Şimdi Ara

GAMER KASA DİZDİM AMA SORUNLAR VAR (R9 290 TRİ-X OC) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
1.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KediQ

Oc konusunda yardımcı olurum soğutucunuz varsa aynı anakart ve işlemciyi kullanıyoruz..

Hocam şimdilik oc düşünmüyorum çünkü gayet güçlü bir sistem ama ihtiyacın olduğu zaman size ulaşacağım teşekkür ederim..akşam ise o videoyu koyacağım kariılaştırma yapabilemiz için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • - Selam, yukarıda arkadaşın dediği unparking işlemini yaptınız mı ?

- Ekran kartının RAM 'i kaç görünüyor gpu-z 'de ? Oyunlarda texture kalitesini ultra'dan normal seviyeye çektiğinizde ani düşüşler devam ediyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayal3t80 -- 4 Nisan 2014; 12:09:26 >
  • blackjackexit B kullanıcısına yanıt
    Oc olayini dusunmuyor olabilirsin ama islemci dusunuyor iste... bende ilk zamanlar 4 ghz de kullaniyordum hatta memnun idim ama islemciyi biraz kirbaclayinca daha da iyi oldugunu gordum. 1.44v ile islemcini 4.5 ghz cikar farki o zaman gor. Bir cok oyunda 7970 ile test ettim gayet basarili
  • quote:

Orijinalden alıntı: osedon

Oc olayini dusunmuyor olabilirsin ama islemci dusunuyor iste... bende ilk zamanlar 4 ghz de kullaniyordum hatta memnun idim ama islemciyi biraz kirbaclayinca daha da iyi oldugunu gordum. 1.44v ile islemcini 4.5 ghz cikar farki o zaman gor. Bir cok oyunda 7970 ile test ettim gayet basarili

Meza ve osedon
    Hocam şimdiden bu işlemci ekran kartının gerçek performansına engel oluyorsa yanlış model mi seçtim ?unparking olayı bende perfomans düşmesine sebep oluyor ben direk kullanıyorum..akşam ram değerlerime bakacağım..gpu da dalgalanmalar oluyor yani yüzde 20 de oluyor yüzde 90 da

• BF4 ve Crysis3 den mümkün olduğunca uzan durun derim. Duramamam derseniz ultra furyasına kapılmayın derim. ( imzamdaki ekran kartı maceramı incelemenizi öneririm ) O oyunlarda sanırım bir sıkıntı var , en azından singleplayer larında.

Edit : Bu arada sisteminiz 10 numara 5 yıldız kafaya takılacak bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 4 Nisan 2014; 14:19:52 >
  • Sistemim imzamda yer alıyor bende geçen hafta 1 tane sapphire r9 290 tri-x aldım elimde sadece MW3 olduğundan sadece MW3 te denedim ve her şey full açık olduğu halde kasma yaşıyordum ardından win 7 64 bit yükledim en son güncellemelerini sitesinden aldım oyuna girdim kasılmalar devam ediyordu daha sonra farkettim ki sorun ekran kartından değil ekrandan kaynaklı imiş biraz ayar vs yaptım ( kendime göre ) şuanda sağlam bir şekilde kullanıyorum.Tabii kafama takılan şu frapstan bakıyorum her şey full grafik ayarlarında iken fps 91 yazıyor ( hiç altına inmiyor / sadece oyun menüsünde düşüyor ama oyunda 91 den aşağı tık yok.) normal mi bilmiyorum ama sorunsuz kullanıyorum.BF4 alınca da sorun çıkarmazsa tamamdır :)Tekrardan sisteminiz hayırlı olsun ufak tefek problemler oluyor sağ olsun burada ki dost - arkadaş grubu elinden gelen yardımı yapıyor ( ben burayı bir aile gibi görüyorum.) Hayırlı günler dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadecebirdost

