Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (244. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.492.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 242243244245246
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: paintov

quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

quote:

Orijinalden alıntı: vahocan

Hocam bildiğiniz gibi Taht Oyunlarında haketmek diye birşey yok. Gücün varsa alırsın ve En Güçlüleri sıralarsak Baretheon Başta gelir ve Krallığı Stark'ların haketmediğini düşünüyorum Ne kadar sevsemde gerçekci olmak gerek

Baratheon'un bir gücü yok ki stark'sız.Robert bile Ned'e bunu söylüyor hatta serçeparmak ve cercei de dahil.Starklar kuzey adamlarına sahip.Kaldı ki soğuk onları çok daha sert koşulda şavaşmaları gerektiğinde onlara yardımcı oluyor.Sıcakta savaşmak kolaydır ama soğukta öyle değil.KAldı ki kuzeyin tamamen starklara verilişi de bunun bir kanıtı.Çünkü en büyük toprak sahibi kuzeyde starklar.Stark çatısı altında olan beyliklerin hepsi de savaş görmüşler ancak baratheonların öyle değil.Lanisterlar bu konuda baratheonlardan daha şanslı çünkü onların altını var.Paralı askerleri kolayca tutabiliyorlar ya da altınla bir çırpıda işleri değiştirebiliyorlar.Baratheonları en güçlü demek oldukça acımasız oluyor hele ki targaryenler için .

hanedanlar arası güç sıralaması yapmak çok saçma. şimdilik targaryenlerin hiç bir gücü yok sadece gördüğümüz
    küçük ejderhalar.

renly'nin yanında çok kalabalık bir ordu. stannis yanında kalabalık olmayan ama donanması sağlam bir ordu.
    savaşçı kuzeyli starklar. nehirovalılar. arryn hanedanı ve vadisi. freyler. greyjoylar.

çok fazla güç odağı var. ama diziyle giden hikayede westerosta targaryenler hiç güçlü değiller. baratheonlar bence birleşmeleri halinde en güçlü hanedan.

savaşı çıkaran sadece robert değil robert ve ned. tek neden ned'in kız kardeşi değil ned'in babası ve abisi. ayrıca krallığı baratheonlara bırakan ned stark'tır. isteseydi kendisi kral olurdu. starklara kimsenin bişey verdiği yok zaten kendileri kuzeyin sahipleri. ayrıca altın her şey demek değil. kaybedeceğini anlayınca paralı askerler dağılırlar.

NEden saçma olsun ? Taht oyunları zaten güce ve entrikaya dayalı bir oyun.Gücün var ise o kadar ileriye gitmek herşeyi elde etmek istersin.Yukarıda da yazdım.Ned Starkın tahtı Robert'a bıraktığını.Robert'ın riske edecek birşeyi yok ama Ned'in ailesi vardı.Ayrıca şimdi ki zamandan bahsetmiyorum ejderhalar için kitapla beraber başlayan hikaye değil ondan önceki tarihinden bahsediyorum.Bazı yerleri spoiler'a alırsanız diziyi izleyenler için sorun olmasın.

Ek;Robert'ın savaşa girmesinin tek sebebi Ned'in kız kardeşi ve Robert büyük bir iştahla saldırırken Ned ona ordusu ile arka çıkıyor.Örneğin o büyük savaşta Freyler yardım etmiyor ayrıca Lanisterlar etrafı kollayıp kazananın kim olacağını tahmin ederken altın musluklarını az açıp adamlarını son ana kadar hangi tarafa yardım edeceklerini saklıyorlar.Yani o koca yedi krallıkta Starklar ve Baratheonlar iyi bir orduya sahipler ki Targaryenlerle başa çıkabiliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knisath -- 16 Nisan 2012; 12:16:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gD

Altyazı %80 olmuş.

Az kaldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: napolyon94

quote:

Altyazı %80 olmuş.

Az kaldi

ne az kalması hocam 25 dakika önce divxplanete düştü bile :)

http://divxplanet.com/sub/s/243344/Game-of-Thrones.html < x264 DIMENSION uyumlu.

