullanıcısına yanıt
    Garminde kopmaların olmaması lazım, yazılımsal olabilir. Çünkü ben iphone 4 kullanıyorum, başarsoft haritalı igo bahsettiğim yazılım, dünkü yağmurda, hiç kopma yaşamadığım gibi, ilk defa gittiğim erciyes işyerleri sitesindeki bir atölyeyi hiç hatasız buldum sözkonusu navigasyon ile. Üstelik bu cihazdaki navigasyon donanımı standart. Yani glonass vs hiçbir şey yok. Garmin sektörün liderlerindendir, açıkçası kopma olmasına şaşırdım.
    Tek dezavantajı, güncelleme diğer cihazlardan epey sonra geliyor.
    Not: 2 yıldır kullandığım tomtom yazılımının güncelleme süresi doldu ve alet çöp oldu. Zira yeni yazılım yaklaşık 100 lira civarı ve bence değmez. Zaten arada yanlış yöne sokuyordu, haritası başarsoft kadar iyi değildi. Bende igo ile devam ediyorum, şu ana kadar memnunum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci fotoğraftaki kablodan çıktı.
    Teşekkürler; aynı kabloya sahibiz. Şimdi daha netleşti; siz Trafik mesaj ve uyarılarını alabiliyorsunuz, ben alamıyorum. Her iki cihaz da Trafik uyumlu.
    Yarın bu konuyu Baytekin tarafında takip edeceğim, ve herkesi bilgilenidreceğim.

Saygılarımı sunarım sayın Müdürüm
  • DD252Admin kullanıcısına yanıt
    Slm DD252Admin,

RDS TMC alicisi ilk kabloda var.. (kablonun ortasındaki, kulaklıklardaki ses ayari vb. gibi isler icin konan kesim gibi bir kucuk eklenti)
    ikinci kabloda ise yok.

Cihazinizin TMC yetenekli olmasi demek, RDS TMC ile uyumlu kablo taktiginizda calisabilecek demek.

Benim bildiklerim bu... gerisini ilgili firma daha net verebilir..

Saygilarimla,

Alim K.
  • akucukpehlivan A kullanıcısına yanıt
    Bilgi paylaşımınız için teşekkür ederim Alim bey,

Evet, benim Ankara Baytekin'den aldığım bilgi de bu doğrultuda. Ancak sayın @ipekmehmet ve sayın @ERG81 kullanıcıların yorumlarına göre bahsedilen (bu konu içindeki üst mesaajlardan anladığım kadarıyla) kutu içinden çıkan standart kablo ile de Trafik Mesaj ve yoğunluk uyarılarının alınabildiğini görüyorum.

Her iki cihazın kablolarının aynı olduğu varsayımından yola çıkarak; diğer 2 cihaz kullanıcılarının TMC mesajlarını alabildikleri halde benim cihazımda ne eksik veya nerede hata yapıyorum ki "bu kablo TMC yayınlarını almak için uygun değildir Daha detaylı bilgi içinwww.garmin.com/traffic adresine bakabilrsiniz" şeklinde uyarı vermekte.

Bunu da yarın Baytekin İstanbul ile görüşme sonucu anlayabileceğim.

Saygılar

• DD252Admin dost evet kablolar aynı ama cihazımız farklı tam olarak bilmiyorum ama 2507 ile 2567 nin özellikleri aynımı aynı ve sadece ekran büyüklüğü farkı varsa bir şeyleri eksik yapıyorsunuz demektir. Ankara baytekine sormayın burdakiler birşey bilmiyor İstanbuldakilere sorun. iyi günler.
  • garmin 2407 için bu cihazlara ihtiyaç yok zaten cihazda gömülü trafik alıcısı var. baytekin den bilgi alabilirsiniz.
  • hkbasar H kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Haklısınız ; cihazda TMC yapısının olduğunu biliyoruz. Bilmek istediğimiz yayınları hangi kablo/araç şarjı ile alabiliyor. Standart araç şarjı aparatı ile alabiliyor mu (yani kutudan çıkan) yoksa diğer bir GTM serisi alıcı kablolu araç şarj adaptörü mü alınması gerekiyor?

Benim cihaz ambalajı içinden çıkan kablo -ki ambalajı ilk ben açtım, cihazı ilk eline alan benim- ile bu yayınları alamadım. Yazılanlara göre bu araç şarj kablosuyla yayınlar alınabiliyormuş.

Hoş şu an cihazım Baytekin'de ve dün telefonla bilgi verdiler "Cihazınız bize ulaşmıştır, gereken yapılacaktır" şeklinde. Bekliyorum ben de...

