Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (2403. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.492.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 24012402240324042405
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dizi kaç sezon daha devam etcek bir bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HEISENBERG

Breaking Bad Ozymandias i geçmesin diye 1 verdim ama 10 luk bölüm tabii ki.

Hiç mi vicdanın sızlamadı 1 verirken

Ben de buna tepki olarak Ozymandias'a 1 verdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdiqeCaLe

Jon un taktigi yoktu ama Ramsey gayet iyi taktiklerle geldi. Amaci direk jondu zaten. Rickonu okla vurmaya calisarak jonu tek basina meydanin ortasina cekti ve atlilarin hedefi haline getirdi. Davos erken farketti bu durumu ve atlilari direk carpistirarak jon kurtuldu.atlilardan olusan yigin ile kalkanli birliklerle abluka aldilar. Bunlar taktik degil miydi

Amacı jon du bariz ama şöyle bir olay var wun wunu vurduğu zaman onun hemen yanında jon vardı ama o wun wunu vurmayı tercih etti vurmasada ölücekti o dev zaten jonu vurabilirdi mantık hatası mıdır bilemem

• quote:

Orijinalden alıntı: RuthlessRiu

Teori içerir;

10.Bölümde Frey Pie olayı gerçekleşecek. (Bu kesin)
    Ancak kitapta yer aldığından biraz farklı olacak. Çünkü düğünün damat tarafı Ramsay hakkın rahmetine kavuştu.
    Muhtemelen Walder Frey, Wyman Manderly veya Jaime Lannister'a kızını veriyor evlenmesi için. Ya da doğrudan Walder Frey veya oğullarının düğünü olacak.

Bu bölümde Reddit'teki elemanın paylaştığı spoiler'lara göre : kitapta olduğu gibi Walder Frey ve çocukları Wyman Manderly tarafından değil, Arya tarafından öldürülecek ve Arya ölmeyecek. (Gerçekleşir mi merak içindeyim açıkçası)
    Wyman Manderly'nin Moat Cailin'de olması, aslında Vale şovalyelerinin rahatlıkla geçmesi anlamına geliyor. (Ramsay Bolton'a yardıma gidiyoruz diyerek Moat Cailin'den geçseler, kim ne diyecek? Orduyu kuzgun gönderip cevabı gelene kadar orada mı bekletecekler sanki?)

Arya'nın ölmeyecek olması, bana Wyman Manderly'nin de ölmeyecek olabileceğini düşündürtüyor. Umarım gerçekleşir.
    Bir de şunu belirtmek gerek;

Jaime'nin kehanete göre Cersei'yi öldüreceğini sanmıyorum. Aynı düğünde Arya, Jaime'yi öldürerek yüzünü alacak, King's Landing'e gidip, Cersei'yi Jaime'nin yüzüyle öldürüp ''Ablan Stark bebeğim'' çekerek doğruca Winterfell'in yolunu tutacak.

Büyük teori ama olabilir.

Dediğin mantıklı
    Jaime Cercei'ye olan aşkından bu sezon çok bahsetti. Jaime Cercei'yi öldürecek, ama bu kadar aşık olan insan yapamaz. Dediğin gini Arya Jaime'nin kılığına girip Cercei'yi öldürürse herkes hassss moduna girer, bu da george martin abimizin yapabileceği hinlikte bir iş.

• RuthlessRiu kullanıcısına yanıt
    Tesekurrler ben unutmusum 2 tane yolladigini

• quote:

Orijinalden alıntı: barabarabarbara

quote:

Jon un taktigi yoktu ama Ramsey gayet iyi taktiklerle geldi. Amaci direk jondu zaten. Rickonu okla vurmaya calisarak jonu tek basina meydanin ortasina cekti ve atlilarin hedefi haline getirdi. Davos erken farketti bu durumu ve atlilari direk carpistirarak jon kurtuldu.atlilardan olusan yigin ile kalkanli birliklerle abluka aldilar. Bunlar taktik degil miydi

Amacı jon du bariz ama şöyle bir olay var wun wunu vurduğu zaman onun hemen yanında jon vardı ama o wun wunu vurmayı tercih etti vurmasada ölücekti o dev zaten jonu vurabilirdi mantık hatası mıdır bilemem

Jon'u vursaydı kendisi kesin olarak ölecekti

Ama Jon'u vurmadığı için 1v1 teklif etmiştin kabul ediyorum diyerek kendisine bi açık yol bıraktı :)

Mormont kalkanları çin malı olsaydı Jon meftaydı, Leydi Mormont candır o yüzden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-070660CBF -- 21 Haziran 2016; 17:03:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tru****

quote:

Orijinalden alıntı: Cleveland Cavaliers

Dizi kaç sezon daha devam etcek bir bilgisi olan var mı?