• quote:

NEden saçma olsun ? Taht oyunları zaten güce ve entrikaya dayalı bir oyun.Gücün var ise o kadar ileriye gitmek herşeyi elde etmek istersin.Yukarıda da yazdım.Ned Starkın tahtı Robert'a bıraktığını.Robert'ın riske edecek birşeyi yok ama Ned'in ailesi vardı.Ayrıca şimdi ki zamandan bahsetmiyorum ejderhalar için kitapla beraber başlayan hikaye değil ondan önceki tarihinden bahsediyorum.Bazı yerleri spoiler'a alırsanız diziyi izleyenler için sorun olmasın.

kitap veya dizi devam ettiği için net bi sıralama yok. ama dizinin devam ettiği ana bakarsak herkesin farklı bir gücü var kimin kimi yeneceği belli değil.

lannisterların yaklaşık 70000 kişilik ordusu var yarısı jaime'nin kontrolündeydi yarısı tywin lannister'ın
    starkların yaklaşık 20000 kişilik ordusu var ama hepsi çok iyi savaşçılar. ayrıca starkların çok dostu var. freyler, greyjoylar belki, nehirovalı tullyler, arryn vadisi. baratheonlar ile dostlar aralarında husumet yok.
    baratheonlarda renly'nin yaklaşık 100000 kişilik ordusu var ve stannisîn hiç yoktan bi 10000 kişilik ordusu vardır. ve sağlam bi donanması.

kesin bu hanedan daha güçlü demek zor. targaryenler ise eskiden çok güçlü bir hanedandı. ejderhalarıyla birlikte ve ondan sonra da 300 yıl taht ellerinde kaldı. fakat şimdi kim dany'yi destekler bu savaş ortamında bilemezsin. ayrıca taht'a oturacak varis yok. benim tahminim bi khal ile evlenir ejderhalar büyüdükten sonra.

her şeyi belli olan kitap hakkında yazıyoruz : )

• quote:

Orijinalden alıntı: daikataNa~

quote:

quote:

Altyazı %80 olmuş.

Az kaldi

http://divxplanet.com/sub/s/243344/Game-of-Thrones.html < x264 DIMENSION uyumlu.

Vay bu ne hız! Büyükşehir çalışıyor!

• quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

quote:

quote:

quote:

Altyazı %80 olmuş.

Az kaldi

Vay bu ne hız! Büyükşehir çalışıyor!

Cem füze gibi maşAllah. :))

Akşama izlerim artık rahat rahat. =D

• immerse sürümünü indirdim şimdi göründü güzel.spoiler olmasın diye bakmadım inş hareketlidir bu bölüm.aksama izlerim artık gündüzden izlenmiyor karanlık olması lazım
  • 3. bölümü izledim.Şu yok bu yok ilk iki bölümde derken 3 . bölümde bir çok eksiği kapatmışlar kitaptaki olaylar için.Tam da yerine oturmuş eksik olan olaylar.5. bölümden itibaren oldukça keyifli aksiyon sahneleri göreceğimize inanıyorum ben.Son iki ya da 3 bölüm belki 3.kitaptan olabilir çünkü ikinci kitap çok çabuk geçiliyor.

• Renly ne zaman kral oldu ben mi kaçırdım? Bir de Bran Winterfall'de mi yoksa başka bir yerde mi?
  • quote:

quote:

kitap veya dizi devam ettiği için net bi sıralama yok. ama dizinin devam ettiği ana bakarsak herkesin farklı bir gücü var kimin kimi yeneceği belli değil.

lannisterların yaklaşık 70000 kişilik ordusu var yarısı jaime'nin kontrolündeydi yarısı tywin lannister'ın
    starkların yaklaşık 20000 kişilik ordusu var ama hepsi çok iyi savaşçılar. ayrıca starkların çok dostu var. freyler, greyjoylar belki, nehirovalı tullyler, arryn vadisi. baratheonlar ile dostlar aralarında husumet yok.
    baratheonlarda renly'nin yaklaşık 100000 kişilik ordusu var ve stannisîn hiç yoktan bi 10000 kişilik ordusu vardır. ve sağlam bi donanması.

