Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (2504. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.493.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 25022503250425052506
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MessiTugi

Game of Thrones (2011 - 2019)

Bu herkesin beklediği bir şey olduğunu için yapımcılardan fake yiyebiliriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: MessiTugi

Game of Thrones (2011 - 2019)

Harika

• şu game of thrones bence finaliyle birlikte balon bir dizi olarak kalacağını düşünüyorum tıpkı lost gibi , nedeni ise 8 sezon çevrilen bir dizinin fantastik evreni anca bu kadar sınıfta kalabilir !!

ilk 2 sezon dizi için hem yorumlara hemde dizinin gidişatı konusunda şöyle bir dikkat ettimde , winter is coming gizemini , seri hakkında akgezenleri ,ejderhaları ve gizemini fazlasıyla koruyan tanrıları ve bunların ana savaşta ve kurguda naısl bir rol oynayacağını herkes merak ediyordu

fakat 4.sezondan sonra işin tamamen suyunu çıkardılar , dini mevzularla ve gereksiz uzayan ve bir gram ilerleme sağlamayan bölümlerle yerinde saymışlar resmen , açıkçası şöyle bir 3.sezondan sonra hikayenin fantastik gizeminin çözülmesini ve gotu got yapan gelişmeler sarsıcı ve vurucu biçimde işlenir diyordum ama gereğinden fazla karakter ve entirkayla ne yazık ki olmuyor , got evreni dediğimiz bişey var ve diğer diziden ayıran en büyük özelliği ise kendi evrenine sahip olması ve salt entrikadan çok fantastik evren ile donanmış bir entrika dizisi olması ama diziyi malesef serim düğüm çözüm dediğimiz işlenişte düğüm yerinde dolanan bir dizi olmaktan çıkamadı ne yazık ki şimdi 13 bölümde bu koca evrenin sırlarını tanrıları akgezenleri anlatacağını bu evreni dahada bir açacağını ve dizinin bu evrene daha çok meyil atacağını zannetmiyorum

5.sezon ile bayan senaryosuyla birlikte 6.sezonda blackfish , sam , high sporraw lar ile resmen linç edildi dizi

ayrıca belirsizlik hakim olan dizide açıkçası final basbayağı belli

tahmin spoileri

tahta jon snowun geçeceği bence bariz belli

Fazlasıyla gelen açıklayıcı edit :

ayrıca eleştrim sadece dizi için değil aynı zamanda kitap içindir , sonuçta ilk 3 sezonu olduğu gibi anlatan bir dfiziden söz ediyoruz ve duyduklarıoma göre kitapta daha fantastik olaylar dönüyor ama hala dizideki gibi o evreni tam olarak anlatmamış ve hala olduğu yerde klasik karakter ve entrika üzerinden ilerliyor yani açıkçası got değilde bir tudors bir spartacus vs gibi dizilerden arta kalır yanı yok gibi yani sadece valar morghulis , ile night is dark demekle iki akgezen çıkarmaklşa bu iş olmuyor bunları açmaları kurgulamaları işlemeleri lazım detay vermeleri lazım ki bu got evrenindeki bilinmeyenleri belirsizlikleri çözüm kısmı ile gizemini çözerek sarsıcı biçimde anlatmaları ve serinin kaderini belirleyen etmenlerin bu gizimelerin çözüm kısmında yatması lazımdı ,

