Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (2703. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.491.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 27012702270327042705
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daenerys'in Jorah Kraliçem için ölürüm dediğindeki bakışı ile Jon'un ben de gelecem dediğindeki bakışları çok farklı. Birine, hayde Jorah umrumda değil; diğerine etme yarim izin vermedim gibi baktı.

Senaristler bu kızı Jorah'a yedirmeyecek belli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ss4Gogeta

quote:

Orijinalden alıntı: barabarabarbara

bölüm çok güzeldi 6. bölüm fragmanı efsane gaza getirdi beni bu bölüm iyi bir hazırlık bölümü olmuş diğer bölümde oyalanma olmadan aksiyon izleriz rahat rahat. Bu bölümün sonu bildiğiniz survivor all star gibi olmuş sizde hak vereceksiniz izleyince diğer bölümü iple çekiyorum imdb 10 puanı hazır

arya olayını tam anlayamadım notta ne yazıyordu okunmuyordu bilen bir arkadaş alıntılayabilir mi?

-BİG WOMAN

Sansa'dan Robb'a mektup. Littlefinger kasıtlı olarak Arya'nın mektubu bulmasını sağladı. Özetle:

robert öldü, babamızı ihanetle suçladılar. biricik joffrey'imi tahttan düşürme planları yaptı. lannisterlar bana çok iyi davranıyorlar, lütfen,
    yalvarıyorum kings landing'e gel ve joffrey'e bağlılık yemini et.

Teşekkürler aydınlattığınız için

• Vespucci kullanıcısına yanıt
    Hocam mektubun anlamı ne ? Birde lord belish ne işler karıştırıyor anlamadım, eger sen bılıyorsan bana soyler mısın ?
  • thelmessos kullanıcısına yanıt
    Şırfıntı işte ne olacak. Bak jorah bilmemne kralı olaydı nasıl yamanırdı ona.

• Arkadaşlar lord belish ile sansa ne işler çeviriyor ve o mektubun anlamı neydi ? Anlayan birileri bana yazarsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Hocam mektubun anlamı ne ? Birde lord belish ne işler karıştırıyor anlamadım, eger sen bılıyorsan bana soyler mısın ?

Sansa Robert'ın öldüğünü ve Ned'in Joffrey'i öldürmeye teşebbüs etmekten suçlandığını söylüyor. Lannisterların kendisine çok iyi baktığını ve teslim olması gerektiğini söylüyor. Bir nevi aralarını açmaya çalışıyor Sansa ile Arya'nın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vespucci -- 14 Ağustos 2017; 15:30:9 >

Hocam tesekkur ederım, pekı sansa bunu neden yapıyor ? Sansa kötü biri mi ? Benım kafam cok karıştı, arya da imalı konusuyordu sansayla.

• senin teoride olabilir vaadedilmiş prensin rheagar ilk önce kendisinin olduğunu düşünmüş sonrada oğlunun olacağına emin olmuş jon yani.Ayrıca aşık olduğu kadını öldürme işini bence ygritte yaptı dolaylı olarak öldürdü sayılır.Ben danyi öldüreceğini düşünmüyorum adam bi gaye uğruna sevdiği kadınını öldürdü istese engel olurdu bi şekilde

iki seçenek var , dahasına teori kasmaya çalışmak saçmalık. ancak dany'nin gördüğü surun kuzeyinde khal drago ve oğlu rheago ile buluştuğu vizyondan yola çıkarak jon'un azor ahai olmak için 1-0 önde olduğunu düşünmek mümkün.

bu arada ekstra bir şey eklemek istiyorum dany hakkında

Dany 3 kere ihanete uğrayacaktı kan,altın ve aşk için.

Kan = oğlu öldü büyücü yüzünden khal dragoyuda kurtaramadı
    Altın = Mormontun ihaneti paralı asker(ajan) olması ihanete uğraması.
    Aşk/Sevgi = Büyük ihtimal tyrion ihanet edebilir jaime için yada missandei bu kadın tehlikeli

bu 3. ihanet sonrası ölürmü bilmem ama ölmesini istemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Hocam tesekkur ederım, pekı sansa bunu neden yapıyor ? Sansa kötü biri mi ? Benım kafam cok karıştı, arya da imalı konusuyordu sansayla.

Hocam Arya diyor ya "gerçekleşmesini istemiyorsun ama o fikri düşünüyorsun" diye. Sansa'da da çakallık var biraz yönetim konusunda.
  • azor hakkında ekşide yazılmış güzel bir yazı

targaryen soyundan geleceğine dair bir kehanet olan efsanevi kahraman.

kitaplarda arya ormanda yaşlı ve çocuk gibi görüntüsü olan bir kadına rastlar. (bkz: ghost of high heart) kehanetleri ile meşhur olan bu yaşlı kadın aslında children of the forest yani ormanın çocuklarından biridir.

aynı kişi bir targaryen kralına the prince that was promised 'ın onun soyundan rhaella targaryen'den geleceği kehanetinde bulunur ve kral da kehanette adı geçen targaryenleri evlendirir. bu soydan gelen rhaegar targaryen çocukken bu bilgilere ulaşır ve vadedilen prensin kendisi olduğunu sanar ama maester aemon targaryen ile hata yaptıklarını fark ederler ve sonunda vadedilen prensin kendi değil çocukları olacağına karar verir. ama bir sorun vardır, ejderhanın üç başı olmalıdır ama rhaegar'ın elia martell 'den iki çocuğu vardır ve üstadların söylediğine göre karısı bir daha çocuk doğuramayacaktır. rhaegar bu olaylar neticesinde buz ve ateşin şarkısı nın adandığı o çocuk için lyanna stark 'ı alıkoyar ve onu hamile bırakır.

dany, the house of the undying 'de iken rhaegar'ı harp çalarken ve bu durumu açıklarken görür. hatta sanki dany'yi görebiliyormuş gibi gözlerinin içine bakar abisi.

