Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (531. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.492.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 529530531532533
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zUbE

Sezonu bitmiş bir dizide gelecek sezonların dışında ne konuşulmasını bekliyorsunuz. Kendiniz kaşınmışsınız birazda kusura bakmayın.

Dizinin gelecek bolumleri yayinlandi da bizimmi haberimiz yok? Burdakiler kitaptan gelecekte neler olacagini spoiler icine almadan acik acik yaziyor, bizim sinirlendigimiz nokta bu. Kitap icin ayri bolum var orada konusmalari gerek ki orada da spoiler icine alinmadigi icin orayada giremiyoruz.
  • Game of Thrones 3. Sezona sadece 100 gün kaldı!

Game of Thrones (2011 - 2019)

Detaylı bilgi:
    http://www.gameofthronesturkiye.com/game-of-thrones-3-sezona-100-gun-kaldi.html

• Vay anasını be Sadece 100 güncük kalmış ne ki
  • arkadaş ne takıntılı adamlarsınız. Kitaptan veya dizinin geleceği ile ilgili bir şeyden bahsetmedik ki spoiler verelim. Fan forumlarında konuşulan bir bilgiyi paylaştım sadece.

Ben sadece safkanlar yanmıyor sanıyordum. Dedim ya kitabını falan okumadım sadece yabancı bir forumdan aldığım bir bilgiyi paylaştım. Birde ben Baratheon'ların Targaryen'lerden sonra tahta geçmesinin sebebini Robert'ın babaannesinin Targaryen olması zannediyordum. Meğerse Baratheon'lar Targaryen kanı taşıyorlarmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi san lorenzo -- 21 Aralık 2012; 15:50:08 >
  • Bu kadar ara verilmesi çok saçma daha 3-4 kitap var 3. kitabı da 2 sezon yapcaklarmış 10 yıl sürecek herhalde bekle bekle

Kitaplar güzel ancak görsel olarak izlemek de ayrı bir olay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: san lorenzo

arkadaş ne takıntılı adamlarsınız. Kitaptan veya dizinin geleceği ile ilgili bir şeyden bahsetmedik ki spoiler verelim. Fan forumlarında konuşulan bir bilgiyi paylaştım sadece.

Ben sadece safkanlar yanmıyor sanıyordum. Dedim ya kitabını falan okumadım sadece yabancı bir forumdan aldığım bir bilgiyi paylaştım. Birde ben Baratheon'ların Targaryen'lerden sonra tahta geçmesinin sebebini Robert'ın babaannesinin Targaryen olması zannediyordum. Meğerse Baratheon'lar Targaryen kanı taşıyorlarmış.

Söylediğin iki şey de aynı anlama geliyor ki.

Robert'ın babaannesi Targaryen. Yani Robert Targeryen kanı taşıyor az da olsa. Bu da tahta çıkmasını meşru kılıyor. Yanmama olayı ise çok ender rastlanan bir olay. Bu daha çok eski Valyria ile ilgili. Çünkü o zamanlarda bazı Targaryenlerin geleceği rüyalarında görebilme, ateşe karşı direnç sahibi olma gibi yetenekleri olduğu söyleniyor. Ama Valyria'nin yokoluşu ile birçok Valyria'ya ait nese, yazıt, kitap, vs bilgi saklayacak eşyalar yok oldu. Pek bir açık bilgi yok henüz.

Videoyu izleyin beyler canınız çeksin biraz

• quote:

Orijinalden alıntı: Espa

Bu kadar ara verilmesi çok saçma daha 3-4 kitap var 3. kitabı da 2 sezon yapcaklarmış 10 yıl sürecek herhalde bekle bekle

Gerçektende çok uzun bir zamana yayacaklar. Keşke dizi bitince başlasaydım izlemeye. Torunlarımı alırdım kucağıma şöminenin başında kestaneler elimde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zUbE

quote:

Orijinalden alıntı: Espa

Bu kadar ara verilmesi çok saçma daha 3-4 kitap var 3. kitabı da 2 sezon yapcaklarmış 10 yıl sürecek herhalde bekle bekle

Gerçektende çok uzun bir zamana yayacaklar. Keşke dizi bitince başlasaydım izlemeye. Torunlarımı alırdım kucağıma şöminenin başında kestaneler elimde.

o değil karakterler yaşlanacak/ölecek o zamana kim oynayacak dizi de

• Üçüncü sezonda başlıca kullanılan efektlerle ilgili bir yazı yayınlamış HBO. Bu efektler sirasıyla şunlar;

Duman

Özel bir makina geliştirilmiş ve yaydığı dumanın insan sağlığına bir zararı yokmuş. Aynı şekilde bitkiler ve hayvanlar için de zararlı değilmiş. Ayrıca uzaktan kumandalı bir şekilde açılıp kapatılabiliyormuş. Bu dumanla koskoca bir ormanı bile kaplayabiliyorlarmış. Yerleştirdikleri düz boruların içine hava doldurmuşlar ve böylece 100-200 metre boyutundaki çekim alanını kaplamışlar.