ışığın tanrısına hizmet eden ne idüğü belirsiz bir cadı , ne idüğü belirsiz bir faceless man grubu , neye amaç ettiği meçhul akgezenler , nerden gelidği belli olmayan dragonglasslar , eski ve yeni tanrılar , ışığın tanrısı , karanlığın tanrısı ???? ,yahu nasıl bir evrenin içindeyiz biz ? Bu suyun bolluğu nereden geliyor ? bu karakterler niye durduk yere eski ve yeni tanrılara and içiyorlar , ışığın tanrısı ne amacı ne ? tanrılar bu dünyayı yaratmışta korumaya and mı içmiş? nedir bu tanrı meslesi night watch nöbet önemi nedir bu kadar önemi olan ki insanlar hayatını buna adıyor , branin warg özelliği nerden geliyor , kızıl ağaç nereden geliyor neden bu kadar kutsal ve mistik bi açıklayın arkadaşım , yani bu kadar öge var açıkçası ben 3.sezondan sonra ortalık sırf bu gizemler ve bu ögeler sayesinde çok pis karışacak inanılmaz şok edici şeyler olacak , tanrılar ortaya çıkacak onla ilgili kurgular oluşacak , belkide akgezenlerde onların bir parçası olacak melissandrenin sırrı açıklanacak diye düşünürken sen git tüm bölümü sam e harca , blackfish e harca , dorne daki karakterlere harca , bol bolda jon snow göster !! Yapmayın lütfen dizide çoğu şey havada kalıyor ve ulan gene bişey olmadı dediğimizde aksiyon mu bekliyonuz yeea aksiyon dizisi değil ki diyen sığ düşünceli arkadaşlarada umarım iyi bir açıklama olmuştur, bu kadar materyali ve mistisizmi olan dizinin , ve ana mottosu nda savaş hakim olacak dizide resmen dananın kuyruğu koptu kopacak bu kadar gizem fazla diyodum ama hiçbişey açıklanmadı ve bu ögeler ile iligli bir hareket dahi olmadı , tanrılarla akgezenlerle , vs şu ana kadar tek belirli olan şey kehanetteki bran ve three eyed raven gizmei çözüldü ama şu tanrılar ne ayak ölüp dirilen ler nereden , akgezenler öylesine ilgi yaratsın diye konulan motiflermi demekten kendimi alamıyorum ne yazık ki 7 sezona bu detaylar ve kurgular çok rahat sığardı, bu kadar öge ve mistik şeyler var kardeşim bunların gizeminin aslı astarı neymiş bir kurgula belkide tüm olaylar tüm bu mistik olaylar bunlara bağlı olsun serinin kaderi bunların arasında yatsın , birtakım entrikalarda bunların üstünden gerçekleşsin ? hatta twistler yap bu gördüğümüz yeni karakterler tüm gizemi çözecek kişiler olsun , bran gibi snow gibi , serinin sonuda bunlar züerinden geçekleşsin ve tam bir kaos tam bir tehdit başlasın ama yok işte dizi için değil sadece , aynı şekilde 7 kitabada böyle

her fantastik edebiyatta o evren direk geçmişe inip açöıklanılmasa bile belirli bir alt metni vardır , yüzüklerin efendisi mesela , adı üstünde orta dünya zamanlarında geçiyor ve o dünyada gerçekleşen şeyler gerçek dünyaya göre yargılanmıyor , aa büyücüler mi ? ballrog mu ? hobbit mi b? bunlşarda ne saçmalık denilmiyor ama buna rağmen kendi arasındada bir açıklama mevcut oluyor elfler naısl oluşmuş , karanlığa düşenler naısl bir varlığa bürünmüş angmarlar naısl olmuş gibi tüm bu olayların başlamasını sağlayan kurgusal bir etmen bir karakter var mesela !! bunların kurgusu düzeni belli , harry potter mesela büyülü dünya evreninde harry potter arkadaşlarıyla adammı dövüyolardı hayır büyü ile halloluyordu herşey ona görede tehlikeye giriyolardı falan , vs bunun gibi fantastik evreni olan pek çok filmde ve dizide o dünyanın belirli bir temeli olur yapılan şeyler o dünyaya aittir ona göredir ve ona göre o dünyaya göre olaylar gelişir kurgular olur sırıtmaz , yada belirli zaman diliminde açıklanır

ama got ta öyle değil dibine kadar fantastik ve mistik evrene sahip zaman diliminde gayette normal insanlar sanki o evren yokmuşçasına spartacus kontenjanından atanmış gibi , klasik düz entrikalar dönüyor halbuki o evrene ait hiçbişey açıklanmadan daha çok ve daha sık şeyler dönseydi ve daha fazla fantastik kurgusal olaylar olsaydı veya gizem diyorsak ve göz önünde çok fazla bulunmaması gerekiyorsa bunların tek tek açıklanması lazımdı böyle olsaydı bu tarz diziye göre sırıtan fantastik olayların sebebi nedeni aranmazdı çünkü o evren seyirciye sindirilmiş olurdu , şimdi iki ayrı evren izliyormuşuz gibi sunulunca dizi evren kargaşası yaratıyor ne yazık ki

fantastik evreninin zayıf olduğunu düşünüyorum öyle ki dizide sanki fantastikliğie dair pek bir şey olmuyor salt insanların entrikalarını izleyince whitewalkerslar tanrılar sanki bana bi eğreti kaçıyor ve tuhaf oluyor sanki , başka bir dizi izliyormuş hissiyatına bürünüyorum

uzun lafın kısası istediği kadar alt metine sahip spin off yada praguel çeksinler dizide geçmedikçe ve diziyi bu kailtede sonlandırmadıkları sürece pek bir anlamı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkdexterness -- 20 Kasım 2016; 5:48:4 >

