Şimdi Ara

Garanti Bankası Yasal Kıdem Tazminatı mı Ödemiyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, eşim 1999 öncesi SGK lı olarak çalıştı, 2005 yılından itibaren ise Garanti Bankası Genel Müdürlük biriminde görev yaptı. 1475 sayılı iş kanununun 14. maddesine göre işçiler ' 15 yıl sigortalılık ve 3600 gün prim ödeme' şartıyla kıdem tazminatını alarak işten ayrılabiliyor, ancak Garanti Bankası ' biz kurumsal olarak bu kanuna uymuyoruz, bu durumda kıdem tazminatı vermiyoruz, beğenmiyorsanız gidin dava açın' diyerek 11 yıllık emeğimizin karşılığını vermeme yoluna gitmiştir, bu hafta içinde avukatla görüşerek ilgili davayı açmayı düşünüyorum. herhangi bir öneri yada yol göstermeniz olabilir mi? bankanın bu konuda ki tutumunu nasıl buluyorsunuz? dava açtığımda bütün süreci dökümanlarıyla beraber paylaşıp bu tarz kurumların yasal işçi haklarını vermelerine ön ayak olmak istiyorum, bankayı dava etmenin dışında nerelere ve nasıl şikayet edebilirim? değerli görüş ve önerilerinizi bekliyorum.







  • İlgili talebinizi noter aracılığı ile gecikmeden bildirin derim. Banka ali cengiz oyunu yapıp eşinizi devamsız göstererek devamsızlıktan çıkışını yapabilir.
  • noterden ihtarname gönderdim dediğiniz gibi, ama mahkeme yolları görünüyor bize...
  • işten ayrılmadan önce SGK dan yaş dışında emeklilik şartlarını tamamladığınıza dağir yazı aldınız mı ?

    http://www.milliyet.com.tr/15-yil-3600-gun-calisan-herkes/ekonomi/ydetay/2097738/default.htm
  • evet ilgili yazıyı aldım ancak banka yine de kıdem tazminatı ödemesi yapmadı...dava açılacak...
  • Sonuç ne oldu tazminatınızı alabildiniz mi? Sizinle aynı durumdayız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geç olsun güç olmasın

    Sadece 2 hak
    15 yıl, 3.600 günle kıdem tazminatı aldıktan sonra yeniden çalışmaya başlayan bir işçi, yeni başladığı işyerinde en az 1 yıl çalıştıktan sonra yeniden aynı gerekçe ile kıdem tazminatı talep edebilir. Bunun önünde herhangi bir engel yok. Yine aynı prosedür izlenerek SGK’dan yazı alınıp son işyerinde geçirilen süreye ilişkin kıdem tazminatı istenmesi mümkün. İşveren bu yazıya ilişkin olarak işçiye kıdem tazminatı ödemek durumunda. Ancak SGK bu yazıyı en fazla iki kez vermektedir. Yani, bir işçi 15 yıl, 3.600 günle en fazla iki kez kıdem tazminatı alabilir.

    bu maddeyi unutmayın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.