Kar Mumları

Kar mumları nedir? Belirli bir tipteki bir kağıdın alınıyor ve kağıdın yavaşça yanmasını sağlayan bir kimyasala batırılıyor. Yanmaya başladığında havada güzel bir kül oluşturuyor ve bunu alıp galvanize edilmiş(?) kovalarda döndürüyorlar. Uygun bir rüzgar bulunduğunda havada güzel süzlüyorlarmış ancak rüzgar olmadığında bütün grup üyelerinin yüzü sahte karlarla kaplanmiş ve baya şikayet eden olmuş. Barras'a göre(özel efekt uzmanı sanırım) kar en çok sevdiği şeylerden biriymiş lakin yapay olarak oluşturulması çok zor olan bir doğa olayıymış.

Ateş Teknikleri

SFX takımı üçüncü sezonda sadece bir kaç kez bu teknikleri kullanmış. Kılıçların çarpışmasında ve ya taşlara çarpmasında. Berras'a göre bu her çocuğun hayalindeki şeymiş. Birşeyleri patlatıp onları tekrar bir araya getirmeye çabalamamak yani. SFX takımı gruba bir ateş üstadının (pyromancer) girmesine çok heyecanlanmış çünkü bu daha çok şey patlatabilme şansı demek. İşin iyi yanı bütün herşey sıkı bir koruma altında. Sette telefonla konuşamıyormuşsun ya da radyo açamıyorsun.

Yağmur Efektleri

Yağmur için ekip itfaiye araçlarındaki gibi boru/hortum kullanıyormuş. Bazen eğer imkan varsa nehirlerden filan su çekip kullanmışlar. Bu imkanları olmadığında ise 20.000 litrelik bir su depoları varmış. Buradan temin etmişler suyu. Büyük yağmurlar için( 9. bölümdeki Karasu sahnesi ile Arya'nın Harrenhall meydanındaki sahnesi gibi) ucunda dönen bir alet olan vinç kullanmışlar. Bu yerden 30 metre filan yuksekliğindeymiş. Ve 30 metre çapında yağmur oluşturabiliyormus o dönen alet. Bundan dört tane koymuşlar vince ve bir futbol sahası büyüklüğünde alana yağmur yağdırabilmişler. Ama dizinin oyuncuları bundan baya baya nefret etmiş.

Çeviride hatalarım olmuş olabilir şimdiden kusura bakmayın

Kaynak

• Game of Thrones (2011 - 2019)

Yılbaşına kadar masaüstü resmim
  • Geçen arkadaşla Game of Thrones'dan bahsettik biraz, diziyi ne kadar özlediğimi farkettim.
  • Beyler 2.sezonun sonlarinda Jon Snow un beraber uyudugu kizin adini bilen var mi? Soru bira tuhaf oldu ama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekleGeliyorum

Beyler 2.sezonun sonlarinda Jon Snow un beraber uyudugu kizin adini bilen var mi? Soru bira tuhaf oldu ama

Ygritte sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dathka Graush

quote:

Beyler 2.sezonun sonlarinda Jon Snow un beraber uyudugu kizin adini bilen var mi? Soru bira tuhaf oldu ama

Ygritte sanırım.

Evet Ygritte adı.

You know nothing Jon Snow..

Gerçi bu cümleyi daha sık duymamız gerekliydi ama..

• quote:

Orijinalden alıntı: Dathka Graush

quote:

Ygritte sanırım.

Rose Leslie gercek adiymis

• quote:

Dostum bu tur sorularini spoiler icine al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre Aksu

quote:

Dostum bu tur sorularini spoiler icine al.

Olayi yada konuyu anlatmadan sormaya calistim sorun olmaz diye dusunmustum.Neyse editlerim mesaji.

• Artık başlasın da yeni bölümlerin sohbetini yapak
  • Can sıkıntısına ikinci sezonu baştan izliyorum ve dördüncü bölümdeki olayların karmaşıklığı beni benden aldı.

Dizideki olay.

Şimdi bilindiği üzere Catelyn Renly'nin yanına geliyor. Konuşuyorlar. Daha sonra ise hop diye Stannis ortaya çıkıyor. Nasıl geldi, niye geldi, niye kimse görmedi vs hiçbir bilgi yok. Konuşuyorlar ve Stannis bir günün var düşün diyor Renly'ye. Sonra hop tekrar Stannis'i görüyoruz ancak bu sefer geminin güvertesinde ve denizin ortasında. Davos'a kızıl büyücüyü al gizlice koya sok diyor. Davos denileni yapıyor. Bir mağaraya giriyorlar. Mağranın sonu da demirlerle kapalı. Bu mağara neresi söylenmiyor. Neden o mağaraya gittikleri söylenmiyor.

