Şimdi Ara

Garaj Önüne Park Etme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
13.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Garaj önüne park edenleri uyarmakta garaj sahibi ne kadar haklı?

Bir yerin garaj olabilmesi için yoldan pay alınması ve giriş çıkış için devlete işgaliye bedeli ödemesi gerekir bu şekilde yola park yasaktır işareti yasal olarak koyabilirsiniz diye biliyorum öle önünlen gelen park yasaktır işaretini alıp garajına önüne koyuyor yasa diyorki

Yola park etmek ancak trafik levhaları tarafından yasaklandığı zaman kusur.
    yani belediyeye bildirmek şart

Diğer araçların giriş çıkışını engelleyen arabalar çekilir diye bir madde var ancak bu yol için geçerli evinin bodrumuna devlete vergisini ödemeyen araçların hobbabam kendi kafasına göre çıkardığı kurallar gibime geliyor. apartman girişinin önü ve dükkan girişinin önüne parklarda beyki müdahale edilebilir ancak
    bakkal çakkal gibi yerler devlete yol bedeli ödemeden kardeşim araç gelcek bahanelileri ile ahkam kesmekte.

Etik olarak garaj önüne parkı imkan olduğunca koymamak gerekli doğru bulmuyorum tabikide.

ancak
    Birde yola parketmesin diye taş koyan araç sahiplerini var itina ila şikayet ediyorum gelip taşları yoldan alıyorlar. kaç kere motorsiklet ile kenarı kaçarken o teneke dolu taşlara maruz kaldım.

Artık teknoloji çok ilerledi aracımın ön arka camını gören sürekli kamera var :) isteyen buyursun silecekleri kırsın kaputa vursun değişmesi gerek fırsat olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi querywilly -- 20 Aralık 2013; 19:59:49 >

• Dükkan önü vs gibi yerlere esnafın kendi kafasına göre park yasağı koyması yasal değil ama nezaket çerçevesinde anlayış göstermek gerekiyor. Onun dışında otopark çıkışına araç giriş çıkışını engelleyecek şekilde park etmek son derece yanlış. Orman kanunları geçerli ülkemizde arabayla beraber sahibini de haşat ederler. Benim adam dövmüşlüğüm vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neilblack

Dükkan önü vs gibi yerlere esnafın kendi kafasına göre park yasağı koyması yasal değil ama nezaket çerçevesinde anlayış göstermek gerekiyor. Onun dışında otopark çıkışına araç giriş çıkışını engelleyecek şekilde park etmek son derece yanlış. Orman kanunları geçerli ülkemizde arabayla beraber sahibini de haşat ederler. Benim adam dövmüşlüğüm vardır.

tazmınat davası arabasını sattıracak kadar ceza cıkarttırabılınır :)
  • anasını satayım başka yer yok sanki uyuz oluyorum böyle tiplere.1-2 sokak öteye bırakınca öldürmüyolar korkma.
  • 35 yıldır garajımız vardı..

Garaj girişindeki boşluğa gelip konmak (kanunda olsun veya olmasın) yanlış.. Eğer o garaj olmasaydı, zaten içerideki araç o boşlukta park edilmiş olacaktı.. Siz başka bir yere park edebilirsiniz, ama garajdaki araç başka bir yerden çıkamaz.. Oradan çıkmak zorunda..

Bir de garajın dışına park ediyorsun, komşular garaja koyman için baskı yapıyor.. İçeri koysan hemen getirip kapına raba koyuyorlar, çıkamıyorsun.. Berbat bir durum..
    Yıllarca sinir oldum, huzurum kaçtı, garaj biraz daha dursaydı kanser bile olurdum bu gidişle..
    Şimdi garaj gitti dertler bitti.. İki aracım da sokakta.. İstediğim an binip gidebiliyorum, kimse önümü kapatmış olmuyor.. Oh be dünya varmış..