kesin bu hanedan daha güçlü demek zor. targaryenler ise eskiden çok güçlü bir hanedandı. ejderhalarıyla birlikte ve ondan sonra da 300 yıl taht ellerinde kaldı. fakat şimdi kim dany'yi destekler bu savaş ortamında bilemezsin. ayrıca taht'a oturacak varis yok. benim tahminim bi khal ile evlenir ejderhalar büyüdükten sonra.

her şeyi belli olan kitap hakkında yazıyoruz : )

bi kaç sayfa öncede yazmışdım bence buz(jon) ve ateş (khalisi) evlenecek tabi bu benim tahminim serinin adıda buz ve ateşin şarkısıyken cuk oturur..

• quote:

Orijinalden alıntı: aslihnoztrk

Renly ne zaman kral oldu ben mi kaçırdım? Bir de Bran Winterfall'de mi yoksa başka bir yerde mi?

Abisi öldükten sonra krallığını ilan etti. Bran Kışyarında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EddardStar'k -- 16 Nisan 2012; 14:06:08 >
  • quote:

quote:

quote:

Şu ana kadar bildiğimiz dizi içerisindeki bütün evlerden tahtı tek hakedenin Targaryenlerin olduğunu düşünüyorum ister kötü olsun ister olmasın.Daha sonra hak iddia edbilecek olan Starklar var ,bu ikilinden sonra Lanister ancak hak iddia edebilir.Çünkü toprakların en güçlüsü Targaryenler daha sonra starklar kuzeyde soğuklarda yaşadıkları ve duvar'a sürekli adam gönderdikleri için.Her daim savaş içindeler yani.Aslında dizi de buna yer veriyorken Barateonlar Starkların yardımı ile tahta geçiyorlar bildiğimiz gibi.İplerin asıl kopma noktası buradan başlıyor darbeden değil.Herşeyin düğüm noktası Ned Starkın Robert'a tahtı devretmesiyle başlıyor.Sonra ilkk sezon 9. bölüm sonu olayı ile ejderhanın fitili ateşleniyor .Bize de mükemmel bir hikaye bırakıyor.

Keşke ikinci bölümü erkeden izlemeseydim

targaryenlerin yaptıkları tahtı hak etmediklerini gösterir. ayrıca targaryenlere karşı yapılan savaşı baratheonlar ve starklar kazandı. robert'in büyük bir savaşçı olduğu bilinen bir şey. en hak etmeyen hanedan lannisterlar. sadece paraları var ve politika yapıyorlar.

3. bölüm fragmanındaki renly'nin yanında oturan sanırım loras tyrell'in kardeşi olmalı

Lannisterlar bu kadar hazineyi altını nerden buldular hocam? Robert ve Çılgın Kral'dan önce tahtta lannister ailesine mensup biri kraldı yanlış hatırlamıyorsam. Bu kadar insan hazinesini genişletti de ötekileri neden genişletemedi? Hani desem ki buluş felan yaptılar, öyle kazandılar diyecem alakası yok oysaki.

Lannistarlara ait casterly kayasi var burda muhtesem fazla altin var, burdan geliyor paralari. Ve ondan once de targeryenler vardi oncesi yok. Zaten denir tahti yaptirtan da deli kraldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Greyjoy hakkinda ne dusunuyorsunuz? Kendini demir adalarin ve kuzeyin krali ilan etti. Ve lannisterlarla ittifak gibiler. Starklardan nefret ediyorlar.
  • Sezonun 3.bölümü seleflerine göre bazı olayların aydınlanması açısından güzel geçti. Lannisterlara olan nefretim hâlâ devam ediyor.
  • iniyor şuan heyecan dorukta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefaMseven -- 16 Nisan 2012; 14:41:03 >
  • quote:

