Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (3097. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.497.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 30953096309730983099
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Geriye kalan 3-5 Dothrak'tan Khaleesi'ye : Senin bizi getireceğin savaşın taaa...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dürüstİnsan

hah çıktı diyarlar arası otuzbirci
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chesapeake Ripper

Bence çok fena bir ters köşe olucak inanılmaz bir antipati kazandılar ve kaldı 3 bölüm, harika bir ters köşeyle dizi tarihine altın harflerle girebilirler. Nedense nightkingin bu kadar kolay harcanıcağını düşünmüyorum.
    Kesinlikle hemfikirim.Çok büyük bir sürpriz bekliyorum bende

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar senarist röportajda açık açık diyor ki “night king’i öldürecek son kişinin arya olduğunu düşündük. Seyirci şaşırsın diye arya’yı seçtik.” Diyor. Saçma sapan ters köşe yapıcam diye böyle sıçıp batıran adamlardan son 3 bölüm için daha ne bekliyorsunuz ki

• quote:

Orijinalden alıntı: age of empires köylüsü

Arkadaşlar senarist röportajda açık açık diyor ki “night king’i öldürecek son kişinin arya olduğunu düşündük. Seyirci şaşırsın diye arya’yı seçtik.” Diyor. Saçma sapan ters köşe yapıcam diye böyle sıçıp batıran adamlardan son 3 bölüm için daha ne bekliyorsunuz ki
    Nerde diyor bunu kaynak?

Starklar arasında en çok gelişim gösteren Aryadır.Birebirde en iyi savaşan, en iyi kamuflaj olan arya varken Jon snowun öldürmesini beklemek saçmalıktan öte birşey değildir.
  • Wheatley kullanıcısına yanıt
    lost ne zaman 2 kısa bölüm çıkardı yav?
  • Mantık ararken aşırıya kaçmadan izlemek en iyisi.Yoksa 8 sezon süren diziden zevk almak imkansız olur.Önemli olan herşeyi kafaya takmadan zevk alarak izlemek...Diğer çok yücelttiğimiz dizi ve filmlerde de bir çok mantık hatası var.İzle geç.Lost için zamanında o kadar teori üretildi..Sonuç kocaman bir sıfır oldu..Dizide bu savaş sahnesindeki ve son final sahnesindeki mantık hatalarına gelene kadar ne saçmalıklar yaşandı da ses edilmedi..Açıkçası 6. bölümün sonunu görmeden eleştirileri biraz yumuşak tutmakta fayda var..Ben bölümünden gayet zevk aldım..Yok ben dizide mantığı sonuna kadar arıyacağım kafasıyla bakarsak bölüm vasattı.Ama bu bölüme gelene kadar ne saçmalıklar oldu.

NK nasıl ölürse ölsün bu diziyi eleştirenlerin yarısı yine yerin dibine sokacaktı bu nasıl ölüm diye.Açıkçası Jon ya da Dany nin mantık kuralları içinde kalarak öldürmesindense Arya nın bu şekilde öldürmesi daha iyi oldu.Alev topu işlemiyor.Birebir savaşmak zaten söz konusu değil.Hadi Jon la bire bir kalıp 2 dakika savaşıp kazananın belli olacağı sahneyi izlemektense Aryanın o şekilde öldürmesi benim için daha zevkli oldu.Yok dur ben mantık arayacağım kafasına girersem Aryanın diğer ak gezenler arasından 50-60 km hızla gelmesine gelene kadar bir sürü daha mantık dışı şeylerden bahsedebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Uchigatana

Dizi artık genç oğlan sarı kızı tavlayacak mı seviyesinde olduğu için cerseiyi harcarlar.Ki bence kitapta da harcanırdı fakat dizide şu anki durumuyla kazanmasına 1.01 oran verilmeliyken,arya kale duvarından mancınıkla içeri atılır,cerseiyi öldürür çıkar senaryosu yaşanabilir.
    Zaten cercei ile ilgili görüşüm sadece dizi için geçerli. Kitapta tahtı hakettiğini düşündüğüm karakter jon, danny ya da cersei değil. Kitap başlığında yazmıştım görüşümü.

• p@l@ kullanıcısına yanıt
    https://www.imdb.com/title/tt1712931/
    2 diye aklımda kalmış birmiş. Dharma ve adaya havadan gelen konteynırlar hkk.