Tüm garaj sahiplerine tavsiyem, aracınızı sokağa koyun..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Disaridayken çeken okursa tamponuna milimetrik parkediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir arkadaşıma gitmiştim. İlk gidişimdi. Sokak acayip derecede karanlıktı. Gece geç vakitti zaten. İki araba arası boş görünce parkettim oraya ama hiç bakmamışım uygun mu değil mi diye. Meğerse garaj önüymüş. Garaj kapısı sarmaşıklarla kaplı herhalde ondan farkedemedim. Döndüğümde cama bi not yapıştırmışlardı. "Terbiyesiz adam senin yüzünden garaja giremedim arabayı dışarı parkettim. Trafiğe haber verdim. İnşallah arabanı çekmişlerdir." diye. E adam haklıydı tabi ama farkedememiştim kapıyı. Yoksa parketmezdim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yalnız ruhsatlı dükkanlar otopark parası ödüyor o bölge için , aklınızda olsun derim. hem de 10 bin tl civarı bir para .
  • Ama şöyle de bir şey var adam evinin bir kısmına yani tapulu malına garaj yapmıştır o onun özel mülküdür. Özel mülk yapılırken zaten yolu, alanı, giriş ve çıkışı hesap edilir. Özel mülke girişi engelleyecek taşınabilir bir nesnenin oraya koyulması da mülk sahibine haksızlıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rubelhizb -- 20 Aralık 2013; 23:18:03 >
  • Acil durumdaysam çıkmam gerekiyorsa heleki hastam varsa vurur geçerim o yüzden garaj çıkışına park etmeden önce iki kere düşünün(park edenlere lafım)
  • quote:

Orijinalden alıntı: querywilly

quote:

Dükkan önü vs gibi yerlere esnafın kendi kafasına göre park yasağı koyması yasal değil ama nezaket çerçevesinde anlayış göstermek gerekiyor. Onun dışında otopark çıkışına araç giriş çıkışını engelleyecek şekilde park etmek son derece yanlış. Orman kanunları geçerli ülkemizde arabayla beraber sahibini de haşat ederler. Benim adam dövmüşlüğüm vardır.

Tarla basina git orda parket garaj onune baya tazminat toplarsin.

• binamizin kapali garaji var ve apt sakinleri olarak lpgli arac koymama karari aldik. 1. kata kiraci geldi broadway lpgli araci var ve garaja koyacan dedi bende durumu izahettim ve bozuldu gecen hafta aracini getirip garajin onune koymus gece 12:30da geldim ugrasmayayim gece vakti deyip alarmini kurarak disarda biraktim neyse sabah kalktim araba bagiriyo hemen indim susturdum fakat bagira bagira aku bitmis arabam calismadi simdi gelde sovme herife

• quote:

Orijinalden alıntı: sercelik

Ama şöyle de bir şey var adam evinin bir kısmına yani tapulu malına garaj yapmıştır o onun özel mülküdür. Özel mülk yapılırken zaten yolu, alanı, giriş ve çıkışı hesap edilir. Özel mülke girişi engelleyecek taşınabilir bir nesnenin oraya koyulması da mülk sahibine haksızlıktır.

yok kardeşim öyle birşey kaldırımda yolda kamunun maılıdır o zaman herkez kendı kaldırımım benım malım desın kapısının onunden gecırmesın kımseyı :)
    yolu almak ıstıyorsan ısgalıye odersın her yıl ucretı var koyarsın park yasaktır yazısını paşa paşa arabanı cekersın ıstersen parasın oder butun mahheleyı alırsın kımse araba cekemez mahalleye
  • quote:

Orijinalden alıntı: r0x

anasını satayım başka yer yok sanki uyuz oluyorum böyle tiplere.1-2 sokak öteye bırakınca öldürmüyolar korkma.

bende karsııtım otopark onune cekmeye göz göre görede çünkü mantık şöyle çalısır he ıcerı cekmısım he buraya ıcerı cekmesem burası bos olmazdı dersın kokune kadar haklısın :)

ancak bildiğin yola taş koyarlarsa alır o taşı camına fırlatırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pes Etmek YOK!

quote:

quote:

Tarla basina git orda parket garaj onune baya tazminat toplarsin.

tarla başı artık şehir efsanesınde kaldık travestılerın ıcınde ıs yerımız vardı 1.5 yıl calıstık tum mahhelelerde kamera var şuan benden sana not arabanı cek gelen deynekcıye ısyerım var kardesım burda de bak paşa paşa nası dönüp gıdıyor

• quote:

quote:

Ama şöyle de bir şey var adam evinin bir kısmına yani tapulu malına garaj yapmıştır o onun özel mülküdür. Özel mülk yapılırken zaten yolu, alanı, giriş ve çıkışı hesap edilir. Özel mülke girişi engelleyecek taşınabilir bir nesnenin oraya koyulması da mülk sahibine haksızlıktır.

