Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (241. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.487.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2. sezonun ilk bölümleri biraz durgun olabilir,kitaptada öyleydi fakat sadece 1 bölüm daha süreceğine inanıyorum hatta 3. bölümde bile bu sezonun önemli olaylarından biri gerçekleşebilir gibi, olaylar aslında oldukça hızlı işleniyor.
  • sibel alaş'ı çok severim. çoook uzun yıllardır takip ederim. twitter sağolsun, yine bundan bayağı bi önceleri bu kitabın çevirisine başladığını duymuştum. tabi o zamanlar bu seri benim için hiçbir şey ifade etmiyor. merak edip konusuna bile bakmamıştım. geçenlerde diziyi keşfedip, izledikten sonra kitapları hemen bulmalıyım moduna girdim. o zaman sibel alaş ismi karşıma çıkınca çok şaşırmıştım.

benim tanıdığım, bildiğim sibel alaş'ın burada veyahut başka platformlarda söylendiği gibi kötü bir iş çıkarması nasıl mümkün olur onu merak ediyorum. kitaplar gelsin, bir haftamı kitaplara ayıracağım. okuduktan sonra tekrar yorumlarım.
  • Arkadaşlar yeni bölüm hangi gün çıkıyor? Bir de çıkltıktan sonra altyazı ne kadar sürede geliyor?
  • Hala izlemedim bitsin izliycem kararım kesin engel olmayın
  • Yok abi böyle olmayacak... 2. bölüm itibariyle ben de dizi bırakmış bulunmaktayım. 3. sezon tamamlansın öyle izleyeceğim. Hiç oluyor böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: s0d

Arkadaşlar yeni bölüm hangi gün çıkıyor? Bir de çıkltıktan sonra altyazı ne kadar sürede geliyor?

Pazartesi çıkıyor, en geç salı gün de altyazı gelir izleriz.
  • İki bölümdür boşa izliyorum yemin ederim zaman kaybı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kelâg

quote:

Arkadaşlar yeni bölüm hangi gün çıkıyor? Bir de çıkltıktan sonra altyazı ne kadar sürede geliyor?

Pazarları çıkıyor, pazartesi yada pazar günleri de altyazı geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chip n Dale

quote:

Orijinalden alıntı: Kelâg

quote:

Pazarları çıkıyor, pazartesi yada pazar günleri de altyazı geliyor

Pardon, doğru, ben yanlış hatırladım. 1 Nisan'da çıkmıştı, o gün YGS vardı, pazar günüydü yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Shorh

quote:

Orijinalden alıntı: daikataNa~

quote:

O kızıl ablamiz kim? Favorim oldu kendileri 2. Bolumun sonlarina dogru

Melisandre'yi mi diyon hocam.

O Stannis Baratheon'un yancısı. Kendinin bazı güçleri var, bakalım o güçlerini gösterecek mi.

Peki daha fazla guzel sahnesi olacakmi

Bilmiyorum ki Stannis ve Melisandre şuan kitaba göre gitmiyorlar ilişki konusunda. Kitapta Stannis bu konulara pek sıcak bakan birisi değil, ama burada tam tersi bir durum "erkek oğul" lafını duyunca bunca yılın patlamasını yaptı Stannis.

• quote:

quote:

quote:

quote:

O kızıl ablamiz kim? Favorim oldu kendileri 2. Bolumun sonlarina dogru

Melisandre'yi mi diyon hocam.

O Stannis Baratheon'un yancısı. Kendinin bazı güçleri var, bakalım o güçlerini gösterecek mi.

Peki daha fazla guzel sahnesi olacakmi

Bilmiyorum ki Stannis ve Melisandre şuan kitaba göre gitmiyorlar ilişki konusunda. Kitapta Stannis bu konulara pek sıcak bakan birisi değil, ama burada tam tersi bir durum "erkek oğul" lafını duyunca bunca yılın patlamasını yaptı Stannis.

Oğul deyince eli ayağı titredi adamın.

• Sadece stannis degil cogu yerde kitaba uygun gitmiyolar gibi
  • en son hangi bölüm yayınladı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

en son hangi bölüm yayınladı...

Sezon 2 Bölüm 2 yayınlandı. Gece 4 de Amerika'da çıkacak, yarın da biz izlemiş oluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hotel California

quote:

Orijinalden alıntı: FearMaster

quote:

Orijinalden alıntı: paintov

zaten spartacus içi boş bi dizi. 1 saatlik dizide her an aksiyon olabilir. game of thrones kitaba bağlı ve aksiyona değil akıl oyunlarına dayanıyor.

kitabı okumadım tam olarak ama robb güneye karışmayacaksa renly ile ittifak yaparsa daha mantıklı olur. para kaynağı olmadan krallık hiç olur. ayrıca hiç balon greyjoy hiç güven vermiyor. oğluna güveniyoruz ama kendisi katıksız bir abaza : )

Yalnız Renly'nin de Kuzey'i bırakacağını sanmıyorum.

