Şimdi Ara

Garip Ekran Kartı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
70
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, zamanında asus anakarta 1050ti ekran kartı almıştım. İlk taktığımda bilgisayar çalışmasına rağmen 3 farklı monitörde de görüntü alamamıştım. Bilgisayarcıya götürdüğümde ise görüntü gelmiş bunda bir şey yok denilerek teslim almıştım. O alınan ilk görüntüden sonra evde de görüntü alabilmiştim. Yıllar sonra psu arızası sebebiyle bu durum yine başıma geldi. Yeni psu taktım ve farklı yerlerdeki farklı monitörlerle yine görüntü alamadım. Bu sefer psu yanında ekran kartını da götürdü diye düşünerek sorunun tespiti için ilkinden farklı bir bilgisayarcıya götürdüm. O da kabloyu taktığı gibi görüntü aldı. Kasayı aldım evde denedim yine eskisi gibi ilk alınan görüntüden sonra sorunsuz şekilde ben de görüntü aldım. Böyle garip bir sorun yaşıyorum. Bunun sebebini bilen var mı?


    Not: Denediğim tüm monitörler ve kablolar çalışıyor. dvi, hdmi, display tüm girişlerle denedim. Farklı ekran kartı taktım ve görüntü aldım. Belki bir şeyler indirir kurar diye ethernet kablosunu da takıp bir süre siyah ekranda bekledim. Denediğim 2 monitör iş yerinde faal kullanılan monitörler. Elektrik tesisatı bile farklı yerler. Ram tak çıkar yaptım. Eski ekran kartını taktığımda bios güncelledim. Mantıklı mantıksız her şeyi yapmama rağmen evde ve işyerinde olan monitörlerle görüntü alamadım. Ama tamirciye gittiğinde onlardaki monitörlerde bir kez görüntü alınca bu sefer de bende alabildim.









  • Merhaba hocam, ilginç bi fenomen.


    Statik elektrik gibi duruyor (belki de evinde toprak hattı sağlıklı çalışmıyor) Veya bilgisayarcıya taşınırken temassızlık yapan parçalar oturdu ve çalıştı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.