Şimdi Ara

Gaming PC Sistem Önerisi Yapabilir Misiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben bu yaza yeni sistem toplamayı düşünüyorum yaza kadar zaten alıcağım parçalar değişmez yeni çıkan son ürünlere bütçem yetmez ben şimdiden herşeyi ayarlamak istiyorum.Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
    Şu anki PC'imdende bazı parçaları kullanmayı düşünüyorum.Ram,HDD ve İşlemciyi buraya size sistemimi de yazıcam ona göre tamamlamanızı rica edicem :) Monitörüm var.bütçem 2bin-2,5bin arası

Şuanki PC'm;
    PSU:FSP 350 - 60 HCN 350 Watt
    CPU:Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU @3.40GHz (8 CPUs),3,4GHz
    Bellek:8GB
    HDD:SAMSUNG HD103SI ATA Device 1000GB
    Anakart:Pegatron IPXSB-H61
    Ekran kartı=AMD Radeon HD 6700 Series
    Nanya Technology DDR3 4GBx2 667 MHz

Birkaç tanede konu dışı sorum olucak ama :)

Ekran kartına "dxdiag" tan baktığımda 4GB ama CPU-Z tan baktığımda 1GB gösteriyor.Çok anlamam ama diğer 3GB sanal bellek gibi bişi mi ?
    Şu su soğutmalı fanlar var onlar nasıl diğer fanlarla arasında çok farkı var mı ?
    Ekran kartında AMD ve NVIDIA arası rekabette AMD öne geçti galiba şu Mantle konusunu pek anlamasamda daha ucuza ve daha düşük performansla daha iyi sonuç elde edilebiliyormuş galiba sizce hangisi tarafsızca bakarsak bu baya tartışma konusu olmus forumdada

Daha önce 1 2 arkadaş bana sistem önermişti onlar da aklımda ama başka fikirler almak istedim. :)

• up
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkan254

Arkadaşlar ben bu yaza yeni sistem toplamayı düşünüyorum yaza kadar zaten alıcağım parçalar değişmez yeni çıkan son ürünlere bütçem yetmez ben şimdiden herşeyi ayarlamak istiyorum.Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
    Şu anki PC'imdende bazı parçaları kullanmayı düşünüyorum.Ram,HDD ve İşlemciyi buraya size sistemimi de yazıcam ona göre tamamlamanızı rica edicem :) Monitörüm var.bütçem 2bin-2,5bin arası

Şuanki PC'm;
    PSU:FSP 350 - 60 HCN 350 Watt
    CPU:Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU @3.40GHz (8 CPUs),3,4GHz
    Bellek:8GB
    HDD:SAMSUNG HD103SI ATA Device 1000GB
    Anakart:Pegatron IPXSB-H61
    Ekran kartı=AMD Radeon HD 6700 Series
    Nanya Technology DDR3 4GBx2 667 MHz

Birkaç tanede konu dışı sorum olucak ama :)

Ekran kartına "dxdiag" tan baktığımda 4GB ama CPU-Z tan baktığımda 1GB gösteriyor.Çok anlamam ama diğer 3GB sanal bellek gibi bişi mi ?
    Şu su soğutmalı fanlar var onlar nasıl diğer fanlarla arasında çok farkı var mı ?
    Ekran kartında AMD ve NVIDIA arası rekabette AMD öne geçti galiba şu Mantle konusunu pek anlamasamda daha ucuza ve daha düşük performansla daha iyi sonuç elde edilebiliyormuş galiba sizce hangisi tarafsızca bakarsak bu baya tartışma konusu olmus forumdada

Daha önce 1 2 arkadaş bana sistem önermişti onlar da aklımda ama başka fikirler almak istedim. :)

1- DOĞRU DÜŞÜNÜYORSUNUZ O SANAL BELLEK
    2- AŞIRI O.C (1 GHZ ÜSTÜ) YAPILMAYACAKSA BENCE SU SOĞUTMA GEREKSİZ
    3- ALEM BUYSA KRAL NVİDİA (ÜST SEVİYE EKRAN KARTLARI İÇİN)