Kitapta ise şöyle oluyor.

Catelyn Renly ile konuşmaya geliyor. Konuşurlarken bir asker gelip Stannis Fırtına Sonu kalesini kuşattı diyor. Renly orduyu Kaleye çekiyor ve burada konuşuyorlar. Konuşmanın sonunda Stannis Renly'ye bir günün var düşün diyor. Ertesi sabah güneş doğarken bir gölge gelip Renly'yi öldürüyor. Neredeyse bütün ordu Stannis'in safına geçiyor. Ancak Fırtına Sonu kalesinin lordu kaleyi teslim etmiyor. Stannis kaleyi almadan Kral'ın Şehri'ne yürüyemem diyor ve lordla pazarlık etmeye çalışıyor. Lord, Stannis'i ölümüne bir kılıç düellosuna davet ediyor. Stannis kabul edip etmemek arasında kalınca Davos'a Kızıl büyücüyü al Kalenin altındaki mahzenlere götür o gerisini halledecek diyor. Davos hatunu götürüyor sonrası malum gölgenin doğumu.

Aralarında pek bir fark yok lakin olayın gidişatının anlaşılacağı bütün noktalar dizinin senaryosundan çıkarılmış. Ki bunlar öyle aman aman bir görsellik ve çok bir sahne zamanı taşımayan bölümler. Lakin senaryonun akıcılığı için önemli sahneler. Neden bunları çıkarmışlar anlamış değilim.

Elbette ki bütün kitabı olduğu gibi aktaramazlar sonuçta dizi bu belirlenmiş bölüm sayısı ve zamanı var lakin kitapta olmayan konuları koyarak harcadıkları zaman yerine hikayeyi derinleştiren detayları neden koymak istemiyorlar benim merak ettiğim şey bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

Can sıkıntısına ikinci sezonu baştan izliyorum ve dördüncü bölümdeki olayların karmaşıklığı beni benden aldı.

Dizideki olay.

Şimdi bilindiği üzere Catelyn Renly'nin yanına geliyor. Konuşuyorlar. Daha sonra ise hop diye Stannis ortaya çıkıyor. Nasıl geldi, niye geldi, niye kimse görmedi vs hiçbir bilgi yok. Konuşuyorlar ve Stannis bir günün var düşün diyor Renly'ye. Sonra hop tekrar Stannis'i görüyoruz ancak bu sefer geminin güvertesinde ve denizin ortasında. Davos'a kızıl büyücüyü al gizlice koya sok diyor. Davos denileni yapıyor. Bir mağaraya giriyorlar. Mağranın sonu da demirlerle kapalı. Bu mağara neresi söylenmiyor. Neden o mağaraya gittikleri söylenmiyor.

Kitapta ise şöyle oluyor.

Catelyn Renly ile konuşmaya geliyor. Konuşurlarken bir asker gelip Stannis Fırtına Sonu kalesini kuşattı diyor. Renly orduyu Kaleye çekiyor ve burada konuşuyorlar. Konuşmanın sonunda Stannis Renly'ye bir günün var düşün diyor. Ertesi sabah güneş doğarken bir gölge gelip Renly'yi öldürüyor. Neredeyse bütün ordu Stannis'in safına geçiyor. Ancak Fırtına Sonu kalesinin lordu kaleyi teslim etmiyor. Stannis kaleyi almadan Kral'ın Şehri'ne yürüyemem diyor ve lordla pazarlık etmeye çalışıyor. Lord, Stannis'i ölümüne bir kılıç düellosuna davet ediyor. Stannis kabul edip etmemek arasında kalınca Davos'a Kızıl büyücüyü al Kalenin altındaki mahzenlere götür o gerisini halledecek diyor. Davos hatunu götürüyor sonrası malum gölgenin doğumu.

Aralarında pek bir fark yok lakin olayın gidişatının anlaşılacağı bütün noktalar dizinin senaryosundan çıkarılmış. Ki bunlar öyle aman aman bir görsellik ve çok bir sahne zamanı taşımayan bölümler. Lakin senaryonun akıcılığı için önemli sahneler. Neden bunları çıkarmışlar anlamış değilim.

Elbette ki bütün kitabı olduğu gibi aktaramazlar sonuçta dizi bu belirlenmiş bölüm sayısı ve zamanı var lakin kitapta olmayan konuları koyarak harcadıkları zaman yerine hikayeyi derinleştiren detayları neden koymak istemiyorlar benim merak ettiğim şey bu.

kitap da bende çok şaşırmıştım renly bir anda ölmüşdü oysa dizideki gibi davos kızıl kadınla mağaraya gitmemişti onun yerine fırtına burnunu tutan adamı öldürmesi için gittiler mağaraya kitap da böyle geçiyor

• 
Sayfa: önceki 529530531532533
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.