Edit
    Porsiyön börekte de olmuştu. Final break diye. Esasen s04 e23/24

Pb de amaç gelir iken
    Lost ta sorulara yanıt.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wheatley -- 30 Nisan 2019; 16:4:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: age of empires köylüsü

Arkadaşlar senarist röportajda açık açık diyor ki “night king’i öldürecek son kişinin arya olduğunu düşündük. Seyirci şaşırsın diye arya’yı seçtik.” Diyor. Saçma sapan ters köşe yapıcam diye böyle sıçıp batıran adamlardan son 3 bölüm için daha ne bekliyorsunuz ki
    En sonunda Cersei kazanırsa tamamen tüyü dikecekler bekle hele
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bucephalas

Nerde diyor bunu kaynak?

Starklar arasında en çok gelişim gösteren Aryadır.Birebirde en iyi savaşan, en iyi kamuflaj olan arya varken Jon snowun öldürmesini beklemek saçmalıktan öte birşey değildir.

Alıntıları Göster
    Arya kim yav tipsiz balon. Sanki yoldan geçen ak gezen öldürüyoruz. Jon teke tekte indirmeliydi big bossu

Sahneyi yakalamışlar zaten orada bitecekti savaş. Boşuna rezil ettiler güzelim senaryoyu.

• zaten night kingin tipini hiç sevememiştim, daha etkileyici yapılabilirdi kafasında ufak buzlar yerine daha şekil bi kesim yakışırdı krala :D

• Lady Sylvanas Windrunner kullanıcısına yanıt
    Bende johnun öldürmesini bekliyordum ama son ortam arya dışında kimse için müsait değildi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arya hakkında;

Aryanın eğitimini almış biri madem night king'i bu kadar rahat öldürebiliyor, gönderselerdi duvarın arkasına eğitimli 3-4 kişi, kingin işini halledeip gelselerdi, bunca tantana bunun için miydi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rerea

Bende johnun öldürmesini bekliyordum ama son ortam arya dışında kimse için müsait değildi.
    Aynen Jon ve NK zaten teke tek kalmışlar gerilimi vermişsin bitecekti orada olay.

Sezon puanları iyi değil bu bölüme de ayıp olmasın diye 9+ çekmişler. İlk 2 bölüm puanları dibi boylamış. Final sezonu büyük bir fiyasko oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lady Sylvanas Windrunner -- 30 Nisan 2019; 16:5:18 >
  • Ghostun öldüğüne nerden karar veriyorsunuz? Ölüsü gösterilmedi diye hatırlıyorum, muhakkak çıkacak bi yerden.

• Dizi Jon'u gösterdi kurtarıcı diye. Hardhome bölümünde NK ile bakıştırdılar. Jon'un kılıcı var. 2 tane WW öldürdü. En baştan beri herkese asıl tehlikenin NK olduğunu açıklamaya çalıştı. Bunun için wildlingler ile anlaştı. Bunun yüzünden öldü ve sonrasında dirildi. Geçen sezon 6. bölümde Beric Jon ile konuşurken NK reisi göstererek savaşı bitirmek için onu öldür gibi bir şey demişti yanlış hatırlamıyorsam. Ayrıca 6. bölümde ejderha öldükten sonra yine Jon'un NK reise pis bir bakışı var. Dizi her şeyiyle NK Jon ile kapışacak sonra ölecek diye bu zamana kadar bizi gazladı. Son bir kaç sezondur dizi fan serviceten öteye geçmediği için herkeste bunu bekliyordu. Zaten bu bölüm boyunca da Jon'un tek amacı NK reisi öldürmekti. Beceremedi ama denedi.

Bran o bıçağı Arya'ya verince teoriler olmuştu ama herkes NK vs Jon beklediği için Arya 2. planda kaldı. Aslında mantıklı düşünecek olursak eğer bu WW ölünce wightlar ölme muhabbeti olmasa evet Jon'un NK reisi öldürmesi olabilir. Çünkü WW abiler de savaşta olurlar ve NK savaşın içinde olur. Ama NK savaşın dışında olacağından en mantıklısı onu suikast ile öldürmek bu yüzden Arya daha mantıklı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tritlum -- 30 Nisan 2019; 16:9:51 >

• bran starka dikkat edin der susarim!!!?