Şu ana kadar bildiğimiz dizi içerisindeki bütün evlerden tahtı tek hakedenin Targaryenlerin olduğunu düşünüyorum ister kötü olsun ister olmasın.Daha sonra hak iddia edbilecek olan Starklar var ,bu ikilinden sonra Lanister ancak hak iddia edebilir.Çünkü toprakların en güçlüsü Targaryenler daha sonra starklar kuzeyde soğuklarda yaşadıkları ve duvar'a sürekli adam gönderdikleri için.Her daim savaş içindeler yani.Aslında dizi de buna yer veriyorken Barateonlar Starkların yardımı ile tahta geçiyorlar bildiğimiz gibi.İplerin asıl kopma noktası buradan başlıyor darbeden değil.Herşeyin düğüm noktası Ned Starkın Robert'a tahtı devretmesiyle başlıyor.Sonra ilkk sezon 9. bölüm sonu olayı ile ejderhanın fitili ateşleniyor .Bize de mükemmel bir hikaye bırakıyor.

Keşke ikinci bölümü erkeden izlemeseydim

Targaryenler mi hak ediyor ? Fatih Aegon gelmiş mevcut krallıkları yenmiş Starklarada diz çöktürmüş ve 7 krallığın kralı olup taht yaptırmış. Yani güç ile kazanmış. Stark-Baratheonlarda güç ile kazanmışlar o tahtı savaş ile bu durumda Targaryenlerin herhangi bir hakkı olabilemez bence. Kim güçlüyse diğerlerini yenebiliyorsa taht onun hakkıdır Targaryenlerin yaptığı gibi.

Ned Stark tahtı devretti filan diyorsunuzda adam hiç aklında geçirmemiş savaşırkende taht odasına girip Jamie yi tahttan kaldırırkende. Yani bir "devretme" söz konusu değil. Tahtı istiyerek savaşmıyor zaten. Savaşta bildiğiniz gibi Rhaegar ın Nedin kardeşi, Robertin aşık olduğu Lyanna nın kaçırması ile patlıyor. Bir nedende deli kralın nedin abisi ve babasını yakması.

Robert sonuçta bileğinin hakkı ile kazanıyor tahtı. Rhaegar ı öldürebildiğine göre gayette güçlü bir adam.

Baratheon ailesi zaten tarihi çok eski olan bir aile değil. Yani Starklar kadar köklü değil.

quote:

Lannisterlar bu kadar hazineyi altını nerden buldular hocam? Robert ve Çılgın Kral'dan önce tahtta lannister ailesine mensup biri kraldı yanlış hatırlamıyorsam. Bu kadar insan hazinesini genişletti de ötekileri neden genişletemedi? Hani desem ki buluş felan yaptılar, öyle kazandılar diyecem alakası yok oysaki.

Lannisterların topraklarında altın madeni var. Yani her hanedanın özelliği var, Lannisterların özelliğide zengin olmaları.

@Hotel California demir tahtı yaptıran deli kral değil. Fatih Aegon düşmanlarının kılıçlarını ejderhalarının ateşiyle eritip o tahtı yaptırmış yıllar yıllar önce. Greyjoylar zaten Catelyn in dediği gibi güvenilmez adamlar. Starklardan nefret etmelerinin sebebide Greyjoy isyanında 2 oğlunun öldürülmüş olması. diğer oğlununda yıllarca starklar tarafından alı konulması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 16 Nisan 2012; 14:46:40 >

• 2 gün önce başlayıp yetiştim size Greyjoy'un oğlu(adını unuttum) adilik yaptı, olmadı bu. O kadar mektup da yazmıştı onu da yaktı. Starkları arkadan vururlarsa kötü olacak.
  • S02E03 izlendi. Pek gelişme olmadı ama sonu biraz iyiydi. Aslında biriktirip öyle izlemek lazım ya böyle kesmiyor.
  • 
Sayfa: önceki 242243244245246
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.