• 220 gün sonra başlayacak dizi Bol bol diyalog izleriz artık haziranda sonra 1 sene daha bekletirler.Arkadaş dizinin büyük bölümü bilgisayar ortamında yapılıyor sanırsın doğal ortamlarda çekiyorlar da bu kadar süre sonra başlıyor.Aksiyonu bol sezon olacak anlaşılan
  • mertua35_35 kullanıcısına yanıt
    Evet aslında doğal ortamlarda çekiliyor.

Fas, İzlanda, Hırvatistan, İtalya, İspanya...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sokratik Adam

Evet aslında doğal ortamlarda çekiliyor.

Fas, İzlanda, Hırvatistan, İtalya, İspanya...

aynen adamlar her detayı ayrıntılı düşünüyorlar biri kalkmış demiş poyraz karayelde bile bilgi sızmıyor küçük yapımlar küçük olduğu için dikkat çekmez ama böyle dev bir yapım içinde elbet sızıntılar olacak
  • arkadaslar kesin baslangıc tarihi geldi mi?
  • Off hocam yaz aylari mi
    Zaten 7 bopum bolucakti sanirim
    Ama efsanelerin efsanesi ya bekledikce tadi artar napalim beklicez artik

• dizi gittikçe balonlaşı yor hele kitaplar noldu ? şu kitaplar bitseydide önce sonra got'un dizisi başlasaydı
    diziye göre tek erkek stark bran onunda alt tarafı yok , lanniesterlar'da bitti sayılır,bolton'lar bitti daha saymadıgım çogu soy falan kalmadı dizide hele en büyük saçmalık dany'nin dizide abartılması saçma sapan abartılıyo şu kadın zaman israfı dizide bildigin hele tahta oturursa komedi
  • ya hocam benim en sinirimi bozan sey daha 6. kitap bile cikmamisken dizinin final yapmaya yaklasmis olmasi.martin biraz rahat hareket ediyor bence en azindan final kitabiyla dizi finalini yakin denk getirse guzel olabilirdi.

bu arada dany ye biraz benim de antipatim var o sifatlari okumaya basladilar mi direk ileri sariyorum

• 4 sezon finalinden bir soru

yaw bu cüce adam kaçarken nasıl hem fahişesini öldürdü hem koca babasını

hadi diğerini anladık da koskoca kral babası koruması yok mu?
  • aahastra A kullanıcısına yanıt

kral muhafızı abisi. o da zaten kaçmasına yardım etti.
  • 6. sezonun silinen sahneleri yayınlandı:

• quote:

Orijinalden alıntı: aahastra

4 sezon finalinden bir soru

yaw bu cüce adam kaçarken nasıl hem fahişesini öldürdü hem koca babasını

hadi diğerini anladık da koskoca kral babası koruması yok mu?

Babası kral değil kral eli.

• 7. Sezon hakkında bir sorum var.

Neden Arya ölecek diyorlar ? Bir teori mi var yoksa uydurma mı?

• game of thrones'un tanrısı george r. r. martin. instagramda fotosunu beğenmezsek tyrionu öldürcekmiş şerefsiz. milleti zora sokuyo

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar sette falan Melisandre görüldü mü? Umarim cikmamistir diziden

• Circassian81 kullanıcısına yanıt
    Hocam ins cikmamistir mel fena kadin ve cok fantastik bir guzelligi havasi var

Hamile su an diye biliyorum hatta gecen sene yazmistim buraya hamile oldugunu acaba diziden cikti mi filan diye
    Ins gorururz tekrar

• red alert2 R kullanıcısına yanıt
    Ağustos ayında falan doğurdu hocam instagraminda fotoğrafları var. insallah cikmamistir dizi için büyük eksiklik olur

• 
Sayfa: önceki 25022503250425052506
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.