renly çok iyi bir kral, catelyn nasıl komutana cevabı yapıştırmıştı ama renly iyi davranıyor zaten catelyn'e. demir taht da hakkıyla onun aslında neticede bir baratheon.

bazı şeyler türkçeye farklı çevirilmiş bazıları doğru ama bazıları yanlış. winterfell dizide kıştepesi olarak biliyoruz kitaptaysa kışyarı. ama jon kar iyi olmuş. harry potter'da da vardı bunlar daily prophet - gelecek postası olmuştu. ned stark'ın resmi olan kitabı alsaymışım keşke diye pişman oldum

stannis tahta uygun değil bence. dizideki görüntüsüne bakarak söylüyorum. ned keşke ilk kitapta serçeparmak yerine renly ile anlaşsaydı.

ned ile robert arasındaki ilişki robb ile renly arasında da olabilir. kuzey daha özerk bir hale gelebilir. iyice taht oyunlarına kaptırdık yani : )

• quote:

quote:

Sezon 2 Bölüm 2 yayınlandı. Gece 4 de Amerika'da çıkacak, yarın da biz izlemiş oluruz.

2.bölümü hemencecik izlediydik..3.bölüm yok mu daha ortalıkta...
  • quote:

quote:

quote:

O ikinci bölüm kanaldan birilerinin yüzünden mi ne olmuş galiba. Daha sonra açıklama yapıldı HBO tarafından. Önce Amerika'da daha sonra alt kuruluşlara verilecek diye. Dediğim gibi yarın izlemiş oluruz

• Sibel Alaş'ın çevirisine laf edenler, Arka Bahçe Yayınları'nın iki parça olarak çıkardığı Taht Oyunları kitabının çevirisine baksınlar, ondan sonra yaptıkları hatayı anlarlar. O kitabın çevirisi ayrı rezalet, kapağı ayrı rezalet, iki parçanın çıkış süreleri arasında azımsanmayacak bir zaman farkı bulunması ayrı rezaletti... Emin değilim ama sanırım onda "Theon Grineşe" diye ibretlik bir soyad çevirisi vardı. Bazı cümlelerin ne demek istediği, sonunda nereye varılacağını anlamak için bazen bir defa okumak yetmiyordu, ki Sibel Alaş'ın çevirilerinde culeyi okuyup da "ne demek istiyor burada" dediğim olmadı veya olduysa da az oldu diyebilirim. Yalnız ikinci kitapta bazı yazım hataları var ama o da anlaşılıyor sonuçta, tabii olmasa daha iyi olur. Ama bir de şu kitap konusunda Epsilon kafasına göre davranmayıp, birazcık çabuk olabilse... Tamam kitap çevirisi yapmak da kolay değil, sonuçta 1000 sayfa kitaptan bahsediyoruz ama A Dance With Dragons'u Türkçe okuyana kadar yaşlanmazsak iyidir.

Şimdi Mayıs ayında serinin en iyisi olduğu söylenen Kılıçların Fırtınası geliyor, bir de o kitapta olacak birkaç önemli olayı önceden spoiler yiyerek öğrenmesem iyiydi...

Spoiler konusunda şu iki şeye dikkat edin: Mümkünse Ekşi Sözlük'te falan Game of Thrones başlığını okumayın. Direkt beş kitapta olan önemli olayları tek cümlede trolluk olsun diye yazan, fazla sayıda insan taklidi yapan kişiler var. Insanımız genellikle "ben nasıl olsa okudum ulan, spoiler da yiyemem, o zaman niye ilerde olacakları söyleyip şunların keyfini kaçırmıyorum ki ?!" havasında. Bir diğeri ise, karakterleri araştırmak için Google'a yazma gafletinde bulunmayın. Ben bir tane çok önemli (Belki de şu ana kadar gördüğüm, bana göre en önemli olay.) spoiler'ı böyle yemiştim. Google direkt siz kelime yazdığınızda aşağıya en çok arananları önerdiğinden, atıyorum seriden bir "ad soyad" yazdığınızda, "ad soyad dead", "ad soyad öldü mü" diye tamamlayabiliyor, uzak durun. Aman diyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 15 Nisan 2012; 16:20:44 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

O ikinci bölüm kanaldan birilerinin yüzünden mi ne olmuş galiba. Daha sonra açıklama yapıldı HBO tarafından. Önce Amerika'da daha sonra alt kuruluşlara verilecek diye. Dediğim gibi yarın izlemiş oluruz

neyse ..daha da beklicez anlaşılan..sağolasın cevabın için..

• Kralların Çarpışması Kısım 1'e yeni başladım. Neredeyse diziyle aynı gidiyor. Bazı yerler atlanmış ya da değiştirilmiş. Pek de mühim değil. Bir de yukarıda çeviri olayına değinilmiş. İlk kitapta çeviri gayet güzeldi fakat 2. kitapta devrik ve anlamsız cümleler oldukça fazla. Yazım hataları da bir o kadar var. Bence önemli olan çevirinin iyi olması, kitabın daha erken çıkması değil.
  • 
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.