2 sezon kaldı ve 13 bölüm olması planlanıyor. Yani toplamda 14 yeni bölüm kaldı izleyebileceğimiz.

hadi ya üzüldüm.1sezona nasıl sıgdırcaklar ki ya onca konuyu.. çok saçma geldi bak şimdi.daha ww'lar bile gelmedi.onu geçtim daenrys taa nerelerde.1sezona nasıl sıgcak bunca konu...batırmazlar umarım
  • quote:

quote:

Ilk amaci jon ama can hepsinden once geliyor. Orada jondan once tehlikeli wun wun vardi onu indirdi. Bu kadar da ayrintili dusunmeyelim bence yoksa bu bolumde mantik hatalari vardi bir kac tane daha

• RuthlessRiu kullanıcısına yanıt
    Buydu heralde
    Bu mesaja eklenen görseller:

Game of Thrones (2011 - 2019)

• quote:

quote:

Wun wun yerine Jon'u vursaydi kesin ölecegini biliyordu. Wun wun'u vurdu sonra Jon'a teke tek dovus teklif etti. Jon kabul etseydi ramsay in sansi olabilirdi ama jon kabul etmedi.

• Yeni bölümü sabırsızlıkla bekliyorum. Bu sezon uzun zamandır göremediğimiz, ''acaba nerede'' dediğimi birçok karakteri gördük. Bu sezon en çok hoşuma giden durum buydu.
  • quote:

quote:

Merhaba, eğer jon'u vursaydı kalenin içinde ki okçular tarafından haşat edilirdi.Bu yüzden v1 teklifini kabul edip jon'u yener kurtulurum mantığı içerisindeydi.İyi forumlar.

• AdiqeCaLe kullanıcısına yanıt

Bir şey farketmiyor. O kadar oku yedikten sonra mutlaka ölürdü zaten.
    Öte yandan, Ramsay v1'de Jon'u yenebilecek bir adam değil. Wight öldürmüş bir adamdan bahsediyoruz.
  • Çooook klişe olmuş.Görsel bakımdan güzel ve hatta bu sezonun tek gerçek bölümü bana göre.Ama çok klişe be.
    Her şeyi geçtim de Jon snow un o kadar okun içinden sağ çıkması o kadar göze batıyor ki.Bu dizi saçma salak hollywood filmi değil,abartılı marvel filmleri değil.Bu dizi Game Of Thrones ya.Diziyi farklı kılan şey orijinalliği,klişelerden arındırılmış olması idi.Bu sebeple bu kadar popüler.Ama şimdi the lord of the rings çakması sahneler,klasik amerikan filmi klişeleri var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ra-Horakhty -- 21 Haziran 2016; 17:46:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramsay Bolton

quote:

Orijinalden alıntı: RuthlessRiu

Umut fakirin ekmeği. Yapacak bir şey yok.
    Hayır, Reddit'teki spoiler'lara rağmen, niye Jon ölecek diye direttin ben onu anlayamadım.
    Toprağı bol olsun kardeşimizin, gömülür gömülmez, gidip işeyeceğim.

Tek üzüntüm, tazılara değil, Ghost'a parçalatmamış olmaları.
    Hatta ben, Jon'un warg güçlerini kullanarak, Ghost'un içine girerek, tadını çıkara çıkara Ramsay'i parçalamasını bekliyordum ama olmadı.
    Buna da şükür.

10.bölümde sıra Walder Frey'de.
    Saldır Arya.