üstad aemon, ölüm döşeğinde iken sam'e çok önemli bir şey söyler; "prens bekledik ama aslında bir prenses vadedildi. ejderhanın üç başı olmalı ama bedenim bana ihanet ediyor, onun yanında olmam gerekirdi."

aemon, bütün ömrünü bu kehaneti araştırmaya adamış bir insan olarak büyük bir kederle ölür. ama stannis'in kılıcının light bringer olmadığını fark eden de odur. dany'nin ejderhalarını haber alınca onun kehanetteki kişi olduğuna karar verir. zira kanayan bir gökyüzünün, kızıl bir kuyruklu yıldızın altında yeniden doğmuştur.

azor ahai eğer tekrar doğacaksa bu 8 bin yıllık efsanenin yorumuna dikkat etmek lazım. karısı nyssa nyssa'nın kalbine sapladığı kılıcın kerametini anlamak lazım. örneğin hayao miyazaki'nin nausica the valley of the wind animesinde de bir kehanet vardır ama yorumu yanlıştır. animenin sonunda kehanet gerçekleşir ama beklenenden çok farklı bir biçimde...

peki ejderhanın üç başı kimler? en yaygın teori dany ve jon'un ardından son targaryen'in tyrion olduğuna dair. teoriye göre mad king aerys targaryen, twyin'in karısına sarayda tecavüz etmiştir. bu nedenle twyin hand of the king görevinden istifa edip casterly rock'a dönmüştür. karısı doğum esnasında kan kaybeder ve twyin'e çocuğa iyi bakmasını vasiyet eder. twyin ise tyrion'dan nefret etmesine rağmen onu kendi adı ile büyütür. hatta kenefte son oku yemeden önce "sen benim oğlum falan değilsin!" der. zaten robert'ın isyanı sırasında kings landing'i yağmalayıp hanedan üyelerinin tecavüz edilip katledilmesinin arkasında da bu kuyruk acısı vardır. velhasıl, üçüncü baş tyriondur.

daha az popüler olan bir teori ise kitapta yer alan ama dizide olmayan jon connington'un yetiştirdiği aegon targaryen'i işaret eder. mummer's dragon de denilen bu genç varys'in tahta getirmeye çalıştığı -büyük ihtimalle- bir blackfyre piçidir. dizide olmadığına göre üçüncü baş olamaz.
    --- spoiler ---

dizi ise yeni bir yola girdi, azor ahai tek bir kişi değil aynı anda hem buz hem de ateş olabilir gibi bir ihtimale doğru gidiyor. kehanetin içinde bir kurban vardı, burada da ikisinden birinin kurban edilmesi gerekebilir.

• 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Eee Akgezenlerin nüfusun yarısına yakınını oluşturduğu ülkemizden bir insan en iyi tercih olmuş.

Tesekkur ederım
  • Andres Escobar kullanıcısına yanıt

Yalnız bu cümleyi söyleyenler öldü hep,Dany değilde Jon mefta olmasın
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    sansa iyi biri hele o mektubu yazdığı dönemde safsalaktı ama kraliçe olmakla kafayı bozmuştu. arya bu huyuna gıcık oluyordu. sansa cersei ne derse inanıyordu o aralar. istemese bile zorla yazdırırlardı hocam, hapislik gibi olmasada tutsaktı çünkü. çakallık bir durum yok bence o dönem için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 28kerem28

Game of Thrones (2011 - 2019)

Yolun yolundur yiğidim. 7 krallığın gördüğü en delikanlı adamı sensin. Deanerys şırfıntısı seni bi tanısa atacak o kaslı kollarına kendini ama şırfıntı ne beklersin. Reyisim bin kat daha iyilerine layıksın sen.

adamın dibi =)

• Kimse bahsetmemiş ama Gendry tam bir Robert olduğu.

Bide Robert Efsanevi Çekicini alsa falan öff.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 14 Ağustos 2017; 15:56:11 >
  • Suicide Squad

ya arkadaşlar bu nedir adam 5-10 kişi surun öte tarafına gitti intikam takımını kurup, son sezon hakikatten olmamış gibi ve son 2 bölüm de cacık olacak gibi görünüyor, her ne kadar final sezonu da denilse en az ya 1 sezon var ya da 2-3 sinemayla final yapacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seglopsi -- 14 Ağustos 2017; 16:9:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: seglopsi

Suicide Squad

ya arkadaşlar bu nedir adam 10 kişi surun öte tarafına gitti intikam takımını kurup, son sezon hakikatten olmamış gibi ve son 2 bölüm de cacık olacak gibi görünüyor, her ne kadar final sezonu da denilse en az ya 1 sezon var ya da 2-3 sinemayla final yapacaklar.

Üstat sebebi kitaptan kopması tamamen

• weros W kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederım. O zaman belish arya ile sansanın arasını bozmak ıcın oyun oynuyor.
  • Game of Thrones (2011 - 2019)

JOhn reisi görünce insana güven hissi geliyor.
  • 
Sayfa: önceki 27012702270327042705
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.