Şimdi Ara

Garmin Akıllı Saat (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.603
Cevap
40
Favori
95.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba,



    Fenix 5 almayi dusunuyorum, ancak yurtdisi yorumlarda ozellikle siyah renkte kolay cizilme sorunu varmis siz hangi rengi onerirsiniz, ayrica gps de sorunlar oldugu yazilmis pek tavsiye edilmiyor. Alternatif olarak forerunner 935 de alabilirim.


    Sizin goruslerinizi alabilir miyi



    Selamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi btyz -- 3 Kasım 2017; 23:41:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: btyz

    Arkadaslar merhaba,



    Fenix 5 almayi dusunuyorum, ancak yurtdisi yorumlarda ozellikle siyah renkte kolay cizilme sorunu varmis siz hangi rengi onerirsiniz, ayrica gps de sorunlar oldugu yazilmis pek tavsiye edilmiyor. Alternatif olarak forerunner 935 de alabilirim.


    Sizin goruslerinizi alabilir miyi



    Selamlar.

    Forerunner, bildiğim kadarıyla 5in aynısı. Sadece kasası plastik, dolayısıyla spor yaparken takmak daha rahat olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sade ve şık görünümlü bir saat. Ancak sadece adımını ve nabzını takip etmek için özelliklerine oranla biraz pahalı geliyor. Yine de herkesin ayırdığı bütçe farklıdır.
    Bir de saatte GPS olmaması bir eksik bence. Hani kullanmasanız bile saati ayarlayabilmek için iyi. Şöyle ki Garmin'in Fenix saatlerinde saat her gün birkaç saniye geri kalıyor. Vivomove forumlarında da bu yazıyordu. Ancak GPS ile bir kez konum sabitlediğinizde saati düzeltiyor hemen saat. Ancak Vivomove ile bunu nasıl yapıyor tam bilmiyorum. Telefondan mı saatten mi ayarlanıyor artık.
  • btyz B kullanıcısına yanıt
    Uzun yıllar kullnıp da iyi bir görünümü olmasını istiyorsanız siyah ya da koyu gri kaplı Fenix modellerini tavsiye etmem. Çok kolay çizilmiyorlar ama saatin yüzeyini sürttüğünüz yüzeye bağlı olarak mutlaka zamanla çiziliyorlar. Fenix alacaksanız gümüş çerçeveli modeli tavsiye ederim. Hem fikrimce daha şık duruyor, hem kendini daha çok gösteriyor hem de çiziklerini zaten metal görünümünde olduğu için göstermiyor. Gümüş renk Fenix 3'ümü sattım. Yıllardır kullandığım alet ama alıcı çok temizmiş, beklemiyordum bu kadarını dedi. Halbuki aslında çok çizildi ama gümüş modeller göstermiyor, bağırmıyor çiziği. Siyah modeller de az çok gösteriyor kendini sağlam iken ama çizikler oluşmaya başlayınca sırıtmaya başlıyorlar. Kullanıcıların özelliğinden dolayı savaş yarası deniyor tabi bu çiziklere. :D

    Forerunner 935 Fenix 5'in hemen hemen aynısı. Plastik kasalı Fenix, Fenix 5P hani. :D İhtiyacınıza göre onu da alabilirsiniz.




  • arkadaşlar merhaba sahibinden üzerinden garmin fenix 3 ve hrm göğüs bandı aldım. saat çok temiz ama göğüs bandı pili pas tutmuş bir şekilde buldum. Herhalde suda kullanılmış (hrm1g modeli) garmin fenix 3 ile beraber alabileceğim uygun bileklik varmıdır. veya ucuz göğüs bandı önerebilirmisiniz. Halen cihazı tanımaya çalışıyorum ve bütün konuyu okumaya çalıştım.
  • s_mail S kullanıcısına yanıt
    Pilini değiştirdiğinizde çalışmıyor mu göğüs bandı?

    Çalışıyorsa kullanın. Çalışmıyorsa Garmin'in göğüs bantlarından bulmaya çalışın yine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • s_mail S kullanıcısına yanıt
    Bluetooth ve ANT protokolü olduğu için bununla kullanabileceğinizi sanıyorumhttps://www.decathlon.com.tr/nabiz-olcer--id_8334795.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 8 Kasım 2017; 14:3:41 >
  • Koşu dinamiği vermese bile sadece nabız işi için oldukça uygun fiyatlı bir ürünmüş.
  • Arkadaşlar ayrı ayrı teşekkürler hızlı cevabınız için.
    @sis651 hocam pil kısmı bildiğin pas tutmuş biraz diş fırçası ile temizlemeye çalıştım ama düzelmedi.
    @ilker67 ürün acaba anlık kalp grafiği veriyor mu. Pek anlamamda
  • s_mail S kullanıcısına yanıt
    Amazondan şu kemeri de alabilirsiniz, nabız ve yüzme için. Yaklaşık 350TL'ye gelir. https://www.amazon.de/gp/product/B012H8IRLQ/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1

    Bu nabız https://www.amazon.de/dp/B00BI9X1QM?ref=emc_b_5_i

    Bu da nabız, koşu ve yüzme için olan https://www.amazon.de/dp/B012H8IPQS?ref=emc_b_5_i



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 8 Kasım 2017; 22:28:15 >




  • Herkese selam. GPS ile ilgili kafamda bazı sorular vardı ki, Google daki bazı görseller kafamı karıştırdı. Benim bildiğim gps cihazları hiçbir aracıya gerek duymadan direkt uydulara bağlanıp sinyal alıp verme sonucunda konum belirliyor, Fenix 5x yaptığı gibi. Yani uydu dışında herhangi bir araç yok. Bildiğim doğru mu yoksa görseldeki gibi radyo alıcısı tarzı bir aracı sayesinde mi konum belirliyor?

