Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (458. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.492.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 456457458459460
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aLieNWare1

Kitabını kesinlikle okuyun arkadaşlar çok daha kapsamlı ve çok akıcı.

+1 ama dizisini izlemekte ayrı bir zevk.
  • beyler dizinin kaç sezon sürmesi bekleniyor bir bilgi var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kacmasikortil

Bugun e2 de yayinlanicakmis.

tekrarı peh kaç ay geçti daha 2. sezonu verecekler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akcura

beyler dizinin kaç sezon sürmesi bekleniyor bir bilgi var mı?

Serinin 7 kitap olması bekleniyor.Fakat 3. kitabıı 2 sezon çekeceklermiş yani en az 8 sezon olacak.Ama diğer kitaplar içinde 2 sezon kararı alınırsa sezon sayısı artabilir ama min. 8 şu an için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KenpachiKun03

quote:

Serinin 7 kitap olması bekleniyor.Fakat 3. kitabıı 2 sezon çekeceklermiş yani en az 8 sezon olacak.Ama diğer kitaplar içinde 2 sezon kararı alınırsa sezon sayısı artabilir ama min. 8 şu an için.

ooo baya uzun sürecek o zaman sevindim
  • quote:

quote:

quote:

Boşa sevinme 7 kitap olması hepsinin de beyazperdeye aktarılacağını göstermez Buna yapımcılar ve reyting karar verecek Ben de isterim çekilmesini ama ilerde görecez ne olacak

• Şu an e2 de var. Ned amcayı özlemişim ah ahh.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tekno_trend

quote:

quote:

quote:

Boşa sevinme 7 kitap olması hepsinin de beyazperdeye aktarılacağını göstermez Buna yapımcılar ve reyting karar verecek Ben de isterim çekilmesini ama ilerde görecez ne olacak

7-8 sezon sürmese de reytingler iyi gidiyordur heralde [ ] uzun süreceğini düşünebiliriz

• quote:

Orijinalden alıntı: tekno_trend

quote:

quote:

quote:

Söylenene göre her kitapta daha da güzel oluyormuş seri..

• 2 günde 2 sezon izledim. Çok memnunum. Tamam
  • aylar önce renly nin neden gayrimeşru (malum üç harf olarak yazmıştım tekrar yazmayıyım 1 ay ban verir) bir soyadı yok? diye mesaj yazmıştım. yönetici arkadaş şimdi silmiş. sesli güldüm. renly şikayet etmiş sanırım. forumda seviye iyecene düştü rtük2.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sensation +

2 günde 2 sezon izledim. Çok memnunum. Tamam

Ne anladın peki
  • quote:

Orijinalden alıntı: xXxNocturnexXx

Dizi sezon finalina greli ay oldu burda hareketlilik bitmek bilmiyor

Bir şeylerin konuşulması için sezon finaline gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: tizar

aylar önce renly nin neden gayrimeşru (malum üç harf olarak yazmıştım tekrar yazmayıyım 1 ay ban verir) bir soyadı yok? diye mesaj yazmıştım. yönetici arkadaş şimdi silmiş. sesli güldüm. renly şikayet etmiş sanırım. forumda seviye iyecene düştü rtük2.

Renly gayrimeşru değilki læ
  • Drogo Reis :)

Game of Thrones (2011 - 2019)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre Aksu

quote:

Orijinalden alıntı: xXxNocturnexXx

Dizi sezon finalina greli ay oldu burda hareketlilik bitmek bilmiyor

Bir şeylerin konuşulması için sezon finaline gerek yok

Yenisi gelmeyince konuşucak şeyde azalırGündem gibi düşün

• Evet beyler sonunda kitaplara kavuştum.
    Bugün ilk kitaptan okumaya başlayacağım.Yeni sezon başlayana kadar 3. kitabı bitiririm sanırım.

Tüm kitaplar kargo dahil 79 TLye geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by-ko -- 5 Temmuz 2012; 17:47:01 >
  • quote:

Evet beyler sonunda kitaplara kavuştum.
    Bugün ilk kitaptan okumaya başlayacağım.Yeni sezon başlayana kadar 3. kitabı bitiririm sanırım.

Tüm kitaplar kargo dahil 79 TLye geldi

Nereden aldınız acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre Aksu

quote:

Orijinalden alıntı: Sensation +

2 günde 2 sezon izledim. Çok memnunum. Tamam

Ne anladın peki

Hocam sabahtan aksama kadar basından kalkmadım hepsini anladım, idrak ettim Acayip sardı dedim PC de olacağına beynimde olsun oturdum bitirdim.
  • Dizinin 2 sezonunu izledim.Kitaplarda ise 3ncü cildi okudum. Çok spoiler olmadan kitap ve diziyle ilgili görüşlerimi yazacağım.