Aslında
    ramsay jon'u yendi vadi olmasaydı jondan kalıntı kalmıycaktı ramsay çok güzel taktik yapmıstı artı wung wungun gözüne niye ok attı onu anlamadım jon varken saçmalıktı orası neyse frey kaldı tek dügünden sağ olan

aa olurmu hocam illa ki dev ölmeliydi yoksa zevki mi kalırdı(!) zürriyetine selam gönderdiklerim devi öldürmek için saçma saçma sahneler eklemiş

• quote:

quote:

anladım beyler düşünememiştim. 4 alıntı gelmiş 15 dakikada resmen cahilliğimi yüzüme vurmuşşunuz çıkarıp çıkarıp

• quote:

Orijinalden alıntı: Tesla_Reyiz

Hocam çok fena ısırdı çat diye de kopardı işte reisi harcamadılar Allah'tan bi an Tormund'u harcayacaklar sandım iyi ki ölmedi

onuda harcasalardı artık sokağa linç korkusuyla çıkamazlardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: 742793

quote:

quote:

Wun wun yerine Jon'u vursaydi kesin ölecegini biliyordu. Wun wun'u vurdu sonra Jon'a teke tek dovus teklif etti. Jon kabul etseydi ramsay in sansi olabilirdi ama jon kabul etmedi.

Aslında Jon 1v1 i kabul etti ve kalkana doğru uçtu orda, etmeseydi Ramsay'e nişan alan rahat 15-20 kişi Ramsay'i orda delik deşik ederdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-070660CBF -- 21 Haziran 2016; 17:35:56 >

• Beyler tüm kitapları okuduğumu belirteyim. Bu son sezondaki konuşmalar bence çok güzel yazılmış.

Şöyleki bundan bir önceki sezonu sararak izledim konuşmalar yavan geliyordu. Aynı şekilde kargaların ziyafetini okurken de çok zorlanmıştım. Bitmek bilmeyen Danerys bölümleri vardı kitapta. İşte aynen orda zorlandığım gibi bir önceki sezonu da izlemekte zorlandım. Bu sezona da eh artık madem kitaptan ayrılıyor, bi şans vereyim dedim. Ve sanıyorum ikinci bölümdeydi: Tyrion'un zincirlenmiş ejderhalar hakkında anlattığı kısa bir hikaye vardı, ejderhalar zincirlendikleri zaman kedi kadar oluyorlar gibi. Niyeyse tam orayı izlerken bir anda kitabı okuyormuş izlenimine kapıldım ve bu sezon beni 1. sezondan bu yana en fazla saran sezon oldu.

Şimdi söylemek istediğim bir şey var son bölümle alakalı: Jon Ramsey teke tek dövüşelim diyor ve Ramsey de diyorki "I keep hearing stories about you, bastard. The way people in the North talk about you, you're the greatest swordsman who ever walked " Şimdi biliyorum bu sezon hiç bir kitapta anlatılmıyor. Fakat kitapta Jon'un kılıç kullanışıyla alakalı böyle övgüyle bahsedilen bir yer ben hatırlayamıyorum. Hatta yabanılların Kralı kılık değiştirmiş halde (Her tarafında kemik asılı olan adam kılındığında,) Jon ile dövüştüğünde, Jon onunla sadece berabere kalabiliyordu. Dövüşten sonra Jon iyi dövüş diyordu. Mance Rayder ise iyi dövüş mü, güldürme gibi bir şey diyordu.

Yani demem o ki kitapta Jon öyle efsane dövüşüyor gibi bir ifade felan yoktu. Mesela Jamie Lannister, için sürekli böyle ifadeler geçiyordu. Ramsey'in böyle abartılı ifade kullanmasına aklım takıldı sebebini bilmiyorum. Burayla alakalı kitapta benim hatırlayamadığım bir yer varsa bana hatırlatırsanız memnun olurum.

Saygılar.

Edit: Ulan aklıma bir şey daha geldi kitapta galiba Targaryen soyundan bir kişi daha hayattaydı, kendine Ageon mu ne diyordu. Varys anlatıyordu hayatta kalan bir başka Targaryen diye. O adamdan da hiç bahsedilmiyor dizi de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 21 Haziran 2016; 20:30:04 >

• final bölümünde
    serseri romayı yakarsa, tommen de intihar ederse, kings landing artık winterfell mi olur? king in the north
  • 
Sayfa: önceki 24012402240324042405
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.