Sistemim imzamda yer alıyor bende geçen hafta 1 tane sapphire r9 290 tri-x aldım elimde sadece MW3 olduğundan sadece MW3 te denedim ve her şey full açık olduğu halde kasma yaşıyordum ardından win 7 64 bit yükledim en son güncellemelerini sitesinden aldım oyuna girdim kasılmalar devam ediyordu daha sonra farkettim ki sorun ekran kartından değil ekrandan kaynaklı imiş biraz ayar vs yaptım ( kendime göre ) şuanda sağlam bir şekilde kullanıyorum.Tabii kafama takılan şu frapstan bakıyorum her şey full grafik ayarlarında iken fps 91 yazıyor ( hiç altına inmiyor / sadece oyun menüsünde düşüyor ama oyunda 91 den aşağı tık yok.) normal mi bilmiyorum ama sorunsuz kullanıyorum.BF4 alınca da sorun çıkarmazsa tamamdır :)Tekrardan sisteminiz hayırlı olsun ufak tefek problemler oluyor sağ olsun burada ki dost - arkadaş grubu elinden gelen yardımı yapıyor ( ben burayı bir aile gibi görüyorum.) Hayırlı günler dilerim.

Teşekkür ederim hocam benim monitörüm asus vn247 h yani monitörden fps düşmesi olamaz zaten :) millet youtubede 90 140 arası oynuyor ben genel anlamda herşey güncel vs ortalama 85 oynuyorum mantle ile bu kafamı kurcalıyor işte ..akşam birsürü test yapacağım sonuçlar burada olacak ama hangi testleri yapmalıyım ??

Ayni islemciyi bende kullaniyorum ve ziyadesi ile memnunum. Sana tavsiyem driver sweeper ve driver fusion ile iyice bir sil driver`ı. Sonra driver`ı yeniden kur. Ve bu arada islemciyi 4.5 ghz ye cikar oyle dene. Windows guncellemelerini unutma ama. @blackjackexit
  • Biosla oynamadınsa pek anlamıyorsan şimdilik dokunma bence , 4 / 4.5 ghz ile alakası yok , büyük ihtimalle yazılımsal bir sorundur başka oyunlarda dene birde driver silip kurmak fazlalık bırakır , sıfırdan windowsla en güncel yazılımları kurmayı dene değişik kombinasyonlar yap :D Deneyerek çözülcek bir sorun gibi duruyor , donanım olarak tek amdlerde ghz düşme olayı yaşıyormuş bazıları biosda bişeyi disable ediyorlardı araştırman lazım :)
  • bence sorun pci express bant genişliğinded değil.

http://www.techpowerup.com/reviews/Intel/Ivy_Bridge_PCI-Express_Scaling/23.html
  • arkadaşlar 3d mark sitesinden 3d mark 2011 indirdim trial sanırım puanım:11177 sizce nasıl ama full hd test yapmadı sanırım
  • puanın biraz düşük gibi ama normal işlemcin o.c li değilse o puanı alırsın , eğer win7 64bit denemediysen bir dene derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: KediQ

Oc konusunda yardımcı olurum soğutucunuz varsa aynı anakart ve işlemciyi kullanıyoruz..