Birincisi kitaplar gerçekten iyi. Satış rakkamları ve dizisinin çevrilmesi bunun en büyük kanıtı.
    En çok kıyaslandığı Yüzüklerin efendisine göre, en önemli fark bence iyi kötü kavramların kesin olarak ayrılmaması ve karakter sayısı.
    Yüzüklerin efendisinde iyiler birleşip kötülerle savaşıyordu.Burada ise devasa bir geçmişe sahip bir dünya yaratılmış ve büyüklü küçüklü aileler ve bunların ilişkileri mevcut. Kitapta çok fazla olan ailelerin çocuklarını evlendirerek siyasi güç elde etmeleri dizide çok yansımıyor gibi.

Kitap hakkında genel düşüncemdir spoiler kabul edilebilir.

Kitap ilk okumaya başladığınızda bir ortaçağ, soylular arası güç ve çıkar ilişkileri havasında. Fantastik olduğunu bilmesek bir tür dallas vari roman diye düşünebiliriz. Zaten yazar fantastik öğelere çok bulaşmıyor. Genelde kişiler ve aileler arasındaki olayları anlatıyor.Fantastik öğelerse bir gizem ve belirsizlik içinde. Bu sadece okur için değil, kitapdaki karakterler içinde böyle. Çünkü binlerce yıl önce bazı olaylar olmuş deniyor, ancak bunlar efsane ve masala dönüşmüş. Mesela kitabtaki bazı karakterler hayaletler,ötekiler vb. fantastik öğelere inanmıyor çocuk masalı diyorlar.
    Romanda aileler kişiler birbirleri ile (yani ufak oyunlarla ) uğraşırken, arka planda çok belli olmayan önemli olaylar oluyor. Ancak insanlar bunun farkında değiller. Birazda Kış gelecek sözü bunu anlatıyor gibi.Sanırım zamanla olaylar taht kavgasından çok fantastik bir savaşa dönüşecek

Kitap okurken bilirsiniz bazı paragraflar sanki sayfa sayısını artırmak için yazılmıştır. Önemli detaylar içermezler hızlıca çok düşünmeden buraları geçersiniz.Martin'in romanında ise bunu yapmak imkansız gibi. Neredeyse her cümle, her dialog önemli bilgiler içeriyor.Ondan okumakta zaman alıyor. Ayrıca yazar bölümleri kişilere göre anlatmış. Bir yerde okuduğuma göre 31 farklı karakerin gözünden anlatılıyor olaylar. Yani bölümlere isim verme yada numaralandırma yerine, o bölümün odağındaki kişinin adıyla isimlendirmiş.
    3ncü kitabın girişinde de bahsettiği gibi, olayları karakterlere göre anlattığından bazı karaketerlerden 5-10 bölüm bahsetmeyebiliyor.
    Yada bir karakterin bölümününde anlattığı olaylar 2 saatte olurken, diğer karakteri anlattığı bölüm günler sürebiliyor. Yani karakterler açısından zaman paralel işlemiyor. Tabii bu durumu diziye yansıtmak oldukça zor.

Savaş ve aksiyonun az olduğundan yakınanlar var. Bunlar kitaptada çok fazla yok zaten. 2nci Kitaptan spoiler içerir.

Mesela Robb bir kaç savaş kazanır. Ama kitapta bunlardan sadece başka bir karakter diğerine Robb Stark tüm savaşları kazandı diye bahseder.
    Detayı anlatmaz yazar.
    Zaten bunlarıda anlatsa uzun uzadıya 20 cilt falan olurdu sanırım.

Ancak çoğu arkadaşın dediği gibi savaş sahnelerinde çok az kişi görünüyor, oysa kitapta devasa ordulardan, kafilelerden bahsediliyor.Benzer bir durum kaleler içinde var. Mesela kışyarının avlusu gerçekten komikti. Ufacık bir alan olarak gösterildi.Bunun sebebinin bütçe olduğuda kesin bence.

Dizide diğer bir çok kitap uyarlamasının aksine kitaba, oldukça bağımlı kalmış. Zaten bildiğim kadarıyla Martin bir senaryo yazarı ve diziyede destek ve yön veriyor.
    Değiştirilen bazı bölümler var tabii.

Mesela savaş sahnesinde,
    2nci kitaptan spoiler içerir.

donanma nehire yaklaşır, davos nehrin 2 kenarındaki ufak kuleleri görür anlam veremez ama kuşkulanır. Donanmayı yöneten lord ise başka gemidedir ve bunu fark etmez tüm donanmayı nehre sokar. Oysa o kuleler Tyrion'un tüm demircilere işi gücü bırakın bir zincir yapın dediği zinciri çekerek nehri kapamak içindir. Sonra gemiler tuzaga düşünce mancılıklarla oklarla yakılırlar.

Ayrıca arya ile baba lannister aynı kalede kalmaz.
    Burasını da değiştirmişler dizide. Buna benzer ufak tefek çok yer var.

Dizideki cinsel içeriğe gelince, benzer cinsellik kitaptada mevcut. Zaten Martin klasik fantastik yazınından iyi kötü ayrımı ve cinsellik konularında ayrılıyor bence.

Diziyi izleyenlere kitabı okumalarını kesinlikle tavsiye ediyorum. Sonuçta dizi kitabın bir özeti, kısaltması. Birçok detay, karakterlerin düşünceleri ve dialoglar dizide yer almıyor.

• 
Sayfa: önceki 456457458459460
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.