    Garmin Akıllı Saat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • omerarcik O kullanıcısına yanıt
    Bu görsel normal bir GPS sisteminin çalışması ile ilgili değil de GPS sistemi kullanılarak yapılan farklı bir şeyden bahsediyor bence.

    GPS sistemi uydulardan gönderilen sinyaller sayesinde çalışır. Uydular birbirine senkronize bağlantılarla bağlıdır ve atom saatleri de birbiri ile aynıdır. Hepsi eş zamanlı sinyaller gönderirler dünyaya. Saat ise kendine ulaşan sinyalleri filtreler ve GPS ve Glonass uydularından gelenleri ayıklar ve işler. Uydulardan gelen bu sinyalde zaman bilgisi kodlanmıştır. Bu zaman bilgilerini toplar ve hepsinin saate ulaştığı ana bakarak mesafelerini hesaplar ve buna göre çeşitli formüllere göre yapılan hesaplarla konum belirlemeyi yapar. Hani tek başına uydulardan gelen sinyalle konum bulunabilir.

    Ancak GPS sisteminin çalışması esnasında iyonosferdeki gecikme hava özelliklerine göre değiştiğindendi sanırım bazı hatalar oluşmakta. Bu hataları tespit edip GPS cihazlarına bildirmek için de bazı teknolojiler var. Bu şekilde, saat kendine gelen sinyalleri işlerken hata payını da hesaplayıp daha fazla doğruluk gösteriyor. GPS sinyalini incelemek için yer yüzünde çeşitli bölgelerde yer istasyonları var. Bu istasyonlardan alınan verideki hatalara göre hata payı hesaplanıp, Dünya üzerindeki yörüngesi sabit olan birkaç uydudan düzeltme mesajları yayınlanıyor. Bunlar WAAS ve EGNOS gibi sistemler. Sizin yüklediğiniz görsel de muhtemelen bu tür bir sistemin çalışması gibi bir şeyi de gösteriyor olabilir.

    Bir de GPS sisteminin çalışmasını kontrol eden yer istasyonları var. Bunların da merkezi Amerika'daki bir askeri üste. Farklı konumlarda da yedek kontrol sistemleri var. Bunlar tüm GPS sisteminin çalıştırılıp yönetildiği yerler.




  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler.

    Tüm açıklamadan anladığım: GPS cihazları sadece uydular ile iletişime geçerek konum saptayabiliyor, fakat atmosfer ve uydulardan kaynaklanan küçük hatalardan ötürü yeryüzünde çeşitli kontrol merkezleri var.


    Peki, bu merkezlerden tam bağımsız olarak da yani bu kontrol merkezleri olmasa da cihazlar sadece uydu aracılığıyla konum bulabilir sanırım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerarcik -- 27 Aralık 2017; 8:27:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • omerarcik O kullanıcısına yanıt
    Bulabilir.

    Zaten WAAS sadece Amerikan çalışıyor sanırım. EGNOS da Avrupa için.

    Ancak Amerika'daki ana kontrol merkezleri sistemin esas yönetimini yapıyor. Orası olmasa yavaş yavaş pıt pıt sinyal kesmeye başlar belki uydular. 😁

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar.

    6 olanı ne zaman çıkar, bir bilgi var mı acaba? bir de, merak ediyorum; ekranı niçin dokunmatik değil bu saatlerin?
  • ByAliTR kullanıcısına yanıt
    6 nın çıkış tarihi ile ilgili bilgim yok. Ekrana gelirsek bir çok farklı spor için kullanım sağlıyor saat; su altı, tactical, vb... Dokunmatik ekranın bazı sporlar için verimsiz olacağı kanaatindeyim. Kaldı ki darbe, çizilme vb durumlarda yine dezavantajlı duruma düşer. Apple watch 3 serisi spor ile ilgili baya bir ilerleme kaydetmiş. Dokunmatik ekran istiyosanız göz atmanızda fayda var. Ancak bu detayda bir spor açılımı / detayı var mı bilemiyorum.
  • cok bilgilendirici oldu, tesekkur ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merak ettiğim bir nokta daha var, kusura bakmayın.

    saatin incelemelerinde ekranda pikselleşmeler gördüm, özellikle kenarlarda. rahatsız etmiyor mu sizi hiç? gear 3 de dahi yok böyle bir şey.

    çok üst düzey, pahalı bir saatte bu olmamalı ya. bir de yurtdışından daha ucuza alabileceğimiz bir yer var mı? 5x için.

    teşekkürler.
  • ByAliTR kullanıcısına yanıt
    Rica ederim ne demek.

    Video linki paylaşmanız mümkün mü? Ben Pixelleşme problemi yaşamıyorum 5 için, ya da farkında değilim. Amazon ve Amazon.de fiyatlarını kontrol etmenizi tavsiye ederim. Gümrük ve kargo parası ile bile benim aldığım tarihte TR fiyatından daha uyguna geliyordu. Ben ABD'de iken aldım saati.
  • Teşekkür ederim.

    https://youtu.be/fXG-a7odlpM?t=294 şurada mesela ekranın altında ve sol tarafında tırtıklı gibi duran şeyler var. onlardan bahsetmiştim. belki pixel ile alakalı değildir.

    Türkiye fiyatı maalesef çok pahalı, amazon'a bakayım o zaman teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.