• Dizi geri kalan 3 bölümde aşırı ters köşe yapmadığı sürece final sezonu dizinin en en kötü sezonu olacak.
  • Mantıklı bir teori

https://eksisozluk.com/entry/89529645

bence bran dizinin başından sonuna kadar kuzgunlara warg'lanmış olamaz. tahminim bu esnada night king ile bağlantılı bir şeyler olmuş olmalı. en azından night king kılıcı çekmeye hazırlandığında bile olsa böyle bir etkileşim yaşanmış olmalı. herkesin aklına takılan 'bran'ın işlevi neydi?' sorusunu soracak olursak, bu arkadaş sadece jon snow'un aslında targaryen olduğunu söylemek için bu kadar çile çekmiş olamaz. ayrıca night king onu öldürmediğine göre kalan 3 bölümde mutlaka bir yerlerde olaylara dahil olacak ve hatta belki de olayların odağı haline gelecek bir hale bürünmüş olmalı.

daha önceki bölümlerde, r+l=j teorisinin doğrulanmasından hemen önce bran geçmişte ned stark'ı görüp ona baba diye seslendiğinde ned'in bir anlık dönüp arkasına bakması ve hodor ile olan etkişimi gibi şeylerin bir anlamı olmalı. bir de bran'ın geleceğe dair vision'ları var. bran geçmişte istediği zamana ve istediği yere (daha önce three-eyed raven'ın bulunmadığı yerlere dahi) gidebiliyor. ve bu tamamen kendi kontrolünde. ancak (yanılmıyorsam) geleceğe dair görüleri tamamen random gelişiyor. night king'te de bu özelliğin daha gelişmiş ve kontrollü olduğunu varsaydık hep. çünkü beyond the wall bölümünde ejderhaların geleceğini biliyordu ve buna göre hazırlık yapmıştı.

işte tüm bunları bir araya getirince night king ve bran arasındaki etkileşim sayesinde geleceği görme özelliğinin bran'a geçmiş olabileceğini, daha doğrusu kontrolünü sağlayabileceğini düşünüyorum. bundan sonrası ise tamamen benim 'öyle olmasını istediğim' bölüm.

geleceği görme yetisi gelişen bran, westeros'tan tamamen silinen white walker'ların westeros'un dengesini de alt üst ettiğini fark edecek ve bir şekilde white walker'ların tekrar yaratılması ya da geri getirilmesi gerektiğini söyleyecek. bunun için de en büyük aday olarak kendisini gösterecek. yani kalbine ehderha camı saplatacak. ama bunu ulu orta değil de gizli kapalı birine yaptırır düşüncesindeyim. örneğin, bir çok babayiğit askerin öldüğü savaştan sağ çıkmayı başarabilen samwel tarly bu işi için biçilmiş kaftan. hem bran'ın kudretini biliyor hem de westeros tarihi hakkında epey bilgiye sahip. yani bran'ın kolay ikna edebileceği birisi. zaten bu savaştan sağ çıkabilmiş olması, onun da bir görvinin olduğunu işaret ediyor.

tabii hepi topu 3 bölüm kaldığı için böyle uçuk bir hikayeyi çok büyük ihtimalle görmeyeceğiz. o yüzden bunu bir teori gibi değil de, benim hayalimdeki 'kurtarılmış son' olarak düşünmekte fayda var. hem böyle bir şey olursa bran'ın işlevsizliği, azor ahai efsanesi, sam tarly'nin yürüttüğü kitaplardan çok önemli gerçeklere ulaşması (aegon targaryen'in de ötesinde) ve westeros'un dengesi gibi teorilerin de tekrar önü açılmış olur.

Ayrıca bu sezon böyle çöp bir şekilde ilerliyor ama son bölüm ters köşe olacak. Herkes dumura uğrayacak ve sonra yine herkes diyecek ki;

Son sezon çok iyiydi Umarım ters köşe falan olmaz da ilk 3 bölüm kıvamında ilerleyip çöp olarak hatırlanır dizi. İnsanları yıllarca beklettiler tek sahnede harcadılar adamı. 3 bölümdür de hiçbir şey olmadı. İlk defa bu dizide sahne ilerlettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 742793 -- 30 Nisan 2019; 16:34:22 >

• 
Sayfa: önceki 30953096309730983099
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.