yok kardeşim öyle birşey kaldırımda yolda kamunun maılıdır o zaman herkez kendı kaldırımım benım malım desın kapısının onunden gecırmesın kımseyı :)
    yolu almak ıstıyorsan ısgalıye odersın her yıl ucretı var koyarsın park yasaktır yazısını paşa paşa arabanı cekersın ıstersen parasın oder butun mahheleyı alırsın kımse araba cekemez mahalleye

Hocam birinin bina kapısının önüne bırakırsın aracını içeri giremeyecekleri şekilde sonucu hep beraber görürüz. Benim gözümde garaj kapısıyla bina kapısı arasında fark yoktur. O bina komple tapuludur ve vatandaş vergisini ödüyordur. Hiç kimse kişilerin özel mülküne giriş çıkışı engelleyemez aynı zamanda özel mülk sahipleri de kapının önünden geçene orada sigara içene dolmuş bekleyene karışamaz. Bu işte tek taraflı haklılık söz konusu olamaz. İki tarafta birbirinin hakkına saygılı olmalıdır.:)

• Öküzün biri de bizim evin garajın önüne park etmişti. Bütün pazar gününü de rezil etmişti. Sonrada pişkin pişkin geldi çekti. Salak polislerde çekmemek için ellerinden geleni yaptılar. Lastikleri indirmediğime bin pişmanım.

Burdan diğer araç sahiplerine sesleniyorum. Lütfen garaj önüne park etmeyiniz. Adam diyor garaj girişi yazmıyor. Lan salak ille gözüne mi sokcaz azcık beynin çalışsa bi etrafa baksan anlarsın
  • quote:

quote:

quote:

Hocam birinin bina kapısının önüne bırakırsın aracını içeri giremeyecekleri şekilde sonucu hep beraber görürüz. Benim gözümde garaj kapısıyla bina kapısı arasında fark yoktur. O bina komple tapuludur ve vatandaş vergisini ödüyordur. Hiç kimse kişilerin özel mülküne giriş çıkışı engelleyemez aynı zamanda özel mülk sahipleri de kapının önünden geçene orada sigara içene dolmuş bekleyene karışamaz. Bu işte tek taraflı haklılık söz konusu olamaz. İki tarafta birbirinin hakkına saygılı olmalıdır.:)

işte sorun senin görüşünde bina kapısı önüne parkedersen sıkıntı bunun ıcının kapının onune yanı kaldırıma cıkman lazım yoldakı bına önü deil bina gırısını engellemen :) fakat garaj ıcın hem kaldırım hem yol ıkısıde lazım hukuk boyutunu araştırdım bu işin devlet baba öle demıyor en basıtı dükkan önune cekme dıyenlerın hıc bır hakkı olmaması gıbı dukkan sahıplerı 1 arac park ucretı öder dukkan onune hıc bı araç cekemez. ancak etık degıl cekmemek lazım garaj gırıslerıne cekıceksek bıle yakınlarda her an cekebılır konumda olmak gerek.

ancak orası sabahtan aksama kadar bos dursun dıye aracı 10 sanıye bıle bıraktırmamaya calısan garaj sahıplerı var :) buna işgal denir.

• Ben tekerlekli kriko ile garaj onune parkeden araclari yolun ortasina cekiyorum sonra trafik vakfi gelip aliyo. Garaj onu de olsa polis veya trafik vakfinin cekmeye yetkisi yokmus. 300 tl vermistim zamaninda krikoya hama verdigim her kurus helal olsun.

• Farklı şeylerden bahsediyoruz. Dükkanla benim bahsettiğim meselenin hiçbir alakası yok. O konudaki görüşlerinize bende katılırım zaten. Kısa süre bırakma durumunu da anlarım ancak gecenin bir yarısı oraya araba bırakıp girişi engelleyemezsin aynı şekilde sabah aracı almayarak çıkışı engelleyemezsin. Bunun sokakta arkanızdaki araç çıkamayacak şekilde park etmekten bir farkı yoktur. Kanunu falan geçtim insanlığa sığmaz. Ha o kişi 5 dakika oraya araç bıraktığınızda gelip aracımı çıkaracaktım demek yerine bağırıp çağıran bir kişi ise o da haksızdır. Garaj sahipleri sonsuz hak sahibidir demiyorum. İyi geceler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.