Hocam merhaba yüne rahatsı ediyorum k bakmayın..sorunlarım devam ediyordu bunlar ne derseniz..
    -crysis 3 bir çok ayar denedim hatta düşürdüğüm halde ayarları oyun akıcı değil bir 20 bir 40 arası geziyor oynanmıyor yani
    -bf4 kimi zaman 80 den aşağı çok nadir düşerken başka bir zaman bilgisayarı açıyorum maks 80 dürbün açınca 45 ler oluyor
    -rome total war 2 15 fps lerde aürünüyorum extreme dw..millet videolarda uçuşta ben sürünüyorum..
    -assasins cree 3 35 fps lere düşüyor belki sonra 60 a çıkıyor..
    Çok şikayetçiyim hocam 512 bit köpek gibi bir kartın böyle performans vermesine anlam veremiyorum..
    Seneler evvel abime gtx470 zotac almıştık 1320 mb 384 bit idi..o zamanın oyunu crysis 2 de resmen akıyorduk..
    Budönemn oyunu crysis 3 ben yerlerde sürünüyorum..ki o zamanlar gtx470 top bi model bile değildi..
    Gece windows 8.1 i tam olarak sıfırladım hocam saatler sürdü..
    Şu an hiç bir driver yüklü değil..
    Akşam mesaiden sonra ve gittiğimde nasıl bir güncelleme vs yapayım..önce donanımın yanında gelen cd ler mi yoksa direk net mi ?
    Yada neler yapmalıyım hocam bu işe bios da dahil..bazıları biosda bir yeri kapatırsan çok performans artıyor diyor orası neresi ?
    Not: sıfırlamadan önce hem whql hem beta driverlr defalarca uninstall programıyla sikinip tekrar yüklenip her oyunda defalarca denendi..
    Teşekkür ederim hocam

• Hocam alakasız olacak belki ama kaça topladınız sistemi ?

Bir sorun yok. Sisteminiz normal değerleri veriyor zaten. Gtx Titan Sli ve AMD R9 295x2 videolarını izleyin derim.Haa 16.000 TL lik sisteme de göz atın videolardan. FpS düşmeleri oyundan kaynaklanıyor..
  • Sorun driverlerle alakalı olabilir, format atıp driver sürümlerini güncelleyiniz büyük ihtimal sorununuz çözülecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GrumpyPig

Hocam alakasız olacak belki ama kaça topladınız sistemi ?

Hocam sadece kasa 3600 tuttu düz hesap

• quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

Bir sorun yok. Sisteminiz normal değerleri veriyor zaten. Gtx Titan Sli ve AMD R9 295x2 videolarını izleyin derim.Haa 16.000 TL lik sisteme de göz atın videolardan. FpS düşmeleri oyundan kaynaklanıyor..

Hocam ama netten videolara bakıyorum benzer sistemlerde adamlar bildiğin akıyorken ben bunları yaşıyorum....crysis 3 rome 2 oynatmıyor..kimse o şekilde bitirmez oyunu nefret eder..ödediğimiz rakamlar çok yüksek alınacak perf buysa lanet olsun

o işlemci darboğaz yapmaz bende kullanıyorum ayrıca online bf4 oynuyorum manttle a gelince 14.3 sürümü biraz sorunlu driver amd nin 14.2 yi bulup yükle 14.3 de ani fps düşmeleri ve anlık takılmalar oluyordu bendede manttle niye açamıyorsun yüklediğin driver sorunlu olabilir driver ı kaldırıp yeniden kur ayrıca o arkadaşın 270x le ultrada fps yi düz yolda yürürken almıştır muhtemelen gerçek fps levulotionlarda ve şiddetli çatışmalarda ortaya çıkar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ojhora

o işlemci darboğaz yapmaz bende kullanıyorum ayrıca online bf4 oynuyorum manttle a gelince 14.3 sürümü biraz sorunlu driver amd nin 14.2 yi bulup yükle 14.3 de ani fps düşmeleri ve anlık takılmalar oluyordu bendede manttle niye açamıyorsun yüklediğin driver sorunlu olabilir driver ı kaldırıp yeniden kur ayrıca o arkadaşın 270x le ultrada fps yi düz yolda yürürken almıştır muhtemelen gerçek fps levulotionlarda ve şiddetli çatışmalarda ortaya çıkar

Hocam 14.2 yi deneyeceğim..arkadaşın 270x ile videoları bile var hocam çatışma anları vs..birde ainir olduğum bir olay bf için beta yüklüyoruz diğer oyunlard kötü perf veriyor başka bir oyuna geçmek için habire silip silip tekrar mı yükleyeceğiz driverları

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.