Şimdi Ara

Garip Tarih Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    II. Ankara
    III. Antep

Şehirlerden hangileri Sakarya Savaşı sonrasında imzalanan Ankara Antlaşması ile düşman işgalinden kurtulmuştur?

Yalnız I
    Yalnız III
    I ve II
    I ve III
    II ve III

Antep ve Hatay Fransızların elinde değil miydi? Ankara antlaşması ile Fransa bu bölgeleri terk etmedi mi? Tamam Hatay önce özerk oldu ama düşman işgalinde (daha doğrusu soruya göre Fransızların işgal ettikleri yerlerden söz ediliyor) değildi diye düşünerek cevaba I ve III dedim ama Yalnız III diyor. Burada ki düşüncemde ki hata nedir?

• Aga I-III bana da mantıklı geliyor ama Hatay'ın özel durumundan ötürü işgalden kurtulamadığının bir kanıtı olarak düşünebilir belki. İhtiyacın sorusu mudur bu, kesin odur belkide uzman kariyerinde. Kıl bir anlam arıyor genel tarihin en net ve belirgin konuları içinde. Saçma gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet hatay ı düşman işgalinden kurtulmuş saymıyor. misakı milliye göre oranın bizde olması lazım. Hala orada Fransa var sonuçta.
  • güney cephesinde Maraş - Antep - Urfa var. o yüzden yalnız 3 cevap.
  • Hatay bir süre işgalden kurtulmayıp Musul'e bağlı kalıyor, sonra Hatay Özerk Yönetimi kuruluyor. Ardından Bu yönetim aldığı kararla (referandum) Türkiye'ye bağlanma kararı alıyor.

100 yıl sonra da oylama yapılması kararlaştırılıyor. Yani (yanlış hatırlamıyorsam 1939'du) 2039 yılında Hatay tekrar referandum yaparak Türkiye'den ayrılma kararı alabilir.

(gerçi Montrö de 50 yıllığına imzalanmıştı, hala yürürlükte)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.