Saygılar
  • Aynen öyle kutu içerisinden çıkan şarj kablosu ile oluyor. gtm 35 e ihtiyaç yok. Yalnız bir güncelleme yapılması gerekiyor. garmin webupdater den indirilen program ile, baytekinden ayrıntıları sorabilirsiniz.
  • Selamlar arkadaşlar;

Bu gün cihazım Garmin Türkiye (Baytekin)'den geldi. Araç şarj adaptörü değişmiş, güncellemeleri yapılmış ve isteğim doğrultusunda testleri yapılmış şekilde Servis Raporu düzenlenmiş.

Ben de hemen 95-100 Km. civarında bir test sürüşü gerçekleştirdim. Hiç bir sorun yok; Trafik Testi de artık Ankara veya İstanbul tarafına gittiğim bir güne kaldı... Önümüzdeki hafta Ankara olabilir büyük ihtimalle.

Bu süreçte telefonla irtibat halinde olarak her türlü bilgiyi benimle paylaşan Baytekin Teknik Ekibine, özellikle bu ekipten 3 kişiye (onlar kendilerini biliyor) teşekkürlerimi sunuyorum. Ellerine, emeklerine sağlık

Bu süreçte bir kez daha kanıtladılar ki; Baytekin Teknik Servisi son derece profesyonelce çalışan bir ekip; konularında uzman kişilerden oluşan bu ekip, bence Türkiye'de 1 numara.

Saygılar herkese

• DD252Admin dost test sonucunu bekliyoruz inşallah istediğiniz gibi olur .
    Selamlar Müdürüm,

Bu hafta gidemedim bu seçim mevzusuna takıldım. P.Tesi inşallah... Bilgi vereceğim.

Cihaz yönünde şu an hiç bir sıkıntı yok; yaşadığım tüm sorunlar şarj adaptörü ile ilgiliymiş sanırım. Değişince kalmadı.

Saygılar
  • Selamlar,

Cihazımı düm Ankara'da denedim arladaşlar. Trafik Yayınlarını alabiliyorum artık. Şöyle bir kesin sonuç yazabiliriz buraya;

2407 LMT Cihazlar, kutu içeriğinde bulunan TMC Receiver/Araç şarj adaptörü ile Trafik bilgileri ve uyarılarını alabiliyor.

Haricen bir donanım veya aparat almaya gerek yoktur.

Bu konuda bana yardımcı olmaya çalışan tüm dostlarıma teşekkür ederim.

Saygı ve sevgilerimle
  • Evet sonunda başardınız benim cihazın çalışıpta sizinkinin çalışmaması ilginçti bende modelden dolayımıdır diye düşünmüştüm açıkçası neyseki sorun çözülmüş güle güle kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DD252Admin

Selamlar,

Cihazımı düm Ankara'da denedim arladaşlar. Trafik Yayınlarını alabiliyorum artık. Şöyle bir kesin sonuç yazabiliriz buraya;

2407 LMT Cihazlar, kutu içeriğinde bulunan TMC Receiver/Araç şarj adaptörü ile Trafik bilgileri ve uyarılarını alabiliyor.

Haricen bir donanım veya aparat almaya gerek yoktur.

Bu konuda bana yardımcı olmaya çalışan tüm dostlarıma teşekkür ederim.

Saygı ve sevgilerimle

sevindim, cihazın kutusunun üzerinde LMT yazıp ta trafiği almaması olmazdı zaten. benim için de alternatif bir ürün oldu

• agtr A kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle tavsiye ederim Dostum; Harita konusundaki efsanelerden arınabilirsiniz. Ben 3 defadır Ankara'da deniyorum; ki son denemem Trafikli şekilde oldu. Yoğunluk uyarısı vermeyen arterlerde trafik gerçekten akıcıydı.

Çok şık bir cihaz; küçük, hafif, parlak güneş ışığında bile rahatlıkla okunbilen -benim için en önemli kriter buydu- , parlama yapmayan Mat ekran...

Arayüz, Yön tabelaları, yarım ekran Kavşak görüntüleri (bu görüntüler her kavşakta farklı, kavşağın şekline göre görünüyor.)

Bir de Garmin yönünde hep sıkıntı yaratan (bilmeyenler için) Harita güncellemeleri olayı aşılmış. Cihazınızı Garmin Express ile tek tuş ile tüm (yazılım ve harita) güncellemelerinizi alıyorsunuz.

Garmin cihazı bağladığınızda kandine lazım olanları alıyor (log, error kayıtlar vs.) size lazım olanları da cihazınıza yüklüyor.

Yeter bence, yetmez mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DD252Admin -- 1 Nisan 2014; 13:54:22 >

Teşekkürler tekrar Müdürüm;

Sizdeki cihaz bende olsa O bluetooth ile neler yaparım bilseniz... Siz de güle güle kullanın.

Saygılar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.