INTEL CORE I5 4670K SOKET 1150 3.4GHZ 6MB CACHE 22NM İŞLEMCI 648 TL
    MSI Z87M-G43 INTEL Z87 SOKET 1150 DDR3 3000MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI ANAKART 320 TL
    MSI GTX770 TWIN FROZR GDDR5 2GB 256BIT NVIDI GEFORCE DX11.1 EKRAN KARTI 866 TL
    CORSAIR 8GB (2X4GB) VENGEANCE DDR3 1600MHZ CL9 DUAL KIT RAM 208 TL
    SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK 171 TL
    XIGMATEK ASGARD 382 PURE BLACK EDITION 600W MIDT ATX SİYAH KASA 258 TL
    TOPLAM 2471 TL

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam ben pek anlamıyorum teknik konulardan ya 1GHz üstü falan ama birazcık açıklayabilirsen zahmet olmassa :)

Bu arada sistem öneriniz için çok teşekkür ederim 29 Tl kardayım hadi :)

Hocam benim ram,işlemci ve hdd kullanılmazmı kötüler mi çok :) öyleyse şuan pc yi komple satarsam ne kadar eder fiktriniz var mı ? :)
  • quote:

Hocam ben pek anlamıyorum teknik konulardan ya 1GHz üstü falan ama birazcık açıklayabilirsen zahmet olmassa :)

Bu arada sistem öneriniz için çok teşekkür ederim 29 Tl kardayım hadi :)

Hocam benim ram,işlemci ve hdd kullanılmazmı kötüler mi çok :) öyleyse şuan pc yi komple satarsam ne kadar eder fiktriniz var mı ? :)

O.C OVERCLOCK YANİ İŞLEMCİNİN GHZ YÜKSELTİLMESİ OLAYIDIR 1 GHZ YÜKSELTMEK DERKEN İŞLEMİN GHZ SİNİ 1 GHZ DAHA YUKARI ÇEKERSEN 3.4 Ü 4.4 YAPARSAN ANLAMINDA DEDİM YOKSA AZ O.C YAPACAKSAN YA DA YAPMAYACAKSAN GEREKSİZ ESKİ BİLGİSAYARIN RAM HDD KASASI (YENİ PSU ALINARAK) BEN YERİNİZDE OLSAM YA BİLGİSAYARI SATIP BÜTÇEYE EKLERİM YA DA SİSTEMİ BİR EKRAN KARTI ALIR DEVAM EDERİM

• Casper marka hocam kasa siz bilirsiniz aşağı yukarı ne fiyat verirler ?

Eski bilgisayarın kullanılcak parçası var mı hocam anlıyamadım da :)

Overclock meselesini anladım gereksizmiş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan254 -- 11 Mart 2014; 21:36:21 >
  • quote:

Casper marka hocam kasa siz bilirsiniz aşağı yukarı ne fiyat verirler ?

Eski bilgisayarın kullanılcak parçası var mı hocam anlıyamadım da :)

Overclock meselesini anladım gereksizmiş :)

800-1000 TL EDER CASPER OLDUĞUNU ANLAMIŞTIM 350 WATT PSU HD 6700 İ7
    O.C YAPMAYACAKSANIZ ANAKART DÜŞÜRÜLÜP İŞLEMCİ İ7 4770 YAPILABİLİR

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PUBG İÇİN SİSTEM ÖNERİSİ
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hahahah Casper ya bide çok özenerek almıştım ya 2000 tl vermiştim 800 tl zarar :) monitöre de 200 desek yani :)

Ben aldığım zaman işlemcinin dünyadaki sıralamasına bakmıştım ilk 10daydı şimdi yüzüne bile bakılmıyo ya :)

Overclock ben yapabilir miyim ? Ve Ne gibi yararı olur ? :) kusura bakma hocam bilen birini buldum kaçıramam
  • Hocam bide kingston ram ler falan daha özellikleri de aynı ama baya fark var sanki :)
  • Onun için hazır pc almayın diyoruz eski işlemcin aslında gayet iyi puanın şartlarında bile ama işlemci k serisi değil olsa k serisi olsa bile anakartta hayır yok büyük ihtimalle çok dandik bir soğutucu vardır psu da 350w onun için bu şartlarda imkansız gibi bir şey o.c yapmak ama yeni sistemde yapabilirsin o.c bölümündeki arkadaşlar o.c konusunda daha bilgilidir
    ram konusunda bu ram yeterlidir corsair de fena marka değildir hatta kingston dan daha kalitelidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kapkara Kartal -- 11 Mart 2014; 22:26:19 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • AMD FX-8320
    ASUS M5A97 R2.0
    Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHZ CL9
    ASUS DIRECT CU II R9 280X 3GB 384BIT veya ASUS DIRECT CU II GTX770 4GB 256BIT
    Seagate Barracuda 1GB 64MB 7200RPM
    Xigmatek Assasins Black Edition Tauro 700W 80+ veya Corsair 300R 600W 80+
    CoolerMaster Hyper 212 Evo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam benim şuanki işlemci ve önerdiğiniz işlemci arasında muhakkak dağlar kadar fark vardır ama sadece hız konusunda baya performans farkı olur mu ?

