Şimdi Ara

Garmin 1410 Kullanıcı Yorumları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
6.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • uzun zamandır ertelediğim ve cep telefonu ile idare etmeye çalıştığım navigasyon ihtiyacımı garmin 1410 alarak karşıladım. navigasyon arayanların işine yarayabileceğini düşündüğüm bazı bilgileri paylaşmak istiyorum. maalesef detaylı yorum yazacak zamanım yok. kısa ama bilgilendirici bilgileri en azından kullanıcılarla paylaşmak boynumun borcudur deyip gecenin bir yarısında izlenimlerimi paylaşıyorum, eksikliğim olursa şimdiden kusuruma bakmayın:
    navigasyon ararken öncelikle 4.3" mi 5" mi sorusuna cevap aradım. 4.3" artısı sağda solda cihazımızı yanımıza alacağımız için elde, cepte taşıması daha rahat olması idi ama ben 5"'te karar kıldım. çünkü 5"'te harita çok daha hoşuma gitti. ayrıca araçta çok daha güzel durdu 5". yanıma aldığımda çizilmemesi ve kolay taşınması için güzel bir 5" kutu aldım. iş yerim ve evimin otoparkında güvenlik olduğu için oralarda hiç çıkartmıyorum cihazı, güvenliği olan avm'lerde de çıkartmıyorum, çarşı-pazarda ise duruma göre torpidoya atıyorum, duruma göre yanıma alıyorum.
    ikinci olarak benim için en önemli konu kolay kullanımdı çünkü aracı benden çok eşim kullanıyor. öyle olunca bir bayanın araç sürerken çok zorlanmayacağı bir cihaz benim için çok önemli idi. piyasada ki hemen her cihazın menüsünü inceledim ve garmin'de karar kıldım. çok basit ve kullanışlı bir menüsü var çünkü.
    üçüncü olarak başarsoft harita ve ömür boyu güncelleme olan modellere baktım sadece, diğerlerini eledim.
    sonra bluetooth olmazsa olmaz bir özellikti benim için, araç kiti gibi kullanmak için cihazı.
    son olarak da kolay çıkartılıp-takılan ve cama yapıştırma aparatı sağlam olan bir cihaz baktım.
    bu başlıklar altında fiyatı en makul olan ve kafama en çok yatan cihaz garmin 1410 oldu. bu cihazla aynı fiyatta ve video oynatan, fm transmitter'ı olan cihazlarda vardı ama ben video ve fm transmitter'a hiç ihtiyaç duymadığım için doğrudan 1410'u seçtim. cihaz navigasyon olarak işini yapsın bana yeter, ekstra bir tek bluetooth özelliği aradım. ille de video, fm transmitter isteyenler için ise bence fiyat/performans olarak en iyi seçim navitech 512 olur. 512'nin eksileri ekran görüntüsünü beğenmedim ve navigasyondan çok pda gibi bir cihaz. menüsü de benim istediğimden daha karışık idi ama dediğim gibi örneğin bir fm transmitter'a ihtiyacım olsa tercih edeceğim bir cihaz olurdu.
    garmin 1410'un artıları:
    çok kolay menü.
    çok iyi yol tarifleri, grafikler.
    sağlam kasa.
    kolay takıp-çıkarma.
    çok iyi bir mikrofon ve hoparlör.
    bluetooth'unun sorunsuz çalışması.
    yol grafiğinin çok iyi olması.
    çok çok hızlı uyduya bağlanma. neredeyse saniyesinde bağlanıyor.
    çok hızlı işlemci.
    çok iyi düzenlenmiş POI (ilgi çekici yerler).
    bir navigasyondan beklenen şeyleri fazlası ile karşılaması.
    bilgisayardan şarj edilebilme.

garmin 1410'un eksileri:
    rakiplerine göre video, fm transmitter gibi özelliklerinin eksik olması.
    cama yapıştırılan kısmın sağlam olmasına rağmen, vantuzun zamanla özellikle sıcakta bozulacak gibi durması. konsola yapıştırılacak aparatın ise konsolda iz bırakabilecek olma olasılığının can sıkması. ben bu yüzden şimdilik cama yapıştırıyorum.
    kolay takılıp sökülmesine karşılık, sökerken şarj kablosunu da sökme gerekliliği. tutma aparatından bağlansa ve kabloyu devamlı sök-tak yapma gereği olmasa daha iyi olurdu.
    şarjının çok fazla gitmemesi.
    en kısa mesafe seçeneğinde 10 metre bile kısa olsa ama çok saçma sapan, dolaşan bir yolda olsa oraya sokması. en kısa süre de ise çok iyi kestirmeleri es geçmesi ve ikisinin ortası bir seçeneğin olmaması. duruma göre ben karar veriyorum neye göre arama yapması gerektiğini.
    poi'lerde bazı eksiklikler. örneğin anaokulu aradık geçen gün. etrafımızda 30dan fazla var ama poi'lerde sadece 10 tanesi kayıtlı.
    elde taşımak için biraz büyük olması.
    bilgisayardan şarj olurken ya da araçta şarja takılı iken şarjının dolup dolmadığının göstergesinin olmaması.
    ve tüm bunlar arasında en çok canımı sıkan şeyin kutusundan türkçe klavuz çıkmaması. kanunende zaten suç diye biliyorum bu durumun ve distribütör firmanın bu konuda daha gayretli olması gerektiğini düşünüyorum. peşinen söyleyeyim mesele ingilizce bilip bilmemek değil, ingilizce seviyem gayet iyidir, gerçi herkes de ingilizce bilmek zorunda değil ama benim asıl düşüncem: bu ülkeden ekmek kazanan herkesin bu ülkenin diline saygı duyması gerektiğidir. o klavuz yazılı halde mutlaka kutunun içinde olmalı. eğer baştan bilsem ki türkçe klavuzunun olmadığını bu cihazı almazdım. distribütörünün internet sayfasında çok iğrenç bir çeviri türkçe pdf var ama o yetmez. basılı olarak o kitapçık kutularda olmalı.

şimdilik bu kadar. unuttuğum şeyler olursa veya sorular olursa seve seve eklemeler yaparım.

• Merhabalar wind06;
    cihazın hayırlı olsun öncelikle güzel bir ürün almışsın, kullanım klavuzu konusu için ürünü nereden aldıysan oradan kullanım klavuzunu mutlaka talep et her ürünün içinde Türkçe kullanım klavuzu vardır dediğin gibi bu zorunluluktur ve distirübütör firma bu ürünlerin içine harita yüklenirken klavuzuda koyuyor. satın aldığın yerde içerisinden çıkarmışlardır yanlışlıkla falan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.