Şimdi Ara

Gaming mouselar hakkında sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1) Oyun için kablolu mouse çok daha iyi olduğunu söyler herkes. Eeee madem oyun için almıyoruz, neden 250 liralık kablosuz mouse alalım ki 60-70 liralık varken. Kablosuz mouse'a neden 250 lira verelim ki?

2) 300 Liralık thermaltake mouse ile 150 liralıkLogitech G500 mouse'u arasındaki bu uçuk fiyat farkı neden kaynaklanıyor? Bunun dışında 50 liralık oyun mouse'u da var. Bu fiyatlara etki eden özellikler nelerdir?
    Şöyle özetleyecek olursam:
    a)300 liralık ile
    b)150 liralık ile
    c)50 liralık oyun mouselarının farkı nedir?

3) Razerin de inanılmaz pahalı fareleri var. Bu fark neden doğuyor?

• 1)çünkü onların yapılma fonksiyonları farklı 250tlye aldığın oyuncu mouse ergonomik olarak ve tepkime süresi gibi yan etkenler olarak senin oyun performansını etkiler.
    2)oyun mouseları arasındaki fiyat farkları da genelde hitap ettiği kesime yapılış malzemesine,maliyetine göre değişiyor
    3)Şahsen şu an elimin altında Razer Naga 2014 Mouse var.Bu soruda tüm cevapları bulursun. bu mouseun özelliği çok tuşluluğu ve bu tuşların mekanik olması özellikle mmo (World of warcraft) gibi oyunlar için tasarlanan tepkime süresi çok düşük ele iyi oturan bir mouse. yani BF4, COD oynayanın işine yaramaz. zaten mouse onlar için büyüğk kalır hareketleri zorlaşır. Şimdi razer naganın rakibi Logitech g600 var bunlar arasındaki fark nedir ? ben ikisini de kullanmış biri olarak şunu söylemeliyim ki logitech g600'da ele oturma diye bir şey kesinlikle yok. mesela şu an kullandığımnagayı avuç içine alıp yükseltebiliyorum, mouse benim kontrolümde ne çok ağır ne çok hafif orta ağırlıktaavucumda boşluk kalmıcak şekilde oturuyor. ama g600'de mousu kaldıramadım oturmadı hareket zorlaştı. bu mouseların ikisindede yanda 12 tane tuş var fark ettiğin üzere bu tuşlar mekanik yani hissi oldukça kuvvetli tepkime süresi düşük bu da fiyatını arttırır. mesela bu yandaki tuşlar mekanik değil de normal klavye tuşu olsaydı 300tl'lik mouse 100 tlden satılırdı Umarım açıklayabilmişimdir

Not:eğer maddi durumunuz el vermiyosa ve hardcore diyebileceğimiz oyuncu kesiminden değilseniz benim gibi bir mousa 300 tl vermenize gerek yok

• Ben bunlara kafa yormadım 60 tl ye aldım geçtim. Pişman değilim.
  • Balbasur kullanıcısına yanıt
    4-5 yıldır 10liraya 2. el olarak aldığım bir mouse kullanıyorum . Günde min: 6-7 saat bilgisayardayım. Her şeyim bilgisayar etrafında dönüyor. Ben de artık oyun klavyesi, faresi yapıyım diyorum. Ama maddi durumum çok iyi değil. Şu anda g600 düşünüyorum, yorumunuz için teşekkür ediyorum.
  • CrashBone kullanıcısına yanıt
    hiç önemli değil güzel düşünce g600 güzel mouse fakat bir seri üretim hatası vardı 2. seri mouselardan alırsanız sorun çıkmaz. benim de değiştirme nedenim oydu ilk üretim mouselarda "imleç atlaması" olayı oluyor. daha detaylı bilgi için inceleme linkini vericem orda alınması gereken seri numarasını yazmışlardı -->http://forum.donanimhaber.com/m_69964765/tm.htm

"Almayı düşünen ve merak eden arkadaşlar için Logitech G600 ün incelemesini yaptım. Tavsiye edermisin derseniz tavsiye ediyorum. Fiyat performans olarak gayet iyi bir mouse.

Yalnız DİKKAT !!! Ekim 2012 den önce üretilip piyasaya sürülen U77.00_B0012 Firmware versiyon G600 ler hatalı üretimdir. U77.01_B0016 Firmware olan modelleri alınız. Firmware versiyonunu görmek için logitech in programını yükleyip. Ayarladandan G600 ü seçerek ürün yazılımına bakmanız gerekiyor. "

Fiyat farkınin en önemli sebebi Marka Değeridir, elbette kalite ve ergonomi de etkiliyor ancak arada ki uçurum farenin markası ile alakalı diyebilirim.
    Değer mi sorusuna gelince kişinin bütçesi bunun cevabını verir. Ama şu da bir gerçektir Razer, Steelseries gibi bir fare ile Logitech bir olamaz ya da A4(yanına yaklaşamaz).
    G600 düşündüğünü söylemişsin arkadaş gerekli bilgilendirmeyi yapmiş ilk seri üretimlerinde imleç atlama sorunu olan bir faredir, ayrıca tombul ve rahatsız bir ergonomisi olduğunu söylemeliyim; MMO oynamıyor ve makro tuş fazlalığı aramıyorsan tercihini değiştir derim, yine de ısrarcı isen Mediamrkt ta indirimde:
    http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/LOGITECH-G600-8200-DPI-20-Tuşlu-Kablolu-Oyuncu-Mouse-Beyaz,103452,504947,854750.html?langId=-14

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ynal kullanıcısına yanıt
    Nasıl desem bilemedim. Ben teknik özellikleri iyi olan (tepki süresi, çift klik vs. hatası olmayan) ışıklı mışıklı bir şey arıyorum. Tercihini değiştir demişsin ya, ne önerirsin.

Bu arada ele oturma olayına inanmıyorum. Bir mouse'u 1yıl kullandıktan sonra her türlü oturur ele
    Her fare her ele oturmuyor inan, X7 750 BH yi 9 ay kullandım, 1 saat kullanımdan sonra el ve parmaklarımda ağrıma başlıyordu. Fare avucumda emanet gibiydi.
    Bütçen ne kadar?

• ynal kullanıcısına yanıt
    taş çatlasa 200lira

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrashBone -- 13 Nisan 2014; 17:42:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrashBone

taş çatlasa 200lira

Deathadder 13:
    https://www.sanalmarketim.com/razer-deathadder-2013-6400dpi-4g-optik-usb-mouse/p_47079/

Rival:
    http://www.gameekstra.com/Steelseries-Rival-Gaming-Mouse,PR-3994.html

• Misal 300 tl dedigin mouse dışı transformens gibi olan degilmi ? onun sebebi eli terleyen oyuncuların ellinin altından hava almasını saglamak. Önünde demir var kablonun mouse altına kaçmamasını saglamak.Yani böyle işleri gidip 50 liralık mouseden bekleme birinde özel programlar hazırlanıyor digerinde sadece üzerinde bir tane tuşla ayar yapılıyo bu özellikleri sen 50 tl olan mouseda bulamassın birinde makro tuş 16 tane adamlar serçe parmagı yere degmesin diye özel parça yapıyolar skatezlerini yapıp satıyorlar herşeyi düşünüyorlar inşallah anlatabilmişimdir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.