Arkadaşlar bu aralar evdeyim canım sıkıldı garageband ile müzik yapmaya karar verdim.Bağlama çalabiliyorum bunun üzerine garageband ile gitar ve davul ile eşlik edicem.Ama bağlamanın sesiyle gitarın sesi uymuyor.Gerçek gitar olsa kelepçe ile yaparız ama bunda nasıl bir ayar yapmalıyız? Notadan pek anlamıyorum.Çeşitli anahtarlar var C, C minör D majör tarzı.Bunları değiştirince de hiç bir etki olmuyor.Peki o zaman bunlar ne işe yarıyor? Gerçekte parçanın tonunu bunlar belirliyor diye biliyorum ama programda bi değişiklik göremedim.Yardımcı olursanız sevinirim.
Solo gitarda (Notes modu) ayarlardan seçtiğiniz ton işe yaramaz. Ritm gitarda (Chords modu) seçtiğiniz tona göre ilgili akorlar çıkar. Bağlama ve gitarın akordunu uydurmak için yapabileceğiniz şey bağlamanın akordunu ayarlamak olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: turuncum
Solo gitarda (Notes modu) ayarlardan seçtiğiniz ton işe yaramaz. Ritm gitarda (Chords modu) seçtiğiniz tona göre ilgili akorlar çıkar. Bağlama ve gitarın akordunu uydurmak için yapabileceğiniz şey bağlamanın akordunu ayarlamak olabilir.
Ayarlıyım da gitar bilmediğim için neye göre ayarlıycam? Benim bağlamanın karar sesi si olarak ayarlı.Standart gitar yani garageband daki gitarın karar sesi nedir?
Karar sesi kavramına hakim seğilim. Google'dan gördüğüm kadarıyla kalın telin sesi gibi geldi. (Si karar: mi-la-si diyordu)
Gitarın telleri kalından inceye: Mi - La - Re - Sol - Si - Mi dir.
Arkadaşlar bana applestore şifresini verebilecek olan varmı Garageband indirmek için, Kredi kartım yok maalesef.