Ozaman hocam 1000 tl ye kasayı satarım ama i7 fazla mı gelir gerçi i5 le arasında çok bi fark yok geleceğide düşünüp i7 mi alıyım ?

bu sistem minimum 2 3 yıl oyunları tam performans çalıştırır mı ? Gerçi ne olacağı belli olmaz ama yani böyle giderse

Ozaman bi fark yoktur 2 Ram arasında :)
  • quote:

Hocam benim şuanki işlemci ve önerdiğiniz işlemci arasında muhakkak dağlar kadar fark vardır ama sadece hız konusunda baya performans farkı olur mu ?

Ozaman hocam 1000 tl ye kasayı satarım ama i7 fazla mı gelir gerçi i5 le arasında çok bi fark yok geleceğide düşünüp i7 mi alıyım ?

bu sistem minimum 2 3 yıl oyunları tam performans çalıştırır mı ? Gerçi ne olacağı belli olmaz ama yani böyle giderse

Aşırı bir fark yok hatta bazı konularda senin işlemci daha iyihttp://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-2600-vs-Intel-Core-i5-4670K istersen güzel bir ekran kartı ve kasa alarak ta devam edebilirsin cebinde iyi para kalır

Dediğim gibi ben yerinde olsam eski canavarı canlandırırım bir tanede konsol alırım aradaki farka

Ultra zor ama High garanti

• Sizin söylediklerinizede bakıyodum fakat Vatan da sorun var galiba açmıyo sonra bakıcam Teşekkürler önerileriniz için başka bişi eklemek isterseniz mutlu olurum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan254 -- 11 Mart 2014; 23:02:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kapkara Kartal

quote:

Hocam benim şuanki işlemci ve önerdiğiniz işlemci arasında muhakkak dağlar kadar fark vardır ama sadece hız konusunda baya performans farkı olur mu ?

Aşırı bir fark yok hatta bazı konularda senin işlemci daha iyihttp://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-2600-vs-Intel-Core-i5-4670K istersen güzel bir ekran kartı ve kasa alarak ta devam edebilirsin cebinde iyi para kalır

Dediğim gibi ben yerinde olsam eski canavarı canlandırırım bir tanede konsol alırım aradaki farka

Eski Canavarı uyandırmak için hocam İşlemci,HDD kullanırız.Ram kötü heralde yani 1600 diğerleri 660 mı neydi hızı

Ram Ekran Kartı Anakart Fan ve Güç kaynağı değiştirilmesi lazım ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kapkara Kartal

quote:

Eski Canavarı uyandırmak için hocam İşlemci,HDD kullanırız.Ram kötü heralde yani 1600 diğerleri 660 mı neydi hızı

Ram Ekran Kartı Anakart Fan ve Güç kaynağı değiştirilmesi lazım ?

O 660 değildir anakart ddr3 667 gösterir 1333 tur şuan için yeterli al bir kasa ekran kartı bence kasa olarak 400r veya xigmatek assasin bir de gtx 780 çek mis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam en iyisi siz Bana Eski Canavar için bi sistem önerin 2 yıl ultra da rahat oyniyim oyunları bide komple bi yeni sistem önerin hocam 2 3 yıl ondada ultra da rahat oynuyim kasma falan olmasın son ricam hocam kusura bakmayın :)
  • Hocam eski kasayı canlandırmak isterseniz
    Corsair 400r 750w 80+
    Zotac Gtx 780
    Yaklaşık 1900 TL
    0 dan istersen yazdığım ilk sisteme gtx 770 yerine gtx 780 kasayı xigmatek assasin 700w koyarak alabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kapkara Kartal -- 11 Mart 2014; 23:31:46 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Hocam Böyle yazıyo ben mi yanlış şeye bakıyorum acaba :S

tek ekran kartı yeticek mi güç kaynağı yetmez heralde 780 e
     Gaming PC Sistem Önerisi Yapabilir Misiniz ?
  • Bide hocam 780 dışındakiler ultrada iyi fps vermez mi ? baya pahalı 780 de :)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.